Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Искам да ви питам дали има някакви разлики в производителността в тази и тази видео карта.

Коя от 2-те си заслужава повече,и дали за тези пари има по-добра?

Също така лимитът ми е 139 лева,и нито стотинка повече не мога да отделя за видео карта.

Мерси предварително :)

Доколкото знам на тази карта 512, са и достатъчни до резолюция 1680 X 1050 няма да има кой знае каква разлика, според мен.

Редактирано от viiipeer (преглед на промените)

• Автор

Доколкото знам на тази карта 512, са и достатъчни до резолюция 1680 X 1050 няма да има кой знае каква разлика, според мен.

Еми аз съм на 1680 Х 1050 резолюция,и например ако искам да играя Gta 4 на максимална текстура ще ми трябват повече от 512 мб (примерно).Просто искам да знам дали има разлика(освен в паметта).Другият ми въпрос е тази с 1 гб колко ток смуче?

да вайпър е прав . Абе до колкото знам разликата в двете карти е 8 % . Ти преценявай :)

максимум стуга до 59в :)

• Автор

Значи няма големи разлики.Аз като гледам,тази с 512 мб,е по-бърза от тази с 1 гб,но с един приличен клок тази 1 гб яе стане бърза колкото тази с 512 мб.

Да , зависи за коя игра искаш . Тя подкарва модерните войни 2 на макс детайли , но ако искаш на по - висока резолюция да играеш игрите според мен по - добре 1гб :) . Ако монитора ти е макс 1680 х 1050 значи 512мб ще стигнат :)

• Автор

Да , зависи за коя игра искаш . Тя подкарва модерните войни 2 на макс детайли , но ако искаш на по - висока резолюция да играеш игрите според мен по - добре 1гб :speak: . Ако монитора ти е макс 1680 х 1050 значи 512мб ще стигнат :)

Модерните войни и на сегашната ми 9500 с 512 мб памет тръгват на макс.Лошото е че други игри като dirt 2 не искат да тръгнат.

Еми аз съм на 1680 Х 1050 резолюция,и например ако искам да играя Gta 4 на максимална текстура ще ми трябват повече от 512 мб (примерно).Просто искам да знам дали има разлика(освен в паметта).Другият ми въпрос е тази с 1 гб колко ток смуче?

За GTA4 ти трябва поне gts260/1024mb за макс.детаили и четириядрен процесор 4x2.6ghz и нагоре .

Картата е слаба за новите игри , а разликата в обема памет при това gpu е минимална .

Разликата в консумацията е под 10w .

:speak:

Искам да ви питам дали има някакви разлики в производителността в тази и тази видео карта.

Също така лимитът ми е 139 лева,и нито стотинка повече не мога да отделя за видео карта.

Мерси предварително :wors:

гигадръва е с по ниска честота и е с 1гб, но силно ти препоръчвам да разкараш боклучавия и шумен вентилатор zalman... аз бях със същия... но на процесора на картата 512мб са и достатъчни (за резолюците, на които ще се справя с игрите), че натова отгоре Connect3D е и с по бърза памет и по ефтина (аз съм за нея)...

размера на рамта е за грандоманията на балъците (количество да има), обаче от него производителността не зависи - сравнение трабантче с 30 литра резервоар и трабантче с 300, кое е по бързото - ми естествено първото, особено ако и двете трабантчета са с пълен резервоар...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Мерси предварително :wors:

Определено първата, защото честотата на видеопаметта е доста по-висока, а при тясната 128 битова шина най-вече, това е от значение.

• Автор

Определено първата, защото честотата на видеопаметта е доста по-висока, а при тясната 128 битова шина най-вече, това е от значение.

Значи картата с 512 мб ще се взима.Мислех си че при клок на картата с 1гб ще достигне тази с 512 мб,но се съм лъгал.

Е,мерси за отговорите и помоща.

Редактирано от VESSSKO95 ™ (преглед на промените)

Значи картата с 512 мб ще се взима.Мислех си че при клок на картата с 1гб ще достигне тази с 512 мб,но се съм лъгал.

Е,мерси за отговорите и помоща.

Едва ли има особен смисъл от оверклок, но и при това действие може да се извърши и с картата с по-малко памет и да бъдат постигнати относително по-добри резултати! Строго препоръчвам, ако все пак ще се оверклоква, да се съобразите с това че фабричните охлаждания(среден клас) на картите са добри(по-добро е това на първата карта - покрива и чиповете на видеопаметта) , но не перфектни и няма гаранция, че ще съумеят да се справят с отвеждането на твърде много топлина, затова отначало съвсем умерено и тестове обезателно!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

До тук съм съгласен с колегите. Наистина за тези пари това е изборът, но ще си позволя да дам едно предложение с 13лв. извън бюджета. Бие 4670 с 5-10 кадъра в зависимост от настройките и играта. Ревю Ако парите отгоре са проблем, то изборът е 4670 512Мб.

До тук съм съгласен с колегите. Наистина за тези пари това е изборът, но ще си позволя да дам едно предложение с 13лв. извън бюджета. Бие 4670 с 5-10 кадъра в зависимост от настройките и играта. Ревю Ако парите отгоре са проблем, то изборът е 4670 512Мб.

Браво, mrik, даже и не забелязах кога падна толкова цената на 5670, иначе веднага бих дал точно такава предложение на автора на темата!

+1 за мрик , обаче картата е малко повече процесеро - зависима от 4670. Но наистина почти във всички случай бие 4670 дори съм виждал да бие с 14 кадъра :ph34r:

• Автор

5670 е добро предложение,но ще ми трябва ново захранване,а не мисля да отделям пари за такова.Ще си взема 4670.Все пак целта е да е по-добра от моята 9500.

лъжеш се за захранването видео картата харчи максимално до 61в :ph34r:

предполагам никакъв проблем :ph34r:

ето снимка : сам виж разликите между хд4670 и хд5670 :P

Редактирано от sakuraki (преглед на промените)

Значи няма да имам проблеми с моето делукс 400 вата?

Не и от недостатъчна мощност, но си планирай занапред, някое по-читаво, за да не стане някое "примигване" в ел.мрежата и щайгата да изпуши(ако имаш UPS, значи пиша глупости):)

• Автор

Не и от недостатъчна мощност, но си планирай занапред, някое по-читаво, за да не стане някое "примигване" в ел.мрежата и щайгата да изпуши(ако имаш UPS, значи пиша глупости):)

Аз имам ups,ама още не съм вързал кашона към него.До колкото те разбрах ups-a предотвратява изпушването на компа?

Но се чуда дали 5670 е добро решение,защото кашона ми е слаб-intel dual core e2220 клокнат до 2,80 GHz,рам ddr2 800 mhz kingston,дъно foxconn g33(-s),и мисля че не е нужно да се взима толкова мощна видео карта,при положение че останалите компоненти куцат,и няма да мога да използвам нормално мощта на картата.

Аз имам ups,ама още не съм вързал кашона към него.До колкото те разбрах ups-a предотвратява изпушването на компа?

Но се чуда дали 5670 е добро решение,защото кашона ми е слаб-intel dual core e2220 клокнат до 2,80 GHz,рам ddr2 800 mhz kingston,дъно foxconn g33(-s),и мисля че не е нужно да се взима толкова мощна видео карта,при положение че останалите компоненти куцат,и няма да мога да използвам нормално мощта на картата.

Картата е от среден клас и няма да има никакви проблеми, визирам спъване от страна на "кашона".

Че какво и е лошото на машинката?Видеокартата може да се сложи и на следващия компютър!5750 512мб е много близо до цената на 5670 1гб.

Че какво и е лошото на машинката?Видеокартата може да се сложи и на следващия компютър!5750 512мб е много близо до цената на 5670 1гб.

Но е твърде далеч от бюджета, който автора може да отдели. Предложената от Мрик карта е наистина доста по-достъпна от 5750 и е съвсем малко над лимита от средства.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Еми на мен не ми се вижда мощна за игри,при положение че искам да играя dirt 2 и gta 4.Тоест съмненията са ми към процесора.Този месец ти и колегите ти ми бяхте препоръчали адски добра конфигурация,но за съжаление стана проблем с продаването на моята,и не можах да си взема нова.Както и да е.

Дали ако си взема 5670,ще мога да играя dirt 2 на прилична графика без да сече?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.