Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложение относно новините

Featured Replies

Мадона, успокой тона си. никой не те напада или обвинява е каквото и да било персонално. не се чувствай атакувана, за да отговаряш с връждебен тон.

ето, казано е, но май не четете всичко. предпочитате да влизате в конфликт с потребителите (защото по начина, по който отговаряш ми прилича точно на това), не изслушвате и не сте никак толерантни в дискусията, с тона, с който я водите. и друг път го казвах, но мога и да го повторя. обратната връзка започва да куца сериозно.

Пише се враждебен. И в българският език все още използваме главни букви в началото на изречението.Ако и новините пускаш по този начин-няма как да бъдат одобрени!

В конфликт с никой не съм влязла, опитвам се да водя дискусия. Вероятно си пролича раздразнението ми, че предимно се шикалкави. Изписаха се 2 страници мнения, а конкретните предложения бяха 3 изречения.

А отговор на твоето конкретно предложение може да получиш единствено от администрацията.

• Отговори 85
  • Прегледи 9,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

благодаря за урока по български. това показва, че се чувстваш засегната мъчейки се да се хванеш за нещо. не претендирам за това, че съм грамотен. старя се. :) след като не можете да дадете отговор на въпроса, защо 5 модератора се изредиха да пишат и да ни убеждават, че грешим, а в какво и те не знаят? просто да са контра. напротив, не се шикалкави. както виждаш има точни и ясни предложение. дискутираме ги. успокой се. сега като модератор във форума искаш да ни забраниш и да пишем ли? че какво като са се изписали 2 страници? да не би да прехвърлихме нормата? раздела е за това. за дискусии с екипа. вие сте екипа, ние дискутираме с вас.

По-безсмислена тема не бях виждал скоро. Уж "Предложение", но никакви предложения не виждам тук. Само някакви неясни и мъгляви критики, незнайно за какво и незнайно към кого.

благодаря за урока по български. това показва, че се чувстваш засегната мъчейки се да се хванеш за нещо. не претендирам за това, че съм грамотен. старя се. :lol6:

след като не можете да дадете отговор на въпроса, защо 5 модератора се изредиха да пишат и да ни убеждават, че грешим, а в какво и те не знаят? просто да са контра.

напротив, не се шикалкави. както виждаш има точни и ясни предложение. дискутираме ги. успокой се.

сега като модератор във форума искаш да ни забраниш и да пишем ли? че какво като са се изписали 2 страници? да не би да прехвърлихме нормата? раздела е за това. за дискусии с екипа. вие сте екипа, ние дискутираме с вас.

Къде?

За трети път казваш, че имало сложени предложения на масата и изобщо не се конкретизираш.

Дай цитати насам и ние да ги видим тея предложения де :)

Изчетох всички постове до тук и не видях реално предложение. Какво предлагате - да се дадат права на всички да пишат, да се пускат само авторски новини, задължително авторът да си изказва мнението? Простете, но не разбрах. Човек като негодува срещу нещо е хубаво не само да казва 'това е лошо', 'това не става', а и да предложи нещо, което ще е по-добро и по-различно. Слушам ви...

Аз пък все съм си мислел, че на някои новини просто няма какво да им се коментира; дори и хумористично да подходиш пак коментара ще е в стил "и аз да кажа нещо". Все съм си мислел, че всеки говори само ако му се говори. Какво е това разбиране по презумпция, че щом пускаш новина трябва да я коментираш?! Глупаво? Да. Решението: този, който иска да разбере за позицията на пусналия новината, нека му я потърси чрез личните съобщения.

Редактирано от RefreshMe (преглед на промените)

О'кей, ясно е, че шикалкавенето ще продължи.

...защото раздела се е превърнал в копи-пейст на новинарските сайтове. това все пак е форум, който сам по себе си предполага дискусии след дадено мнение или тема. в този ред на мисли е желателно авторите на темите с копирани новини да вкарват по няколко реда, за да поведат дискусията и съответно да покажат дали са съгласни или не, да изразят позицията си по дадена тема/новина. това само при желание разбира се.

1. Раздела, нямам как да е друго освен копи-пейст, защото администрацията не си е наела екип от журналисти, които да пишат новини и аналази.

2. Публикувалите съотвената новина не са длъжни да коментират, ако не желаят или нямат адекватно мнение по въпроса. Новините са за да информират, а форума не задължава никой с коментари. Много хора обичат да коментират, само ако имат адекватно мнение по зададения въпрос - много от новините са интересни и не винаги предполагат съответен коментар.

че модераторите са тези, които одобряват новините и за мен една новина може да бъда важна, но за друг човек не и съответно пуснатата от мен (примерно) новина никога да не види бял свят, просто защото някой е преценил така. крайно субективно, не мислиш ли?

така че, всичко пак се свежда до преценката на 10-ина човека. за това не съм съвсем съгласен с това, което казваш. правото на лично мнение е отнето в случая. поправи ме ако греша.

Зададе ли си въпроса, защо специално за този раздел, администрацията е сложила подобно ограничение?

Плюс това, в случай, че новината ти не е одобрена, винаги можеш да я публикуваш във Всичко останало (или модератора да я сложи там), както е ставало с много новини, които не са толкова подходящи за раздела.

И да свежда се до преценката на няколко човека. И приемането/отхвърлянето на закони в една държава се свежда до преценката на няколко човека (като се замислиш).

никой не недоволства. това е просто дискусия с екипа и предложение за това всеки да публикува без одобрение. ето го конкретното предложение.

Най-накрая видях предложение!

Бих искала да ти отговоря, но не съм модератор на този раздел, за това чувствай се свободна да се обърнеш към администрацията - те държат ключа към функцията за публикуване в раздела. Нито Madonna нито Algor имат правомощия да я отменят. И пак ти казвам - замисли се, защо тази функция е въведена?

Аз пък все съм си мислел, че на някои новини просто няма какво да им се коментира; дори и хумористично да подходиш пак коментара ще е в стил "и аз да кажа нещо".

Все съм си мислел, че всеки говори само ако му се говори. Какво е това разбиране по презумпция, че щом пускаш новина трябва да я коментираш?! Глупаво? Да.

Решението: този, който иска да разбере за позицията на пусналият новината, нека му я потърси чрез личните съобщения.

+ 1! :cant believe:

А ако не сте симпатичен на някои модове,просто не ви одобряват новината,това е.

Чакайте си колкото искате.

до Амадеа: говори ми в мъжки род, моля те. :cant believe: след като никой от пишещите тук не може да отговори, защо всички пишат и скачат срещу нас. искахте предложение, ние (аз) го дадох/ме. раздела си изпълнява функцията. с тази тема и с тези питания и предложения се обръщаме точно към администрацията и след като никой друг не е оторизиран да отговори не разбирам защо маса модератори пишат. някои дори с груб тон и слагат минуси. до Хайдукпикасо и Новобранец: не мога да твърдя това, но може би е възможно. пак опираме до субективната преценка на даден модератор дали да одобри дадена новина или не.

до Амадеа: говори ми в мъжки род, моля те. :cant believe:

след като никой от пишещите тук не може да отговори, защо всички пишат и скачат срещу нас. искахте предложение, ние (аз) го дадох/ме. раздела си изпълнява функцията.

с тази тема и с тези питания и предложения се обръщаме точно към администрацията и след като никой друг не е оторизиран да отговори не разбирам защо маса модератори пишат. някои дори с груб тон и слагат минуси.

до Хайдукпикасо и Новобранец: не мога да твърдя това, но може би е възможно. пак опираме до субективната преценка на даден модератор дали да одобри дадена новина или не.

Аз принципно мога да ти отгворя, но те ми е това работата.

А и ти сам би трябвало да можеш да си отговориш, защо е въведена функцията за одобрение на теми в този раздел.

Хайдукписако и Новобранец - това, че ваши теми не са били одобрявани е въпрос на преценка, а не на някакви лични нападки - не е необходимо да свързвате всичко с това, че има хора, които не ви харесват.

до Хайдукпикасо и Новобранец: не мога да твърдя това, но може би е възможно.

тая работа може да я пробваш

аз я пробвах няколко пъти и не стана

пп На тоя пост ако нямам минузи ще ви се сърдя

Редактирано от novobranec (преглед на промените)

до Хайдукпикасо и Новобранец: не мога да твърдя това, но може би е възможно. пак опираме до субективната преценка на даден модератор дали да одобри дадена новина или не.

Не лъжа,това е самата истина.

И даже и президента да гръмнат (да го пази Господ),пак няма да ти одобрят новината.

P.S.Мерси за минусчетата,големи сте сладури

:cant believe:

Амадеа, ще се радвам да ми отговориш, защо 5 човека трябва да преценяват? след като някой не спази правилата за публикуване на новина, то той би следвало да си понесе последствията под формата на наказание. същото е и с писането на постове. нарушаваш правилата = наказание. аз не приемам едно и ще го повторя отново. нарушава се личното пространство и личното мнение на потребителите с това, някой друг да преценява вместо тях дали дадена новина е интересна или не. не говоря за нейното граматическо оформяне, както и за спазването на правилата. за тях споменах.

Амадеа, ще се радвам да ми отговориш, защо 5 човека трябва да преценяват? след като някой не спази правилата за публикуване на новина, то той би следвало да си понесе последствията под формата на наказание. същото е и с писането на постове. нарушаваш правилата = наказание.

аз не приемам едно и ще го повторя отново. нарушава се личното пространство и личното мнение на потребителите с това, някой друг да преценява вместо тях дали дадена новина е интересна или не. не говоря за нейното граматическо оформяне, както и за спазването на правилата. за тях споменах.

По същата логика ти се цитирам: "нарушава личното пространство и лично мнение" като само избрани хора могат да публикуват Софтуер, Хардуер и ИТ новини на главната страница на Kaldata.com?

Или там е различно? Ако е така - моля те обясни ми защо?

Кои са другтие веднага да се изядът

Уфф, стига сте се вдетинявали с тея минуси и плюсове!

Аз не ви цъкам нито от едните, нито от другите - спокойно.

Васко, то тая тема заприлича на изпитване - айде сега кажете деца колко е 2 и 2 :wors:

По Вашата логика аз трябва да отида и да се скарам на главния си редактор, защото не удобри 2 мои статии, ли?

Редактирано от Amadea (преглед на промените)

Амадеа, ясно е защо не са ти одобрени статиите. :down:

no offence, но след като сама каза, че не можеш да дадеш отговор на въпроса ми е интересно защо още пишеш. :wors:

Фифа, ще се опитам да обясня без да се впускам в подробности. двете неща са несравними, защото едното е тясно специализирана материя (софтуер, хардуер и т.н.), докато новините са от абсолютно всякакво естество. спорт, политика, икономика, социална сфера, образование, икономика, бизнес, развлечение, туризъм и т.н. и т.н. тук идва момента на субективната преценка, за която говоря, когато даден човек трябва да одобри дадена новина той не може да бъде компетентен във всички изброени сфери, че и куп други, които не съм изброил.

по тази причина в специализираните раздели са назначени хора, които разбират от това което пишат. занимават се със софтуер и пишат за софтуер. занимават се с хардуер и пишат за хардуер. занимават се основно с музика и пишат в разделите за музика и т.н.

било то хардуер, софтуер, телевизия, програмиране или друго, хората разбират основно от това и там са полезни. с други думи, тежат си на мястото и за това са там.

поправи ме ако греша.

Фифа, ще се опитам да обясня без да се впускам в подробности. двете неща са несравними, защото едното е тясно специализирана материя (софтуер, хардуер и т.н.), докато новините са от абсолютно всякакво естество. спорт, политика, икономика, социална сфера, образование, икономика, бизнес, развлечение, туризъм и т.н. и т.н. тук идва момента на субективната преценка, за която говоря, когато даден човек трябва да одобри дадена новина той не може да бъде компетентен във всички изброени сфери, че и куп други, които не съм изброил.

по тази причина в специализираните раздели са назначени хора, които разбират от това което пишат. занимават се със софтуер и пишат за софтуер. занимават се с хардуер и пишат за хардуер. занимават се основно с музика и пишат в разделите за музика и т.н.

било то хардуер, софтуер, телевизия, програмиране или друго, хората разбират основно от това и там са полезни. с други думи, тежат си на мястото и за това са там.

поправи ме ако греша.

Новините от раздели Спорт, Политика, Образование, Туризъм се пускат в съответните раздели на форума, където всички имат права.

Субективизъм има навсякъде както споменаха няколко човека преди мен. Администраторите са избрали различни хора по възраст, пол, местоживене и т.н. за модератори, за да сведе този субективизъм до минимум.

От както съм тук във форума (а то е отдавна) не съм видял никъде личностно отношение от екипа към потребителите. Ако някой има възражения - има право да се оплаче. Ако смятате, че даден модератор злоупотребява с правомощията си (било то в раздел Новини, било то другаде) имате право да се оплачете.

Амадеа, ясно е защо не са ти одобрени статиите. :)

no offence, но след като сама каза, че не можеш да дадеш отговор на въпроса ми е интересно защо още пишеш. :cool:

поправи ме ако греша.

Хахахахаха - намери се кой да ми прави забележки на правописа :wors:

Само да ти подскажа, че всяка печатна медия си има технически редактори в случай на правописни и технически грешки :down:

Статийте не бяха одобрени, защото не бяха подходящи са темата на броя - същата работа и в раздела Новини. Според назначените лице (модераторите) има новини, които не са подходящи по една или друга причина за раздела и за това не се публикуват или просто се отиват в друг раздел. Толкова ли е трудно да се сетиш?

Много по-лесно е за модераторите да одобряват, от колкото да трият. Във форума има изключително много активни потребители и ако всеки реши да си пуска каквито си иска новини в раздела, ще настане абсолютен хаос.

Наистина ли сам не можа да си отговориш на подобен елементарен въпрос?

И замислял ли си се, че модераторите на този раздел имат по-ясна представа за медийният поток от теб? Хм?

Всичко си има замисъл. За това аз не съм модератор на Хардуер например, защото и идея си нямам от Хардуер.

no offence, но мисля, че се правиш на малоумен в случая. Дори да не си активен потребител във форума, дори да си отскоро, елементарна логика е, да се досетиш защо тази функция съществува за един раздел, а за други - не.

И без да ти беше давано обяснение, най-малкото отговорът на въпросът ти се свежда до елементарна логика.

Редактирано от Amadea (преглед на промените)

Амадеа, не исках да те засегна. иронията ти и нападките са излишни. Фифа, приемам написаното от теб обяснение като най-логично за момента, което ме задоволява като отговор. благодаря.

Амадеа, не исках да те засегна. иронията ти и нападките са излишни.

Не съм засегната, а иронията и сарказма са единствените начини на които мога да отговоря в подобни ситуации.

• Автор

По-безсмислена тема не бях виждал скоро. Уж "Предложение", но никакви предложения не виждам тук. Само някакви неясни и мъгляви критики, незнайно за какво и незнайно към кого.

Темата е абсолютно смислена, но дипломатична

Не ми се вярва , че не разбираш :speak:

Аз пък все съм си мислел, че на някои новини просто няма какво да им се коментира; дори и хумористично да подходиш пак коментара ще е в стил "и аз да кажа нещо".

Все съм си мислел, че всеки говори само ако му се говори. Какво е това разбиране по презумпция, че щом пускаш новина трябва да я коментираш?! Глупаво? Да.

Решението: този, който иска да разбере за позицията на пусналия новината, нека му я потърси чрез личните съобщения.

На някои да , но не на всички , както се случва

Авторът на новината ще изрази личната си позиция само ако иска! Разделът е за новини, а не за лични позиции! Винаги съм се дразнел най-много от "критици", които критикуват, без самите те нагледно да покажат какво имат предвид. vivilon защо вместо да критикуваш Madonna не вземеш да инвестираш силите и времето си в собствени теми, в които да си изразяваш и становището? Много е лесно отстрани да се търсят кусури!

varankralev ти колко новини си пуснал и те са били отхвърлени от екипа? Или ако е имало такива, опитал ли си се да разбереш каква е била причината? Модераторите на раздела не оценяват новините дали са интересни, а дали са пуснати по изискванията на раздела.

Когато пусна тема ,винаги се аргументирам

Нека пускат теми , тези ,които наистина са готови , а да не ги спирате , както се оказа , щот там си е имало кадър

Доколкото разбирам, недоволството е от това, че има хора, от които зависи одобрението на новините. Както и от това, че се поствали само "сухи" новини, без коментар на постващия ги. Извинявайте, ама глупости са това. До тук нищо смислено не прочетох в темата...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.