Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ужасяващ опит за отвеждане на деца против волята им!

Featured Replies

djagi , къде го намери това, второто ?

Точно , ясно и както трябва написано - и съвпада изцяло с моята позиция по въпроса. Искам да видя и други мнения на този човек :)

Трябваше да дам линк от къде съм взел цитата, както е редно да се прави. Ето линка:

http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=...039#msg11377039

И още едно мнение, пак в тази тема:

Добре бе, един върпос имам: Защо тия "полицаи" не направиха като по американските филми, защо не сложиха белезници на тати, баба, дядо и лелинчо и да се свърши с цирка? А те само ги побутваха?!
  • Отговори 167
  • Прегледи 17,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Казвате тука колко малоумна нация била българската ама май прави ще се окажете. Това е първият ми пост, но не първото ми мнение - има разлика. Сега да ти обясня какиното, защото ти явно не си наяс

• ТОлкува купчина бумаги се изписаха по случая, толкова тонове мастило похабиха вестниците да доказват кой крив кой прав в тая идиотска история. Аз не знам кой е виновен и кой е невинен. НЕщата в едно

• NO COMMENT ... напълно съм съгласен

На всички "дървени философи" ( имам предвид горните постове) бих препоръчал да изгледат целият филм, заснет от местната кабелна телевизия DCC - TV SAT ( не от Нова ТВ) , с продължителност над 1 час. Гледайте го, господа, и после пак коментирайте как българската държава се грижи за своите граждани, как български полицаи помагат на руска гражданка да влачи българско дете като чувал с картофи.

Пожелавам приятно гледане и после пак коментирайте като човеци !

П.С.

Бабата се просва пред колата, бащата сьщо и няколко сьседи до него, за да предотвратят изпьлнението на решението на сьда!!

И Бьлгария, казвате била в Европа? И това семейство са европейци? И законите ги има, само ако са в наша полза, иначе...... бягаме, крием се, вдигаме на крак квартала и се бием с полицията! ...

Точно хората с ясна гражданска позиция са европейци ! В коя друга държава подобна брутална сцена не би нарушила гражданския мир ? В Гърция ли ? Или , може би, във Франция ?

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

На всички "дървени философи" ( имам предвид горните постове) бих препоръчал да изгледат целият филм, заснет от местната кабелна телевизия DCC - TV SAT ( не от Нова ТВ) , с продължителност над 1 час. Гледайте го, господа, и после пак коментирайте как българската държава се грижи за своите граждани, как български полицаи помагат на руска гражданка да влачи българско дете като чувал с картофи.

Пожелавам приятно гледане и после пак коментирайте като човеци !

Да, мерси за това определение, предполагам и към мен се отнася...

kokomil, нямам никакво желание да гледам едночасов филм за тази трагедия, достатъчен ми беше и репортажа. Обаче преглеждам блога на един друг "дървен философ" и други мнения в мрежата. Ето го и блога. Явно такива трагедии се случват всеки ден. Този случай стана известен, защото Нова направи поредното шоу от това, а "хляб" има доста, точно защото "как български полицаи помагат на руска гражданка да влачи българско дете като чувал с картофи". Още повече, че тук се намесва и друга държава и ето ти сеира... Ето фактите, а шоуто да оставим на жълтите вестници и лайняната ни журналистика.

Ето още един цитат:

И в двете решения се изяснява обстойно и детайлно фактическата обстановка, а бащата през цялото време не е възразявал за нищо пред съда!!!! Нещо повече - съдът не е констатирал твърдяното от бащата, че майката е алкохоличка, но е констатирал, забележете, децата сами разказали пред съда, че играли в къщи с баба, дядо и татко на "театър" и разигравали как да разкажат, че майка им е алкохоличка!

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Да, мерси за това определение, предполагам и към мен се отнася...

kokomil, нямам никакво желание да гледам едночасов филм за тази трагедия, достатъчен ми беше и репортажа. Обаче преглеждам блога на един друг "дървен философ" и други мнения в мрежата. Ето го и блога. Явно такива трагедии се случват всеки ден. Този случай стана известен, защото Нова направи поредното шоу от това, а "хляб" има доста, точно защото "как български полицаи помагат на руска гражданка да влачи българско дете като чувал с картофи". Още повече, че тук се намесва и друга държава и ето ти сеира... Ето фактите, а шоуто да оставим на жълтите вестници и лайняната ни журналистика.

Ето още един цитат:

Едно уточнение. Не оспорвам съдебни решения на никой съд, фактологията в случая остава на заден план, в центъра на вниманието в случая стои начинът, по който децата са взети. Сигурно и това е нормално ? Не ме интересува кой е снимал, защо е снимал, граждани на чии държави са главни герои. Възмутен и потресен съм от неадекватната и позорна реакция на българските власти при проява на явно насилие над български деца ! Коя друга държава "защитава" така собствените си граждани?

Съгласен съм с определението "лайняна журналистика", но това , което е запечатала камерата са чисти факти ! Нима някой е репетирал с момиченцето как ще се държи за вратата и ще пищи за помощ ?! И всички "отговорни" лица , вкл. и чиновничката от агенцията за закрила на детето, ще се правят на разсеяни и ще се крият в сенките, сякаш случайно са попаднали на мястото.

Едно уточнение. Не оспорвам съдебни решения на никой съд, фактологията в случая остава на заден план, в центъра на вниманието в случая стои начинът, по който децата са взети.

В този ред на мисли четох някъде, че всичко направено било под мото "изпълняване решението на български съд"...

Както ”24 часа” писа, преди година и половина Тодор Василев е довел в България двете си деца Ники и Павел, тъй като по думите му майка им - полякинята Барбара Ядвигд, не се грижела за тях и денонощно пиела. Тя обаче го осъдила по Хагската конвенция с обвинение за международно отвличане, а Софийският апелативен съд постанови те да й бъдат предадени.

Редактирано от УайтДжаджа (преглед на промените)

... Точно хората с ясна гражданска позиция са европейци ! В коя друга държава подобна брутална сцена не би нарушила гражданския мир ? В Гърция ли ? Или , може би, във Франция ?

Закона си е закон и требва да се спазва. Добър или лош. Бащата е изцяло виновен за създалата се ситуация, а травмирайки децата си, показва колко добър баща е! Него ли да защитаваме?...

На следващия ден той се е явил при нея с адвокат. И двете са му обяснили, че е длъжен да съдейства за изпълнение на решението така, че да не се травмират децата.

Ще си позволя още един цитат, макар че станаха много:

Още малко информация:

§ 1. от допълнителните разпоредби на Закона за закрила на детето:

"Дете в риск" е дете:

а) чиито родители са починали, неизвестни, лишени от родителски права или чиито родителски права са ограничени, или детето е останало без тяхната грижа;

б) което е жертва на злоупотреба, насилие, експлоатация или всякакво друго нехуманно или унизително отношение или наказание в или извън семейството му;

в) за което съществува опасност от увреждане на неговото физическо, психическо, нравствено, интелектуално и социално развитие;

г) което страда от увреждания, както и от труднолечими заболявания, констатирани от специалист;

д) за което съществува риск от отпадане от училище или което е отпаднало от училище.

Смятам, че малкият Павел, който в момента е скрит някъде при близки и роднини в Асеновград е дете в риск. Не мислите ли?

А знаете ли какво става, когато дете е в риск?

ИЗВЕЖДАТ ГО ИЗВЪН СЕМЕЙНАТА СРЕДА (БАЩА И БАБА) И ГО НАСТАНЯВАТ НЯКЪДЕ ДРУГАДЕ - дом за деца, приемно семейство и т.н.

Разбирате ли, дами и господа, какво направи с детето си този човек?!?!?!?!

Съгласен съм djagi. А дали момиченцето също не е дете в риск в момента. И дали не би трябвало при така стеклите се позорни обстоятелства същите тези служби, които уж закрилат децата, да се намесят веднага и да прекратят това безумие ?

И защо си мислите, че това са единствените деца в риск? И това е единствения случай на неподелени деца? И единствения случай на възрастни, използващи собствените си деца за да отровят един на друг живота?

Да не мислите, че ако двамата родители са българи патардията няма да е същата? Че и по-голяма може да е.

Цоп и аз, отново в темата.Моят начин на разсъждаване го знаете-изключително изчистен, опростен до максимум, и обръщам внимание само на онези камъчета, които, или ще обърнат, или вече са обърнали колата.

Точно защото знаем начина на разсъждаване, няма смисъл хората да четат обидите към държавата ни, Полша, циганите и изедниците...

Редактирано от Censored (преглед на промените)

А дали момиченцето също не е дете в риск в момента.

А Вие знаете ли колко лесно се манипулира едно дете в тази възраст? Знаете ли как един родител може да обработи детето си за година и половина в стил " Майка ти (баща ти) е долен изрод, алкохолик и убиец..."

Всъщност, ако имате деца, значи знаете.

Тъй като поставихте въпроса по-горе ще отговоря: в чисто човешки аспект не одобрявам отвеждането на децата по този начин.

Но и написах по-горе, че в същия човешки аспект бих изправил същия този баща (и майката, разбира се) да бъдат съдени от общочовешки съд.

Няма държави тук, няма закони, няма нищо...

Ако имаше родители, ние нямаше да чуем изобщо за този случай и той щеше да бъде само част от статистиката.

пп. Не виждам нито един от "дървените философи" (определение, което беше абсолютно ненужно в културната полемика, водена в темата) да е на позиция, различна от Вашата - тоест нито един нормален човек не подкрепя начина на отвеждане на децата.

Вчера гледах клипа и не искам пак да го гледам.Ужасяваща гледка,как е възможно да се случват такива неща?

Потресена съм!!!Определено не живеем в нормална държава!

ние не сме нормална държава.

този случай го доказва с пълна сила.

в 95 процента съдилищата присъждат

децата в полза на майките,па било те

АЛКОХОЛИЧКИ ИЛИ К_РВИ.

някакъв си съд ,в някаква си държава бил решил.

докато го има това БЪЛГАРИЯ няма да я бъде.

егати шибаната ДЪРЖАВА

СЕРГО<СЕРГООООО само за ватман ставаш

пък ти отива мамка му

според мен и за ватман не става.

чистота , чистотаааааа го зове

Жалко.

Аз заемам позицията на правосъдието.

по закон децата са на майката в 99% от случаите- не че го одобрявам.

въобще не бива да се впечетлявате от сценките дето ги даваха по телевизията.

Това всичкото е инсценировка на БГ професионалистите дето им викат администрация.

Децата са си невинни и откровенни обаче БГ чиновниците и полицайте превърнаха това

в най-долно зрелище.Те са виновните

И българина вместо да се замисли - абе кви са тия некадърници дето го свършиха тва,

реве че децата не искат.

Обикновено такива казуси са много заплетени и всяка от страните е в правото си, но...

• Автор

Добре де, аджеба, вие си приказвайте за казуси и т.н.

Това, което мен ме вълнува е - защо децата се дърпаха, ревяха, пищяха за помощ? Манипулация? Аз съм невежа в тази сфера на човешката психология - възможно ли е до такава степен да са манипулирани децата, че да разиграят чак такава сцена? Или просто и на тях им е писнало да ги делят между Полша и България все едно са някакви наследство.

Обяснете ми тяхното поведение без да ми цитирате казуси от учебника.

П.П: Ако ви се занимава може и да ми обясните и поведението на хората, които буквално влачеха децата към колата, сякаш мъкнат тежка мебел, а не човешко същество?

Едно не ми е ясно, не се ли намери един нож на бащата, че да стане по-интересно. (за гумите говоря ...).. :)

п.п. Интересно ми е, ако друга дипломатическа кола препречи пътя какво правят ?

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

Добре де, аджеба, вие си приказвайте за казуси и т.н.

Това, което мен ме вълнува е - защо децата се дърпаха, ревяха, пищяха за помощ? Манипулация? Аз съм невежа в тази сфера на човешката психология - възможно ли е до такава степен да са манипулирани децата, че да разиграят чак такава сцена? Или просто и на тях им е писнало да ги делят между Полша и България все едно са някакви наследство.

Обяснете ми тяхното поведение без да ми цитирате казуси от учебника.

П.П: Ако ви се занимава може и да ми обясните и поведението на хората, които буквално влачеха децата към колата, сякаш мъкнат тежка мебел, а не човешко същество?

Мислех, че всичко е казано вече и темата изчерпана. Затова и си изтрих последното мнение, но ето цитат на един друг човек:

...

9. strannica - ...

18:01

"При разглеждане на делото съда е изслушал децата, приел е експертизата на соц.работници и на психолога и е установил, че децата са манипулирани от бащата и близките им в България – баба, дядо и др."

!!!!

"На 26.05.2009 г. бащата се е явил сам в дирекцията и е заявил на ЧСИ да ги вземе принудително."

Ако всичко това е вярно - за какво изобщо говорим и се пеним по форуми и блогове?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

...

Предполагам, че децата са манипулирани, да. И то от прост човек, а те са най-опасните манипулатори. За мен е ясно, че тази драма е предизвикана от бащата. Не е било необходимо да се травмират децата и всичко е можело да мине мирно и тихо. Нали никой тук не си мисли, че полицай, социални работници и т.н. могат да не изпълнят или възпрепятстват съдебно решение?... Нека не спорим дали е справедливо или не! Бащата е виновен защото няколко пъти е нарушил закона и ако живеехме в европейска държава, отдавна да е арестуван. Дори да приемем, че децата не са били с промити мозъци от тези прости хора в продължение на година и половина, как според теб трябваше да се постъпи? Не ми се иска да пълня темата с цитати от други форуми и блогове, но:

И още нещо - онези служители не са изпълнявали заповеди на преките си началници, те са се подчинявали на закона - постановено е съд.решение! А който не изпълни или възпрепятства съдебно решение - наказание лишаване от свобода до три години и глоба до 3 000 лв...

Това се отнася и за бащата, това се отнася и за служители, които евентуално не изпълнят съдебното решение.

Още през 2008 г., докато се е провеждало съд.производство в България, съдът е констатирал, че децата са играели на "театър" у дома, разигравали са с баба, дядо и татко как ще кажат в съда, че мама е алкохоличка!

това нищо ли не Ви говори - че например, може до такава степен да са им промити мозъците, че да изпаднат в паникта и истерия пред камерите, които лично бащата е извикал?!?!

Срам за този родител!!!

От един обикновен битов скандал, ние го превърнахме в международен проблем и изкарахме бащата мъченик, майката ку..в и алкохоличка и с лекота раздаваме правосъдие във форумите. Ето, дори има мнения като това:

Едно не ми е ясно, не се ли намери някой гражданин с нож. Да възпрепятства движението на колата.... най-много да го арестуван за вандализъм..
ohmy.gif

, което просто не знам как да коментирам. Извинителна може да е само малката възраст на пишещия.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

djagi , наборе , да си жив и здрав ! Една китайска мъдрост ще ти пожелая ... Дано живееш в интереснни времена ... И само / преди да почнеш пак с философията ... / си представи че имаш дъщеря и тя пищи " Помощ тати ... " как би реигирал ... а сега ми отговори ... аз не се наемам с отговор ... 3 имам на главата /момичета ... племенички / и ако някой извика така ... уффф ... не ми се мисли ... вълк ставам !

П.П. Това ми е последният / хайде предпоследният / коментар в темата ... МИСЛЕТЕ ЗА ДЕЦАТА !

Жива верига около полското посолство

Множество хора се събраха около посолството на Полша в София, за да изразят протеста си срещу насилственото отнемане на 7-годишния Павел и 8-годишната Николета от баща им Тодор Василев.

Протестиращите призоваха за оставката на правосъдния министър Меглена Тачева призоваха служителите на посолството да дойдат при тях.

"Искаме си Ники“, е най-честото скандиране на талпата.

Протестиращите се заканиха да направят живи верига около сградата и призоваха за подкрепа за бащата Тодор Василев.

Над 2000 души са се подписали в жалба до главния прокурор Борис Велчев с искането Николета Василева да бъде върната в България.

Подписката е събирана в Асеновград, където е станало изземването на детето от бащата, а утре в Деня на детето ще има подписка и в Пловдив

Преди ден министърът на правосъдието Миглена Тачева обвини бащата, че създава излишни провокации.

"Сцените с взимането на децата от Асеновград, на които всички станахме свидетели, са провокирани не без участието на бащата на децата", подчерта Тачева.

"Причините за връщането на децата на майката са вследствие на две решения на българския съд", обяви в обръщение до медиите полският посланик в София - Анджей Папиеж.

По думите му, две инстанции на българския съд са решили, че децата трябва да се върнат на мястото, от което са били отвлечени против волята и в отсъствие на един от родителите.

Източник:dnes.bg

Жива верига около полското посолство

Множество хора се събраха около посолството на Полша в София, за да изразят протеста си срещу насилственото отнемане на 7-годишния Павел и 8-годишната Николета от баща им Тодор Василев.

Протестиращите призоваха за оставката на правосъдния министър Меглена Тачева призоваха служителите на посолството да дойдат при тях.

"Искаме си Ники“, е най-честото скандиране на талпата.

Протестиращите се заканиха да направят живи верига около сградата и призоваха за подкрепа за бащата Тодор Василев.

Над 2000 души са се подписали в жалба до главния прокурор Борис Велчев с искането Николета Василева да бъде върната в България.

Подписката е събирана в Асеновград, където е станало изземването на детето от бащата, а утре в Деня на детето ще има подписка и в Пловдив

Преди ден министърът на правосъдието Миглена Тачева обвини бащата, че създава излишни провокации.

"Сцените с взимането на децата от Асеновград, на които всички станахме свидетели, са провокирани не без участието на бащата на децата", подчерта Тачева.

"Причините за връщането на децата на майката са вследствие на две решения на българския съд", обяви в обръщение до медиите полският посланик в София - Анджей Папиеж.

По думите му, две инстанции на българския съд са решили, че децата трябва да се върнат на мястото, от което са били отвлечени против волята и в отсъствие на един от родителите.

Източник:dnes.bg

Пак доказахме че сме най-тъпия народ в целия свят.

Е кой нормален човек ше ходи да протестира пред посолството на Полша,

след като това е РЕШЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ СЪД!

Въобще НОРМАЛНИ И ТРЕЗВОМИСЛЕЩИ В ТАЯ ДЪРЖАВА ИМА ЛИ???

ЕГАТИ ДЕБИЛНИЦИТЕ ТЪПИ СА.

Пак доказахме че сме най-тъпия народ в целия свят.

Е кой нормален човек ше ходи да протестира пред посолството на Полша,

след като това е РЕШЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ СЪД!

Въобще НОРМАЛНИ И ТРЕЗВОМИСЛЕЩИ В ТАЯ ДЪРЖАВА ИМА ЛИ???

ЕГАТИ ДЕБИЛНИЦИТЕ ТЪПИ СА.

По-добре пред посолството, отколкото пред компютъра.

:help:

Че какво му има да си пред РС-то / дори и на работа както съм в момента / . Хладничко , уютно ... не някой да ти крещи в ушите нещо и накрая да изядеш някоя и друга палка от изнервен чичко полицай ;)

Извинявам се за спама ... да не изместваме смисъла на темата !

Срам и позор за България! Едва ли това щеше да се случи в друга държава.Този съд,които реши това цял живот да им тежи на съвеста/ако имат такава/.Продажна дъжавa това е!!! sad.gif

с една дума - дайте да направим нещо малоумно шото за умните работи не ни бива.

ползата от тва е НУЛА.трябва да се вършат неща който смисъл, а не глупости като тази.

По-добре тези заблудени протестиращи да отидат пред СЪДА!!!

Но глупака си е глупак!

Само да добавя, че този протест пред полското посолство е все едно да се направи протест пред централата на Евросъюза в Брюксел за това че са ни спрели еврофондовете.

Ами то тези дето ги крадат- Станишевци и компания - против тези трябва да се протестира.

Та картинката е същата.Не случайно на Запад ни смятат за патологични ИНФАНТИЛИ.Егати пародията сме!

Българина го е страх от реалния живот и от истината за положението в което се намира.Е тва е положението

Редактирано от prepinatelen (преглед на промените)

Няма никакво значение дали майката е полякиня, рускиня или българка. Пак щяха да са същите ексцесии, защото този баща пак щеше по същия начин да постъпи, ако ще и светица да беше майката. Пак щяха насилствено да се отнемат децата, защото друг начин няма. Тези лумпени пак щяха да протестират, но този път пред някое министерство, сигурно. Разбира се, за нищо наистина важно българина не би протестирал. Това наистина в друга европейска държава не би могло да се случи. Ние си казваме, че сме едни от най-интелигентните и най-красивите, но излезте се разходете малко, качете се в градския транспорт, наредете се на една опашка в някоя държавна администрация поговорете с който и да е, за да се убедите каква интелигентност лъха от българите... Вижте угрижените и мрачни физиономиии. Онзи ден се разходих виртуално с гугъл мапс на другия край на света. Третия или четвъртия по големина град в Австралия. Мой близък е там. Направете го и вие. Не Париж или друга столица... Ами една дупка не видях... Как някъде не видях една преляла от боклук кофа.

Ето затова се стига до подобни абсурди. Убеден съм, че тези хора не могат интелигентно да се аргументират срещу какво точно протестират.

Срам и позор за България! Едва ли това щеше да се случи в друга държава.Този съд,които реши това цял живот да им тежи на съвеста/ако имат такава/.Продажна дъжавa това е!!! sad.gif

А ти запознат ли си със случая от правна гледна точка? Много са ми интересни просто такива изказвания. И не е истина колко заблуден народ има по тоя свят...

Защо не прочетеш какво са писали хората преди теб? По-специално мнението на djagi.

Няма никакво значение дали майката е полякиня, рускиня или българка. Пак щяха да са същите ексцесии, защото този баща пак щеше по същия начин да постъпи, ако ще и светица да беше майката. Пак щяха насилствено да се отнемат децата, защото друг начин няма. Тези лумпени пак щяха да протестират, но този път пред някое министерство, сигурно. Разбира се, за нищо наистина важно българина не би протестирал. Това наистина в друга европейска държава не би могло да се случи. Ние си казваме, че сме едни от най-интелигентните и най-красивите, но излезте се разходете малко, качете се в градския транспорт, наредете се на една опашка в някоя държавна администрация поговорете с който и да е, за да се убедите каква интелигентност лъха от българите... Вижте угрижените и мрачни физиономиии. Онзи ден се разходих виртуално с гугъл мапс на другия край на света. Третия или четвъртия по големина град в Австралия. Мой близък е там. Направете го и вие. Не Париж или друга столица... Ами една дупка не видях... Как някъде не видях една преляла от боклук кофа.

Ето затова се стига до подобни абсурди. Убеден съм, че тези хора не могат интелигентно да се аргументират срещу какво точно протестират.

преди доста време пенсионерите протестираха против ИНФЛАЦИЯТА.не против тогавашното правителство, а против

ИНФЛАЦИЯТА.Тва е горе-долу същото.

абе пропаднала работа .

Редактирано от prepinatelen (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.