Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Състояние на пътищата в родината - ремонти, дупки, опасности

Featured Replies

Гледах в раздела, но не видях такава тема. Предлагам тук да пишем нещата, касаещи пътищата из България, които сме видели с очите си, а не само да търсим инфо от КАТ, когато тръгнем на път. Наближава лято и всеки иска да знае кое и къде се ремонтира, къде се отбива движението, опасности, които ни дебнат на пътя. Но нека пишем само това, което сме видяли лично, а не инфо от нета и новинарски сайтове. Започвам с едно предупреждение, което е задължително според мен. В рамките на 3 дни отидох до Варна и се връщам днес в София. Всеки, който ползва участъка Шумен - Варна, нека бъде много внимателен и да кара с доста под разрешената скорост. Участъка между километър 370 и 380 в посока София е уникалко ужасен и опасен. Там съм карал с не повече от 60 километра и слалома между дупките не винаги помага, защото са толкова нагъсто, че няма просто къде да избягаш. Същия участък в посока Варна също е зле, но при възможност ползвайте най-лявата лента, в която пораженията са най-малки. Участъка Търговище - Търново на 2 места има също сериозни неравности, но поне някой се е опитал да запълни дупките с нещо средно между пясък и чакъл и дори да не е равно, поне няма вариант да се убие човек. Обходния участък в Търново, който води към София е в уникално тежко състояние. Дупките са огромни и се минава едва едва, без значение дали си с кола или си ТИР. Това е накратко. Нека всеки, който е пътувал нанякъде и има преки впечатления от пътя, да сподели в тази тема. Информацията ще е от полза на повечето хора, а аз лично също ще питам дали някой има преки впечатления от маршрут, когато тръгвам в дадена посока. Желая лек и безавариен път на всички. :)

• Отговори 61
  • Прегледи 21,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

то на дали ще има смисъл от темата, защото пътищата из цялата страна са в окаяно състояние. днес ходих към Радомир, от там към Гълъбник през Извор и т.н. . Владая е ужас. кърпят нещо, но само от части. движението е в една лента, задръстването безбожно. даже са сложили табела "Извиняваме се за причиненото неудобство". и те докато ги направят дупките, те пак цъфнат. няма контрол на качеството. натам по селата си личи кой кмет е крал много и кой по-малко. тия дето не са крали поне са изкърпили. другите... мъкаааааааа. то навсякъде е така. лесно се разбира кой е съвестен и кой бърка в кацата. в цялата страна е така. онзи ден ходих до Самоков. пътят не е лош като цяло, но трябва да се внимава, защото на места има дупки от по около 40 см. влизаш и там си оставаш. ако не е много дълбока и имаш сигнал се обаждаш на някой да дойде да те търси вътре. Подбалканския път... за него каквото и да кажем ще е малко. прди два дни до Карлово бях. на местата където цялата настилка в сменена бива, но прогнозирам, че до една зима ще се разцепи платното. на местата със стар асфлат е трагедия. чупиш колата от раз ако не внимаваш. за това казвам, че когато си на път трябва да не отлепяш очи от платното нито за миг, ако ти е мил живота най-вече. майната и на колата. ламарина. П.С. не мисля да казвам точно на кой километър каква дупка има. мога и да ги снимам, но ще ми трябват около 5 ГБ. пространство някъде за да кача снимките. :rolleyes: айде внимавайте. умната и не карайте с 300. няма да стигнете по-бързо. най-много да не стигнете. превърнахме банкетите в гробища. паметник след паметник. ако се сетя ще добавя нещо в последствие, но пак казвам. навсякъде е едно и също. очите на 4 и стискайте зъби, да не ви изпаднат пломбите. ;)

• 5 седмици по-късно...
  • Автор

Преди около 3 седмици пътувах по пътя София - Банско. Неочаквано и за мен самия, сериозни забележки по трасето нямаше, с изключение на 1-2 местенца изостанали недълбоки дупки по асфалта. И малко ф5 за пътя София - Варна с инфо от вчера. Трагедията на участъка магистралата Шумен - Варна е просто неописуема. Дупките са още по-жестоки отпреди месец и... Каквото и да кажа ще е малко. Участъка Варна - Шумен е затворен от Девня до ОМВ -то в участъка между Каспичан и Шумен. Надявам се затварянето да е свързано с оправяне на дупките, но ще се чуе. Пътя е отбит и се минава през стария път Варна - София, който е абсолютно без дупки и е в доста добро състояние, като не знам обаче дали заради ремонта е оправен или си е така от години. Също едно от най-трагичните места е обходния път във В. Търново, който е вече не с дупки, а направо с ями огромни. Чудя се как управниците и пътните управления нехаят и оставят всичко така на самотек... Изумен съм от безхаберието, наистина!

В София няма дупки.Има сервизи навсякаде можеш да спреш от горе и спокойно да си смениш маслото или нещо друго докато чакаш на светофара

• 1 месец по-късно...

Пътят от гр.Айтос до село Добромир (общ.Руен) е в окаяно състояние! Там е абсурдно да се шофира с повече от 30км в час!

Отбивката от пътя Плевен - Русе от с.Българене до с.Стежерово по пътя към Свищов си е готово офроуд трасе, в което единственият шанс е да намериш по-малка дупка за преминаване. В някои участъци няма опция за преминаване без да спреш и да си набележиш маршрута при сух път, да не говорим след дъжд или пък нощем. Буквално всеки ден се обръщат и без това претоварени с дърва за "Свилоза" камиони, т.е. "полягват" встрани...

Отбивката от пътя Плевен - Русе от с.Българене до с.Стежерово по пътя към Свищов си е готово офроуд трасе, в което единственият шанс е да намериш по-малка дупка за преминаване. В някои участъци няма опция за преминаване без да спреш и да си набележиш маршрута при сух път, да не говорим след дъжд или пък нощем. Буквално всеки ден се обръщат и без това претоварени с дърва за "Свилоза" камиони, т.е. "полягват" встрани...

Преди месец ми се наложи да шофирам нощем от там.

Ужас е - не дупки, ами цели трапове има там.

• Автор

София - Варна към днешна дата - добре са нещата, с изключение обходния маршрут в Търново (тия са ебаси безочливите копелета, честно...година-две вече как не запълниха поне огромните трапове там...) и магистралния участък Шумен - Варна, който определено е по-добре да стои затворен, отколкото с тия дупке последно, които знам. Всъщност по последна информация не е ясно кога ще го направят изобщо, ама то вече на кой ли му пука - и без това курортите са празни и няма движение почти по пътищата.

Полицаи почти на всеки километър до морето

Заради натоварения трафик към морето, МВР ще сложи повече полицаи от пътна и охранителна полиция в невралгичните отсечки и кръстовища.

От отдел „Пътна полиция” при ГД”Охранителна полиция” набелязаха мерки за ограничаване на катастрофите през туристическия сезон, съобщиха от МВР.

Кръстовището “Петолъчката” ще бъде регулирано от полицейски служители, тъй като там се пресичат няколко основни направления.

Кръстовището на входа на Карнобат има стеснен пътен участък и се очаква образуване на колони заради интензивно движение на ТИР-ове. От полицията в Бургас искат кръстовището да се ремонтира и да се сложи светофар.

По пътя Стара Загора – Нова Загора – Сливен – Бургас стават задръствания заради катастрофи. Повечето от тях са заради агресивно поведение на шофьори, които изпреварват рисково и карат с висока, обясняват от МВР.

Опасните шофьори и недостатъците на пътя затруднявали работата по безопасността на движение и се налагало засилено полицейско присъствие. За да се облекчи движението в дните с най-голямо натоварване – петък, събота и неделя, от МВР ще предложат на Агенция “Пътна инсфраструктура” да не се допуска движение на извънгабаритни товари по маршрута за морето.

Работи се за облекчаване на движението на участъка Петолъчката - Карнобат, където има голям брой произшествия, каза междувременно вътрешният министър Цветан Цветанов на заседание на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението. Той се надява, че до 2 години ще бъде изграден и последният участък от АМ „Тракия" и това ще облекчи трафика към морето.

Според Цветанов, трябва да се оптимизира законодателството, за да се ограничат катастрофите. В навечерието на празника на МВР министърът пожела по-малко произшествия и по-дисциплинирани шофьори.

При пътни инциденти през юли и август 2009 г. са загинали 197 души и са ранени 1750. До 17-годишна възраст загиналите са 11, а ранените – 292. От 18 до 24 години са загинали 44, 360 са ранените. От 25 до 64 години 162-ма са загинали и 1289 са ранени. Над 65 г. са загинали 24 и са ранени 169. Основно пътните инциденти са станали поради превишена и несъобразена скорост, изпреварване и навлизане в насрещната лента и заради неспазване на предимство и неправилни маневри, извадиха черната статистика от МВР. 300 души са загинали при катастрофи от началото на годината, 250 от тях са били в леки автомобили.

МВР посочи къде у нас са станали най-много катастрофи през юли-август 2009 г. Сред най-натоварените места са магистралите “Тракия” и “Хемус”, международният път Е-79, проходите Петрохан и Шипка, Кресненско дефиле, пътищата Бургас – Созопол – Приморско - Царево - Ахтопол- Резово, както и Бургас - Сливен (в района на Петолъчката), Карнобат- Петолъчката , Айтос- Карнобат. Рисков е пътят София - Варна, Бургас - Варна, Равда - Несебър и обходният път през Каблешково и Ахелой. Опасно е преминаването при детелината на входа на Стара Загора от Бургас, Стара Загора – Нова Загора (в двете посоки), Велико Търново - Габрово.

Източник: dir.bg

София - Варна към днешна дата - добре са нещата, с изключение обходния маршрут в Търново (тия са ебаси безочливите копелета, честно...година-две вече как не запълниха поне огромните трапове там...) и магистралния участък Шумен - Варна, който определено е по-добре да стои затворен, отколкото с тия дупке последно, които знам.

Всъщност по последна информация не е ясно кога ще го направят изобщо, ама то вече на кой ли му пука - и без това курортите са празни и няма движение почти по пътищата.

Аз пък искам да ти препоръчам нещо.Почти всеки път като пътувам с колежката,а двете пътуваме доста често по работа,та когато пътуваме за Варна от София винаги минаваме през Плевен.Искам да ти препоръчам този маршрут и може следващият път да го пробваш.София,Плевен,Бяла,Попово и от там за Шумен и Варна (сега през отклонението за Нови Пазар разбира се).Маршрура е по дълъг само с около 15 км.,но пък за сметка на това е много по-спокойно,без тирове,автобуси и т.н.Перфектни прави участици без движение и др.Просто не е толкова натоварено,а и пътя като цяло е хубав,без дупки,с изключение на няколко 1-2 км. участъка на някой безхаберен и крадлив кмет.Всички ползват маршрута през Търново и винаги е много натоварено.А алтернативата,която предлага пътя през Плевен е чудесен вариант.

Успех на всички и умната по пътищата.

• Автор

Аз пък искам да ти препоръчам нещо.Почти всеки път като пътувам с колежката,а двете пътуваме доста често по работа,та когато пътуваме за Варна от София винаги минаваме през Плевен.Искам да ти препоръчам този маршрут и може следващият път да го пробваш.София,Плевен,Бяла,Попово и от там за Шумен и Варна (сега през отклонението за Нови Пазар разбира се).Маршрура е по дълъг само с около 15 км.,но пък за сметка на това е много по-спокойно,без тирове,автобуси и т.н.Перфектни прави участици без движение и др.Просто не е толкова натоварено,а и пътя като цяло е хубав,без дупки,с изключение на няколко 1-2 км. участъка на някой безхаберен и крадлив кмет.Всички ползват маршрута през Търново и винаги е много натоварено.А алтернативата,която предлага пътя през Плевен е чудесен вариант.

Успех на всички и умната по пътищата.

Интересно звучи и определено мисля да се възползвам от предложението.

Благодаря!

Приятна седмица и лек път на всички, които са по градските и междуградските пътища. Публикувано изображение

Да споделя,че пътя Шумен - Силистра е в окаяно състояние.Особено на някои места направо трябва да спреш,за да се огледаш и да избереш най-малките дупки,ако има такива,а не са трапове.А те са безброй.Ако вали,направо е ужасно,защото всичко е равно и не се вижда къде и в какво влизаш.Да се внимава особено в участъка на село Изгрев.Добре че буса е с големи гуми и малките не се усещат толкова.Като спреш обаче трябва да си пренареждаш отново цялата стока изцяло,защото всичко се е разлетяло навсякъде.Има плуваща риба и по тавана.

• 2 седмици по-късно...

Момци, някой скоро да е минавал през Лом? Предстои ми другата седмица да пътувам Видин-Варна и се чудя от къде да мина. Дали през Лом(последно като минавах от там преди три години пътя беше отвратителен), КнежЪ, Плевен, Попово, или през Монтана, Враца и Велико Търново, или някаква комбинация през Монтана, Бяла Слатина, Кнежа и пак Плевен. Въпросът е от къде е по-хубав пътя и има по-малко завои.

Не минавай НИКОГА през Лом. Мини по Е79, през Димово и Ружинци и цепиш за Монтана. След това хващаш за Враца и можеш преди Враца да скършиш през Криводол, ако искаш да стигнеш по-бързо. Мисля, че там го поправиха пътя, преди беше изпитание за нервната система на шофера. От Криводол поемаш към Борован, Бяла Слатина, Кнежа, Долни Дъбник, излизаш на Плевен и предполагам по нататък ти е ясно.

Благодаря! За Е79 знам, че е хубав пътя, понеже преди месец ми се наложи да пътувам всеки ден в продължение на седмица Видин-Враца(особено участъка Монтана-Враца е идеален - минава се за 15-20мин) , ама натам на Плевен не знам в какво състояние е. Последно съм минавал 2007г.

Не минавай НИКОГА през Лом. Мини по Е79, през Димово и Ружинци и цепиш за Монтана. След това хващаш за Враца и можеш преди Враца да скършиш през Криводол, ако искаш да стигнеш по-бързо. Мисля, че там го поправиха пътя, преди беше изпитание за нервната система на шофера. От Криводол поемаш към Борован, Бяла Слатина, Кнежа, Долни Дъбник, излизаш на Плевен и предполагам по нататък ти е ясно.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Най-накрая след днешното си завръщане от Варна мога да кажа, че пътя е в отлично състояние в цялото си разстояние. Няма дупки, затворени участъци и всичко е ок. Честно казано не вярвах, че някой ден ще напиша и такъв пост, но ето на случи се. Още повече, че и във В. Търново след може би повече от година-две (не съм сигурен за срока) вече не се минава по заобиколния път, а през центъра.

пп. Ще използвам поста си, за да публикувам една снимка, която направих днес на магистралата.

Публикувано изображение

За тази трагедия става дума и това са останките от автомобила. Труповете на жената и детето бяха на 15-ина метра преди това и гледката беше жестока и подтискаща.

Поствам това с цел всеки, който го прочете да се замисли поне за минута - две върху поведението си на пътя и около него.

Имаме нужда от такова отрезвяване, наистина...

И не, няма значение кой е виновен, защото няма кой да върне хората.

Не ми даде сърце да снимам телата, покрити с чаршафите, целите в кръв, но наистина коментирахме в колата, че нищо и никой не може да оправдае безумията на пътя.

Просто малко да се замислим...

• 1 месец по-късно...

Момци, някой скоро да е минавал през Лом? Предстои ми другата седмица да пътувам Видин-Варна и се чудя от къде да мина. Дали през Лом(последно като минавах от там преди три години пътя беше отвратителен), КнежЪ, Плевен, Попово, или през Монтана, Враца и Велико Търново, или някаква комбинация през Монтана, Бяла Слатина, Кнежа и пак Плевен. Въпросът е от къде е по-хубав пътя и има по-малко завои.

Благодаря! За Е79 знам, че е хубав пътя, понеже преди месец ми се наложи да пътувам всеки ден в продължение на седмица Видин-Враца(особено участъка Монтана-Враца е идеален - минава се за 15-20мин) , ама натам на Плевен не знам в какво състояние е. Последно съм минавал 2007г.

пътят монтана-лом /докато не завиеш да слезеш към лом/ е в много добро състояние

като четох темата си мислех, защо вместо да се пише кои пътища са лоши, не се посочват тези, по които може да се шофира безпроблемно и къде може да се спира по пътя за почивка

• 1 месец по-късно...

Публикувано изображение

Пътят София-Кулата затворен за 10 дни

Главен път Е-79 София – Кулата е прекъснат в района на Кресненското дефиле, заради пропадане на пътното платно. Пътят ще бъде затворен за 10 дни. Пътят е прекъснат преди Кресна в района на жп гара „Пейо Яворов”. От „Гранична полиция” препоръчват на товарните автомобили да минават през ГКПП-Илинден. Пропадането на пътя е предизвикано от свлачище, вследствие на жестокия валеж в региона през последните 2 дни. Ще се работи денонощно за укрепването и възстановяването на пропадналия участък. Целият път в пропадналия участък се е сринал във водата. Насипват се едроломени инертни материали, като прогнозите за възстановяване на движението са от 7 – 8 дни до две седмици. Обходният маршрут за българо-гръцката граница е Гоце Делчев – Банско- Разлог – Предела – Симитли и обратно.

Пътят Симитли – Гоце Делчев е много натоварен, съобщиха от "Пътна полиция". По него е пренасочено цялото движение от блокирания път София – Кулата. Още преди обяд в района на село Катунци край Сандански по пътя за Гоце Делчев са се образували колони от товарни автомобили, съобщи за Агенция „Фокус” кметът на Сандански Андон Тотев. В късния следобед се засили трафикът и в град Гоце Делчев, каза кметът Владимир Москов. Натоварено е било движението в участъка Градево – Симитли, където се образуваха колони от автомобили. Засилено бе полицейското присъствие по алтернативния маршрут.

Пропадналият пътен участък днес посетиха председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Божидар Йотов, директорът на "Гражданска защита" Стефко Бурджиев, областният управител на Благоевград Валери Симеонов. Божидар Йотов обеща пътят да е готов до 10 дни.

Източник: агенция "Фокус"

• 4 седмици по-късно...

Наскоро минавах през път Ловеч-Варна имах работа и там какви дупки и трапове има можебе 80 см ако не бяхме с Лада Нива 4 по 4 незнам как ще се минава :ph34r: Весели Празници и лек път :blink:

• 1 месец по-късно...

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки в по голямата част от страната са сухи, на места мокри, има заснежени участъци, по високите и усойни места частично заледени, почистени и обработени. Мъгла до 100 м. има в районите на Видин, Русе и Българене, до 150 м. в област Добрич, съобщиха от пресцентъра на МВР. Пътната настилка на автомагистралите: - опасност от заледявания на пътните настилки по мостове и виадукти; - АМ "Тракия” - пътната настилка е суха.. - АМ "Хемус" - пътната настилка е суха, на места мокра. В дясната тръба на тунел “Витиня” посока Ботевград няма осветление 100 м в средата на тунела. Участъкът е сигнализиран със светлинна сигнализация. Аварийната лента от км. 16 до км. 17 /София-Ботевград/ е затворена. - АМ "Марица" - пътната настилка е суха. Опасност от падащи камъни има: - Искърско дефиле; Кресненско дефиле; гл.път Е-79, в района на с.Боснек, обл.Перник, път ІІ-19 Симитли-Г. Делчев; проход на Републиката; път ІІІ-3011 стената на яз. Ал. Стамболийски; път ІІІ-866 „Гр.Смолян-Кричим-Стамболийски-І-8”; път I-8 кръстовище за с. Габровица; път II-37 Пещера-Батак-Ш. Поляна; път II-84 Варвара-гара Костандово; кръстовище за с. Св. Петка; път III-842 Юндола-Голямо Белово; път I-5 /Е 85/ Велико Търново-Дряново-Габрово-Шипка; път III-6072 „Граница Ловеч-Кръвеник-Стоките-Горна Росица” от км.14 до км.15; път І-6 Коняво-м. Стражата; път ІІ-62 /Черна нива/; път ІІІ-601 Горановци - Олтоманци; път ІІІ-622 Дромухар -Ваксево; път ІІІ-107 гр. Рила-Рилски Манастир; път ІІІ-104 Бобошево-Четирци; път ІІІ-1003 Драгичево-Рударци км 4+600; път І-1 София-Кулата км. 301-ляво; път І-6 София-Карлово-Бургас „Козница” и „Стражата”; път II-35 Троян-Кърнаре; път I-4 “Коритна – Български Извор – Микре” от км 11 до км 12, от км 44 до км 48, при км 62; път IІІ-86 Асеновград-Смолян; път ІІІ-861 Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец; път ІІІ-8611 Белица-Загражден; път I-4 София-Варна /Боаза/; път ІІІ-488 Градец-Ичера-Сливен; път ІІ-16 Лакатник-Нови Искър; път ІІ-82 Самоков -София /Г. Окол-Пасарел-Кокаляне/; път ІІ-62 Самоков -Дупница /местност Дервена/; път І-1 от Мездра-Ботевград; път ІІ-16 Люти брод-Елисейна; път III-7003 Пристое-Долина-Върбяне-Златна нива-I-2 /район Лиси връх-к-н Долина/; път І-1 /Е-79/ „Видин-Монтана”; път ІІІ-102 Превала-Монтана; път ІІ -59 Момчилград-Крумовград; път ІІІ-865 „п.к.Стояново-Ардино” в участъка от км 15+300 до км 18+500; Затворени проходи: - Дюлински проход - път ІІІ-906 е затворен за товарни МПС. Обход: път І-9 ”Варна-Обзор-Слънчев бряг” или Ришки проход. - Златишки проход - път ІІ-37 Етрополе-Златица - затворен; - Твърдишки проход - път ІІІ-662 Твърдица-Елена – затворен. Обход: през проход “Вратник“. - Върбишки проход - затворен за есенно-зимния сезон. - проход Вратник - път ІІ-53 Елена-Сливен-Ямбол, от км.72 до км.118 / граница В.Търново –Сливен / – забранено за МПС с обща маса над 10 т. Товарни МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета. - проход Шипка - път І-5/Е-85/, забрана за МПС, над 10 т. - Срок до 31.03.2011г., - проход Петрохан – Забранено преминаването на товарни МПС с тегло над 10 т. - Айтоски проход– път ІІІ -208 Провадия –Айтос забрана за МПС над 20 т. през стоманен мост на р. Казан дере. - Троянски проход – забранен за товарни МПС и МПС с ремаркета и полуремаркета. Забранено е движението на: - товарни автомобили – по път ІІІ-6222 Смоличано - Пелатиково / обл. Кюстендил / - товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета: Батак – Доспат, Велинград - Сърница. БУРГАСКА ОБЛАСТ Затворени пътни участъци: път І-9 Бургас-Звездец-Малко Търново от км 280+850 до км 282+500 /движение по старото трасе на пътя, скорост 30 км/ч.; път ІІ-99 „Созопол-Приморско” при км 29+108 /пътното кръстовище/. Ограничения за движение на МПС с маса: път ІІІ-7306 Черница-Сунгурларе-Чубра забранено движение на МПС с общо тегло над 10 т; път II -99 Бургас – Царево забранен за МПС с тегло над 30 т. – срок 30.03.11 год. ВАРНЕНСКА ОБЛАСТ Затворени пътни участъци: В гр.Варна поради активизирало се свлачище в обхвата на общински път 90023, е затворен за движение участъкът, находящ се между спирка “Ген. Заимов” и кръстовището до комплекс “Ривиера” /спирка “Република”/. Движението се извършва по обходен маршрут по път І-9 от “Дървения мост” през “Т-образното кръстовище” до к.к. “Златни Пясъци”. Считано от 09.09.2010 г. е въведена временна организация на движението при извършване на строително ремонтни работи на път ІІ-29, Варна – Аксаково – Добрич от км.4+000 до км.7+058 - участъка е на територията на гр. Аксаково. ВЕЛИКОТЪРНОВСКА ОБЛАСТ Затворени пътни участъци: - път ІІІ-407 П.Тръмбеш-Свищов, от км 80+800 до км 92+315 между селата Павел и Совата. Обходен маршрут: Полски Тръмбеш-Вързулица-Алеково-Царевец-Совата; път ІІІ-4073 Царски извор- Драганово. Обход Царски извор- Сушица-Драганов и обратно ВИДИНСКА ОБЛАСТ Ограничения за движение на МПС с маса: Затворен за движение на МПС над 5 т. - ремонт на мостово съоръжение е път III-1102 в участъка Димово - Извор и път III-1142 в участъка Димово – Костичовци. Обход: по път Ш-114 Ружинци – Тополовец и по път Е-79 Димово - Ружинци. път ІІ-11, Видин-Лом”, в участъци от км 0 до км 10+924 и от км 14 до км 16+115 за периода от 18.08. до 15.11.10 г. се забранява движението на товарни автомобили с маса и товар над 3 т. Обходен маршрут: посока Видин-Монтана-София-по път І-1 Е-79; - посока София-Монтана-Видин- по път І-1 Е-79; - посока Монтана-Брусарци-Тополовец-от Тополовец до Ружинци по път ІІІ-114 и от Ружинци за Монтана по път І-1 Е-79; - посока Лом-Добри дол-Видин-от Добри дол до Тополовец по път ІІІ- 112, от Тополовец до Ружинци по път ІІІ-114 и от Ружинци до Видин по път І -1 Е- 79; - посока Видин-Лом- от Видин до Ружинци по път І -1 Е -79 и от Ружинци за Лом по път ІІІ- 114. ВРАЧАНСКА ОБЛАСТ Затворени пътни участъци: Затворен е пътя гр.Враца-гр.Вършец; На главен път Е-79, км.133,878 /разклона за гр.Вършец/ е отбито движението с указателни табели поради опасност от срутване на мост над река при с. Стояново. Маршрута е затворен и движението е отбито през с. Сумер. ДОБРИЧКА ОБЛАСТ Затворени пътни участъци: път ІІІ-2077 от км. 5 +942 до км. 11+044 / Честименско-Каблешково /Обход през Алеково и Алфатар. КЪРДЖАЛИИСКА ОБЛАСТ Ограничения за движение на МПС с маса: Път І-5 Хасково-Кърджали в участъка Черноочене-Кърджали е забранено движението на товарни МПС с тегло над 15 т. /Обходни маршрути: - направление Хасково-Кърджали:- КЮСТЕНДИЛСКА ОБЛАСТ Затворени пътни участъци: - път ІІІ-6005 от км. 1+900 до км. 2+500 моста на р. Бистрица по пътя гр.Кюстендил – с.Николичевци. Обходен маршрут през Ябълково – Копиловци – Николичевци. МОНТАНСКА ОБЛАСТ Затворени пътни участъци: -път ІІІ-162 – стоманен мост над р. Ботуня при км. 32+514. Ограничения за движение на МПС с маса: път ІІІ-101 Враца – Бойчиновсци забранено движението на МПС над 15 т. на мост над р. Огоста на км 37+130 ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ Ограничения за движение на МПС с маса: път III-801 /Панагюрище-Стрелча/ км 58+600 скорост до 30 км/ч. и е забранено движението на МПС над 3,5 т.; ПЕРНИШКА ОБЛАСТ Ограничения за движение на МПС: Пътен възел “Даскалово” – не работи връзката от и към АМ “Люлин”, която е в строеж. Забрана за движение по АМ “Люлин”. ПЛЕВЕНСКА ОБЛАСТ Ограничения за движение на МПС с маса: ІІІ-304 целогодишно е забранено движението на МПС с общо тегло над 15 т. Обходен маршрут път ІІ-34 Плевен-Никопол; път ІІІ-3004 с. Опанец-целогодишно е пренасочено транзитно движението на МПС с общо тегло над 3,5 т. Обходен маршрут път І-3 от п.в. "КАТ"; път ІІІ-3004 мост над р. Искър-целогодишно е ограничено движението на МПС с общо тегло над 20 т. Обходен маршрут през гр. Долна Митрополия; път ІІІ-3005 с. Ясен-целогодишно е пренасочено транзитно движението на МПС с общо тегло над 3,5 т.; път ІІІ-3005 с. Беглеж-целогодишна забрана за движение на МПС с общо тегло над 8 тона. Обходен маршрут път ІІІ-3502; път ІІІ-3006 свлачище в землището на гр. Червен бряг- забрана за движение на МПС с общо тегло над 12 т. Обходен маршрут път І-3 до Луковит-Червен бряг и обратно. ПЛОВДИВСКА ОБЛАСТ Затворени пътни участъци: път ІІ-56 Павел баня-Брезово-Пловдив между Стряма и Калековец до изграждане на мост над р. Стряма, обходен маршрут: Стряма-Чекерица -п.в."Трилистник" на АМ "Тракия"-Пловдив; път III-642 „Михилци-Хисаря-Калояново” при км 25+936 е затворен поради пропадане на стоманен мост на р. Тикла, обходен маршрут през с. Дуванлий. СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ Затворени пътни участъци: III -6601- Кермен – Гълабинци , обход Кермен - - Биково – Омарчево – Питово –Гълъбинци. СМОЛЯНСКА ОБЛАСТ Ограничения за движение на МПС: III -866 Девин - Михалково от км. 50 +540 до км . 66+866. Обход по маршрут “Изместване на III -866 Девин – Михалково. СОФИЙСКА ОБЛАСТ Затворени пътища: път ІІІ-8102 - Чибаовци-Свидня от км 7 до км 17 и път ІІІ-3701 Етрополе – Тетевен, Ограничения за движение на МПС с маса: Забранено е движението на МПС с общо тегло 10 т по ІІ-82 Костенец-о.п. София:в участъка Костенец – Самоков е забранено постоянно, а за участъка Самоков-о.п.София, всеки ден от 7.00 ч. до 9.00 ч. и от 18.00 до 20.00 ч.; СТАРОЗАГОРСКА ОБЛАСТ Затворени пътни участъци: - път ІІІ-807-затворен е моста над р. Марица при с. Скобелево. Обход: посока запад-изток- по път ІІ-66 Поповица-Плодовитово-Първомай-Скобелево; за идващите от посока изток-запад-по път ІІ-66 Чирпан-Плодовитово-Първомай-Скобелево. ШУМЕНСКА ОБЛАСТ Временни ограничения за движение: път ІІІ-731 Радко Димитриево-Друмево-забранено е движението на товарни МПС. Обход: “Шумен-Овчарово-Друмево“. Източник: Autoplanet1

• 2 седмици по-късно...

Част от ЛОТ 4 от автомагистрала "Тракия" завършен предстрочно

Публикувано изображение

С около един месец по-рано от планираното приключи петият етап от строителството на ЛОТ 4 от автомагистрала "Тракия", заяви за БТА Данчо Кълвачев, представител на сдружение "Тракия 4" - изпълнител на обекта.

Според него работният проект за около 28 км от трасето, с обща дължина 42 км, се разминава с действителността.

Проектирането е изготвено през периода 2001-2003 г. и по думите му има неточни измервания на характера на почвите и на подземната структура, не са отразени настъпилите промени през последните години. В проекта липсват 40 напоителни канала и три водопровода, които пресичат трасето на магистралата, както и карта на изградената дренажна система на някои места. Особено проблемен е богатият на подпочвени води район около стралджанските села Маленово, Палаузово и Воденичане, а също и земите по течението на реките Мочурица и Мараш.

Кълвачев очаква проблемите да намерят решение на среща на изпълнителите с инвеститора агенция "Пътна инфраструктура" и с представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Източник: Economynews.BG

• 2 седмици по-късно...

Заледени участъци около Петолъчката!

Усложнена е пътната обстановка в района на Петолъчката. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Ямбол. Силният вятър и снеговалежът образуват заледени участъци и значителни снегонавявания, което намалява видимостта и затруднява движението на моторни превозни средства. Поради тази причина се препоръчва на гражданите да предприемат пътувания само в краен случай. Почистването на снега продължава. Въпреки това се препоръчва на водачите да подготвят колите си за движение при тежки зимни условия - зимни гуми, вериги, изправни светлини. До момента няма закъсали автомобили на територията обслужвана от Областната дирекция на МВР-Ямбол.

Не предприемайте пътувания, освен ако не е наложително - препоръчват от МВР!

Източник:autoplanet

• 1 месец по-късно...

15 тежки катастрофи за 24 часа

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 15 тежки катастрофи, при които има двама загинали, а други 17 са ранени.

За района на София са регистрирани 76 леки и 4 тежки катастрофи, при които има 4 ранени, съобщиха от Изпълнителна агенция "Пътища" и центъра за информация при направление "Пътна полиция".

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи. АМ-те Хемус, Тракия и Марица са сухи.

Затворени са проходите Златица - Етрополе, Твърдица - Елена, Върбишки проход и Дюлински - затворен за товарни автомобили.

Забранено е преминаването на МПС с обща маса над 3,5 тона по пътя Панагюрище - Стрелча.

Забранено е преминаването на МПС с обща маса над 10 тона през прохода Шипка, Петрохан, Вратник, по пътя Черница - Сунгурларе - Чубра, Димово - Костичовци - Дреновец - Брусарци, -Монтана, Костенец - Самоков, София - Самоков между км 39 и 86 и по пътя Бургас - Слънчев бряг с обход през Бургас - Каблешково и Тънково.

Забраненое е преминаването на МПС с обща маса над 12 тона по пътя Рупци - Червен бряг. Обходът е през Луковит - път ІІІ 306 - Червен бряг и обратно.

Опасност от падащи камъни има в Искърското и Кресненско дефиле, прохода на Републиката, по пътя Нови Искър - Лъкатник, Драгичево-Рударци, Юндола-Голямо Белово, Асеновград-Смолян, Бобошево-Четирци, Мездра-Ботевград, и Момчилград-Крумовград.

Източник: news.bg

• 2 седмици по-късно...

КАТ погва баровските джипове по Великден

КАТ започва масови проверки на джипове и спортни лимузини, струващи над 100 000 лева, съобщиха вчера от МВР. Целта е да бъде обхванат високият клас автомобили, защото според анализите на „Пътна полиция” собствениците на подобни возила извършват най-фрапиращите нарушения и се чувстват ненаказани на пътя. „Водачите с коли нисък и среден клас вече имат дисциплина и карат по правилата. Другите обаче се чувстват недосегаеми, те правят рисковани изпреварвания в насрещното и притискат масовите шофьори, като понякога дори са готови да ги изхвърлят от пътя коментира пред „Монитор” началникът на сектор „Видеоконтрол” в столичния КАТ Любка Маринова.

За да няма километрични задръствания преди празниците, полицейски екипи ще бъдат изпратени по всички изходи на София още от четвъртък следобед. Катаджиите ще регулират потока с цел да не се получават струпвания на коли. Предвижда се движението по отсечката към Перник в района на Драгичево да се извършва в две ленти. Наред с регулиране на движението полицейските екипи ще следят за нагли водачи, които изпреварват колоната в насрещното.

Освен това засилени проверки ще се извършват и по линия на алкохол и наркотици. Причината за това е, че все по-често дрогирани шофьори причиняват катастрофи.

„Трябва да се заложи допълнително ресурс, за да има възможност при проверки подобни водачи да бъдат отстранявани от активно движение”, каза вчера вътрешният министър Цветан Цветанов, който откри международна конференция, посветена на пътната безопасност. „В последните месеци катастрофите, причинени от дрогирани шофьори, са нараснали драстично. Затова ще предприемем сериозно мерки. В следващите дни ще купим още еднократни тестове, с които ще извършваме засилени проверки за употреба на наркотични вещества. Всеки засечен нарушител ще бъде глобяван, а шофьорската му книжка ще бъде отнемана”, категоричен беше шефът на столичния КАТ Ваньо Стоевски. Според източници на вестника ще бъдат закупени още около 1000 еднократни теста за наркотици, които ще се разпределят в областните дирекции по страната. Засилените проверки за дрога се налагат, тъй като все повече младежи сядат зад волана след употреба на амфетамин и марихуана. Преди около месец дрогиран младеж влезе с алфа ромеото на баща си в сградата на ръководството на въздушното движение. Известният в подземния свят Йосиф Йосифов-Йоско пък уби двама души и рани тежко други двама след солиден запой и съмнение за употреба на марихуана. Според вътрешния министър трябва да бъдат закупени камери, които да контролират движението в най-натоварените пътни участъци. Причината за това е, че годишно по пътищата в Европа загиват около 35 000 души, а над 1,5 млн. остават инвалиди и получават тежки травми. „Това означава, че един средно голям град изчезва всяка година”, посочи МВР шефът. В България статистиката показва, че средно смъртта си намират 1000-1100 души за година. Заради приетите мерки от страна на полиция през 2010 г. страната ни сведе жертвите до 775.

Източник: Монитор

• 1 месец по-късно...

"Светещи" пешеходни пътеки ще има в столицата!

Публикувано изображение

Светлоотразителни перли ще съдържа новият вид боя, с която ще боядисват пешеходните пътеки в София. Така "зебрата" ще се вижда и през нощта .

Новата боя има годност на експлоатация 36 месеца. Това означава, че боядисаната току-що пешеходна пътека трябва да остане в свежо състояние три години.

Светлоотразителните перли позволяват пешеходните пътеки да се виждат и в тъмното. С такава боя ще бъдат маркирани първо "зебрите" близо до училищата, както и тези на платната с добра настилка.Експертите обясниха още, че боята е релефна, устойчива на приплъзване, а в студените и дъждовни дни повишава сцеплението на автомобилните гуми, обобщава Стандарт.

Източник: Стандарт

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Да докладвам към момента:

Автомагистрали Тракия и Хемус към 03.07.2011г. са в добро състояние. В това понятие включвам факта, че няма големи дупки и неравности, няма затворени участъци за ремонти и всичко е в границите на нормалното.

Участъка от пътя Варна - Бургас също няма изненадващи неприятности, дупки и затворени участъци.

Откъм камери на КАТ:

Автомагистрала Хемус има 3 броя (или поне толкова видях лично)...на Микре Публикувано изображение, на бензиностанцията на Петрол след разклона за Пролом (ако не се лъжа така беше името) Публикувано изображение и на изхода на В.Търново точно преди Шереметя Публикувано изображение

По пътя Варна - Бургас са на две места: при къмпинг Европа (до Поморие) и на Ахелой.

По пътя Бургас - Приморско също видях на две места: на разклона за Атия в посока Бургас и след отбивката за Ясна поляна в посока Созопол.

Едит: добавям четвъртата камера на "Хемус" - на Лукойл на изхода от В. Търново към София, която спомена Доктора.

Редактирано от algor (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.