Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръки за Аудио Уредба

Featured Replies

Трябва ми нещо до 350 лева което да свири качествено.Спрял съм се на тази Audio ,но очаквам и вашите предложения.Предишната ми уредба беше Panasonic SA-AK5 от която съм много доволен от страна на качеството и силата на звука,но след около 7 години на свирене започна като свири няколко минути да се изключва сама и изписва на екрана "F61" и следващите 2-3 минути не се пуска,а като се пусне пак свири известно време и се изключва и така процедурата се повтаря постоянно.Ако някой знае решение на проблема да пише или да предложи някоя друга качествена урeдба за парите които съм написал.

Трябва ми нещо до 350 лева което да свири качествено.Спрял съм се на тази Audio ,но очаквам и вашите предложения.Предишната ми уредба беше Panasonic SA-AK5 от която съм много доволен от страна на качеството и силата на звука,но след около 7 години на свирене започна като свири няколко минути да се изключва сама и изписва на екрана "F61" и следващите 2-3 минути не се пуска,а като се пусне пак свири известно време и се изключва и така процедурата се повтаря постоянно.Ако някой знае решение на проблема да пише или да предложи някоя друга качествена урeдба за парите които съм написал.

Махай ги тези уредби и вземи си купи една система за домашно кино аз имам panasonic(система за дом. кино) на 4 години и си работи перф. звука e качествен и думка доста силно :)

Аз преди 2 г си купих профисионална HIFI система. То има и по добри с лапички но там вече говорим за хиляди

1193441697_ieau6208_IMGP0103.jpg

Редактирано от Andrian Ivanov (преглед на промените)

За 350лв може да се вземе и една добра система за домашно кино.Тя си има радио , дискове и може да се свърже към компютъра.Звукът е 5+1 и съм сигурен , че ще свири по-добре от уредба.Ето примерно тази http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09013597 или http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09021036 .Избор голям!

За 350лв може да се вземе и една добра система за домашно кино. .... Звукът е 5+1 и съм сигурен , че ще свири по-добре от уредба.

Хм, не бъди толкова сигурен :baby: . В къщи имам една микро системка на Panasonic, която по качество на звука бие всяко едно домашно кино за същата цена.

Съвет към автора на темата - вземи един диск с музика (с качествен запис - най-добре матрично записан аудио диск), и отиди в магазина. Хвани един продавач, и го накарай да ти изпробва всичко, което ти хване окото. И вземи това, което най ти допадне като звучене.

Доп. А, може и един по-калпав диск с MP3-ки - да видиш ще го възпроизведе ли :baby: .

Хм, не бъди толкова сигурен :) . В къщи имам една микро системка на Panasonic, която по качество на звука бие всяко едно домашно кино за същата цена.

Едва ли 3 колони и 5 говорителя ще изкарат по-добър звук от 6 колони и 8-10 говорителя примерно с бас и отделни колонки , които се грижат за определените честоти.В къщи си имам и 5+1 на компютъра и уредба самсунг.5+1 е на цена 180лв , уредбата е взехме за 350 преди време.Тези колонки просто обхващат доста по-голям диапазон от честоти в сравнение с уредбата.Сега като им добавих и по-добър бас , нямам думи.И на други места съм чувал подобни системи и затова правя такива изводи от моя гледна точка.

отиди в магазина. Хвани един продавач, и го накарай да ти изпробва всичко, което ти хване окото. И вземи това, което най ти допадне като звучене.

Това е много правилно!

Нека да се включа и аз.Когато реших и аз да си взимам HIFI Система продавача който накарах да пробва колоните които му показах, ми ги пускаше на всички техни песни,тоест класически,някакви бавни със целта да ти покаже колко хубаво свирят,а си е прав това му е работата.

.. Съветвам те да си подбереш песни-било то на мп3,флашка или друг носител,всмисъл да си пробваш на твой песни и тогава ще прецениш най-добре как ще звучат дадените колони на музиката която предпочиташ.

И още един съвет:Не купувай аудио техника от магазини като Техномаркет,Технополис и Метро !

Насочи се към професионални магазини!

Редактирано от paf666 (преглед на промените)

Едва ли 3 колони и 5 говорителя ще изкарат по-добър звук от 6 колони и 8-10 говорителя примерно с бас и отделни колонки , които се грижат за определените честоти.В къщи си имам и 5+1 на компютъра и уредба самсунг.5+1 е на цена 180лв , уредбата е взехме за 350 преди време.Тези колонки просто обхващат доста по-голям диапазон от честоти в сравнение с уредбата.

Ето едно нещо, което е по-важно от броя на колоните и говорителите :) . Като добавим и съотношение сигнал/шум, и още някои характеристики, и ще имаме по-точни критерии за избор. С които за съжаление малко хора са наясно.

Не знам за какъв Самсунек става дума, но технологията BiAmp/BiWire на Panasonic е много добра - и като идея, и като реализация. Ако си чувал някоя такава система, ще се съгласиш с мен. Моята е PM-25 - тази с TA-KEH кондензатори. Има само две колони, но го докарва и на бас, и на високи. Предната ми беше от същата серия - PM-22.

paf666, пишеш глупости. Как ще прецениш качествата на аудио система по MP3-ка, свалена от нета компресирана, и кой знае с какво качество ?!? И какви са тези "професионални" магазини? Техно... магазините какви са - любителски ли? Защо трябва човек да отиде някъде, където ще гледа техниката зад витрина, и ще вземе това, което продавача го накара да вземе, вместо на място, където може да се пипне и изпробва?

Чудесно съветвате момчето, но в сериозните магазини за 350 лв може да си купи ... кабел :)

Най-добре да попести известно време и да пообиколи тук там да послуша - това за сега е напълно безплатно. Хем ще добие горе-долу представа кое какво е, хем ще прецени разумно ли е за неговите изисквания и критерии да дава пари за сериозна аудио техника...или да си кара с уредба или домашно кинце от най-нисък клас.

Чудесно съветвате момчето, но в сериозните магазини за 350 лв може да си купи ... кабел :wors:

Най-добре да попести известно време и да пообиколи тук там да послуша - това за сега е напълно безплатно. Хем ще добие горе-долу представа кое какво е, хем ще прецени разумно ли е за неговите изисквания и критерии да дава пари за сериозна аудио техника...или да си кара с уредба или домашно кинце от най-нисък клас.

Абе деца на природата!

Какви HI-FI техники ще си купите с 350 лева и кое е това дето "свири" толкова добре, че и MP3 да му пускате на всичко отгоре. Правилно, 350 лева даже понякога не стигат за кабел. А у HI-FI техниката няма 5.1 канала, ни 7.1 канала.HI-FI техниката е много скъпо удоволствие и на него хората не просвирват MP3-ки! Ето пример: Само един куполен високочестотен високоговорител примерно за Много добри колони струва...около 5000$ ! Май ще трябва и за другата колонка такъв. Ами за другите, средночестотен, бас!!!!!Поне тук не пишете глупости. Втора ръка, съм съгласен, че можете да си намерите сносна техника, но не и от магазин. Не съм срещал такъв в България. А и ако има, къде му е акустичната зала, в която можеш да пробваш техниката, която желаеш да закупиш, на различните жанрове музика?Пиша това, защото се питаше за HI-FI компоненти.Всичко останало е за широко потребление, не че не "свири".

За 350лв може да се вземе и една добра система за домашно кино.Тя си има радио , дискове и може да се свърже към компютъра.Звукът е 5+1 и съм сигурен , че ще свири по-добре от уредба.Ето примерно тази http://www.technomar...uct_id=09013597 или http://www.technomar...uct_id=09021036 .Избор голям!

В твоя град има един много известен HI-FI men - казва се Тома Спространов. Нали си чувал за него.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

lz4jw Изказванията ти са високопарни, но несъстоятелни. В София без да се напрягам се сещам за 4-5 Hi-Fi магазина, където могат да се чуят най-различни и разнообразни компоненти от висок клас, като се почне от колони, и се стигне до кабели за хиляди левове. Твърдението ти, че един хубав високочестотен говорител струва 5000$ също е несериозно, има чудесни колони - целите за тази или под тази сума.

Като модератор е добре да се стремиш да си полезен в темите ...

Успех ... и се разходи до София по празниците да си опресниш знаниятя!

Ако ще слуша музика , да взима аудио уредба. Ако гледа филми - с-ма за домашно кино.

Човекът иска уредба до 350 лв. http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09040288 , http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09057033 ... Отиваш в магазина и всичко до тази цена (което ти се вижда 'интересно') поискай да ти го пуснат и избери от чутото . Ако пък гледаш и филми - една с-ма (5.1 , 7.1) ще ти свърши работа.

Успех с избора!

lz4jw Изказванията ти са високопарни, но несъстоятелни. В София без да се напрягам се сещам за 4-5 Hi-Fi магазина, където могат да се чуят най-различни и разнообразни компоненти от висок клас, като се почне от колони, и се стигне до кабели за хиляди левове. Твърдението ти, че един хубав високочестотен говорител струва 5000$ също е несериозно, има чудесни колони - целите за тази или под тази сума.

Като модератор е добре да се стремиш да си полезен в темите ...

Успех ... и се разходи до София по празниците да си опресниш знаниятя!

Аз съм написал на един ред същтността. Постарай се малко да поразгледаш кое с какво се прави, а не да учиш дядо си на HI-FI. С това се занимавам от 1970 година, до наши дни.Когато правиш забележки, поне се постарай да прегледаш из нета какво има и какво няма. Или се поразходи из Англия, Германия, Франция, за да се запознаеш основно с HI-FI техниката. Тя не е за бърборковци.И се научи повече забележки да не правиш.Хора, нищо не написали за себе си като информация, не обичам да ме поучават.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Да се включа и аз. :biggrin: Предвид, че тук има доста хора, които разбират от аудио-техника.. искам да попитам, може ли с 400 лв (повече е невъзможно на този етап) да се вземе нещо читаво... То ясно, че няма да е Hi-End :lol6:. Май ще се ориентирам към секънд-хенд усилвател и нови колони. Искам да вържа аудиото към компа (Audigy 4), за да си прослушвам основно мп-3 колекцията (тук преди да понеса убийствени критики от аудиофилите и за мое оправдание да спомена, че с четене разбрах, че Hi-Fi е много скъпо удоволствие, а и си изисква и съответните скъпи носители). От усилвателите си харесах това http://shankoaudio.com/4/6/549.html - ако изобщо го има още. За ОТ съм се спрял на нещо около 250 лв - Eltax, Pioneer, Sony, но не знам точно кое - то ясно, че ще се слуша на място, но поне ако може някой да ме насочи грубо към честотен диапазон на колоните. Стаята е с размери около 4м х 3м х 2,50м. Мп3-колекцията е на битрейт 192 (уж CD-аудио).

Да се включа и аз. :) Предвид, че тук има доста хора, които разбират от аудио-техника.. искам да попитам, може ли с 400 лв (повече е невъзможно на този етап) да се вземе нещо читаво... То ясно, че няма да е Hi-End :). Май ще се ориентирам към секънд-хенд усилвател и нови колони. Искам да вържа аудиото към компа (Audigy 4), за да си прослушвам основно мп-3 колекцията (тук преди да понеса убийствени критики от аудиофилите и за мое оправдание да спомена, че с четене разбрах, че Hi-Fi е много скъпо удоволствие, а и си изисква и съответните скъпи носители). От усилвателите си харесах това http://shankoaudio.com/4/6/549.html - ако изобщо го има още. За ОТ съм се спрял на нещо около 250 лв - Eltax, Pioneer, Sony, но не знам точно кое - то ясно, че ще се слуша на място, но поне ако може някой да ме насочи грубо към честотен диапазон на колоните. Стаята е с размери около 4м х 3м х 2,50м. Мп3-колекцията е на битрейт 192 (уж CD-аудио).

Много добре си се насочил към http://shankoaudio.com/4/6/549.html а и той сам може много добре да ти помогне.Защо си мислиш, че ще те критикуваме. Важното е, че си разбрал смисъла. Аз ти пожелавам успех и се похвали. Направи консултация с него и няма да сбъркаш. Очаквам отговор на лично и ти желая успех!

Много добре си се насочил към http://shankoaudio.com/4/6/549.html а и той сам може много добре да ти помогне.Защо си мислиш, че ще те критикуваме. Важното е, че си разбрал смисъла. Аз ти пожелавам успех и се похвали. Направи консултация с него и няма да сбъркаш. Очаквам отговор на лично и ти желая успех!

Благодаря за пожеланията. :) Сега заминавам за празниците и малко по отпускарски, и после ще се чудя. Но се чудя, тъй като стигнах до извода, че трябва първо да се вземат колоните, а според тях усилвателя, дали ще е много грешна стъкпа да взема първо това ONKYO - все пак е само едно. А и нямам идея как да проверя усилвателя за скрити дефекти. Колоните напр. ги пускаш и със слуха може да доловиш някакви изкривявания, ама усилвателя. А не съм много на "ти" с електрониката. Моля за съвет.

lz4jw вместо да се засягаш на чест и слава ... вземи се разходи до София и си опресни знанията... Нещата в Hi-Fi сферата са се развили от 70 те години до днес... В България вече отдавна се предлагат много сериозни марки озвучителни тела и електроника, и човек може да чуе спокойно и да прецени кое какво е ако има достатъчно опит. Друг е въпроса, че с отношението, което демонстрираш е много вероятно дори да не те пуснат в голяма част от сериозните Hi-Fi магазини ;)

electroface, нито Eltax, нито пък Pioneer или Sony могат да предложат нещо добро като озвучителни тела. Проблема е , че бюджета ти е силно ограничен. За твоята стая(която е доста малка) доста по-добър избор би бил букшелв колона, оглеждай се за оферти на старо- тук таме изскачат интересни неща, но уви рядко. За съжаление пазара втора ръка у нас е заринат главно с нисък клас вехтории. Попести още известно време и изчакай да се появи нещо свястно. Да се вземе за без пари голяма колона на Sony или Pioneer, особено пък за такава малка стая не е никак добра идея !

Редактирано от Evlampi (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Извинявайте, но да ви попитам...имам домашно кинце. На компютъра съм си го сложил 5+1 luxeon мисля че 15W. Купиха го наще преди 4 години и си работи перфектно, но имам и уредба панасоник, тонколоните на която искам да свържа към домашното кино на мястото на 2 от тонколоните отзад. Да имам субуфер, 3 тонколонки отпред и 2-те от уредбата отзад и да стане е***и звука. Възможно ли е?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.