Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

И ASRock с 890GX , но и с поддръжка на UCC

Featured Replies

Желаете ли да ъпгрейднете вашия компютър безплатно?Че разбира се , кой не иска?Днес ASRock Inc. стартира UCC [unlock CPU Core] серия дънни платки , които предлагат увеличаване на процесорната мощ чрез включване на UCC функцията , която отключва заключените ядра на AMD процесорите.Във връзка с осмата серия чипсети на AMD , дънната платка ASRock 890GX Extreme3 е първата , която поддържа тази уникална функция.Тя разполага с вградена видеокарта HD 4290 и технологиите ATI Quad CrossFireX, 3-Way CrossFireX.Притежателите на ASRock 890GX Extreme3 оборудвана с уникалния ASRock UCC чип , ще могат да се възползват от функцията UCC чрез включването и в биос.Дъното спада към към серията True 333 на ASRock.То ни предлага поддръжка на SATA3 6.0Gb/s и USB 3.0 5.0Gb/s.Дъното разполага с четири слота за рам памет тип DDR3 със скорост до 1800Mhz и Hyper Transport Bus 5200 MT / S.Звукът е 7+1 от VIA 2020 с поддръжка на Blu-ray аудио.

76a.jpg

Освен това като част от серията True333 , ASRock 890GX Extreme3 се отличава с изключителна стабилност , сигурност и бързина.И не на последно място дъното поддържа и следващото поколение шест ядрени процесори на AMD.

За разлика от обикновените дъна за AMD , това на ASRock прави нова дефиниция на това как да ползваме дъната си .Благодарение на UCC и настройките в биос можем да избираме дали искаме процесорът ни да бъде X2/X3 или X4 ядрен.Някой процесори не могат да увеличат L3 кеша си до 6MB , това също не е проблем вече.

Ето и дъната , които поддържат UCC:

76c.jpg

П.П.

Няколко мои приказки!Абе те хубаво с тази технология , но има едно голямо НО.От къде са толкова сигурни ,че като се отключат ядрата всичко ще е наред.А дали въобще ще тръгне компютъра или ще даде черен екран още в началото.Те дали въобще ще се отключат?Ми за кеша от трето ниво?Всичко си е на късмет.Аз бих си взел такова дъно , само ако съм сигурен ,че процесорът , който ще взема на 100% може да се отключи и да си го ползвам.Иначе другите функции никак не са лоши.За цена не пише все още!

П.П.

Няколко мои приказки!Абе те хубаво с тази технология , но има едно голямо НО.От къде са толкова сигурни ,че като се отключат ядрата всичко ще е наред.А дали въобще ще тръгне компютъра или ще даде черен екран още в началото.Те дали въобще ще се отключат?Ми за кеша от трето ниво?Всичко си е на късмет.Аз бих си взел такова дъно , само ако съм сигурен ,че процесорът , който ще взема на 100% може да се отключи и да си го ползвам.Иначе другите функции никак не са лоши.За цена не пише все още!

Абсолютно! Как ще отключиш нещо което не съществува или не работи. Поредната подвеждаща реклама. То май повечето дъна с южен мост SB710 го могат това отключване, стига процесора да е читав. ASUS и те да не останат назад - http://event.asus.com/mb/2010/M4A89/

100 евро се очаква да е цената. Аз съм решил да рискувам с това дъно и евентуално феном 555.

http://www.asrock.co...90GX%20Extreme3

http://www.youtube.c...h?v=8bfIq7s8opE

Според спецификацията на AMD възможността за отключване на допълнителните ядра чрез UCC чипа е изключително лесна – единственото което трябва да направи потребителят е да активира въпросната функция в BIOS-а на дънната платка. Естествено след това остава да се надява, че активираните ядра са работоспособни и не са дефектни. По-късно компанията планира да представи още няколко модела от UCC серията, като сред тях ще са налични и предложения с чипсет Nvidia N68

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

ASUS и те да не останат назад - http://event.asus.com/mb/2010/M4A89/

ЦЪК...

От АСУС поне са честни - не обещават успех...

А знае ли некой от кога ще се продава тoва дъно в България?

Официалните продажби почват през Април, точна дата не е напълно сигурна. Впрочем тук-там вече има оферти на дъна от други производители с този чипсет, но дали са налични?

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Toва дъно, при наличието на гигабайта за цена от 230лв...

Де да знам, добре си помисли дали точно него искаш да купиш...

Toва дъно, при наличието на гигабайта за цена от 230лв...

Де да знам, добре си помисли дали точно него искаш да купиш...

Идеята ми е,че имам един Семпрон 140 та евентуално бих купил или въпросното дъно или на друга фирма със същата функиция-ако имам късмет да попадна на работещо ядро,ако го поддържа дъното де(процесора)!Ако не,така или иначе бих се възползвал 100% от това или подобно дъно заради поддръжката на бъдещите 6 ядрени процесори на АМД!Ами това е! :P

"sliderum":Определено, не си заслужава процесора дъно, което ще струва над два и половина пъти цената му! Има доста по-евтини варианти, но си пусни друга тема в раздела за нови части, конфигурации и т.н.

Това или подобно дъно ще бъде купено,независимо от много слабия процесор,а когато са факт 6 ядрените АМД,Семпрона ще бъд сменен!Пък ако 6 ядрените и дъното са със сходни дати на излизане или с малка разлика(месец да речем)още по-добре!;-)

Редактирано от gniasanie (преглед на промените)

Идеята ми е,че имам един Семпрон 140 та евентуално бих купил или въпросното дъно или на друга фирма със същата функиция-ако имам късмет да попадна на работещо ядро,ако го поддържа дъното де(процесора)!Ако не,така или иначе бих се възползвал 100% от това или подобно дъно заради поддръжката на бъдещите 6 ядрени процесори на АМД!Ами това е! :P

Определено, не си заслужава процесора дъно, което ще струва над два и половина пъти цената му! Има доста по-евтини варианти, но си пусни друга тема в раздела за нови части, конфигурации и т.н.

П.П. Онуй кученце на аватара си точи зъбите за нещо голямо, дано пилата не е изхабена, щото ще трябва някоя и друга бинка, за сериозна конфигурация с шестак и други подобаващи компоненти.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Дънато най-после се появи на пазара в ebay е US $152.14 а в amazon е £115.96 за съжаление при нас още го няма.

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.