Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с чифтосване на котки

Featured Replies

Имаме си женска котка на година и полувина, и постоянно е разгонена (поне така ми се струва), та сега съседите имат един голям мъжкар и искаме да ги "съберем"! Днес салихме мъжкара и ги затворихме в хола а ние бяхме в кухнята, обаче мъжкара се крие а наща котка като приближи ръмжи! Тва нормално ли е? Искам да знам има някакви специални начини и техники за да се чивтосат! Кажета как става и как е по-добре да го направим! Благодаря предварително!

Споко. Ще се оправят. Сега ще има един период на проучване и игри и накрая ше стане работата. Моя съвет е като пуснеш женската да стане един път майка след тва я кастрирай - за нейно добро е.

Може котката ти да е лесбийка. Процент гейове винаги има както при хората, така и при животните, а гледам се случва при котките.

:whist: И защо трябва да си чифтосвате котките? Това пък, че трябва задължително поне веднъж котката да роди ме уби. Най-разумното решение е да я кастрирате, котката ви ще живее повече и ще си спести куп болести. А, иначе котката ако наистина е била разгонена, мъжкият е щял да я надуши и да й нахалства.

:whist: И защо трябва да си чифтосвате котките?

Това пък, че трябва задължително поне веднъж котката да роди ме уби.

Най-разумното решение е да я кастрирате, котката ви ще живее повече и ще си спести куп болести.

А, иначе котката ако наистина е била разгонена, мъжкият е щял да я надуши и да й нахалства.

Еми хубаво е да се чифтоса. По принцип съм чувал че котките които не са ставали майки може да страдат от проблеми с костната си система. Това разбира се не знам до каква степен е достоверно и докзано. Аз си патих например преди време с моята Спасина. Понеже родителите ми и даваха хапове за подтискане на разгона за тва се стигна до там че трябваше да я оперират заради полова инфекция - страничен ефект от въпросните хапове. Но сега котето е добре и си живее лежерно и блаженно.

Моя съвет към съфорумеца е да посети www.kotkite.com и там в форума да обсъди притесненията си.

П.с: Моля модераторите на форума да ме извинят за индиректната реклама на въпросния сайт.

Нищо подобно.Това е нормално.Мъжкарят е в непозната обстановка и се крие от страх.Женската дори и в природата първо проявява капризи и предпазливост. Докато обсъждаме това котакът вече може да и е тръгнал подир опашката :whist: И чифтосването ще продължи 2-3 дни няма да стане за една вечер. И за кастрацията и удължаването на живота не е вярно.Моята котка изкара 14,5 години с две раждания и разгонване до последно през 3-4 месеца.Просто иска добро гледане.

Редактирано от macsim29 (преглед на промените)

Нищо подобно.Това е нормално.Мъжкарят е в непозната обстановка и се крие от страх.Женската дори и в природата първо проявява капризи и предпазливост.

Докато обсъждаме това котакът вече може да и е тръгнал подир опашката ;)

И чифтосването ще продължи 2-3 дни няма да стане за една вечер.

И за кастрацията и удължаването на живота не е вярно.Моята котка изкара 14,5 години с две раждания и разгонване до последно през 3-4 месеца.Просто иска добро гледане.

при кучетата е същото - прави се на териториятя на мъжкия...

Има разлика между даването на хапове против разгонване и кастрация. Даването на хапчета наистина е по-скоро проблем, отколкото разрешение. А, иначе разгонването и раждането води до изтощение на организма. Разбира се, че има раждали котки живеели дълги години и никой не оспорва това. Но понеже хората разсъждават, че животното им трябва задължително да ражда (независимо коте или куче), за това сме пълни с безпризорни кучета и котки. После разбира се, се оплакваме. Съветвам автора на темата ако няма хора на които да даде котенцетата, въобще да не се захваща. А, ако има някакви съмнения по отношение на здравето на котката свързано с въпроса, с който дискутираме тук да се обърне към ветеринар, не към хора от форумите.

Аз имам един риж котарак, който искам да кастрирам, защото цяла нощ бяга из къщата като бесен обръща саксии счупи ми любима чаша от китайски порцелан -оригинален, в мазето събори компотите и най-интересно че е на свобода и не отива да се орахати така да се каже ами само бели ми прави. Интересно нещо е , котките кибичат на оградата но той не им обръща никакво внимание. Ще ми препоръчате ли кастрация като ефективна мярка за неговото спокойствие?! ;)

Аз имам един риж котарак, който искам да кастрирам, защото цяла нощ бяга из къщата като бесен обръща саксии счупи ми любима чаша от китайски порцелан -оригинален, в мазето събори компотите и най-интересно че е на свобода и не отива да се орахати така да се каже ами само бели ми прави. Интересно нещо е , котките кибичат на оградата но той не им обръща никакво внимание. Ще ми препоръчате ли кастрация като ефективна мярка за неговото спокойствие?! ;)

И моят котак е дивак... и е кастриран. Това с кротването и кастрацията са митове.

И моят котак е дивак... и е кастриран. Това с кротването и кастрацията са митове.

Кво да правя някакви хапчета за успокоение при животните има ли? Да не го уморя пък? Не мога и да го натиря щото е стар и се връщат, може и след месец ама пак се връща у дома.

Кво да правя някакви хапчета за успокоение при животните има ли? Да не го уморя пък? Не мога и да го натиря щото е стар и се връщат, може и след месец ама пак се връща у дома.

;) Хаххаха излязохме малко от темата ама ме подсети, а аз да си кажа. За кротване хапове не знам, но има спрейве за депресия. Една приятелка разправя, че като напръскала котака с него летял цял ден из къщата, да дивее...хахах

Стара котка да играе си е находка, всички баби около мен са кротнали и търсят слънчице само да се излежават. Не знам какво да ти кажа, най-добре не го пускайте там, където прави бели.

Ммммм. Има разлика. Ако беснее защото усеща разгонена женска ще се оправи положението. Ако си е бесотия по принцип - ти си го казала.

То да е куче ще го вържа на каишка или ще го сложа в клетка ама този нестава. Веднъж го затворих в една пристройка поне за през ноща и цяла нощ муча като корабна сирена моооооооо мооооооооооо нямаше сън . Жал ми е да му причиня болка каквато и да е . Дори кастрацията я смятам за проявена жестокост.

То да е куче ще го вържа на каишка или ще го сложа в клетка ама този нестава. Веднъж го затворих в една пристройка поне за през ноща и цяла нощ муча като корабна сирена моооооооо мооооооооооо нямаше сън .

Жал ми е да му причиня болка каквато и да е . Дори кастрацията я смятам за проявена жестокост.

Прасковке, имах предвид да не го пускате при бурканите :) А, иначе ние прибрахме временно едно коте от улицата на около 6 месеца и Мърчо забрави всички бели, които преди правеше, сега дивеят заедно с малката и само галопират из стаите. Разбира се, след като осиновят малката съм сигурна, че отново ще се върне към някои от старите си вредни навици :ph34r:

Що се отнася до кастрациите, няма да споря. Но бих препоръчала на всеки, който има някакви колебания да се консултира с ветеринари и да прочете малко по въпроса. А, Лети (моята гостенка) има операция на крачето, била изхвърлена като малка от хора решили да не проявяват жестокост и да не кастрират родителите й. Така тя се озовала на улицата, където някой "добър" човек я сритва и тя започва да куца. Ако не беше прибрана от човек, грижещ се за безпризорните животни до сега да е била я сгазена от кола, я довършена от друг "добър" човек. Та има различно мерило за жестокост...все ми се струва, че да създаваш обречени животи не зависимо котета, кучета, бебета си е по-жестоко. В крайна сметка избора си е на стопаните.

• Автор

Много Ви благодаря за всичките мненията които дадохте. Решили сме да ги чивтосаме понеже моята не се търпи само се влачи по земята и се кози като откачена! Непонусимо е! Даже почнахме да заключваме външната врата през деня защото котката си я отваряше и излизаше (до сега тва не го е правила). А и соред мен и майка ми на котката не й е много приятно да мяука и да иска някой да я "обработи"! Решихме че ще е по-добре за нея като й предоставим един мъжкар на разположение! Относно кастрацията, баща има приятел ветеринар и той каза още в началото че котката трябва да се кастрира преди първото разгонване! На наща мацка и е второто, но дори й сега нямаме време и възможност да я кастрираме а и на мен ми се струва че е жестоко да я кастрираме. Кой е казал че ще ги даваме на някой :Д не може ли да си ги гледаме всичките! Преди време гледахме куче от големите породи и две котки. Котките според мен не създават никакви проблеми стига да ги научих къде да ходят по нужди!

Решението да не режете котето е Ноноестрон или подобно.Малки хапчета дават се по 1 на ден докато трае разгонването (2-3 стигат).Подтиска около 3-6 месеца зависи от темперамента на котката.

• Автор

Решението да не режете котето е Ноноестрон или подобно.Малки хапчета дават се по 1 на ден докато трае разгонването (2-3 стигат).Подтиска около 3-6 месеца зависи от темперамента на котката.

а дали ако ние сме при тях ще им пречим да "работят"? Защото сме в една стая да ги наглеждаме!

• Автор

Бъди сигурен че сега на тях изобщо не им пука.

значи викаш че не са срамежливи! :) тва е хубаво!

Редактирано от todiros95 (преглед на промените)

Да митове са. Моята Спасина вчера ми "оперира" леко китката по време на игра. Остави ми един прекрасен 5 см повърхностен прорез. Добре че не успя да среже с ноктаците си някоя вена или да спука някой капиляр...

Нищо подобно.Това е нормално.Мъжкарят е в непозната обстановка и се крие от страх.Женската дори и в природата първо проявява капризи и предпазливост.

Докато обсъждаме това котакът вече може да и е тръгнал подир опашката :cool:

И чифтосването ще продължи 2-3 дни няма да стане за една вечер.

И за кастрацията и удължаването на живота не е вярно.Моята котка изкара 14,5 години с две раждания и разгонване до последно през 3-4 месеца.Просто иска добро гледане.

Така е. А някой от вас виждал ли е как става бой между мъже за женска. Аз да. Да не говорим че съм бил хапан в дланта на едната ми ръка заради сбиване на 2 мъжкаря като се опитах да ги разтърва.

Ще добавя че след като препатих разбрах че единствения начин да се разтърват биещи се котки ако са у дома е да се постави над тях дълбок леген и да се затисне.

Ти явно не четеш внимателно какво съм написал. Това с хаповете води след себе си странични ефекти - като киста на яйчнците на женската, а това след себе си води до събиране на гной в матката. Ако заболяването се открие навреме се лекува оперативно - ако ли не до 5 дни женската отслабва и умира в неистови мъки и болки. При успешна оперативна терапия, следващата терапия която се прилага е антибиотична. Възстановяването на котката от операцията и стреса преживян в следствие на нея трае около 2 седмици. Пиша това защото аз самият си патих точно от хапове за разгон. При мъжките котараци същите тези хапове могат да доведът след себе полови инфекции.

Та сега да споделя - заради това че нашите не са разпитвали ветеринарите за страничните ефекти от хаповете против разгон ми се наложи миналото лято да заведа котката си на лечение в клиника Син Кръст - гр. София. Разбира се отнесоха се крайно грижовно за моята Спаси, но аз 3 дни докато тя беше там бях като смазан. В крайна сметка както казах след оперативна намеса - отстраняване на матката и изчистване на гнойта моята Спасина живее втори живот благодарение на това че открих навреме че е болна. Как го открих - няколко поредни дни мяукаше страшно злобно, за да покаже че я боли, една сутрин като се събудих беше оставила след себе си малко петно кръв - там където обикновено ходи да пие вода. По това разбрах че животинката не е добре и веднага взех всички мерки за нейното лечение. За това препоръчвам - не подлаагайте котките си на мъчение с лекарства за подтискане на разгона - това е изключително вредно за тях и последците може да бъдат фатални.

Много Ви благодаря за всичките мненията които дадохте. Решили сме да ги чивтосаме понеже моята не се търпи само се влачи по земята и се кози като откачена! Непонусимо е! Даже почнахме да заключваме външната врата през деня защото котката си я отваряше и излизаше (до сега тва не го е правила). А и соред мен и майка ми на котката не й е много приятно да мяука и да иска някой да я "обработи"! Решихме че ще е по-добре за нея като й предоставим един мъжкар на разположение! Относно кастрацията, баща има приятел ветеринар и той каза още в началото че котката трябва да се кастрира преди първото разгонване! На наща мацка и е второто, но дори й сега нямаме време и възможност да я кастрираме а и на мен ми се струва че е жестоко да я кастрираме. Кой е казал че ще ги даваме на някой :Д не може ли да си ги гледаме всичките! Преди време гледахме куче от големите породи и две котки. Котките според мен не създават никакви проблеми стига да ги научих къде да ходят по нужди!

Жестоко но е за тяхно добро. Ще те излъжа ако ти кажа точно колко пари струва в момента една подобна манипулация - но мога да ти кажа от опит че това е много по добрия вариант, отколкото да тъпчеш животинката с хапове за подтискане на разгона и от тях тя да развие киста на матката, да се образува в нея гной и след това да се налага да даваш пари за лечение - а повярвай ми те никак не са малко. Лечението на моята Спасина ми глътна над 350 лв.

Редактирано от prostoaz (преглед на промените)

todiros95 котка може да се кастрира преди/след първото, трето, петнайстото си разгонване. Аз съм кастрирала и бремена котка (не особено хуманно, но иначе малките се връзват в пликчета и айдее у реката). Успех в гледането на домочадието, но след 6 месеца увеличеното ви семейство ще се разгони и тогава пак ще се чудите какво да правите. Малко по малко искате неискате ще започнете да изхвърляте главоломно увеличаващия се брой животни. След кастрация котките просто не се разгонват- не мяукат, не се отъркват и прочие. Нямах намерения да дуднява, но има неща, за които не си прав и не ми се щеше ако други четат да останат с подобни грешни впечатления. Иначе как ще се развие твоята история е ясно. Само за информация има безплатни кастрации за хората, които не могат да си го позволят. В цени кастрациите на женските са към 80 лв, а на мъжките наполовина. Мъжките се възстановяват веднага(моят половин час след като му резнаха топките вече дивееше), а на женските им трябват 2-3 дни.

Ти явно не четеш внимателно какво съм написал. Това с хаповете води след себе си странични ефекти - като киста на яйчнците на женската, а това след себе си води до събиране на гной в матката.

Моята котка изкара 14,5 години с две раждания и разгонване до последно през 3-4 месеца.

Явно ти не четеш!От тези 14 поне 10-11 котката ми беше на Ноноестрон и накрая умря от съвсем различни причини от описаните от тебе.Това че някои котки са предразположени и какви буламачи(хапове) им се дават е друг въпрос.

Явно ти не четеш!От тези 14 поне 10-11 котката ми беше на Ноноестрон и накрая умря от съвсем различни причини от описаните от тебе.Това че някои котки са предразположени и какви буламачи(хапове) им се дават е друг въпрос.

След като смяташ така трови си животните с кеф. Аз имам Ветеринар който се грижи за моята котка в клиника Син Кръст и именно тя ме светна на тези керизи които ти упорито не желаеш да възприемеш.
  • 1 година по-късно...

За котките това е нормално,докато не свикнат взаимно.Когато и двете котки са подушили задниците на партньора си,това е знак,че скоро ще започнат.Да знаете - ще хвърчи кръв и козина - горкият мъжки...Това няма да е от захапването на врата на женската - то само стимулира яйчниците,а от половия орган на мъжкия - той е покрит с микроскопични иглички,за да премахнат гените на друг котарак (в дивата природа женската се чифтосва с повече от един).Препоръчвам ви да изрежете ноктите на двата домашни любимеца.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.