Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Бога, братя, не купувайте!

Featured Replies

Мислих да си мрънкам в блога, ама защо пък да не прочете по-голяма аудитория моята драма.

Преди две седмици се заврях в една книжнарница и след като побърках продавача от претенции накрая си купих една книжка. Книгата струва 15 лв и се казва Пророчеството на Скот Мариани.

Ето за това става въпрос:

148519z.jpg

Държа да отбележа, че издателството е Обсидиан.

И днес реших да помързелувам малко, преди изпитите, без дете и да си почета малко. Отворих книгата, която е видимо към 400 страници и се оказа, че тя започва от 64 глава. Без заглавни страници, без нищо...Реших, че това може да е някакъв нов подход в печатното изкуство при обстойно разглеждане се оказа, че книгата съдържа точно 14 страници от 401 до 415. И тези страници се повтарят многократно, за да книгата да има дебел и завършен вид.

До дъното на душата си съм възмутена как тази книга е на пазара при очевидната грешка в печата. Никой да не ме успокоява, че най-вероятно издателството не е забелязало...Дрън, дрън...поредната липса на отговорност и хвърлени на вятъра пари. Абсолютно се заричам ако ще и най-големия шедьовър на пазара да издадат, да не ги погледна повече.

Естествено им написах едно хубаво писмо, в което им обясних, че са абсолютни некъдърници, интересно дали ще отговорят...А, вие се считайте за предупредени. sad.gif

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Да ти е за урок !

Друг път вместо да проявяваш претенции, гледай какво купуваш !

Ти книга не разлистваш ли преди да я купиш ? Само по име на писател и корици ли избираш ?

;) леле ... и тези 14 страници се повтарят в цялата книга ... брех , мама му и мечка ... Dindi драсни на " Господари на ефира " ... да стане шоу :lol6: !

• Автор

Да ти е за урок !

Друг път вместо да проявяваш претенции, гледай какво купуваш !

Ти книга не разлистваш ли преди да я купиш ? Само по име на писател и корици ли избираш ?

Ми, наблягам на анотациите, не броя страниците, понякога разлиствам ако ми е непознат автора, за да ми стане ясен стила написане, че има такива, които ме дразнят.

Хич не се смятам виновна в случая, подобно нещо никога не ми се беше случвало. ;) Да липсва страница-две ок, ама цяла книга в небитието, баси...кой очаква подобно нещо?

Страшен уникат, ще отиде за подпалки, тая купчина хартия...

ама как ще го запалиш този уникат !!! Някой друг има ли споменатата книга ... да каже и при него ли е така ... не вярвам само твоят да е така !!!

Страшен уникат, ще отиде за подпалки, тая купчина хартия...

;) в никакъв случай !!

Ако не намериш друг -аз ще ти я купя за ...хммм....5 лв например

:speak: в никакъв случай !!

Ако не намериш друг -аз ще ти я купя за ...хммм....5 лв например

Почвам да се чудя, дали заглавието не е избрано нарочно.

• Автор

Утре и без това смятам да миткам и мисля да мина през Славейков да видя дали цялата партида им е такава.

До тогава ще чакам отговора от издателството и си промених мнението да я подпалвам на крака ще им я върна.

Преди години ми се беше случило да има празни страници в една книга-игра, беше голяма трагедия, защото точно там се обясняваше как се смятат сума ти неща sad.gif

От тогава винаги прелиствам книгата преди да я купя.

Дидка, ужасен късмет .. :speak:

Аз съм книжен плъх, без да преувеличавам, на седмица си купувам поне две книги...

А по книгоманиите пълня най-малко по 4 торби с книги...

Никога не ми се е случвало да видя такава некадърност, на каквато ти си имала нещастието да попаднеш...Веднага бих отишла да си поискам парите обратно. Много тъпо...явно и за това трябва да си отваряме очите на 24...

Утре и без това смятам да миткам и мисля да мина през Славейков да видя дали цялата партида им е такава.

До тогава ще чакам отговора от издателството и си промених мнението да я подпалвам на крака ще им я върна.

Да не забравиш да ги побъркаш пак като я връщаш хахаха.Иначе аз ако съм продавача бих ти я дал нарочно дефектна :speak:

кориците са лошо нещо sad.gif

• Автор

Да си кажа честно аз въпреки че не обичам да пазарувам от Славейков го правя там предимно. И много от книгите им са опаковани в пликчета, явно, за да се запази добрия им външен вид. Та с това с прелистването не винаги е възможно.

Преди да купя книга винаги преглеждам дали си има всички страници -

патила съм си и ми е за урок

:speak:

Колеги, ако позволите така да се възгордея, още ли купувате хартиени издания, спомагайки унищожението на хубавата българска(или чужбинска, ако е използувана вносна хартия) гора и хвърляйки парите си, в дълбоките джобове на разни издателски босове?

Аз не съм купувал книга вече доста години и м.мка му млада, кога толкова скочиха цените на някакви си издания, при това, ако добре виждам - с меки корици? Това не значи, че не чета, а че нямам намерение да наливам толкова кинти, за нещо чието отпечатване е струвало максимум левче и горе-долу толкова или малко повече са дадени за изплащане на авторските права(на брой) + известна малка сума, обикновено равна на 30-40ст. от цената на книжка за други разходи, включая превода.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Винаги можеш да замениш книгата с недефектна. При отпечатване се случват какви ли не дефекти, а понеже въпросното издателство печата книгите си тук в Търново, (поне новите, за по-стари книги не знам дали също са печатани тук) си ги получават в складовете в големи количества и на палети. От там направо си ги разпределят по книжарниците от които имат заявки, които в повечето случаи не са по 1-2 и проверяването на всяка една книга поотделно е загуба на доста време, а времето, както знаеш е пари. На всичкото отгоре, книгите си ги плучават пакетирани в найлон по няколко бройки в пакет. Зависи от дебелината на книгата. Примерно в пакет са 3 бройки и някоя книжарница поръчва 12 броя - пращат се 4 пакета без да се отварят и без да се вижда как е книгата отвътре. Когато вече в книжарницата се забележи дефектът, тя се подменя. Не може при отпечатване на 500-600-1000 бройки, да няма дефектни...за съжаление си попаднала точно на такава. :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.