Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ужасяващ опит за отвеждане на деца против волята им!

Featured Replies

Съгласен съм с всички вас, аз с очите си съм виждал много полицейски произвол.Но бащата и децата са най-малко виновни, спрямо медии и полицаи.

• Отговори 167
  • Прегледи 17,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Казвате тука колко малоумна нация била българската ама май прави ще се окажете. Това е първият ми пост, но не първото ми мнение - има разлика. Сега да ти обясня какиното, защото ти явно не си наяс

• ТОлкува купчина бумаги се изписаха по случая, толкова тонове мастило похабиха вестниците да доказват кой крив кой прав в тая идиотска история. Аз не знам кой е виновен и кой е невинен. НЕщата в едно

• NO COMMENT ... напълно съм съгласен

Българинът знае:

"Не искам чуждото, но и своето не давам."

Тези които не го спазват, не са българи, a обикновени крадци и лицемери.

04 юни 2009 / News.dir.bg

Майката на двете деца от Асеновград, чиято драма потресе България, се закани, че ще иска от съда родителските права върху Николета и Павел.

Това заяви самата Барбара Василев в интервю за сутрешния блок на полската телевизия "Ти Ви Ен", цитирана от bTV.

Барбара приема репортерката на "Ти Ви Ен" в дома на сестра си. Тя обяснява, че Николета се чувства добре и че е разговаряла с психолог. Полякинята се закани, че след последните семейни събития, ще предприеме конкретни стъпки за развод.

-Не исках да му отнемам правото, защото той е техен баща все пак, независимо от това, което на мен ми е направил. Това са деца, той е техен баща, но сега в момента, след това което се случи, ще му ги отнема.

- Но всъщност, теоретично те могат да ходят през ваканцията при баща си и всяка година ще бъде такава война?

- Не си го представям това, въобще не си го представям, защото това, което направи моят мъж, това което беше способен да направи ме обижда и не зная как ще бъде по-нататък за в бъдеще, как ще изглеждат нещата.

- Това, което видяха всички, тази провокация, която е филмирала българската телевизия - Николета, както и синът ви не искаха да влязат в колата. Защо според вас?

- Да, така е. Това беше под натиск на бащата. Защото после в присъствието на служител от посолството, докато пътувахме в колата, Николета напълно се промени, отпусна се, започна да говори само и единствено на български.

- Изобщо не говореше на полски?!

- Значи, въобще не говореше на полски, но вече в посолството, същия ден още вечерта, започна да говори на полски, защото се говореше около нея на полски. Пробваше се да говори на полски. Малко й беше трудно, но сега, в този момент, бъбри на полски с връстниците си, нормално се забавляват помежду си. Замества думи, комбинира думи, но говори на полски и това много ме радва, тази блокада премина.

източник : ДирБГ

"Аз не исках, да му ги отнемам правата, ама сега вече ще го направя."

Абе и тая е една лисица и се прави на жертва, та знае ли се...

Язък, че ошашавиха дечицата и ги накараха да преживеят такива неща.

А знаете ли че нашето министерство на правосъдието е било страна на майката по делото? Знаете ли, че това че нашето министерство е защитило една чужденка, а не български гражданин, че това е равно на държавна измяна? Какво ще кажете за това? Заклеват се тия да пазят законите ни и нас, а бранят чужденка! Това и Германия няма да го направи!

Решението на СГС по гр. д. № 3229/2008 г. е от 03.10.2008, което както и да го смятам, е точно половин година след т.н. "отвличане". Така че социалните доклади, макар да са в тази насока, но не са били задължителни.

Впрочем решението на Софийския Апелативен съд е от 29.01.2009 г, малко по-малко от 10 месеца след април 2008 г.

При това положение коя от двете ти хипотези е актуална и дали наистина са обсъждали ИНТЕРЕСА на децата?

Пък и какво ти обсъждане, след като:

"При разглеждане на делото първоинстанционният съд е съобразил особения характер на производството по чл.8 вр. с чл.12 и сл. от Хагската конвенция и относително кратките срокове за произнасяне по молбата с правно основание чл.12 от Конвенцията, с оглед на което е насрочил делото за 24.09.2008 г. и е приключил производството в рамките на едно съдебно заседание. "

Датата на съдебното заседание пред въззивната инстанция (Софийски апелативен съд, който е препотвърдил решението на СГС ) е 22.01.2009 г., т.е. и втората инстанция е решила делото в рамките на едно съдебно заседание...

Светкавично, нали?

Според мен работата е доста бързо претупана, ти как мислиш? Направо не е истина колко време загуби обществото да обсъжда дело, което в СГС и САС е решено за има-няма 1-2 часа...

А, и още едно нещо се чудя по делото на втора инстанция:

"Въззиваемата страна МП на РБ в качеството на представител на молителката в производството по пар.24 от ПЗР на ГПК Б. Б. и лично молителката Б. Б. оспорват жалбата на Т.В. като неоснователна и изразяват становище, че обжалваното решение е правилно и следва да бъде оставено в сила. "

МП на РБ = Министерството на правосъдието на Република България - представител на полската майка?!

Айде да го кажа другояче: Министерството на правосъдието на Република България - представител на страна по делото?!

Дирят Павел, той спи с баща си

Публикувана: Събота, 6-и Юни 2009, автор: 24 Часа

Image_149040_5.jpg

15 часът. 7-годишният Павел спи с баща си на едно легло. В същото време Агенцията за закрила на детето е пуснала молба до окръжната прокуратура в Пловдив за издирване на момчето. То успя да избяга на 27 май, когато със съдия-изпълнител майката Барбара-Ядвига дойде да си прибере децата от Асеновград.

Нашият екип разбуди вчера дома на ул. "Илинден". "Всичко, което твърди пред "24 часа" Барбара, е пълно с лъжи", подхваща нервно бащата Тодор Василев. И пуска компютъра, за да ни покаже снимки от новото жилище на жена си в Дембица. "Николетка е затворена там като птичка в клетка", казва. И още по-нахъсено обяснява как Барбара изнесла цялата покъщнина от семейния им апартамент във Варшава. "В Полша има информационно затъмнение по нашия случай. Не допускат съседите ни до тамошните медии, защото ще кажат истината."

В този миг малкият влиза в хола и поздравява. "Кажи, тате, кое е това момче до Николетка", обръща се Тодор към малкия. "Това е братовчед ми Мачек", сочи Павел. А масичката и столчето, на което стои сестра ти, откъде са, продължава с въпроси бащата. "Взети са от нашия апартамент във Варшава", почти изрецитирва момчето.

Тази къща в Дембица не я познаваме, допълва бащата. Но в обзавеждането й открил семейните си мебели."Ето го самоварът от Русия, ето я и таблата. Това е чеизът от майка ми."

Какво целите да докажете с това, питаме разпаления родител. "Това е отвличане! Дъщеря ми е закарана на съвсем ново място. Къде се намира, не зная. А в България децата ми имаха постоянен адрес", казва бащата. После обяснява, че преди да тръгне от Полша с децата към България, отишъл в комисариата. Това обаче Барбара не го казвала, а твърдяла, че си дошла от Майорка, защото съпругът й имал лоши намерения.

Тодор се кълне, че многократно правел опити да се свърже по телефона с Барбара, за да могат Павел и Николета да се чуят."Кажи, тате, така ли е", обръща се към съненото момче. Детето отвръща: Обаждахме се, но мама не разрешава да говоря със сестра ми. Мама поиска да ме чуе, но тогава аз отказах, защото не желая да говоря с нея", отвръща Павел.

Ей сега пред вас ще направя пореден опит, казва Тодор и набира по джиесема Барбара. Телефонът обаче е на гласова поща.

Момчето твърди, че изобщо не иска да бъде в Полша. Почти през изречение казва, че майка му пие.

Убеден е, че наесен ще е първокласник в Асеновград.

Иска да види сестра си, но ако тя дойде тук. "За мен в Полша не е хубаво. Някои хора пият", повтаря детето.

Пред него бащата за пореден път обяснява, че на Барбара е имплантиран есперал срещу алкохолизъм. "Една полякиня и к***а обърка представите на две държави", изрича Тодор в присъствиетона 7-годишния си син. Той слуша и кима утвърдително с глава.

Защо сте я ухапали за сбогом, питаме 42-годишния мъж. "Нямам спомен какво станаонзи ден тук. Не мога да ви кажа. Като видях как приятелката й рускиня ми дърпа детето, полудях", връща лентата от 27 май Тодор.

Зарича се, че ще се бори, докато всички лъжи на съпругата му лъснат. Уверява, че на драго сърце щял да й даде развод.

Дядото на Павел за пореден път се разплаква. "Ние сме честни хора, искаме истината да излезе. През турско не са вземали по такъв варварски начин децата за еничари", казва Благой Василев. Той и съпругата му се притесняват, че децата страдат.

"Иска ми се земята да се отвори и да вляза в нея, като чух Павел да казва: "Дядо, президентът Георги Първанов защо не помогне."

РАДКО ПАУНОВ

[email protected]

Детето: Надявам се Георги Първанов да помогне

- Павка, къде беше в дните, след като избяга?

- При приятели.

- У кои?

- (Бащата се намесва.) Не искаме да кажем, за да не им създадем проблеми.

- Вкъщи ли беше?

- Да, и вкъщи.

- Защо не поиска да заминеш с мама?

- Защото тя пие, а хората в Полша са лоши.

- Всички поляци ли са лоши?

- Майка ми и сестра й пият, а след това се търкалят по земята.

- Не искаш ли да бъдеш при сестричката си?

- Искам Николета да дойде в Асеновград.

- Ако теб те заведат при нея в Полша?

- Не могат да ме заведат, след като не искам. Надявам се президентът Георги Първанов да помогне.

- Ти чуваш ли се по телефона с Николета?

- Звъним, но майка не дава да говоря с нея.

- Но Николета твърди, че й харесва в Полша.

- Не зная. Преди казваше, че иска да е в България, но я взеха насила.

- Не ти ли е мъчно за мама?

- Не.

- Защо така, човек трябва да обича майка си?

- Тя не ни е майка. Ако беше такава, щеше да дойде с нас в Асеновград. Тате я викаше, но тя не пожела.

- Тъгуваш ли за Николета?

- Да.

- Можеш да я видиш, ако отидеш при нея.

- Не искам да живея в Полша.

- Защо, това е една много уредена европейска държава?

- За мен не е. Там хората пият.

- Но не всички поляци.

-Не всички, но има и такива, сред тях е майка ми.

- Нали баща ти я е харесал и се е оженил за нея.

- Тогава тя не е пиела.

Майката: Мъжът ми подвежда сина ни

"Това не са думи на сина ми. Те са на баща му, който го манипулира."Така полякинята Барбара-Ядвига Барнаш-Василев коментира вчера пред "24 часа" интервюто със сина й Павел, взето от Нова телевизия.

В него 7-годишният й син заяви, че не иска да се прибере при майка си, тъй като тя много пиела.

"Повярвайте ми, казвам ви самата истина. Павел не може сам да каже такова нещо. Има съд, който решава къде да бъдат децата, и той се е произнесъл в моя полза. Очаквам съвсем скоро да си получа сина, а с Тодор вече съм в развод", добави Барбара-Ядвига.

МОМЧИЛ ИНДЖОВ

НАШ ПРАТЕНИК В ДЕМБИЦА

Медиатори ще решават спора за децата от Асеновград

dnevnik.bg

Спорът между родителите на децата Николета и Павел Василеви, които бяха насила разделени, ще се решава с помощта на медиатори, съобщи Министерството на правосъдието. Днес бащата - Тодор Василев, е приел този начин за разрешаването на конфликта на близо двучасова среща с правосъдния министър Миглена Тачева.

Двете деца бяха разделени след като майката, която е полска гражданка, получи с решение на съда правото да се грижи за тях, а бащата се противопостави и се стигна до отнемането им със сила. Осемгодишната Николета беше отведена в Полша с посредничеството на полицията, полски дипломат и социални работници от Асеновград, а с година по-малкият Павел избяга и остана в България.

Предложението спорът между родителите да се реши с участието на квалифициран медиатор е на министрите на правосъдието на България и Полша Миглена Плугчиева и Анджей Зума. Всеки от тях се ангажира да обсъди това със своя сънародник. Пред Василев Тачева е пояснила, че медиацията е помогнала ефективно за решаване на спорове при много идентични случаи в международната практика.

На бащата е представен националния списък от 688 медиатори, от които той да избере кой да поеме случая. В търсенето на изход, който да бъде в интерес

на децата, ще участват и медиатори от Полша.

ТОлкува купчина бумаги се изписаха по случая, толкова тонове мастило похабиха вестниците да доказват кой крив кой прав в тая идиотска история.

Аз не знам кой е виновен и кой е невинен. НЕщата в едно семейство понякога са толкова сложни, че съда не може да ги обхване в цялата им многостранност.

Едно обаче разбрах - тази Барбара не е никаква майка. Всяка майка, когато детето й пищи неистово ще се опита да го успокои, а не да го дърпа като яре на заколение. А тя насила го отвеждаше без лицето й дори да трепне. Така че може да не е пиянка за каквато я представят. И наркоманка може да не е. И да е най-целомъдрената жена на света. МОже в царски дворец да живее и цялото богатство на света да има. НО ТЯ НЕ Е МАЙКА.

Това е моето мнение.

ТОлкува купчина бумаги се изписаха по случая, толкова тонове мастило похабиха вестниците да доказват кой крив кой прав в тая идиотска история.

Аз не знам кой е виновен и кой е невинен. НЕщата в едно семейство понякога са толкова сложни, че съда не може да ги обхване в цялата им многостранност.

Едно обаче разбрах - тази Барбара не е никаква майка. Всяка майка, когато детето й пищи неистово ще се опита да го успокои, а не да го дърпа като яре на заколение. А тя насила го отвеждаше без лицето й дори да трепне. Така че може да не е пиянка за каквато я представят. И наркоманка може да не е. И да е най-целомъдрената жена на света. МОже в царски дворец да живее и цялото богатство на света да има. НО ТЯ НЕ Е МАЙКА.

Това е моето мнение.

NO COMMENT ... :blink: напълно съм съгласен :)

Редактирано от kike (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Отнеха и Павел от баща му, връщат го в Полша

6_1144ab.jpg

20 август 2009 / News.dir.bg

Истински екшън се разигра днес в автоцентър близо до Пловдив, където обкръжен от полицейски коли, на асеновградчанина Тодор Василев бе отнет 7-годишният син Павел. Те станаха печално известни, след като преди няколко месеца сестричката му Николета бе насилствено изведена от дома им от майката - полякинята Барбара Василев.

Василев и синът му са били блокирани на път за морето в Пловдив, съобщи БНТ. Заедно с полицията е бил и съдия-изпълнител, тъй като има съдебно решение Павел да бъде върнат на майката. Полицай пък съобщил, че има полицейско нареждане да не бъдат допускани журналисти. Павел би отведен в сградата, където била и майка му, за да не бъде заснето отвеждането му.

Малко по-късно Барбара Василева извела сина си в автомобил с тъмни стъкла и поела към София с ескорт, предаде Дарик радио. Бабата на Павел изпаднала в истерия и започнала да напада служителите на реда. Според бащата на Тодор, той е бил следен от полицаи до шоурума, в който работи.

По непотвърдена информация за утре е била планирана акцията на полицията, но тръгването им за морето е изместило действията им за днес. На мястото бяха около 25 полицаи.

Пред bTV бащата разказал, че са му били сложени белезници, защото отказал да се раздели със сина си.

Това се случва само ден, след като Тодор Василев обяви, че е завел дело срещу държавата ни в Страсбург.

Предишния ден пък зам.-министърът на правосъдието Даниела Машева съобщи, че полското министерство на правосъдието е изпратило настояване 7-годишният Павел, който след драматичен скандал остана при баща си в Асеновград да бъде предаден на майка си Барбара Василева. Машева предупреди, че в противен случай Полша може да осъди страната ни в Страсбург.

"Не знам дали има опасност Полша да осъди България, но опасността да осъди България в Страсбург е реална", каза днес Тодор Василев, който уточни, че делото вече е заведено в края на юни, а негов адвокат е известният адвокат по правозащитни дела Михаил Екемджиев, предаде БГНЕС.

Междувременно от министерството на правосъдието съобщиха, че утре министър Маргарита Попова ще направи изявление пред медиите по случая.

"Изявлението е във връзка с изпълнение на съдебно решение на Софийски апелативен съд и издаден изпълнителен лист от 13.03.2009 г. за незабавно връщане в Република Полша на основание Хагската конвенция за граждански аспекти на международното отвличане на деца на Николета Мария Василев и Павел Блажей Василев", се казва в съобщението.

Каквото и да ни каже утре новата правосъдна министърка,то българсия съд е нарушил правата на децата,като не е допуснал изслушването на свидетели.

Дано Павел и Николета да се върнат Завинаги в България.Те са български граждани,родени в България.

абе някой изобщо "ебава" ли мнението на тея деца бе ??? като ги караш на сила да заминат и ги отделяш от баща и това какво е ???

нищо човешко няма в това ....

ние сме ебати нацията и задника ще си дадем само и само да угодим на някой... ;)

Министър Попова: "Децата са в Полша, защото сме правова държава."

Кое на държавата и е правовото? За съдене на мутри, корумпирани ченгета, корумпирани политици не сме правова държава, а що се касае до децата - много набързо ни проработи законодателството... Какво като в другите институции цари тотален хаос и безправие. Поредният пример, в който политиците и съда ни казаха: "Майната ви на всичките!"

Възмутен съм... :speak:

Щом е завел дело в Страсбур, значи ще спечели, от тях няма измъкване!Ще ми се да им видя физиономиите, особено на блудницата, използваща децата си, за да взема помощи!Тогава отново ще лъснем пред Европа, с правосъдието си.

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Отнеха с полиция 12-годишно момиче от бащата

6_12df98.jpg

08 септември 2009 / News.dir.bg

Поредната житейска драма, подобна на тази с отнетите от баща им братче и сестриче от Асеновград, се разигра днес в Стара Загора.

Историята разтърси жителите на ул. ,,Христо Ботев 112 в Стара Загора, предаде БГНЕС.

Спор между съпрузи подложи на психически тормоз 12-годишната им дъщеря, която бе принудително отведена от дома на баща си. Бракът между Татяна и Христо Христови е разтрогнат тази година. Преди това той бил съпътстван от събирания, раздели и непрестанни скандали. Дори Татяна завела дело за домашно насилие, което спечелила, а на Христо била издадена предупредителна заповед.

От брака си двамата имат две деца - Пламен и Силвия, които съдът присъжда на майката. През 2008 година тя подписва нотариално заверена декларация, с която дава съгласие родителските права да се присъдят на Христо Христов. След развода известно време децата живеят и при бащата.

15-годишният Пламен през февруари решава да отиде при майка си, а по-малката му сестра Силвия остава при баща си. По силата на съдебно решение обаче тя трябва да бъде отведена при майка си.

Така се стига до днешната драма. Пред полицаи и журналисти родителите взаимно се обвиняваха в изневери и лъжи. Пред съда момичето заявило, че иска да живее с майката, но днес пред камера каза друго.

За да бъде отведена Силвия, точно в 10 .30 часа в дома на Христо Христов дойде съдия-изпълнител, придружен от социални работници и засилена полицейска охрана. Вижте видео

Бащата е категоричен, че след днешния ден ще търси правата си в Европейския съд.

• 4 месеца по-късно...

Полският съд отне правата на бащата на Павел и Николета

256x340.jpg

Гражданският съд в Полша отне временно правата на Тодор Василев върху децата му Павел и Николета, съобщи той пред Dnes.bg. Асеновградчанинът е получил уведомително писмо, в което има и друго решение на магистратите. Той трябва да плаща месечна издръжка от 800 лева за двете си деца. Парите трябва да бъдат предавани на ръка, което на практика е невъзможно, защото бащата живее в Асеновград, а съпругата му Барбара с двете деца в Полша. Василев има право да посещава сина си и дъщеря си всяка последна събота от месеца от 10 до 18 часа. Срещите обаче ще стават в присъствието на полски съдебен наставник, чийто хонорар трябва да се поеме от бащата. "Времето за посещения при децата ми е прекалено малко, но и не мога да пътувам всеки месец до Полша, за да ги видя само за по няколко часа”, сподели Василев. Той коментира, че определената от съда издръжка е непосилна за него, тъй като работи за 400 лева. На процеса за родителските права Василев е бил представен от полския си адвокат. Всички негови искания обаче са били отхвърлени. Тодор Василев съобщи, че от както съпругата му Барбара отведе миналата година Николета, а после и Павел не е чувал изобщо децата си. Майката ограничава всячески контактите ми с тях, оплака се бащата. Dnes.bg припомня, че Николета беше отведена с полиция от Барбара и нейна приятелка от дома на бащата в Асеновград. Тогава Тодор Василев в знак на отчаяние легна пред колата. Грозните сцени на раздяла и насилствения начин на отвеждане на момиченцето възмутиха цяла България. Седмици по- късно със съдействието на полицията и полския консул бе взет и малкия Павел.След отнемането на родителските права Василев сподели, че се чуства чужденец в собствената си страна. По думите му той не е срещнал подкрепа от никого от политиците в България, въпреки непрестанните опити да си върне децата. "Тези политици са „Наглите” в бели якички”, отбеляза разочарованият баща. Временното отнемане на родителските права на Василев ще трае докато разводът между него и Барбара стане факт. В момента тече дело по развода, заведено от полякинята. След това полският съд ще определи кой ще бъде официалният попечител на Николета и Павел.

Dnes.bg

Ако се замислим, всички сме чужденци в собствената си държава, най-малко не сме от една страна с политиците... Искренно съчуствам на бащата...

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.