Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Милионер приписа половината си имущество на Бог

Featured Replies

Британският мултимилионер Албърт Габей изпълни своята част от договор, който сключил на младини с Бог и му приписа половината си имущество, а другата половина предвиди за благотворителни цели, съобщи ИТАР-ТАСС.

82-годишният Габей отдели голяма част от състоянието си, което се оценява на 480 до 600 милиона лири, на Римокатолическата църква.

Габей е роден в Северен Уелс в семейството на иракски имигрант с еврейско потекло и ирландка, изповядваща католицизма. Родителите му не били богати. След Втората световна война той взел заем от 100 лири и започнал бизнес. Тогава се обърнал към Господ с молба да го направи милионер и обещал в замяна да му даде половината от състоянието си, допълва БТА.

Милионерът обяви, че ще насочи усилията си оттук нататък към увеличаване на имуществото си, така че сумите, които ще бъдат предназначени за католическата църква и за благотворителни цели след смъртта му, да бъдат по-големи.

източник: Дарик

Честито на... печелившите...

Винаги са ми казвали че има хляб в расото...

Винаги са ми казвали че има хляб в расото...

ама салама свърши...

"Религия, Мистика, Езотерика", значи... неведоми са пътищата божии...

• Автор

Почтенно е! След като човек обещае нещо, трябва да го изпълни, нали?

Не знаех, че Бог е католик, ама добре... :lol6:

Не знаех, че Бог е католик, ама добре... :)

А на кого да остави парите? Човекът е бил католик и като католик е спечелил тия пари. Нормално е да ги остави на католическата църква, още повече, че в неговият регион има голяма вражда между католици и протестанти. Намесват се и евреи и става... Чисто и просто човекът е избрал католицизма пред юдеизма и заобикалящята го протестантска среда. За мен това е нормално, както е нормално аз да избера православието. Да, Бог не е католик, както не е православен или протестант. За жалост, това не могат да го разберат много хора. Ако ти искаш от шефа си пари на заем, на жена му ли ще ги върнеш? Нали са едно семейство и имат общо бъдеще! Ако ги върнеш на жена му, ще е егати наглостта!

Редактирано от ImpossibleMan (преглед на промените)

Да беше приписал некой лев и на божиите чада, и по-конкретно на мен като такова... Пак щеше да е богоугодно дело... :rolleyes:

Британският мултимилионер Албърт Габей изпълни своята част от договор, който сключил на младини с Бог и му приписа половината си имущество, а другата половина предвиди за благотворителни цели, съобщи ИТАР-ТАСС.

Бог е точно толкова католик, колкото папата е намесник на Христос на Земята и може да опрощава грехове!

Такова нещо никъде не е записано в Библията!

В тази връзка мистър Албърт Габей е превел съответната сума не на Бог, а на Сатаната!

• 2 седмици по-късно...

Бог е точно толкова католик, колкото папата е намесник на Христос на Земята и може да опрощава грехове!

В тази връзка мистър Албърт Габей е превел съответната сума не на Бог, а на Сатаната!

Много неща са записани и незаписани в Библията. Въпросът е до тълкование. Сигурен съм че и ти си напълно наясно с това. Не знам какъв си, но предполагам протестант. Ако греша, извинявай. Но точно при протестантите, пасторът има свободата да тълкува Библията. Да, интересно е, но всяка проповед е малко или много обвързана с личното мнение на проповядващия. От тая гледна точка, католическата и православна църкви следват някакви канони и кривването встрани от общоприетото е малко вероятно.

Много неща са записани и незаписани в Библията. Въпросът е до тълкование. Сигурен съм че и ти си напълно наясно с това. Не знам какъв си, но предполагам протестант. Ако греша, извинявай. Но точно при протестантите, пасторът има свободата да тълкува Библията. Да, интересно е, но всяка проповед е малко или много обвързана с личното мнение на проповядващия. От тая гледна точка, католическата и православна църкви следват някакви канони и кривването встрани от общоприетото е малко вероятно.

Не се сърдя за нищо, но да продължим още малко разговора. За мен е интересен ...

Много интересно разсъждение! Искам да попитам - Само от това, че казвам:

"Бог е точно толкова католик, колкото папата е намесник на Христос на Земята и може да опрощава грехове!

Такова нещо никъде не е записано в Библията!" - вадиш заключение, че съм протестант?

В Библията въобще думата Папа не съществува. Така, че аз не мога да тълкувам нещо, което не е написано!

Дори и не мога да посоча стих от Библията, които да се разтълкува, че се отнася за Папата.

Според мен - няма логика да се заключи, че това са думи на протестант...

Между другото, ще съм много благодарен, ако посочиш стихове от Библията, които могат да се тълкуват като отнасящи се за Папата!

Пак казвам - Не се сърдя!

Интересно ми е само логическото заключение ...

Не се сърдя за нищо, но да продължим още малко разговора. За мен е интересен ...

Много интересно разсъждение! Искам да попитам - Само от това, че казвам:

"Бог е точно толкова католик, колкото папата е намесник на Христос на Земята и може да опрощава грехове!

Такова нещо никъде не е записано в Библията!" - вадиш заключение, че съм протестант?

В Библията въобще думата Папа не съществува. Така, че аз не мога да тълкувам нещо, което не е написано!

Дори и не мога да посоча стих от Библията, които да се разтълкува, че се отнася за Папата.

Според мен - няма логика да се заключи, че това са думи на протестант...

Между другото, ще съм много благодарен, ако посочиш стихове от Библията, които могат да се тълкуват като отнасящи се за Папата!

Пак казвам - Не се сърдя!

Интересно ми е само логическото заключение ...

Логиката ми е малко по-различна и идва по-скоро от реалността, отколкото от това, което съм чел от и за теб. Всъщност, чел съм последните ти няколко поста, затова се извинявам, ако греша. За съжаление се намесих в тема, от която разбирам само едно - че един човек е благодарен . Прав си за това, което казваш, защото от прочетените няколко твои поста разбирам, че много добре си чел и тълкуваш Библията, както и че добре се защитаваш. Може би и заради това си помислих, че си протестант, защото малко правосалавни биха защитавали така тезите си. Докосвал съм се до протестантската църква и вероятно знаеш за това. Начинът на мислене там е различен от общоприетото в България. Все пак допускам, че може да си православен, но това няма значение. Отговорих ти, защото спомена Сатаната. Не Папата ми направи впечатление, защото си прав, а Сатаната. Аз заключих, че ти приравняваш Католическата църква със Сатаната. Не бих допуснал, че един Православен християнин ще се изкаже толкова остро за Католицизма. Православието е толерантно най-вече към Католическата църква. От дълго време, доколкото знам, има идеи за обединяване на двете църкви. Това естествено никога няма да стане, но самата идея отхвърля омразата между двете църкви. Поне така мисля аз. Затова мисля, че е нормално, човек, който цял живот е вярвал в Бог използвайки за проводник Католическата църква, да дари тия пари точно на нея. Ти казваш, че ги дарявал на Сатаната. Значи за теб Католическата църква обслужва Сатаната. За мен е странно наистина. "Папа" означава баща. Аналогичнот в Православната църква, ако не греша, е " Всеселенски патриарх". При протестантите няма такова нещо. Няма единоначалие. Няма един над всички. Не е ли логично да заключа, че си протестант?

На Бог пари не му трябват,дано наистина отидат за благотворителност.

Той ще е доволен.

Тая тема ми припомни един стар виц:

Събрали се свещеник, имам и равин, за да споделят как разпределят парите, дадени за благотворителност.

Свещеникът казал: Ние теглим една черта с тебешир на пода и хвърляме парите във въздуха - от която страна на чертата са паднали повече, даваме ги на бедните.

Каквото е останало от другата страна е за църквата...

Имамът обяснил: Ние рисуваме един голям кръг на земята и хвърляме парите във въздуха - каквото падне в кръга, е за бедните. Каквото е паднало извън кръга, е за джамията...

Дошъл ред на равина: Ние оставяме тези решения на Бог. Хвърляме парите във въздуха и каквото трябва да се отдели за бедните - Той го взима, каквото падне на земята - остава за рабанута....

Извинявай, но това не го определяш ти... И се отнасяй с малко по-голямо уважение към вярата на другите , нали все парадираш че не мразиш никоя религия, но изказванията ти сочат точно обратното..

Щом човека е решил, ще ги дари на когото си иска.... Браво на него че все пак ги е дал за благотворителност..... Църквата също ще използва част от тях за благотворителност ...Подкрепям го напълно, дано има повече такива вярващи, независимо дали християни, мюсюлмани или юдеи.....

Редактирано от morituri (преглед на промените)

• 10 години по-късно...

Това съвпада с начина на молене в Анжелизъма. Молиш се за нещо от Господ и в замяна обещаваш да направиш нещо. Не само да се иска.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.