Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ужасяващ опит за отвеждане на деца против волята им!

Featured Replies

Детето в този репортаж изглежда спокойно...

• Отговори 167
  • Прегледи 17,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Казвате тука колко малоумна нация била българската ама май прави ще се окажете. Това е първият ми пост, но не първото ми мнение - има разлика. Сега да ти обясня какиното, защото ти явно не си наяс

• ТОлкува купчина бумаги се изписаха по случая, толкова тонове мастило похабиха вестниците да доказват кой крив кой прав в тая идиотска история. Аз не знам кой е виновен и кой е невинен. НЕщата в едно

• NO COMMENT ... напълно съм съгласен

Пак доказахме че сме най-тъпия народ в целия свят.

Е кой нормален човек ше ходи да протестира пред посолството на Полша,

след като това е РЕШЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ СЪД!

Въобще НОРМАЛНИ И ТРЕЗВОМИСЛЕЩИ В ТАЯ ДЪРЖАВА ИМА ЛИ???

ЕГАТИ ДЕБИЛНИЦИТЕ ТЪПИ СА.

Български СЪД-това звучи "ГОРДО"------егати майтапа.

Без да съм пристрастен. Регитриране на СДС нерегистриране- ДА/НЕ и т .н Тия от съда са големи смешници. Дали има осъден един голям престъпник НЕ и НЕ . Ама ,че престъпници са кандидати за ЕВРОДЕПУТАТИ това ДА.

Европа не вярва в нашия СъД ,та ни е ли ?

Що престъпниците бягат в Б-ия за да ги съди БГ съдът , а не друг?

Правосъдие в Б-ия ? Има ли такова нещо ??????????????????????

Ужасяващ опит за отвеждане на деца против волята им! (не се препоръчва за хора със слаби нерви)

Полицията издирва 7-годишно момче от Асеновград, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Малкият Павел Василев е в неизвестност от вчера, след като избягал при опит да бъде отведен от родната си майка в Полша. Жената е полякиня и с решение на съда има право да вземе двете си деца - Павел и 8-годишната му сестричка Николета, от баща им, който живее в Асеновград. Според нея той ги е отвлякъл от Полша без нейното съгласие. Децата обаче твърдят, че тя е алкохоличка и искат да живеят при татко си.

Съдебната мярка, наложена съгласно Хагската конвенция, е по изпълнителен лист от месец март. Два дни по-рано бащата Тодор Василев заявил, че няма да даде децата си, които са и български граждани. Самият той не е с ограничени родителски права. Абсурдно е довеждането на Ники и Павел преди две години в България да се третира като отвличане, настоява Василев, цитиран от в. ”Марица”.

Изданието описва семейната драма, разиграла се вчера в Асеновград. Дипломатически бус на полското посолство пристигна вчера на адреса на бащата на улица ”Илинден”, разказва репортер на вестника. На място се оказа, че от Агенцията за закрила на детето няма ангажиран психолог. Извикано бе частно лице, което отказа да се легитимира къде точно работи. След неколкоминутен разговор с психолога бащата се съгласи децата да се видят с майката Барбара и ако пожелаят, да тръгнат с нея. Ники и Павел обаче се разпищяха, блъскаха майка си и не искаха да излязат от двора. От дипломатическия микробус изскочиха две жени, които започнаха да влачат децата към колата.

Настана масов побой: майката Барбара се сби със съпруга си, нейна приятелка ­рускиня изскочи от дипломатическия бус, нахвърли се върху възрастна жена от тълпата, ухапа я за ръката и замъкна Николета във возилото.

Присъстващите на срамния екшън полицаи се оказаха безсилни да овладеят ситуацията. Консулът на Полша у нас Войчех Палански зорко следеше ситуацията и на секундата затвори в буса Николета.

Писъците на момиченцето предизвикаха вълна от възмущение сред десетките съседи, дошли да протестират срещу насилственото отвеждане на децата извън страната. Точно тогава стана ясно, че в суматохата малкият Павел е успял да се измъкне и се е укрил.

В рамките на четири часа на два пъти идва екип на Спешна помощ, извикан заради Ники. Майката Барбара обаче отказа да пусне дъщеря си вън от буса. Бабата на децата Мария Василева легна пред полското возило, сетне припадна и бе откарана на носилка в болницата. Ситуацията се усложни още повече, след като и лекари, и социални работници, както и присъстващият съдия-изпълнител се оказаха безсилни да се намесят. Микробусът е територия на чужда държава, не можем да се месим, признаха служителите.

Шефката на Отдела за закрила на детето, Елена Ненова, все пак поиска детето да бъде изведено от микробуса, защото самото то настоява да излезе. Безуспешен се оказа и опитът на Ненова и съдия-изпълнителят Кремена Дерменджиева да поискат полицейска закрила за Николета. Малко по-късно Ненова и Дерменджиева си тръгнаха и повече не се върнаха. Извънредната ситуацията предизвика телефонна намеса и на министъра по европейските въпроси Гергана Паси. Разговарях с полския консул веднага, този казус чисто човешки ме потиска изключително. За съжаление се оказва, че има потвърдено съдебно решение и консулът е категоричен, че децата ще бъдат изведени от страната, заяви минути по-късно пред ”Марица” министър Паси.

Ситуацията е безумна. Полицията позволи една руска гражданка да отмъкне дъщеря ми и да я натика в дипломатически бус, заяви бащата Василев. Три часа след началото на екшъна пристигна и шефът на РПУ-Асеновград Илко Трайков, след него и зам.- районният прокурор Борис Михов. Прокуратурата разпореди да се премахнат хората пред микробуса и с полицейска патрулка дипломатическият бус бе изведен от улица ”Илинден”. Ще проверим всички обстоятелства по изпълнението на този съдебен лист, не изключвам и някой да понесе отговорност, коментира прокурор Михов.

Няма нищо да коментирам, търсете говорителя на нашето посолство, заяви полският консул. Никой не каза какво се случва с изчезналото шестгодишно братче на отведената Николета. Искам да намерите детето ми, настояваше бащата Тодор. Според близки обаче детето не е изчезнало, а е било прибрано от добри съседи.

Каква ще е неговата съдба и дали ще има повторна акция и за неговото принудително отвеждане, не се разбра.

източник: Altermedia

Тази вечер 31.05. по БТВ даваха репортаж заснет от полска телевизия.

Същото дете, което онзи ден наистина пищеше когато го отвеждаха, сега грееше от щастие , каза че много му харесва там и т.н.

Майката изглеждаше също много добре.Само да добавя че нямаше характерния за пияниците поглед и прочее белези.

Апартамента в който бяха също беше перфектен.Въобще шестица.

Някой тук попита - толкова ли е лесно да се манипулира едно дета.Отговорете си сами.

Както казваше (не си спомням кой) - Истината е някъде там!!!

А през това време БГ тъпаците обсадждаха посолството на Полша.Умници!

Редактирано от prepinatelen (преглед на промените)

Тази вечер 31.05. по БТВ даваха репортаж заснет от полската телевизия.

Същото дете, което онзи ден наистина пищеше когато го отвеждаха, сега грееше от щастие , каза че много му харесва там и т.н.

Майката изглеждаше също много добре.Само да добавя че нямаше характерния за пияниците поглед и прочее белези.

Някой тук попита - толкова ли е лесно да се манипулира едно дета.Отговорете си сами.

Аз също гледах репортажа...нямаше и следа от онова дете,което видяхме преди няколко дена!Което всъщност много ме зарадва.Да лесно се манипулира дете,но лесно се манипулират и големи зрели хора,в това се убедих!
  • Автор
Тази вечер 31.05. по БТВ даваха репортаж заснет от полска телевизия.

Не си мисли, че само защото този репортаж е заснет в Полша той също не е манипулиран.

Ти го каза - истината е някъде там. На който му се рови в ла*на да си рови.

Да са живи и здрави децата!

Редактирано от AciDBurn (преглед на промените)

Не си мисли, че само защото този репортаж е заснет в Полша той също не е манипулиран.

Поляците и да са манипулирали детето, макар аз да не останах с такива впечатления, дори и целия репортаж да е една голяма манипулация и конспирация, поне ги нямаше тези истерични викове и крясъци и изобщо цялата цигания. Аз видях едно спокойно и усмихнато дете. Срамен е репортажа излъчен по Нова, срамно е поведението на бащата, срамна е демонстрацията пред посолството. Срамно е, че един от десетките или стотиците случай, които се случват в България, се превърна в толкова обществено значим, само защото е намесен чужд гражданин (един от многото примери, при които си пролича колко сме гостоприемни, културни и толерантни). А най-срамното е, че няколко дена се ровиме в л**ната на това семейство, без да знаеме действителните факти и без да имаме право да съдим, раздавахме правосъдие. Срамно е и това, че българите сме изключително елементарно манипулируеми, което се доказва и от последните двайсет години демокрация. За мен тази тема приключи.

тва имам предвид като казвам ,че не бива да се взема страна предварително

и всичко е малко или много инсценировка.

твоята реакция в началото беше изключително емоционална.

а то всичко е сценка.

Редактирано от пешо смешо (преглед на промените)

• Автор
тва имам предвид като казвам ,че не бива да се взема страна предварително

и всичко е малко или много инсценировка.

твоята реакция в началото беше изключително емоционална.

а то всичко е сценка.

Коя моя реакция е била изключително емоционална, че нещо не разбрах.

Първият ми пост по темата

Напълно съгласна с мненията на Доктора и Censored.

Но в блъсканицата в сочене на пръсти, плюене по държавите, псуване по полицията и търесене на виновни, в действителност всички забравихте за какво точно иде реч в тази новина, манипулирана или не, а именно по какъв начин се третират две невинни деца.

Въпросът, който трябва да си задавате, не е коя държавна инситуция не си е свършила работата, а до каква степен хората (като цяло) са се изродили, че да прилагат подобна форма на жестоко отношение към собствените си деца.

Казвате, че децата са били отведени по същия начин от Полша, но са крещяли за майка си. ОК, докажете ми го. Съгласна съм, че присъствието на екип на тази грозна гледка си беше чиста проява на цирк, но пък показа, каквото имаше да покаже, нали? А именно насилственото отвеждане на две деца.

Има и още един грозен детайл - забелязахте ли, че сред "публиката" имаше човек, който снимаше с фотоапарат? Въпреки, че на мястото имаше екип на Нова?

Ние си обичаме сеирите, за това си ги и правим.

djagi, не съм съгласна с теб. Да, прав си, че децата в повечето случай остават при майката, но факт е и съм сигурна, че всички познавате тези "майки", които са абсолютно негодни да поемат отговорност за едно дете (пък камо ли две) - в някой случаи е по-добре за децата да останат при баща си. Не казвам, че този случай е такъв, говоря по принцип. Едно такова решение в кризисна ситуация може да вземе само детето, защото то най-добре знае как се чувства. Твоята теория ми мирише на "деца са, не могат да взимат решения, така че каквото каже съдът, това ще е." - познаваш ли деца на такива родители? Аз да. Дете на рускиня, която го взе от малък, за да може да си получава издръжките - бащата свестен беше, ама нали съдът каза, че при майката отива. Съсипа му живота на това дете, буквално го съсипа. А той мрази еднакво и майка си, че го тормози толкова години и баща си, че не го е взел той да го гледа. Ама нали така съдът казва и едно дете няма право на избор.

Проблемът не е политически и не знам защо всички се юрнахте да плюете по политиката и системата - проблемът си е чисто морален. Ако искате да хвръляте камъни по някого, хвърляйте върху себе си - аз, вие, всички с поколенията назад малко или много сме помогнали за изграждането на това общество. Защо в Дания не видях такива ексцесии? Не защото закона не го позволява - моралът, ценностите и манталитета не го позволяват.

Къде видя изблици на емоционалност? Кълнене по държавни институции (било то полски или български)?

От всичките постове, точно пък моя ли се пръкна изключително емоционален biggrin.gif

Добре, че има хора да ми казват какви са ми реакциите баси...

Айде със здраве.

П.П: Тея реакции ги лепи на хората, който се юрнаха пред посолството на Полша.

П.П.2: Аз реагирах емоционално спрямо поведението на децата и това беше при гледането на клипа, ама до колкото помня бях сама в стаята :)

И като завършек на целият този цирк - какво мрънкотите не мога да разбера? Начесаха се езиците, някои си оплюха държавата, че и чуждата, напраихме сеира и пред посолството...ние сме народ, които е привързан към сеирите - обичаме си ги и за това си ги правим. И по чужбина е така - споко. Дет сме ние, там е и сеира biggrin.gif

Айде стига вече оффтопици от мене - както казах - най-важното е да са живи и здрави децата.

Коя моя реакция е била изключително емоционална, че нещо не разбрах.

Първият ми пост по темата

Къде видя изблици на емоционалност? Кълнене по държавни институции (било то полски или български)?

От всичките постове, точно пък моя ли се пръкна изключително емоционален biggrin.gif

Добре, че има хора да ми казват какви са ми реакциите баси...

Айде със здраве.

П.П: Тея реакции ги лепи на хората, който се юрнаха пред посолството на Полша.

П.П.2: Аз реагирах емоционално спрямо поведението на децата и това беше при гледането на клипа, ама до колкото помня бях сама в стаята :jeer:

И като завършек на целият този цирк - какво мрънкотите не мога да разбера? Начесаха се езиците, някои си оплюха държавата, че и чуждата, напраихме сеира и пред посолството...ние сме народ, които е привързан към сеирите - обичаме си ги и за това си ги правим. И по чужбина е така - споко. Дет сме ние, там е и сеира biggrin.gif

Айде стига вече оффтопици от мене - както казах - най-важното е да са живи и здрави децата.

гледам тая вечер се щураш по форума и се чудиш къде да се денеш.нема лошо.

и да си емоционална също нема лоша.

например най-първия ти пост започва така:

Ужасяващ опит за отвеждане на деца против волята им! (не се препоръчва за хора със слаби нерви)

е ква е тая реакция ако не емоционална.който познава семейните отношения

такива сценки трябва да са му ясни и да ги приема с доооста голяма доза съмнение.

а ти все едно са заклали някого.иначе нищо против.проблема е че се Фъргаме като дебилни по некакви

лични и малки проблеми а големите проблеми на държавата и социалния ни живот ,

са ни некаква мъгла и тъмнина и отказваме да се занимаваме с тях.сещаш се нали?

не искам да засягам никого обаче подобни реакции са крейзи инфнтилни, толкова инфантилни

че ми се повдига .повдига ми се и като слушам бащата на детето как обяснява че щял да направи това, щял да направи онова- е досега къде е дремал, че се стигна до тука???

е тва дразни.

не е ли време да се приключи с тази тема?

Ники и Павел не са отвлечени от баща си в Асеновград?

В писмо до медиите бащата на Николета и Павел Василеви, чиято трагедия разтърси цяла България, обяви, че има декларация, подписана от жена му, с която доказва, че легално ги е извел от Полша.

Пред дни съпругата му Барбара го обвини, че е извел Ники и Павел без съгласието й, а това на езика на правото означава отвличане.

Българският посланик в Полша Иван Найденов обяви, че ще връчи на полските власти молба за проверка на състоянието на Николета.

Искането до полските власти е по искане на Агенцията за закрила на детето в България.

Павел и сестра му Ники живеят вече две години заедно с баща си в Асеновград, след като Тодор Василев решава да се върне от Полша с децата.

Тогава обаче Барбара подава жалба в полския съд, че децата й са отвлечени.

В България се завежда дело за отвличането по международната Хагска конвенция.

Василев се оказва в капана на правораздаването, защото вече е осъден от Софийския градски съд за отвличане на собствените си деца.

Присъдата е потвърдена и на последна инстанция, издаден е изпълнителен лист за незабавното връщане на децата.

източник:dnes.bg

Вчера той беше гост в Нова Тв и показа доумента,който е подписан от Барбара(майката на децата).Този документ е представен и в съда.

Аз лично вярвам на бащата.

Редактирано от elizabet (преглед на промените)

Е, нали казаха, че този документ не важал. Наистина имало подобно нещо, но то било предназначено за една ваканция.

Абе, да им имам сапунката и като гледам медиите как "помагат".

чиято трагедия разтърси цяла България
- защо се хиперболизира? Никой мислещ човек не би се разтърсил от този цирк.
Е, нали казаха, че този документ не важал. Наистина имало подобно нещо, но то било предназначено за една ваканция.

Аз пък прочетох някъде, че бащата имал документ, съдържащ декларация от нашето консулство във Варшава, която е подписана от майката. В нея се разрешавало на Тодор Василев да пътува с двете си деца до България, като никъде не е уточнено за какъв период от време ще бъде това пътуване. А това от своя страна, отхвърляло версията за отвличане на децата от Полша.

Другото, което прочетох някъде из вестниците днесе, че се потвърждава версията, че майката на децата се лекува от алкохолизъм, поради което има специално вграден чип за тази цел. Между другото и друг път съм чувала, че до вграждането но тези чипове и капсули се прибягва при особено тежки случаи.

• Автор
гледам тая вечер се щураш по форума и се чудиш къде да се денеш.нема лошо.

и да си емоционална също нема лоша.

например най-първия ти пост започва така:

:speak:

Казвате тука колко малоумна нация била българската ама май прави ще се окажете.

Това е първият ми пост, но не първото ми мнение - има разлика.

Сега да ти обясня какиното, защото ти явно не си наясно - да знаеш, да не се излагаш друг път.

В раздел "Новини от България и света" хората пускам теми с новини - копирва новината от някой сайт (разбира се, посочва източника) - копирва се заглавието, съдържанието и източника! В първият ми пост нито една дума не е моя или написана от мен, включително и заглавието. Мисли преди ми лешиш етикети.

Останалата част от поста ти дори не си направих труда да го прочета, щом смяташ копираното от мен заглавие да "моя изключително емоционална реакция" то си ми ясен :P

Айде със здраве и следващия път мисли...

Редактирано от AciDBurn (преглед на промените)

- защо се хиперболизира? Никой мислещ човек не би се разтърсил от този цирк.

Удивително е желанието да се омаловажат позорните БЕЗдействия на българските чиновници ! С което бих се съгласил само ако се пише по поръчка в нечия изгода.

Всяка подобна реакция ( ако не е поръчана да бъде в изгода някому) прилича на пълно бездушие !

Мислещите хора не зная дали биха се разтърсили от "този цирк", но тези, на които не им е безразличен плачът и виковете за помощ на дете ( независимо от какво са предизвикани), определено биха се развълнували от "този цирк". Самият факт, че коментарите по инфо порталите под съответните новини по темата са набъбнали с доста пъти х 100 мнения, красноречиво говори колко хора са се трогнали от "този цирк".

А, разбира се, има и такива ( като правосъдният ни министър), които набързо обявиха кой крив и кой прав. В предизборно време, все пак, не е много за предпочитане да се показват скудоумията на изпълнителната власт и чиновници.

;)

Казвате тука колко малоумна нация била българската ама май прави ще се окажете.

Това е първият ми пост, но не първото ми мнение - има разлика.

Сега да ти обясня какиното, защото ти явно не си наясно - да знаеш, да не се излагаш друг път.

В раздел "Новини от България и света" хората пускам теми с новини - копирва новината от някой сайт (разбира се, посочва източника) - копирва се заглавието, съдържанието и източника! В първият ми пост нито една дума не е моя или написана от мен, включително и заглавието. Мисли преди ми лешиш етикети.

Останалата част от поста ти дори не си направих труда да го прочета, щом смяташ копираното от мен заглавие да "моя изключително емоционална реакция" то си ми ясен ;)

Айде със здраве и следващия път мисли...

Аз пък си мисля че щом си постнала тази статия тука значи изразява твоето мнение.

Иначе отдолу щеше да си напишеш критика към тази статия .

Още повече че никъде не критикуваш позицията която статията отразява .Имаше възможност за това последните няколко дни.Даже и в този момент можеш да направиш това.

За това че нямаш ясна позиция по проблема аз не съм виновен!!!

Аз пък си мисля че щом си постнала тази статия тука значи изразява твоето мнение.

Иначе отдолу щеше да си напишеш критика към тази статия .

Още повече че никъде не критикуваш позицията която статията отразява .Имаше възможност за това последните няколко дни.Даже и в този момент можеш да направиш това.

За това че нямаш ясна позиция по проблема аз не съм виновен!!!

Пешо ... това което си написал е нелепо ! Темата е " Новини от България и Света " , в първият пост винаги се дава новината , а после ако имаш мнение си го сподели . Да обвиняваш AciDBurn че няма позиция е абсурдно ....

http://paper.standartnews.com/bg/article.p...;article=280157

Държава мащеха

По-добре Павел и Николета да са полячета, отколкото нещастни българчета

Мартин Карбовски

Защото законът няма човешко лице. Защото когато си българин, си сам срещу кафкианския процес на нечовешко неразбиране. Защото вече са убедени, че е по-добре да си полякиня, отколкото българин.

Бащата на Павел и Николета от Асеновград - Тодор, иска да разбере как така децата му се взимат. Плаче, защото му се взимат от чужд човек (рускиня), от чужда държава (консулски автомобил) и защото е сам срещу системата. А системата е неразбираема.

Българите плачат, защото не са цигани - айде идете в махалата и вземете две циганета с консулски автомобил?!

Ще стане, ама на куково лято.

Българите плачат, защото никой не желае да им обясни казуса - как две деца заминават за Полша по най-мъчителния начин.

И българите плачат за това, че мъчението на двете деца е атавистичен спомен от едно страшно отдавнашно.

Българите плачат, защото децата им се взимат по законен начин. Както са плачели едно време, когато със султански ферман, значи също законно, са взимали малки момчета да служат в турската армия. Когато законът не проявява човечност

човекът не се съобразява със законността. Така е било, така и ще бъде.

Българинът плаче, защото е неравнопоставен. Живее в свят от неразбираеми думи и объркващи послания. Много по-малки нации с помощта на думите се чувстват мощни и непобедими.

У нас думите са за да объркат българина. И за да разбере той, че е неравнопоставен. В България има стотици случаи на отведени от бащите им деца в арабския свят. Но нито един министър дори не се е опитал да върне поне едно от тях. Когато става дума за българчета, заведени в Оман, държавата вдига рамене. Когато става дума за българчета, които си ги искат от Полша, държавата ни всячески помага на Полша. Това е нещо, което ни прави хора втора ръка.

Българите плачат, защото изедникът върху тях винаги ще си остане малкият чиновник - независимо дали той е турчин, грък или българин. Малкият съдия-изпълнител Дерменджиева от Асеновград е можела да спре процеса на завличане на децата, да спре малката Николета да вика "Помощ!". Но не е спряла този процес. В нейни ръце са били и правото, и човещината. Но тя е несръчен робот и еничарин който раздава нещастие на две български деца. Тя е прокълнат човек вече. Еничарите, предполагам, са имали повече хуманност при изпълнението на кръвния данък.

Защо плаче българинът? Защото му се карат и го мамят като дете. Правосъдният министър Тачева каза, че бащата Тодор е довел незаконно децата си в България. Или тя лъже, или са я заблудили, или бащата лъже. Но всички знаят, че не можеш да минеш Шенген на унгарско-румънската граница с две деца без документ, разписан от майката. Българинът плаче, защото вижда цялата мъка на бащата и в този момент министърката му се кара. Затова плаче един българин - защото го смятат за дете. А властта е просто жестока мащеха.

Защо плаче българинът? Защото децата тук и в Полша са гледани добре от техния баща и баба. Това може да се докаже. Но вместо това той получава от Полша снимки на усмихнатата си дъщеря. В Полша всичко е спокойно. У нас обаче не е. Ако е вярно, че майката е лекувала алкохолизма си, как така и кой български съд с лека ръка даде децата на нея? И къде е делото за развод, за да бъдат присъждани децата?

Българинът плаче, защото в този неясен казус полската държава работи за гражданката си. А българската държава работи като идиот, който се опитва да плете на две куки.

Българинът плаче, защото няма отговор на въпросите си. Защото се чувства не просто изоставен, а мразен от българските власти

Това е фрустриращо - повече от песента за Балканджи Йово. Примерно никой от властта не излезе да обясни дали бащата лъже и как лъже. Дори министърът му каза в прав текст, че няма да влиза в спор с него. Защо?! Защо един министър да не поспори един път с един баща. Министърът е български, бащата да не е зулус?!

Защото българите долу и българите горе нямат нищо общо. Дели ги една барикада, на която падат телцата на наши деца. Делят ги различен език, неразбория, високомерие, директна кражба на животи и пренебрежение. Дели ги проклятието - това да имаме собствена държава.

Последно - българите плачат, защото като контрапункт осъзнават, че една пияна Полша е по-добра от една трезва България. Пияната Полша влага емоции и си взима децата.

Трезвата България влага само отвратителен непукизъм, невъзмутимост, срамно спокойствие.

Но всички вие, които плачете - признайте честно - на децата в Полша ще им е по-добре. Тук ги иска само един човек. Там ги искат всички. Толкова ги искат, че ще спрат да пият заради тях. Поне известно време. Толкова ги искат, че пращат "успокоителни" репортажи.

А у нас - у нас няма кой да направи такъв репортаж. Няма кой да направи каквато и да е жертва за тези две деца. Бащата утре ще се умори в незнанието си как да действа. Така че довиждане, полячета. Можехте да сте българчета, но имахте късмет никой да не ви иска тук. Спете спокойно и кажете наздраве на упоритата си полска майка и държава. Ако останете в България да живеете - просто никой няма да е упорит заради вас през целия ви живот. А Полша си заслужи децата. Довидзения, деца. Обичайте Полша, това не е лошо, това е еволюция.

Така ли е?

Така е!

И после някаква измислена министърка от някакво измислено министерство ще размахва пръст по телевизията.

За съжаление това е истината за нашата Родина - всеки се спасява сам.

;):) Хвала, бе, думица излишна няма дори! Човек не се съобразява със закона, ако обратното не е валидно.Ей затова се чувствам патриот, като не плащам никакви данъци, ей затова ме е срам, 7 пъти (1+6) да прославя тая държанка (не е държава, правилно прочетохте).Изедникът винаги е чиновник, или един от модераторите, а именно, Censored, който винаги си позволява да трие ВСЯКО мое мнение, БЕЗ ВЪТРЕ ДА ИМА НАРУШЕНИЕ НА ПРАВИЛАТА на форума.В случая, ИМА нарушение, но то е на правата на потребителя, досущ както има нарушение в правата на бащата.И, ако това се затрие, милиарди пъти ще го върна обратно.Относно Полша, имам интересен пример-докараха ни няколкостотин тона материали, заснеха с видеокамери, въз основа на което полското правителство даде...грамадни субсидии на полските ни колеги, докато на нас стотинка не са дали, държавата не ни дава 580 000 лв ДДС, НАШИ, фирмени пари, и искат сметка на шефа защо бил дал 250 000 лв за кола :) Прекрасна статия!

Някой от вас забеляза ли как шишкавата дунда сграбчи детето? Да, забелязахме го, всички ние.А някой досети ли се, че тя НЕ Е служебно лице ;) А полицаите оставят неслужебни и НЕУПЪЛНОМОЩЕНИ лица да грабят като агнета нашите деца...Защо мислите, че бащата буйства, преди това си бе сдържан, като пич.И сгреши, дето се поддаде на некъв си психолог.

Панаирджийското отнемане на децата беше направено с цел, преднамерено.

Полицаите си ги знаем- те изпитват удоволствие да упражняват насилие. извратената българската полиция, която се състои само от бабаити с криминално съзнание , за които единственото служебно здължение си остава това - да използват всяка възможност за насилие върху граждани.И това им е най-голямото удоволствие.

И ето днес- две деца на по 12 години са били изнасилени в детски дом.(вината е тяхна според БГ журналистите)

Е къде са писъците и виковете на агентурната ни журналистика. Къде са камерите и статиите.

На кой му пука ?

Удивително е желанието да се омаловажат позорните БЕЗдействия на българските чиновници ! С което бих се съгласил само ако се пише по поръчка в нечия изгода.

Всяка подобна реакция ( ако не е поръчана да бъде в изгода някому) прилича на пълно бездушие !

Мислещите хора не зная дали биха се разтърсили от "този цирк", но тези, на които не им е безразличен плачът и виковете за помощ на дете ( независимо от какво са предизвикани), определено биха се развълнували от "този цирк". Самият факт, че коментарите по инфо порталите под съответните новини по темата са набъбнали с доста пъти х 100 мнения, красноречиво говори колко хора са се трогнали от "този цирк".

А, разбира се, има и такива ( като правосъдният ни министър), които набързо обявиха кой крив и кой прав. В предизборно време, все пак, не е много за предпочитане да се показват скудоумията на изпълнителната власт и чиновници.

Ще обясня, какво съм искал да кажа. Новината предизвика спорове и дискусии. Някои са се трогнали, други са се разтърсили, а трети са изгледали репортажа без излишни емоции. Истерии и скандали съм виждал и в мойто семейство, което съвсем не значи, че някой трябва да се трогва от това или да го излъчва по новините. Който има деца или близки деца знае до каква истерия и до какви ревове може да стигне едно дете. Мен лично ме подразни думата "разтърси". Както стана ясно, а и да не е, все тая, цялата работа се оказа доста заплетена и миришеща. Определено при тази неяснота, не е наша работа да отсъждаме кой крив, кой прав. Ако съм взимал мнение в темата, то е било не защото съм "разтърсен", а защото съм бил провокиран от други мнения на колеги във форума. Бащата твърди едно, майката - друго, а съда вече се е произнесъл. При всички положения действията на бащата не са законни. Ако искаше да се противопостави на случващото се, сигурно е имало и други начини, някой юрист да каже. Разбира се, един министър, ако ще и авганистански да е, не може да одобри и поощри явно незачитане и престъпване на закона. И още за "разтърсването". Българите постоянно трябва да си ходим "разтърсени", ето защо:

"Синдикати: Две трети от българите живеят около или под прага на бедността", Свинския грип, Трагедията с "Ер Франс", Автобуса - убиец, "Заловиха трима млади мъже, изнасилили и блудствали с непълнолетно момиче край Ракитово", "Две 13-годишни момичета са били изнасилени в Пловдив" и много други. Бегъл поглед на новините от вчера-днес.

Карбовски добре го е казал - България е мащеха.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Пък и "форумниците" чак се оливат да раздухват като гледам biggrin.gifcool.gif

@Kokomil-за мен това наистина си е пълна циркаджийница, която умишлено се раздухва от медийте. Искам да попитам следното: Децата са на 5 и 6 години. От 3 години са в България. Значи три години са били в Полша. Някой да ми обясни как деца на 3 години разбират, че майка им е пияница и наркоманка?? Как едно тригодишно дете разбира понятието пияница и наркоманка? Според мен това е малко възможно. Оттук идва и идеята-бащата е манипулатор. Три години той ги е настройвал против майка им. Аз поне така си го обяснявам. Има и по-цивилизовани методи (преразглеждане на родителските права) от тези библейски сцени като лягане пред кола и прочие просто са прекалено парадирани. Майката не е качествена стока, но пък нашите медий слагат ореол на бащата. Само като го види, човек веднага вижда, че има нещо гнило-за мен това е голям манипулатор. Свидетели сме на поредната история овъртана по доста умел и манипулативен начин от родните ни медий. Абсолютно не защитавам никой-нито майката, нито бащата. Да, сега децата са травмирани психически, цялата тази дандания още повече ще ги нарани психически, но на мен вече ми е все едно. Ежедневно съм свидетел на какви ли не простотий, на колко ли умиращи невинни хора, на колко страдащи деца и майки, на колко безработни бащи проклинащи живота, на бедни възрастни хора едвам свързващи двата края или просещи. Вече просто всичко това се приема за ежедневие. Да знам-не трябва така да се вземат децата, не трябва да има такива бракове... не трябва много неща. Факт. Но манипулативното предаване на действията от страна на медийте-най-вече на телевизията, радиото не е в толкова голяма степен пропагандно-вече е прекалено видно и дразнещо. Припомням случай за катастрофите и загиналите край Ямбол-медията наречена БТВ обвини на секундата шофыора без дори да знае за какво иде реч-репортерката отиде там и веднага почна да обвинява този и онзи. Така че @kokomil, за мен лично това си е поредния цирк в България, хайде сложете и Полша, че да има и друг виновен. Темата е изчерпана от страна на дискусия-лошата майка взема наранените психически деца от добрия татко и махалата, в която той се намира. Публичност, манипулативност, партийни интереси=Телевизия, масовата медия, четвъртата власт. А те си търсят материал за запълване на програмата-за мен няма смисъл от малък коментар, звезден репортер и подобни кретенски историй. Новините дори не са в стегнат вид, за да те предразположат, че това са наистина сериозни новини-водещите си подхвърлят шегички, усмивки. Шарения голяма.

Мнението ми може да има оффтопик, но и не смятам повече да пиша в темата. Хайде, лека вечер!

@Kokomil-за мен това наистина си е пълна циркаджийница, която умишлено се раздухва от медийте. Искам да попитам следното: Децата са на 5 и 6 години. От 3 години са в България. Значи три години са били в Полша. Някой да ми обясни как деца на 3 години разбират, че майка им е пияница и наркоманка?? Как едно тригодишно дете разбира понятието пияница и наркоманка? Според мен това е малко възможно. Оттук идва и идеята-бащата е манипулатор. Три години той ги е настройвал против майка им. Аз поне така си го обяснявам. Има и по-цивилизовани методи (преразглеждане на родителските права) от тези библейски сцени като лягане пред кола и прочие просто са прекалено парадирани. Майката не е качествена стока, но пък нашите медий слагат ореол на бащата. Само като го види, човек веднага вижда, че има нещо гнило-за мен това е голям манипулатор. Свидетели сме на поредната история овъртана по доста умел и манипулативен начин от родните ни медий. Абсолютно не защитавам никой-нито майката, нито бащата. Да, сега децата са травмирани психически, цялата тази дандания още повече ще ги нарани психически, но на мен вече ми е все едно. Ежедневно съм свидетел на какви ли не простотий, на колко ли умиращи невинни хора, на колко страдащи деца и майки, на колко безработни бащи проклинащи живота, на бедни възрастни хора едвам свързващи двата края или просещи. Вече просто всичко това се приема за ежедневие. Да знам-не трябва така да се вземат децата, не трябва да има такива бракове... не трябва много неща. Факт. Но манипулативното предаване на действията от страна на медийте-най-вече на телевизията, радиото не е в толкова голяма степен пропагандно-вече е прекалено видно и дразнещо. Припомням случай за катастрофите и загиналите край Ямбол-медията наречена БТВ обвини на секундата шофыора без дори да знае за какво иде реч-репортерката отиде там и веднага почна да обвинява този и онзи. Така че @kokomil, за мен лично това си е поредния цирк в България, хайде сложете и Полша, че да има и друг виновен. Темата е изчерпана от страна на дискусия-лошата майка взема наранените психически деца от добрия татко и махалата, в която той се намира. Публичност, манипулативност, партийни интереси=Телевизия, масовата медия, четвъртата власт. А те си търсят материал за запълване на програмата-за мен няма смисъл от малък коментар, звезден репортер и подобни кретенски историй. Новините дори не са в стегнат вид, за да те предразположат, че това са наистина сериозни новини-водещите си подхвърлят шегички, усмивки. Шарения голяма.

Мнението ми може да има оффтопик, но и не смятам повече да пиша в темата. Хайде, лека вечер!

Този случай е много УДОБЕН точно поради намесването на чужда държава.

Грозните манипулатори(агенти) от БГ медиите знаят , че колективното съзнание на българина е НАУЧЕНО да мрази всичко чуждо.

Спомнети си как преди 10-15 години същите журналисти-агенти, ревяха по медиите че ако се разреши продажбата на имоти и земя на чужди граждани щяло да настъпи апокалипсис едва ли не.

Спомнете си случая Ставийски...-

Спомнете си случката със филма на БиБиСи за дома в могилино-каква омраза насадиха медиите ни против чужденците от БиБиСи, вместо да скъсат от критики тъпата масларова.

А сега проверете как се отразява случая с 2 -те изнасилени в неделя БЪЛГАРСКИ 12 годишни момиченца от дом за умствено изостанали-

ТЕ САМИ СИ БИЛИ ВИНОВНИ ,Само дебилник може да обвини 12 годишно дете че е виновно задето е било изнасилено.

ЕГАТИ ПРОПАДНАЛАТА ДЪРЖАВА!!!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.