Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Баба ми има шипове някой знае ли някакъв лек?

Featured Replies

Баба ми има шипове някой знае ли някакъв лек

във Google.bg лекове много :)

Физиотерапия за подобряване на състоянието, лечение няма.

• Автор

амии нещо да знаете за артрита

За шипове лек не знам да има (сигурно има, но недостъпен за простосмъртни). Може да се облекчи състоянието чрез мазила, може би космодиск...

Има всичко на тоя свят и рецепта за шипове има. Ето я.

Вземат се стебла от бъз, толкова, колкто можете да обгърнете с двете длани. Взема се тази част на стеблото, която е от земята до една педя над нея. Започва се точно след пълнолуние. Сваряват се стеблата в повечко вода. Изчаква се да истине водата и се прецежда. Отварата се ползва за киснене на краката. Вземате примерно тенекия от сирене или подходящо кошче за боклук ( заради формата), сипвате отварата, потапяте краката и доливате вода ( топла естествено), която да стигне до под коленете. Първия ден киснете 5 минути, втория 6, третия 7 и така всеки ден увеличавате с по една минута, до 15-тия ден. Отварата се ползва същата всеки път. Където и да са шиповете по тялото, изчезват, ако ще на върха на главата да са.

Има всичко на тоя свят и рецепта за шипове има. Ето я.

Вземат се стебла от бъз, толкова, колкто можете да обгърнете с двете длани. Взема се тази част на стеблото, която е от земята до една педя над нея. Започва се точно след пълнолуние. Сваряват се стеблата в повечко вода. Изчаква се да истине водата и се прецежда. Отварата се ползва за киснене на краката. Вземате примерно тенекия от сирене или подходящо кошче за боклук ( заради формата), сипвате отварата, потапяте краката и доливате вода ( топла естествено), която да стигне до под коленете. Първия ден киснете 5 минути, втория 6, третия 7 и така всеки ден увеличавате с по една минута, до 15-тия ден. Отварата се ползва същата всеки път. Където и да са шиповете по тялото, изчезват, ако ще на върха на главата да са.

Забрави за стритото на прах крило на прилеп, което се добавя втория ден в 17 часа 53 минути и 14 секунди!

За съжаление ефикасно лечение няма....Могат само донякъде да се облекчат симптомите с физиотерапия и лекарства от групата на т.нар. нестериодни противовъзпалителни средства / напр. Ибупрофен, Диклофенак, Дексофен, Нимезил, Фламексин- десетки са /. При много тежка симптоматика се прибягва до оперативно лечение. Според това къде са костните промени / "шипове" е прекалено народно и немедицинско :cool:/ се предприема ставно протезиране или ако е засегнат гръбначният стълб- декомпресивни операции. Но пак да кажа, това е при сериозна симптоматика и разбира се, при желание и възможност за оперативно лечение. На колко години е баба ти и има ли други заболявания, напр. диабет, хипертония или нещо на дихателната с-ма? Това е важно за анестезиолозите, а пък и за операторите. Можеш да пишеш подробности на лични, каквото мога- ще помогна!

P.S. Не обръщай внимание на npn, това са дивотии! А пък той и не разбира от дума....

майка мии има дископатия аа баба ми артрит и разширени вени има ли някъкво лечение

Знаем! Но по нета мога само да говоря общо по темата, без конкретика ще съм като учебник, който всеки може да прочете. Терминът "дископатия" може да описва много състояния, които най-общо протичат с болки в кръста, евентулано и в някой от краката. Може да е дискова херния, спинална стеноза или сегментна нестабилност, както и мускулна болка. Без преглед и образна диагностика не може да се каже точно. Има ли някакви изследвания, започва се с обикновен рентген на прешлените, а после е добре да се направи ядрено-магнитен резонанс на съответния отдел. Пак да кажа, може и на лични! Но мога да помогна само с инфо, аз работя извън България.

• Автор

Баба ми е на 64.Има на ръцете като кокалчета излезли на пръстите също и на големият пръст на краката.Много я болят.Има проблеми с гърлото също ии азз имам голям проблрм с гърлото.Има и болки в гърба и таза.

Баба ми е на 64.Има на ръцете като кокалчета излезли на пръстите също и на големият пръст на краката.Много я болят.Има проблеми с гърлото също ии азз имам голям проблрм с гърлото.Има и болки в гърба и таза.

шипове по ставите няма :D айде стига спам ;)

не знам защо всички се връзвате на глупостите на тоя и къде е Трихо да разчисти ???

Редактирано от Mistress Linda (преглед на промените)

Потърси из мрежата за сока от целина. Мисля, че разграждаше калция в организма и 'стопяваше' шиповете.

Успех.

шипове по ставите няма :biggrin: айде стига спам :biggrin:

не знам защо всички се връзвате на глупостите на тоя и къде е Трихо да разчисти ???

Както казах, по народному и на ставите остеофитите ги наричат така. Не си ли чувала за "шипове в коляното" например ?

kiddchuu- не съм жена! Не е лошо да направите и едно изследване за подагра- нива на пикочна киселина.

Редактирано от dimadoctor (преглед на промените)

Dimadoctor

..... кажи сега как ще обясниш следната случка на една моя позната. Млада жена на 27години, получава дискова херния на врата. Сега е с титанова протеза.Кажи причините какви са от гледна точка на твойта си медицинка.

п.п- не е вдигала тежести с главата.

п.п.п.-кажи защо се образуват шиповете и защо се образуват точно там където са.

........

Без повече такива обръщения, моля !

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Има хора,които твърдят че са си "стопили" шиповете чрез гладолечение по Лидия Ковачева.Дали това е така не знам,но съм склонна да вярвам че все пак гладолечението облекчава това страдание.

По принцип за шиповете се носят легенди, че болят до 40-тия ден след смъртта на човек. Пожелавам на всички успешно лечение!

По принцип за шиповете се носят легенди, че болят до 40-тия ден след смъртта на човек. Пожелавам на всички успешно лечение!

Как така болят , то човек и след смъртта си ли усеща болка ?... sad.gif

Редактирано от crazyfrog (преглед на промените)

Как така болят , то човек и след смъртта си ли усеща болка ?... sad.gif

Такъв е лафът - за да се подчертае, че боли много, а няма оправия.

Такъв е лафът - за да се подчертае, че боли много, а няма оправия.

има няколко начина да се отървеш от шипове, всеки да избира както му харесва-

1) народни илачи npn написа един от мен още един- 20 листа от орех се накисват в 1 литър син спирт 70% престоява 30 дена след което се правят компреси на болното място.

2)балнеосанаториум Поморие- всяка година + слънчеви бани

3) чакракчия

4)изгаряне на нервните върхове с лазер ако не вярвате на горните 3 начина- процедурата се извършва в болница от невролог

След кристално ясните разяснения на dimadoctor относно "шиповете" ,немога да разбера как се дават рецепти със отвари и гладолечение за костни малформации?Тези рецепти по скоро биха облекчили някое кожно възпаление ,но не и костно изменение (отварям скоба ,че не искам да започвам задочен спор за множествата изцеления благодарение на тези рецепти).Мануалната терапия от "чекракчиите" също НЕ може да помогне при костни изменения,може да помогне при минимална спондилолистеза,или лека тракция да се отпусне напрежението между прешлените ,НО не топи шипове.

.....Мануалната терапия от "чекракчиите" също НЕ може да помогне при костни изменения,може да помогне при минимална спондилолистеза,или лека тракция да се отпусне напрежението между прешлените ,НО не топи шипове.

Само да допълня, че при по-силен натиск има опасност да се отчупи костен фрагмент и да се получат...хммм...неприятни последици , като например компресия на нервна тъкан и съответните парези...

Не препоръчвам никакви мануални терапевти или подобни! При тези деформирани прешлени и стеснени междупрешленни отвори /откъдето излизат нервите/ една по-интензивна манипулация може да доведе до силна компресия на нерв или както написа Трихо- да се фрактурира ставна фасетка или цялата дъга на прешлена- т. нар. спондилолиза. А това е вече състояние, което може да наложи спешно оперативно лечение. За "рецептите" на Стоби не ми се коментира. Едно уточнение към Шумаров- спондилозата е характерна предимно за възрастни хора. При тях дори и да има някаква спондилолистеза, тя обикновено е стабилна, т.е. без тенденция за задълбочаване. Мануалната терапия не може да коригира този деформитет, защото е доста ригиден. Така че за съжаление най- сполучливото лечение е оперативното, при положение че има компресия на коренчета или гръбначен мозък /според засегнатия отдел на гр. стълб/.

Не препоръчвам никакви мануални терапевти или подобни! При тези деформирани прешлени и стеснени междупрешленни отвори /откъдето излизат нервите/ една по-интензивна манипулация може да доведе до силна компресия на нерв или както написа Трихо- да се фрактурира ставна фасетка или цялата дъга на прешлена- т. нар. спондилолиза. А това е вече състояние, което може да наложи спешно оперативно лечение. За "рецептите" на Стоби не ми се коментира. Едно уточнение към Шумаров- спондилозата е характерна предимно за възрастни хора. При тях дори и да има някаква спондилолистеза, тя обикновено е стабилна, т.е. без тенденция за задълбочаване. Мануалната терапия не може да коригира този деформитет, защото е доста ригиден. Така че за съжаление най- сполучливото лечение е оперативното, при положение че има компресия на коренчета или гръбначен мозък /според засегнатия отдел на гр. стълб/.

Точно това исках да кажа,че принципно от мануалната терапия в зависимост от "техниката" не може да се "излекува" костната деформация,а най много временно отпискане ,но дотам. Но каквото и да кажем ще бледнее пред рецептите с отвари дето се топят щипове,или "лечение" на рефлукс с мастурбация.Много хора много мнения.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.