Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложение относно новините

Featured Replies

• Автор

Доколкото разбирам, недоволството е от това, че има хора, от които зависи одобрението на новините. Както и от това, че се поствали само "сухи" новини, без коментар на постващия ги. Извинявайте, ама глупости са това. До тук нищо смислено не прочетох в темата...

Е те това, ако очакваш нещо по смислено ,недей чети, между другото смятам да напиша книга някога , когато имам време , ако сме живи и здрави, :) ще ми се да намериш начин да я прочетеш и тогава наистина би ме вълнувало какво мислиш
  • Отговори 85
  • Прегледи 9,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

За това аз не съм модератор на Хардуер например, защото и идея си нямам от Хардуер.

ето аз например днес научих, че си модератор, може и да съм много зле (според теб и според някои други хора), но наистина никога не съм те виждала да модерираш никъде :)

Редактирано от Mistress Linda (преглед на промените)

Доколкото разбирам, недоволството е от това, че има хора, от които зависи одобрението на новините. Както и от това, че се поствали само "сухи" новини, без коментар на постващия ги. Извинявайте, ама глупости са това. До тук нищо смислено не прочетох в темата...

не е нужно всеки да разбира. :)

и не забравяй, че 90% от пишещите тук (визирам сегашни модератори) не отдавна бяха от другата страна и пишеха по друг начин. доста бързо забравяте.

както и да е, мисля че получих (поне аз) задоволителен отговор.

ето аз например днес научих, че си модератор, може и да съм много зле (според теб и според някои други хора), но наистина никога не съм те виждала да модерираш никъде :cool:

Защото като модерирам не се подписвам с червени букви "модерирано то Amadea" :)

Плюс това моите раздели са по-спокойни - няма много нарушения.

Редактирано от Amadea (преглед на промените)

не е нужно всеки да разбира. :whist:

и не забравяй, че 90% от пишещите тук (визирам сегашни модератори) не отдавна бяха от другата страна и пишеха по друг начин. доста бързо забравяте.

както и да е, мисля че получих (поне аз) задоволителен отговор.

Проблема на такива като теб е само един, но е валиден за всички ви. А именно непрекъснато ви гони параноя и си мислите, че има "тази страна" и "другата страна".

И преди и сега и когато и да е винаги съм изисквал от всички да има толерантност, взаимно уважение и търпимост. Когато тези неща са налице, няма спор или противоречие, което да не могат да бъдат решени и изгладени. Не си мислете, че една табелка променя хората. Нещата, които могат да ме променят (не само мен, а още много, много хора, които познавам) далеч не могат да се вместят в рамките на този или онзи форум и въобще не са съизмерими с разни интернет условности и възприятия.

Както и да е. Ти получи отговор - супер. Не знам защо след като доста преди Фифа да ти го даде същия отговор го имаше написан към теб, ти не го възприе, а продължи с питането си. Сега остава и другите с въпроси да намерят отговорите си. Поне що се отнася до тази тема. И отговори ми ти сега: защо искаш и се стремиш всячески към анархия? Защото желането ти (за публикуване на новини без одобрение), ще предизвика точно това. Кому е нужно това безредие и субективизъм?

Интересното е и друго: точно тези, които изобщо не са си направили труда да публикуват по нито една новина в последните няколко месеца, точно те са най-дейни. Че и в опита си да манипулират хората тук, чак стигат до абсурдни твърдения, че видите ли техни теми не били одобрявани, защото модераторите имали нещо напротив този или онзи да бъдат автори на дадена новина.

Като напишете нещо такова не ви ли става гнусно от такава лъжа? Ама честно ми отговорете...

Ако имате да кажете нещо съществено, направете го.

Ако някой иска да се оплаче, че някоя тема не му е одобрена и се чувства дискриминиран - да го направи.

Но имайте малко чест и доблест и давайте копи-пейст на това, което не е одобрено. Така ще можем дружно да дискутираме защо се е получило така.

Аз за разлика от някои пишещи в темата, имам очи да си призная грешките.

На някой стиска ли му да ми ги посочи или ще продължим да си говорим глупости на чаша бяло сладко и локум с орехи?

Въртите, сучите и все не искате да си кажете основната причина за съществуването на тази тема, май....

Още преди около година, потребителят назоваващ себе си vivilon започна провокативно да се заяжда по темите с algor и съответно madonna. В момента въпросния algor е модератор на раздела, който коментираме тук и темата е пряко насочена против него. Нещата бяха позатихнали през последните месеци и аз си мислех, че всичко е приключило, но явно не е... Публикувано изображение

Та нещата са прости - свидетели сме на поредните заяждания и проява на дребнава злоба на отделен потребител против неудобния за него модератор. Тоест - "форумни интриги" на ниско ниво.

Не очаквайте конструктивни предложения , а флейм.

Тъпо.

• Автор

Въртите, сучите и все не искате да си кажете основната причина за съществуването на тази тема, май....

Още преди около година, потребителят назоваващ себе си vivilon започна провокативно да се заяжда по темите с algor и съответно madonna. В момента въпросния algor е модератор на раздела, който коментираме тук и темата е пряко насочена против него. Нещата бяха позатихнали през последните месеци и аз си мислех, че всичко е приключило, но явно не е... Публикувано изображение

Та нещата са прости - свидетели сме на поредните заяждания и проява на дребнава злоба на отделен потребител против неудобния за него модератор. Тоест - "форумни интриги" на ниско ниво.

Не очаквайте конструктивни предложения , а флейм.

Тъпо.

Не се сърди , но понеже се изказах зле за вашата гилдия , която познавам добре,а на теб не ти изнася , реши да обвиняваш другите

Досега горе -долу те уважавах , но сега падна много ниско , не знам защо се самоунижаваш

Все пак има хора , които те харесват

Нема нужда да отваряш кюфтетата , който е следил нещата знае кой е Алгор и коя съм аз и едва ли споменатия има нужда да разчита на някой друг , освен.......

Лека нощ и сладки сънища :baby:

аз пък не разбирам какво толкова се вживявате в пейзажа ?

да, aз самата се определям като "board person", от много години насам,

и какво от това -- като съм с бан в 3-4 форума, какво от това, и като някои се опитват да се докажат тук и там колко са по-по-най-, какво е това ? -- избиване на някакви комплекси online.

и сега кой ми цъкна минус, ма каква му била репутацията на еди кой си, кой какво рекъл или какво казал, и дайте да му набием канчето на тоя боклук :baby:

при толкова много и сериозни проблеми в ежедневието, в тая криза и в тоя труден живот, форумите би трябвало да са място, където да споделим, да потърсим помощ ... понякога да се разтоварим, или да се посмеем.

хора, не се взимайте толкова насериозно, и не превръщайте форумите в бойно поле !

Редактирано от Mistress Linda (преглед на промените)

Не се сърди , но понеже се изказах зле за вашата гилдия , която познавам добре,а на теб не ти изнася , реши да обвиняваш другите

Досега горе -долу те уважавах , но сега падна много ниско , не знам защо се самоунижаваш

Все пак има хора , които те харесват

Нема нужда да отваряш кюфтетата , който е следил нещата знае кой е Алгор и коя съм аз и едва ли споменатия има нужда да разчита на някой друг , освен.......

Лека нощ и сладки сънища :baby:

С две думи: ако ще похвалите или искате да погалите авторката на темата по главата - добре сте дошли. Приемат се мнения, които са в нейна подкрепа, защото тя има нужда.

Всичко останало - марш надалече.

Публикувано изображение

Стани ВИП потребител и нямаш грижи с пускането на теми без някой да ти ги одобрява. Но гледай да са по правилата, за да не се трият после.

Мда, с това горното мнение, уби всичко детско в мен. Предполагам, че скоро ще има и опция, пусни SMS, стани модератор. Абе, комерса, преди всичко. Няма лошо, криза е.

И да не съм тотален офф, моите 5 стинки по темата. Преди доста време се опитах да пусна новина, дори не си спомням каква беше. Чаках, чаках одобрение от модератор, ама така и не дочаках. След това, не се и опитвах повече да пускам новина. Реших да оставя новините на "професионалистите", аз само ще ги чета. :baby:

Чаках, чаках одобрение от модератор, ама така и не дочаках. След това, не се и опитвах повече да пускам новина. Реших да оставя новините на "професионалистите", аз само ще ги чета. :ph34r:

Май се оказа че не съм единствената - дето е чакала благоволение и благоразположение

;)

Чудя се..като не са ви одобрили новините, направихте ли си труда да разберете защо?

Аз друго се чудя. Тези, които одобряват новините, да не би да работят в новинарския отдел на BTV, Нова Телевизия, или Канал 1? На каква база? Не осъзнавате ли, че това е един вид, дискриминация. Кое е Вашето качество за тълкуване на Новини, което да ви различава от това, на обикновения потребител? Все простички въпроси, на които от любопитство, ми е интересен отговора, не че толкова ме вълнува.

Редактирано от momolord (преглед на промените)

Чудя се..като не са ви одобрили новините, направихте ли си труда да разберете защо?

И какво да разбирам - то от ясно по-ясно -

новината,която бях изпратила,беше за убийството на някакъв известен мафиот (не помня кой).

И докато си чаках "одобрението" същата новина се появи след малко - само че от модератор.

Да не съм аз автора на новината,ами той.

Зер съм заритала за слава.

:hush:

Та да си пускат само те тогава.

Аз друго се чудя. Тези, които одобряват новините, да не би да работят в новинарския отдел на BTV, Нова Телевизия, или Канал 1? На каква база? Не осъзнавате ли, че това е един вид, дискриминация. Кое е Вашето качество за тълкуване на Новини, което да ви различава от това, на обикновения потребител? Все простички въпроси, на които от любопитство, ми е интересен отговора, не че толкова ме вълнува.

Да. :D

Да. :)

Сега разбирам, защо не вярваш в Бог. Никога не е отговарял на молитвите ти.

до Момолорд: въпроса който задаваш за преценката, личното пространство и т.н. беше зададен вече от мен. отговора можеш да видиш. къде задоволителен, къде не чак толкова, но това е. имам въпрос към Алгор: къде отиде една негова тема, в която се бореше за правата на потребителите тук? само това ще го помоля да ми отговори. до Арагорн: това което е казваш е глупаво, защото винаги ще измислите някакво оправдание и ще кажете, че новината не е била важна и с това ще се приключи.

Кое е Вашето качество за тълкуване на Новини, което да ви различава от това, на обикновения потребител? Все простички въпроси, на които от любопитство, ми е интересен отговора, не че толкова ме вълнува.

Питаш за критерии?

Отговора е пред теб, стига да искаш да го видиш.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=143329

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=131929

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=151684

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=34717

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=150412

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=61438

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=110157

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=148216

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=149567

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=149354

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=149168

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=148986

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=123241

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=147448

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=147645

Достатъчно ли е обяснението или искаш още?

Но не знам защо и ти правиш разделение на модератори и обикновени потребители. Явно така ми идва, знам ли...

И какво да разбирам - то от ясно по-ясно -

новината,която бях изпратила,беше за убийството на някакъв известен мафиот (не помня кой).

И докато си чаках "одобрението" същата новина се появи след малко - само че от модератор.

Да не съм аз автора на новината,ами той.

Зер съм заритала за слава.

:)

Та да си пускат само те тогава.

И ти си мислиш, че някой е взел новината ти, за да я пусне той и да стане известен? Тоест не одобрява твоята, а я пуска той...

Съжалявам, че ще те разочаровам, но това е меко казано нелепо.

Хора, наистина ли ни заподозряхте в световен заговор, относно това, че само модератори трябва да пускат теми, а потребителите трябва да им се трие всичко, за да не си видят новината публикувана?!?!

Питаш за критерии?

Отговора е пред теб, стига да искаш да го видиш.

Това не е отговор, или просто не си разбрал въпроса ми. Ще го формулирам кратко и ясно. Кому е нужно в раздел Новини, одобрението за постване на новина от модератор? Щяло да настъпи хаос...., не мисля. Щяло да се публикува брутална новина, която не е за детските очи, едва ли..., те са виждали много повече...

Така де. Сега по-ясно ли е? Какви заговори, какви 5 лв....

• Автор

С две думи: ако ще похвалите или искате да погалите авторката на темата по главата - добре сте дошли. Приемат се мнения, които са в нейна подкрепа, защото тя има нужда.

Публикувано изображение

Каква подкрепа , в момента ям здрав модераторски бой и ако нямах чувство за хумор , бих използвала едни специфични изрази ;)

Между бъзикнята , споменах и някои важни неща

:P

имам въпрос към Алгор: къде отиде една негова тема, в която се бореше за правата на потребителите тук? само това ще го помоля да ми отговори.

Темата си е тук. Ако не се оправяш с търсачката да ти помогна?!?!

И? Какво следва сега...

Това не е отговор, или просто не си разбрал въпроса ми. Ще го формулирам кратко и ясно. Кому е нужно в раздел Новини, одобрението за постване на новина от модератор? Щяло да настъпи хаос...., не мисля. Щяло да се публикува брутална новина, която не е за детските очи, едва ли..., те са виждали много повече...

Така де. Сега по-ясно ли е? Какви заговори, какви 5 лв....

И отговори ми ти сега: защо искаш и се стремиш всячески към анархия? Защото желането ти (за публикуване на новини без одобрение), ще предизвика точно това. Кому е нужно това безредие и субективизъм?

Това е само единия мой отговор по-горе, но ти явно нарочно не искаш да изчетеш внимателно темата отначало, за да говорим адекватно и градивно.

Другия мой отговор беше за въпросните критерии, за които ти беше въпроса (ако не го помниш, да го цитирам и него, а?!?!). Всички тези линкове, които дадох, са част от темите на страница и половина в раздел Новини, които са пуснати от тъй наречените от теб "обикновени потребители". А такива има още десетки (да не кажа и стотици).

Тоест за теб ще го кажа отново накратко: критерия за одобряването на която и да е тема не е това, дали е пусната от модератор, а дали е оформена по правилата и дали съдържанието наистина е свързано с някаква новина или е по-скоро за Канал 2001. Виж разгледай раздела (но не само първата страница, а се разрови малко и назад) и сам ще се учудиш на богатата палитра от теми, които не са пуснати от модератор.

Хайде направи го и после пак ще говорим.

Каква подкрепа , в момента ям здрав модераторски бой и ако нямах чувство за хумор , бих използвала едни специфични изрази :)

Между бъзикнята , споменах и някои важни неща

:P

Е добре де, теб те млатят модератори, а мен ме бухат потребители.

Ха кажи ми сега, за чий дявол ти беше да пускаш тая тема, като ние с тебе го ядем най-много... Публикувано изображение

Оффбийт въпрос:

По Вашата логика аз трябва да отида и да се скарам на главния си редактор, защото не удобри 2 мои статии, ли?

Ма още ли не си го набила тоя пуяк?! :cool:

Онбийт въпрос:

Абе къде е емотиконката "галене по главата"? Щото аз намирам тези :);):hit: Или не я виждам в списъка? :)

Процедурно предложение:

И последно: не виждам защо недоволствате от одобряването на темите, при положение, че дори не си правите труда да ги пускате. За последните 6 месеца има не повече от 15 пуснати от потребители теми и са изтрити 2 точно поради неспазване на правилата, а именно бяха написани две изречения свободен текст и беше пуснат линк към новината в друг сайт.

Това е накратко.

По възможност до всички автори на неодобрени теми да се пращат ЛС от модератора отхвърлил ги, като се споменават съображенията с две-три изречения. В противен случай винаги остават неизяснени причините и с впечатлението за лично отношение. При положение, че не са толкова много активните потребители желаещи да пускат новини, както Сашо спеменава по-горе, едва ли ще е проблем.

Оффбийт въпрос:

Ма още ли не си го набила тоя пуяк?! :)

:cool:

продадох ги на конкуренцията ;)

Процедурно предложение: По възможност до всички автори на неодобрени теми да се пращат ЛС от модератора отхвърлил ги, като се споменават съображенията с две-три изречения. В противен случай винаги остават неизяснени причините и с впечатлението за лично отношение. При положение, че не са толкова много активните потребители желаещи да пускат новини, както Сашо спеменава по-горе, едва ли ще е проблем.

Аз това го правя редовно и от доста време. Имало е само едно-две изключения ( потребител, регистриран в същият ден и пуснал тема, състояща се от линк с реклама).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.