Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ужасяващ опит за отвеждане на деца против волята им!

Featured Replies

Ужасяващ опит за отвеждане на деца против волята им! (не се препоръчва за хора със слаби нерви)

Полицията издирва 7-годишно момче от Асеновград, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Малкият Павел Василев е в неизвестност от вчера, след като избягал при опит да бъде отведен от родната си майка в Полша. Жената е полякиня и с решение на съда има право да вземе двете си деца - Павел и 8-годишната му сестричка Николета, от баща им, който живее в Асеновград. Според нея той ги е отвлякъл от Полша без нейното съгласие. Децата обаче твърдят, че тя е алкохоличка и искат да живеят при татко си.

Съдебната мярка, наложена съгласно Хагската конвенция, е по изпълнителен лист от месец март. Два дни по-рано бащата Тодор Василев заявил, че няма да даде децата си, които са и български граждани. Самият той не е с ограничени родителски права. Абсурдно е довеждането на Ники и Павел преди две години в България да се третира като отвличане, настоява Василев, цитиран от в. “Марица”.

Изданието описва семейната драма, разиграла се вчера в Асеновград. Дипломатически бус на полското посолство пристигна вчера на адреса на бащата на улица “Илинден”, разказва репортер на вестника. На място се оказа, че от Агенцията за закрила на детето няма ангажиран психолог. Извикано бе частно лице, което отказа да се легитимира къде точно работи. След неколкоминутен разговор с психолога бащата се съгласи децата да се видят с майката Барбара и ако пожелаят, да тръгнат с нея. Ники и Павел обаче се разпищяха, блъскаха майка си и не искаха да излязат от двора. От дипломатическия микробус изскочиха две жени, които започнаха да влачат децата към колата.

Настана масов побой: майката Барбара се сби със съпруга си, нейна приятелка ­рускиня изскочи от дипломатическия бус, нахвърли се върху възрастна жена от тълпата, ухапа я за ръката и замъкна Николета във возилото.

Присъстващите на срамния екшън полицаи се оказаха безсилни да овладеят ситуацията. Консулът на Полша у нас Войчех Палански зорко следеше ситуацията и на секундата затвори в буса Николета.

Писъците на момиченцето предизвикаха вълна от възмущение сред десетките съседи, дошли да протестират срещу насилственото отвеждане на децата извън страната. Точно тогава стана ясно, че в суматохата малкият Павел е успял да се измъкне и се е укрил.

В рамките на четири часа на два пъти идва екип на Спешна помощ, извикан заради Ники. Майката Барбара обаче отказа да пусне дъщеря си вън от буса. Бабата на децата Мария Василева легна пред полското возило, сетне припадна и бе откарана на носилка в болницата. Ситуацията се усложни още повече, след като и лекари, и социални работници, както и присъстващият съдия-изпълнител се оказаха безсилни да се намесят. Микробусът е територия на чужда държава, не можем да се месим, признаха служителите.

Шефката на Отдела за закрила на детето, Елена Ненова, все пак поиска детето да бъде изведено от микробуса, защото самото то настоява да излезе. Безуспешен се оказа и опитът на Ненова и съдия-изпълнителят Кремена Дерменджиева да поискат полицейска закрила за Николета. Малко по-късно Ненова и Дерменджиева си тръгнаха и повече не се върнаха. Извънредната ситуацията предизвика телефонна намеса и на министъра по европейските въпроси Гергана Паси. Разговарях с полския консул веднага, този казус чисто човешки ме потиска изключително. За съжаление се оказва, че има потвърдено съдебно решение и консулът е категоричен, че децата ще бъдат изведени от страната, заяви минути по-късно пред “Марица” министър Паси.

Ситуацията е безумна. Полицията позволи една руска гражданка да отмъкне дъщеря ми и да я натика в дипломатически бус, заяви бащата Василев. Три часа след началото на екшъна пристигна и шефът на РПУ-Асеновград Илко Трайков, след него и зам.- районният прокурор Борис Михов. Прокуратурата разпореди да се премахнат хората пред микробуса и с полицейска патрулка дипломатическият бус бе изведен от улица “Илинден”. Ще проверим всички обстоятелства по изпълнението на този съдебен лист, не изключвам и някой да понесе отговорност, коментира прокурор Михов.

Няма нищо да коментирам, търсете говорителя на нашето посолство, заяви полският консул. Никой не каза какво се случва с изчезналото шестгодишно братче на отведената Николета. Искам да намерите детето ми, настояваше бащата Тодор. Според близки обаче детето не е изчезнало, а е било прибрано от добри съседи.

Каква ще е неговата съдба и дали ще има повторна акция и за неговото принудително отвеждане, не се разбра.

източник: Altermedia

• Отговори 167
  • Прегледи 17,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Казвате тука колко малоумна нация била българската ама май прави ще се окажете. Това е първият ми пост, но не първото ми мнение - има разлика. Сега да ти обясня какиното, защото ти явно не си наяс

• ТОлкува купчина бумаги се изписаха по случая, толкова тонове мастило похабиха вестниците да доказват кой крив кой прав в тая идиотска история. Аз не знам кой е виновен и кой е невинен. НЕщата в едно

• NO COMMENT ... напълно съм съгласен

Е, нямам думи...Заради това ли си плащат данъците хората? (Аз затова стотинка данък не плащам...) Че и с полиция да премахнат хората пред буса...Грешката явно е, че си е държал децата на адреса, вместо да потъне някъде с тях, няма да ги обявят за национално издирване, я...Но великата грешка е, че се е поддал на некъв си психлог...Идиот...И какви правомощия имат чуждите държави на наша територия?

Това е меко казано отвратително!

Мисля,че след като децата не искаха да отидат има основателна причина за това.Достатъчно големи са за да осъзнават какво става.

От клипа ясно се разбира,че децата не искат да виждат майка си,а още по-малко да живеят с нея.

Как може да се случи такова нещо?А си мислех,че вече нищо не може да ме изуми,но ето,че поредната простотия буквално ме смаза.

Редактирано от elizabet (преглед на промените)

Гледах снощи репортажа в късните новини на "Нова" .

Там след тези кадри показаха и майката на децата, както и нейните мотиви да прибегне то такива средства.

Не бързайте, моля, с оценките си - историята е много по-странна , отколкото изглежда на пръв поглед - първото отвеждане на децата е било от баща ми - когато против тяхната (и на майката) воля ги е отвел от Полша , за да ги доведе в България и да не допуска нито майката , нито някой друг до тях......

ние живеем в ебати малоумната държава :P . как може да разделяш две деца , преди родителите да имат развод angry.gif . никой ли не зачита желанието на децата :P , нали заради тях живеем ;)sad.gif ...

ние не сме нормална държава.

този случай го доказва с пълна сила.

в 95 процента съдилищата присъждат

децата в полза на майките,па било те

АЛКОХОЛИЧКИ ИЛИ К_РВИ.

някакъв си съд ,в някаква си държава бил решил.

докато го има това БЪЛГАРИЯ няма да я бъде.

егати шибаната ДЪРЖАВА

СЕРГО<СЕРГООООО само за ватман ставаш

пък ти отива мамка му

Редактирано от iCKATaAaAa (преглед на промените)

Едно знам:

кажат ли за някого, че е алкохолик, наркоман или к***ар... винаги си остава такъв.

За съжаление има и такива случаи но не с полски граждани или руски а с такива с двойно гражданство... нали се сещате.

Но тях странно защо не ги показват по новините.

Едно знам за себе си. Ако бях на мястото на роднините от българската страна нямаше да удрям така леко и просто да си лежа пред минивана, а буквално щях да го направя на консерва независимо какво би ми струвало това.

Това едва ли може да се случи извън пределите на България (или може би пределите на балканите).

Едно знам:

кажат ли за някого, че е алкохолик, наркоман или к***ар... винаги си остава такъв.

За съжаление има и такива случаи но не с полски граждани или руски а с такива с двойно гражданство... нали се сещате.

Но тях странно защо не ги показват по новините.

Проблема се решава лесно , някой се жертва, сваля полякинята ,напива я с произведенията на цар Киро. и вечна слава на другаря Сталин " нет человека нет проблема" ;)cool.gif:wow:

Ужас ohmy.gif ... Как може такова нещо :wow: Насила го отведоха детето ... Сякаш на смърт го водиха ! Без дъх останох !

Ето го целият 12 минутен КЛИП !

Ето го целият 12 минутен КЛИП !

Гледах го това снощи и останах потресена,как дърпаха децата ,баси :wow: Стори ми се ,че полицаите малко трудно се справиха с положението.

Бащата е като звяр,напълни ми душата ;)

Адашке ... не ми се мисли ако аз бях на неговото място и детето ми да пищи " Помощ " ... :wow: ... горкият човечец !

ohmy.gif Гледам вече втори път клипа и се дзверя, като малоумна :eek:

Тези два дни сме от новина на новина и от гадост но гадост. :angry:

Кво стана в тая наща, мила, родна, страна ? :speak:

Не знам кой е крив и кой е прав в тази ситуация,но децата са най-потърпевши. :angry:

Ей -луди хора има всякакви по света бе - какво се учудвате ?

Не знам кой е крив и кой е прав в тази ситуация,но децата са най-потърпевши. :angry:

То луди, че ими - има...А аз си мислех, че ние тук в тоя форум сме чалнати. Явно и по шантави имало !

Ама, Минкова е права...Който и да е кривия в случая, въобще това отношение и това теглене и дърпане на децата, как смяташ, че ще им се отрази ? Остави, че сигурно ръцете им са сини, посинени в момента, ами в главиците им какво ли си случва...

Отвратен съм...Не се наемам да коментирам кой крив, кой прав - подобни случаи са изключително сложни. Смятам обаче, че начинът, по който беше отвлечено (защото това си беше отвличане) това момиченце, е изключително гнусен и нечовешки... Дано няма нанесени сериозни поражения върху психиката му...

Всичко разбира се, опира до тъпата ни държава.

У нас бащите права нямат.

А, когато е замесена друго държава много ясно, че ние ще отстоява нейните, а не нашите интереси.Има ли всъщност чужбински задник, който да не сме облизали?

не забравяйте, че общественото мнение е много лесно за манипулиране. И със сигурност не са ни казали всички факти и всички причини за да се стигне до това.

А като кажат, че сестра ти е к***а иди доказвай, че нямаш сестра.......

Аз ако съм на мястото на бащата, след такава случка ще стана някой агресор, щях да съм с мислите, че всичко живо трябва да измре...

A.C.A.B. - смърт за всичко подчовеци !!!

Я се вземи и ти в ръце. Малък си още да проповядваш такива глупости :angry:

Стига с тая смърт, бе човек. И без това светът ни се е изродил тотално и само смърт напоследък се сее наоколо.

Стискай палци да си оправят нещата и децата да са добре и толкоз...

Eми , Док ... съгласен съм и с двама ви ! Не знаем тезата на другата страна, НО като чуваш как детето ти пищи " Помощ " и иска при баща си ... мисля че думите са излишни . Помислете как ще реагирате вие ако сте на мястото на бащата ?!?

Отвратен съм...Не се наемам да коментирам кой крив, кой прав - подобни случаи са изключително сложни. Смятам обаче, че начинът, по който беше отвлечено (защото това си беше отвличане) това момиченце, е изключително гнусен и нечовешки... Дано няма нанесени сериозни поражения върху психиката му...

На абсолютно същото мнение съм. Когато вчера ми показаха цялото клипче, останах потресена...Коментарът е излишен.

... първото отвеждане на децата е било от баща ми - когато против тяхната (и на майката) воля ги е отвел от Полша , за да ги доведе в България и да не допуска нито майката , нито някой друг до тях......

Децата не могат да бъдат изведени от страната без писмено разрешение и от 2-мата родители. За какво "отвличане", от страна на бащата, говорим? Изобщо няма да ги пуснат на границата.

не забравяйте, че общественото мнение е много лесно за манипулиране. И със сигурност не са ни казали всички факти и всички причини за да се стигне до това.

А като кажат, че сестра ти е к***а иди доказвай, че нямаш сестра.......

Еми, лично за мен нещата не опират до конкретния случай.

Това е просто поредното доказателство, че живеем в "интересни времена".

Не един и двама са бащите, които се опитват да се преборят със злобата на бившите си половинки, за да виждат децата си (аз имам такъв познат, не е виждал детето си от години, нищо, че има дни за посещение и т.н).

С други думи тези неща при нас не са уредени. Да не става въпрос, че идват някакви си от Полша и си прават каквото си искат на наша територия.Българските власти е трябвало да се погрижат да предотвратят този цирк.

Последното вече си е чисто човешката гледна точка, че подобно отношение и то не само към деца не би трябвало да има.

Eми , Док ... съгласен съм и с двама ви ! Не знаем тезата на другата страна, НО като чуваш как детето ти пищи " Помощ " и иска при баща си ... мисля че думите са излишни . Помислете как ще реагирате вие ако сте на мястото на бащата ?!?

Тезата и цялата история снощи я чух по "Нова телевизия" - късните новини в 23:15 часа .

Майката обвинява бащата в отвиличане на децата , физически и психически тормоз, водени са няколко дела - и в Полша, и в България - при всички тях децата са присъдени на майката.

Той обаче не е бил съгласен с това, взел е децата и е изчезнал с тях за 6 месеца, докато са го намерили сега.

Имало е опити за мирно и кротко решение на проблема, но явно не са били направени както трябва .....

И аз не знам кой е крив, кой е прав в цялата история - яд ме е за децата, защото това, което видях - и мен ме потресе. Служителите от "закрила ма детето" трябва да бъдат уволнени на часа !

Нали за това учат психология ?

Чел съм техни учебници - има подобни казуси в които им е показано как трябва да се действа, за да не се получава до подобни сцени .

Или са си купили дипломите, или не им пука за децата - и в двата случая трябва сега прокуратурата да заведе дело срещу тях и да бъдат уволнени от постовете си.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Знаеш ли какво прочетох в дневника на дъщеря ми? "Мама и тати се развеждат. Тати иска да избирам. А аз не мога - обичам ги и двамата."

Чудесно е децата да са обичани и от двамата си родители, но тази любов не бива да е егоистична. Това, че те двамата не се разбират не бива да се отразява върху отношенията им с децата.

В случая съм на страната на децата.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.