Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложение относно новините

Featured Replies

Другия мой отговор беше за въпросните критерии, за които ти беше въпроса (ако не го помниш, да го цитирам и него, а?!?!). Всички тези линкове, които дадох, са част от темите на страница и половина в раздел Новини, които са пуснати от тъй наречените от теб "обикновени потребители". А такива има още десетки (да не кажа и стотици).

Тоест за теб ще го кажа отново накратко: критерия за одобряването на която и да е тема не е това, дали е пусната от модератор, а дали е оформена по правилата и дали съдържанието наистина е свързано с някаква новина или е по-скоро за Канал 2001. Виж разгледай раздела (но не само първата страница, а се разрови малко и назад) и сам ще се учудиш на богатата палитра от теми, които не са пуснати от модератор.

Хайде направи го и после пак ще говорим.

Сашо, изчел съм темата. Ако бях намерил отговор на въпросите си, докато я четях, нямаше да ги задавам.

"И отговори ми ти сега: защо искаш и се стремиш всячески към анархия? Защото желането ти (за публикуване на новини без одобрение), ще предизвика точно това. Кому е нужно това безредие и субективизъм?"

Отговарям ти, веднага. За каква анархия говориш? Форумът си има правила и критерии за постване. Не се ли спазват, много е лесно темата да се заключи или изтрие, след кратко обяснение за причините. Толкова за критериите, за които ти говориш. Аз ти обяснявах за едни други критерии и би трябвало да си ме разбрал.

"В заключение ще кажа, че екипа на Калдата си запазва правото да преценява коя новина не е за тук и да променя правилата, когато и както реши за добре."

Горният цитат е копнат от правилата за раздел Новини. За тези критерии ти говорих.

• Отговори 85
  • Прегледи 9,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Сашо, изчел съм темата. Ако бях намерил отговор на въпросите си, докато я четях, нямаше да ги задавам.

"И отговори ми ти сега: защо искаш и се стремиш всячески към анархия? Защото желането ти (за публикуване на новини без одобрение), ще предизвика точно това. Кому е нужно това безредие и субективизъм?"

Отговарям ти, веднага. За каква анархия говориш? Форумът си има правила и критерии за постване. Не се ли спазват, много е лесно темата да се заключи или изтрие, след кратко обяснение за причините. Толкова за критериите, за които ти говориш. Аз ти обяснявах за едни други критерии и би трябвало да си ме разбрал.

"В заключение ще кажа, че екипа на Калдата си запазва правото да преценява коя новина не е за тук и да променя правилата, когато и както реши за добре."

Горният цитат е копнат от правилата за раздел Новини. За тези критерии ти говорих.

Аз пък да ти кажа Момо, че ти си противоречиш тук или не разбираш, че правилата, които сега действат и тези, за които говорите вие, са еднакви с малка разлика.

Маркираните с червено и синьо са едно и също, но ти искаш да се пускат теми от всички без изключение и след това да се прецизират кои са по правилата, а другите да се трият.

Докато правилото, което важи в момента е абсолютно същото, но се прецизират сега нещата преди да се одобрят темите и щом е по правилата се публикуват без грижи.

Защо държите толкова да бъде обратното?

Другото нещо, за което искам да пиша още от началото на темата е следното: доста хора скачат и искат да публикуват новини без одобрение. Хайде обаче поразгледайте раздела и ми покажете теми (без моите), които след пускането им автора е развивал във времето, следил е различни допълнителни информации по нея, които е публикувал и е завършил (когато темата приключи, разбира се).

Колко са?

Ще ги броите ли?

Аз да ви кажа, че я има 2-3, я не.

Което не е от жизнено важно значение, но който иска ще разбере какво казвам.

Аз пък да ти кажа Момо, че ти си противоречиш тук или не разбираш, че правилата, които сега действат и тези, за които говорите вие, са еднакви с малка разлика.

Сашо, хич не си противореча, ама щом така смяташ..., кой съм аз да споря. Нищо еднакво няма, между удобно оцветените от теб, постове. Както и да е.

Btw, като си говорим за противоречие, намерих нещо, доста противоречиво.

Както се казва: "Панта рей". Всичко тече, всичко се мени.

P.S. По-скоро е Déjà vu.

Редактирано от momolord (преглед на промените)

Сашо, хич не си противореча, ама щом така смяташ..., кой съм аз да споря. Нищо еднакво няма, между удобно оцветените от теб, постове. Както и да е.

Btw, като си говорим за противоречие, намерих нещо, доста противоречиво.

Както се казва: "Панта рей". Всичко тече, всичко се мени.

P.S. По-скоро е Déjà vu.

И къде тук е противоречието?

Напротив - има неща, които няма да се променят. Точно поради тази причина седя тук и се старая да отговарям на всеки пост. Мислиш, че е защото съм длъжен ли?

Не. Просто защото ми пука. И точно заради тези постове, които показвате.

Обърни внимание на това, което съм писал.

Искам да попитам какво се случва в този раздел и защо в последните месеци всички теми, които съм пуснал изобщо не виждат бял свят?

Но внимателно го прочети и ако си осмислил факта, че съм пуснал поне 10-20-30 теми и те не са били одобрени, затова съм попитал тези неща.

И? Ти какво искаш да ми кажеш? Че тогава съм се борил за нещо си, а сега, понеже съм модератор не се боря вече, тъй като имам облаги ли?

Задай си въпроса, за да ти отговоря.

А през това време да споделя друг факт, който ми прави впечатление една година по-късно. (благодаря за ваденето на показ на този пост, а и не само на него)

Прави ли ти впечатление, каква подкрепа неистова сте ми оказали вие, радетелите за свобода и братство? Колко пъти и кой точно се осмели да си постави исканията аргументирано - с въпроси, примери и както си му е реда?

Тогава никой не каза, че съм прав или да се включи и да каже "Да, така е и на мен не ми бяха одобрени едиколкоси теми, пуснати тогава и тогава и касаещи се за това и това".

Ама сега давай да нападаме и да си търсим правата...

Кои права търсите бе човек? Как може да искате да ви се дадат права да си пускате теми без одобрение, при положение, че в последните няколко месеца пишещите тук не са се постарали да се опитате да постнете някоя новина? Колко от вас и с какво са били онеправдани и по какъв точно начин са им погазени правата в раздел Новини?

Ей това питам аз.

А пък ако искаш можем да поговорим по въпроса с дадения от теб линк и какво точно съм искал, искам сега и ще искам и утре.

Но наистина ако искаш/искате да се говори, то да е по същество. Няма да отговарям на локуми и безмислени постове като "Виж за какво си се борил преди година-две-три, а сега къф гаден модератор си"...

Това си го знам.

Давайте нататък или оставете темата да си отива в небитието.

И това последното е към всички, а не само към някой конкретно.

И къде тук е противоречието?

Напротив - има неща, които няма да се променят. Точно поради тази причина седя тук и се старая да отговарям на всеки пост. Мислиш, че е защото съм длъжен ли?

Не. Просто защото ми пука. И точно заради тези постове, които показвате.

Обърни внимание на това, което съм писал.

Това, че отговаряш на всеки пост е похвално, но отговаряш по начин, по който би отговорил всеки от екипа. Пишеш много, но не казваш нищо.

Но внимателно го прочети и ако си осмислил факта, че съм пуснал поне 10-20-30 теми и те не са били одобрени, затова съм попитал тези неща.

Надявам се, да си получил отговор на въпросите си, година по-късно. Предполагам, били са подобни на твоите отговори и си се примирил, както всеки пишещ различни от твоето мнение, постове, ще се примири, рано или късно. Аз не съм изключение.

И? Ти какво искаш да ми кажеш? Че тогава съм се борил за нещо си, а сега, понеже съм модератор не се боря вече, тъй като имам облаги ли?

Задай си въпроса, за да ти отговоря.

Да, точно това казвам. Не казвам, че имаш облаги, а и да имаш, слабо ме вълнува. По-скоро, след като стана част от екипа, вече се сля с него и стана, „скучен“, ако ме разбираш, какво искам да кажа. Сигурен съм, че помагаш много в раздела, който модерираш, но след завой от 180 градуса, нима очакваш да си същия. Няма как да стане, и ти самия го знаеш много добре.

А през това време да споделя друг факт, който ми прави впечатление една година по-късно. (благодаря за ваденето на показ на този пост, а и не само на него)

Прави ли ти впечатление, каква подкрепа неистова сте ми оказали вие, радетелите за свобода и братство? Колко пъти и кой точно се осмели да си постави исканията аргументирано - с въпроси, примери и както си му е реда?

Тогава никой не каза, че съм прав или да се включи и да каже "Да, така е и на мен не ми бяха одобрени едиколкоси теми, пуснати тогава и тогава и касаещи се за това и това".

Ама сега давай да нападаме и да си търсим правата...

Тогава, въобще не съм видял, че си пуснал такава тема, ако бях видял, щях да те подкрепя. Кой напада сега? А и защо въобще се чувстваш нападнат, не ми е ясно... Осве ако имаш някакви угризения, ама не ми се вярва... Странното е, че преди една година, пламенно защитаваш моята позиция сега, а след една година, неистово защитаваш нечии, неясни критерии.

Кои права търсите бе човек? Как може да искате да ви се дадат права да си пускате теми без одобрение, при положение, че в последните няколко месеца пишещите тук не са се постарали да се опитате да постнете някоя новина? Колко от вас и с какво са били онеправдани и по какъв точно начин са им погазени правата в раздел Новини?

Ей това питам аз.

Не търся никакви права, просто зададох въпрос, който ти си задал преди година и то много по-добре от мен, на който и досега няма отговор, няма и да има. Кой и как е онеправдан, сега е момента да каже, поне ще получи адекватен отговор от теб.

Надявам се, да е било по същество. Повече няма да пиша в темата, защото смятам, че е безмислено. Само ще кажа, че нещата не са се променили особено и след една година. Просто, модераторите се увеличиха.

Относно одобряването, дали да бъде преди или след публикуване, екипа на Калдейта е взел решение да има превантивни мерки. Не намирам нищо лошо в това, но няма да отрека - има истини в изказването на momolord. Аз обаче не съм участник в новинарския раздел, а само наблюдател и затова ще си позволя да коментирам единствено следното във връзка с "противоречиво":

Не намирам връзка между качеството и количеството и не разбирам защо трябва да правиш такава. Възможно е да пуснеш както 1-2-3, така и 10-20-30 теми които да бъдат отхвърлени поради това, че не са били представени по подходящ начин. Възможно е да пуснеш както 1-2-3, така и 10-20-30 теми които са ОК, но не виждат бял свят по онеобясними за автора причини. Точно затова считам, че за разрешаването на проблема е необходимо да се аргументирате. На мен не ми се струва трудноизпълнимо, но ако ти имаш някакви съмнения - сподели ги. Мадона вече потвърди, че го прави. Напълно й вярвам и смятам, че не е единствената, но както й писах на ЛС остава и всички останали в този раздел да следват примера (включае глобалните модератори). Иначе се получава размиване на отговорност от типа "не бях аз" водещи до съмнения. Разбирам потребителите, ако утре опитам да публикувам тема в "Новини" и тя не излезе - ще търся причината. А тя може да е съвсем елементарна, да са ме изпреварили и да съм дублирала нечия друга, но като не я знам... не ли по-добре да ми се даде преди да тръгна да се жалвам... стигайки до арменския поп.
  • 1 година по-късно...

Знам че си пиша на вятъра, знам и че поста ми няма да бъде прочетен от който трябва. Все пак има прекалено много постове всеки ден, за да може администрацията да ги чете всичките. Ако не ме лъже паметта, някъде някой беше споменал че авторите на статиите са на хонорар, следователно имат мотивация да си вършат работата. Винаги съм си мислил че когато човек пише статия по някаква тема, то трябва да си има поне общо понятие. Преди време четях новини с гръмки заглавия, а след това в текста се оказваше нещо различно, а при прочит в западната преса, се разбираше че нещата ме са точно така, както са написани тук. Днес отворих това http://www.kaldata.com/68424/Немска-компания-представи-по-евтина-алтернатива-на-SSD.html Първо, "немска компания"="компания която никой не е чувал". Само че Super Talent няма нищо общо с никому неизвестна компания, напротив името е световно известно. Второ, ако не ме лъже паметта тази "нова технология" е на пазара от поне 3 години. Разбирам че тези новини рядко се четат от хора които разбираме какво четем. Но моля ви, поне не ни карайте да ви се смеем.

И на мен ми направи впечатление тази статия. Super Talent не са неизвестни най-малкото.

Заинтригувах се от това представяне.Знам за продукта от няколко дни насам,в друг подобен форум.Ще ми е интересно да разбера и какви реално са възможностите му,и разбира се,каква ще е цената за нас,крайните потребители.

Баси,Гоше-немска компания базирана в Сан Хосе-Калифорния. :eek: Тези немци са започнали тайна инвазия и асимилация,гиеба. :shock11: Май е време Бързия Джо да ми изтрие ироничния некреативен пост.Щото някой тъпляк може да се засегне. Три-четири.

Баси,Гоше-немска компания базирана в Сан Хосе-Калифорния. :eek: Тези немци са започнали тайна инвазия и асимилация,гиеба. :shock11:

Май е време Бързия Джо да ми изтрие ироничния некреативен пост.Щото някой тъпляк може да се засегне.

Три-четири.

Микиии, аз тука права нямам :D Пиши го горе във Хардуера, може и да измислим една гумичка за теб :D

това си е офф топик... Сори.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.