Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Комарите – бъдещи летящи ваксини

Featured Replies

0000088317-article2.jpg

Японски учени се надяват един ден да превърнат кръвожадните комари - преносители на смъртоносната малария, в доставчици на ваксина, която може да ваксинира милиони хора безплатно, съобщава АФП. Ново изследване показва обещаващи резултати в опитите за превръщането на неприятните насекоми в герои чрез генетичното им модифициране в "летящи ваксини". Учените в медицинския университет Jichi, северно от Токио, вече успешно са променили по генетичен път комарите. Така тяхната слюнка ще съдържа протеин, който действа като ваксина срещу leishmaniasis - болест, която може да предизвика ужасни кожни наранявания и да има летален изход.

Екипът от японски учени потвърждава, че мишка, ухапана от генетично модифицирания комар, е развила антитела към болестта, които засилват имунитета й. По подобен начин комарите може да бъдат използвани в борбата с маларията след около десет години, твърдят медиците. "Това, което е положително, е, че ваксините ще бъдат безплатни", заяви Шигето Йошида, ръководител на изследването. "Ще бъдете ваксинирани, без дори да го забележите. Няма да имате нужда от никакво лекарство и да ходите на специално определено място за масови ваксинации", допълни той.

Източник: dnes.bg

Ами супер :) ,ама ако охапе някой болен от СПИН ,или нещо от сорта :cool: ?

Ето още едно приложение на ГМО, за което не казвате нищо лошо, нали ?

Докато наместят правилните гени по правилният начин, не се знае дали няма да измрем от пандемия причинена от "изпуснат" недоизпипан комар - мутант.

Докато наместят правилните гени по правилният начин, не се знае дали няма да измрем от пандемия причинена от "изпуснат" недоизпипан комар - мутант.

Може и така да стане ....

А може и да не стане - никой не може да ти каже предварително.

Като пуснат тези комари в действие - сами ще разберем ;)

Аз обаче съм поддръжник на идеята.

Интересно как думичката "безплатно" се комбинира с думичката "ГМО" ......

Ами така -комарите си летят, хапят те и те ваксинират.

Като тази "жива" ваксина няма да се произвежда от фармацевтични компании, няма да има разходи за производство, няма да ходиш при кабинети и т.н....

...Аз обаче съм поддръжник на идеята.

И аз. Нищо на света няма такъв потенциал, какъвто има генното инженерство.

Интересно как думичката "безплатно" се комбинира с думичката "ГМО" ......

Става въпрос за японски учени. Там хората са няколко века напред.

Твърде много пари се печелят от поддържащо лечение и могъщите въртящи стотици милиарди долари(в световен мащаб) фармацевтични компании и прислужващите им болници, че и здравните каси са заинтересовани(защото ако няма болести, кой ще внася здравни осигуровки), едва ли толкова лесно, ще изпуснат питомното - какво като са японски учените - там където става въпрос за пари, при това много пари, честта е последната клауза в договора, а именно тази, за чието съществуване сключилите сделката обикновено забравят...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

А дали ще излизат пъпки и дали ще сърби, както досега? Защото за мен е кошмар да ме захапе подобна гадинка и ме сърби с дни :biggrin:с претенции съм пък

Сигурно след 50 години ще можем да си поръваме комар-ваксина по пощата, ама как ще разбера, че точно този комар трябва да ме боцне? Ще има ли маркировка? :cool:

А дали ще излизат пъпки и дали ще сърби, както досега? Защото за мен е кошмар да ме захапе подобна гадинка и ме сърби с дни :huh:с претенции съм пък

Трихо, може да пуснат и модел "ваксиниращи" козички :P

Добре,но забравяте,че евентуално и терористи могат да се възползват от летящи насекоми натоварени с биологично оръжие.

Добре,но забравяте,че евентуално и терористи могат да се възползват от летящи насекоми натоварени с биологично оръжие.

Това се използва от години вече :)

Един от начините за водене на война с биологично оръжие е точно този.

Само че се използват зарази от рода на Вариолата, антракс, чума, ебола и други, вече генетично създадени зарази :speak:

Ти се моли никой терорист да не се докопа до това, което в момента е създадено, пък после се опасявай за ГМ-комарите ;)

Идеята е интересна, ама ако попаднеш на място с много комари нямали да се предозираш?

Идеята е интересна, ама ако попаднеш на място с много комари нямали да се предозираш?

Не, разбира се. Комарите ще са оборудвани със свръхмодерни сензори и ще улавят кой вече е бил ваксиниран. Естествено няма да го дупчат пак :speak:

• Автор

Ето още едно приложение на ГМО, за което не казвате нищо лошо, нали ?

Не се казва, щото не е 'модерно'.

Нима някой беше чувал преди да се разшуми за ГМО? Изведнъж всички станаха много тревожни на тая тема

То и в хлебарките има протеин,предполагам след 10 години ще ги ядем за здраве и сила.Само ще им се дава опиат които да ги забавя,че сега са много бързи и не могат да се хващат лесно.И на бебетата вместо мюсли,ще им се дава по една купа с хлебарки,нещо като "Индиана Джоунс и храма на обречените"

И аз. Нищо на света няма такъв потенциал, какъвто има генното инженерство.

Става въпрос за японски учени. Там хората са няколко века напред.

Няколко века напред с капитализма ?

То и в хлебарките има протеин,предполагам след 10 години ще ги ядем за здраве и сила.Само ще им се дава опиат които да ги забавя,че сега са много бързи и не могат да се хващат лесно.И на бебетата вместо мюсли,ще им се дава по една купа с хлебарки,нещо като "Индиана Джоунс и храма на обречените"

А ти откъде си сигурен, че и сега не си хапваш хлебарков протеин - я в някой кренвирш, я в някоя наденица? :) Хлебарките са храна, но на изток си имат специална порода - едри, като ГМО-теле.

А ти откъде си сигурен, че и сега не си хапваш хлебарков протеин - я в някой кренвирш, я в някоя наденица? :rolleyes: Хлебарките са храна, но на изток си имат специална порода - едри, като ГМО-теле.

На изток тази "ваксина" може да минава за специалитет, но тук само плъховете биха го оценили m131.gif

MostInterestingMan__Cockroach_v1_68_-_Version_2_%281%29.jpg

20060608-QZD09062_QEP36145_karaluch.jpg

cuca1.jpg

Gromphadorhina portentosa

Всъщност в България са популярни като домашни любимци. Мадагаскарската хлебарка свири като щурче като и галиш корубат, а се пои и 'рани лесно - бира и банани, луда е по тях m021.gif

Princisia%20vanwaerebeki.jpg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.