Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Балансирана конфигурация с i5 750

Featured Replies

Отвърнаха ми че отговорника за доставките бил в отпуска. Ще пробвам пак след известно време.

Надявам се поне другите компоненти да намерят, а за новия вариант със захранването някой да има някакво мнение?

Chieftec APS-550S PSU не е лош избор.За малко отгоре COOLER MASTER REAL POWER M520W също не е лошо!

• Автор

Chieftec APS-550S PSU не е лош избор.За малко отгоре COOLER MASTER REAL POWER M520W също не е лошо!

Добре. Днес ще пообикаля да видя дали мога да намеря от някъде този комплект:

oferta20100503.jpg

Благодаря за добрите съвети! Вярвам че това е оптималното решение за мен, ако не , поне е доста близо.

Много трудно е да се намери някой който е информиран достатъчно добре за компоненти.. В повечето случаи когато отида в някоя фирма и питам някой за нещо и очаквам да ми даде яснота - той не е и чувал за подобна информация.

Ако има една фирма в България наистина на високо ниво( персонал/обслужване, гаранционно обслужване, асортимент от артикули, коректност ) - ще привлече много клиенти.

Много хубава памет - странно защо цената се повиши за няколко дни с 100лв.

Ами днес фиксинга на долара е 1.5 и нещо си, мързи ме да погледна точно. Това повичение рефлектора незабавно в цената. Повечето онлайн магазини са така - реагират незабавно на промяната в курса. Заложено е в софтуера на сайтовете им wink.gif И в счетоводствата им...

Малко ми е странно как винаги нашите магазини пазаруват нова партида продукти точно, когато се вдигне долара.., а старата партида, от която са купили хиляди бройки на 1,3лв/долар напр. свършва, точно в момента, в който се вдигне долара .. Не виждам логика, освен яко скубане на потребителите, в това да си си напазарил 10 склада консумативи, при курс на долара 1,3-1,35лв. и след това при всяко вдигане на фиксинга да ги прокарваш като нова закупена партида, при новата по-висока цена на долара .. Да живее ужаса наречен, БГ маркет.. :down:

Добре, че чат пат някой фирми правят 10-20% отстъпка .. та доло горе цените да станат като във всяка друга нормална държавица ...

ПП: Май и техниката трябва да я направят като цигарите с бандероли, за да слезнат българските продавачи на техника на замята.. :speak::baby:

Редактирано от kaldataforumuser (преглед на промените)

Малко ми е странно как винаги нашите магазини пазаруват нова партида продукти точно, когато се вдигне долара.., а старата партида, от която са купили хиляди бройки на 1,3лв/долар напр. свършва, точно в момента, в който се вдигне долара .. Не виждам логика,

Логиката не е много трудна за схващане. Купил си я по 1.30, в момента я продаваш по 1.5 и си купуваш отново по 1.5 курс новата ? Ако я продадеш по 1.3 губиш директно. На някои от по-големите като мост примерно курса и цените се сменят по няколко пъти на ден ако си забелязъл. Понякога през 6 часа, понякога се форсира направо новия курс. Който не съумее да поддържа актуални цени - си заминава. Това са онлайн магазини и всички ги гледаме и следим. Не е като някой мутренски чейндж в който си измислят курса с кратък поглед върху дрехите на клиента. Официалната разплащателна единица в България е лева и всички операции в счетоводството и банките се изчислява по него. И затова цените в лева се определят по курса на долара в случая. А и няма значение стари/нови партиди. На практика си вложил 10 000 долара примерно за чаркове и очакваш да имаш отново 10 000 долара с някакъв процент заложена печалба след като ги продадеш. Ако няма подобни "гимнастики" с курса сметката ти няма да излезе и губиш или дори фалираш.. Помисли отново за това wink.gif

• Автор

259лв ( стара цена ) да кажем че са купували при долар 1.30 = 199,23 USD *1,50 = 299лв а не 359.00 лв както е увеличението от Плесио. Къде е грешката ?

259лв ( стара цена ) да кажем че са купували при долар 1.30 = 199,23 USD *1,50 = 299лв а не 359.00 лв както е увеличението от Плесио. Къде е грешката ?

В спекулата.

Логиката не е много трудна за схващане. Купил си я по 1.30, в момента я продаваш по 1.5 и си купуваш отново по 1.5 курс новата ? Ако я продадеш по 1.3 губиш директно. На някои от по-големите като мост примерно курса и цените се сменят по няколко пъти на ден ако си забелязъл. Понякога през 6 часа, понякога се форсира направо новия курс. Който не съумее да поддържа актуални цени - си заминава. Това са онлайн магазини и всички ги гледаме и следим. Не е като някой мутренски чейндж в който си измислят курса с кратък поглед върху дрехите на клиента. Официалната разплащателна единица в България е лева и всички операции в счетоводството и банките се изчислява по него. И затова цените в лева се определят по курса на долара в случая. А и няма значение стари/нови партиди. На практика си вложил 10 000 долара примерно за чаркове и очакваш да имаш отново 10 000 долара с някакъв процент заложена печалба след като ги продадеш. Ако няма подобни "гимнастики" с курса сметката ти няма да излезе и губиш или дори фалираш.. Помисли отново за това wink.gif

Кво направи е брато .. Какво казах аз, ти какъв филм сглоби .., но въпреки, че не се навързва това което си писал с моя пост, ще се помъча да ти отговоря..

1. Писал съм, че след като имаш 150 милиона например (може да са 10 може и да са 150млн.) единици от дадена стока купени за 1,3-35лв/долар, то трябва да си продаваш тази партида на цената за долар, на която си ги купил, плюс печалба, а не да ги купиш на цена 1,35лв например за долар, да си сложиш печалба, след това да приравниш цената на продукта, който ти е от старата партида с новата цена на долара 1,5 например (въпреки, че ти си пазарувал на 1,35), да сложиш нова печалба и да го предложиш на потребителя..

2. Не знам коя логика имаш впредвид, че не е трудна за схващане..., но логиката с цената, партидите, продуктите и долара, която подхванах със сигурност не си я схванал, в пълния и обхват..

3. Всичко друго, върху което си разсъждавал като, "мутренски чендж", "официална разплащателна единица в БГ", "стари/нови партиди", "печалби" и т.н., е далеч от логиката, а и колкото да се мъча дори да разшифровам едно от тези изречения, в които си използвал тези думи, няма как да го направя.. Събери си мислите и пиши ясно и последователно, за да не пиша такива постове, като в момента..

4. За да ти го обясня, така че да разбереш, ще ти дам следния пример.. Аз държа магазин за цигари.. Купувам 1203012301 милиона стека със старите бандероли, но ето че идва 2010година и цената се покачва на 3 етапа и цигарите стават почти двойно по-скъпи.. Значи ли това, че аз трябва да си продам цигарите със старите бандероли, от които съм на печалба като ги продавам напр. на 3,6лв/кутия, на новите цени от 6-7лв. например.. ?? За да не те затруднявам ще ти дам и отговора.. Той е НЕ. Не трябва да ги продавам на 6-7лв., а трябва да ги продавам на 3,6лв. докато не ми свършат цигарите с този бандерол... Надявам се, че го обясних доста по народно му .. и дано си го разбрал.. :yanim:

В спекулата.

Май наистина е така в случая, гадовете му с гадове, четат форума и реагират "незабавно" - цък mad.gif

Към калдейтафорум_потребителя - ако имаш онлайн а и не само търговия с непрекъснати покупко-продажби на стоки, закупувани с долари и други валути сметката ти е меко казано погрешна. Не става дума изобщо за твоя единичен случай а за постоянна (онлайн) търговия. Прочети още малко по темата, моля wink.gif

Към калдейтафорум_потребителя - ако имаш онлайн а и не само търговия с непрекъснати покупко-продажби на стоки, закупувани с долари и други валути сметката ти е меко казано погрешна. Не става дума изобщо за твоя единичен случай а за постоянна (онлайн) търговия. Прочети още малко по темата, моля wink.gif

Оххх .. таралеж си вкарах в гащите с това, да ти обяснявам как стоят нещата и сега съжалявам, защото си явно от потребителите, които разбират, в каква огромна грешка са (това констатирам от 2-та, 3-те реда празни приказки без примери и факти, които отново си нахвърял), но въпреки това "магарешката" защитават грешната си и объркана теза, за да не изглеждат по-доло.. Разбери, че ако приемеш фактите няма да си по-доло, а ще си по-осведомен и по-компетентен.. :D

ПП: И нали не мислиш, че БГ онлайн магазините чакат поръчката ти, за да поръчат стока на секундата от дилъра в Тайван (напр.), специално за теб .. ? :yanim:

Как така от цена 259 лева в 15:10 следобед цената е 359 лева в 17:00 часа:

http://www.plesio.bg/ram-c-69977727/redline-4gb-ddr3-1600-ram-kit-pc3-12800-6-8-6-24-p-282665.html

Ей това немога да си обесня.

Редактирано от wlyl0pez (преглед на промените)

Оххх .. таралеж си вкарах в гащите с това, да ти обяснявам как стоят нещата и сега съжалявам, защото си явно от потребителите, които разбират, в каква огромна грешка са (това констатирам от 2-та, 3-те реда празни приказки без примери и факти, които отново си нахвърял), но въпреки това "магарешката" защитават грешната си и объркана теза, за да не изглеждат по-доло.. Разбери, че ако приемеш фактите няма да си по-доло, а ще си по-осведомен и по-компетентен.. ;)

ПП: И нали не мислиш, че БГ онлайн магазините чакат поръчката ти, за да поръчат стока на секундата от дилъра в Тайван (напр.), специално за теб .. ? :ph34r:

Спри, че се излагаш вече. Явно е, че никога не си се занимавал с каквато и да е търговска дейност и изобщо не са ти ясни нещата. Продаваш на такива цени, че като продадеш дадена стока която имаш на склад да може с оборота да заредиш нова стока и да остане нещо и за теб. Например купувам 100 мишки по 16лв. и ги продавам по 20лв(25% надценка). Е да, ама в един момент цената в склада става 19 и аз ако продължавам да продавам на 20лв. ще съм на загуба защото печалбата няма да стигне хем да заредя новата стока, хем да купя гориво за колата, да платя заплати на работниците, че и нещо за мен да остане - в края на краищата за какво работя и съответно увеличавам цената на 23,78лв. за да се запази процента надценка и да не фалирам. Какво толкоз не разбра? Да не говорим, че при компютърните компоненти надценките са едва 8-10%, а разходите по поддръжка на магазин и склад са немалки. Да не мислиш, че магазините държат огромни количества компоненти на склад? При тоя динамичен пазар това би било самоубийство.

• Автор

Най-странното е, че и при предната цена и при тази я нямат! :ph34r:

Не мога да повярвам че е толкова трудно да си купиш това което искаш.

Редактирано от pavl0v (преглед на промените)

Най-странното е, че и при предната цена и при тази я нямат! :ph34r:

Не мога да повярвам че е толкова трудно да си купиш това което искаш.

Трудно е и още как аз чакам дъно от два месеца, между другото излезе нов модел и сега чакам него sad.gif

.Рам памет търсих 2-3 седмици накрая се набутах е един кит на A-data, не е лоша но не е това което исках. sad.gif

Спри, че се излагаш вече. Явно е, че никога не си се занимавал с каквато и да е търговска дейност и изобщо не са ти ясни нещата. Продаваш на такива цени, че като продадеш дадена стока която имаш на склад да може с оборота да заредиш нова стока и да остане нещо и за теб. Например купувам 100 мишки по 16лв. и ги продавам по 20лв(25% надценка). Е да, ама в един момент цената в склада става 19 и аз ако продължавам да продавам на 20лв. ще съм на загуба защото печалбата няма да стигне хем да заредя новата стока, хем да купя гориво за колата, да платя заплати на работниците, че и нещо за мен да остане - в края на краищата за какво работя и съответно увеличавам цената на 23,78лв. за да се запази процента надценка и да не фалирам. Какво толкоз не разбра? Да не говорим, че при компютърните компоненти надценките са едва 8-10%, а разходите по поддръжка на магазин и склад са немалки. Да не мислиш, че магазините държат огромни количества компоненти на склад? При тоя динамичен пазар това би било самоубийство.

Ето това пък беше най-голямата простотия (много меко казано), която няколко пъти вече чувам в живота си .. Ти да не си случайно някакъв продавач и да се мъчиш да обясяваш на простолюдието колко много разходи имаш и как формираш цената.. ? Честно мега излагация ти е поста.. И ако не си продавач, просто незнам как да го разталкувам .. Другото тълкуване е да мъчиш да се заяждаш, но според мен е малко вероятно ..

1. След като си купил стока в даден момент на "16лв." ти ВИНАГИ ще си на + (ПЛЮС) да я продаваш на 20лв. ... !!!!!!!!!!!

2. Цената ти в склада е НЕВЪЗМОЖНО да стане от 16лв на 19лв освен, ако сам не препродаваш на себе си стока... !!!!!!

3. НИКОГА няма да си на загуба, ако си продаваш вече купената стока от 16лв. на 20лв..., защото е ЕЛЕМЕНТАРНО да се досетиш, че ти ВЕЧЕ СИ СЛОЖИЛ разходите за гориво, заплати, работници и т.н. в нея .. (Ако не си, просто си балък продавач и не ставаш за нищо).. Когато вземеш нова стока, на нова цена, нов курс на долар ... на нея ще си сложиш надценка, с която ще покриеш вече тези разходи, които правиш за нейното придобиване .., а не да ми правиш надценка за новите разходи по придобиване на старата стока от склада.., където излиза, че я купуваш 2 пъти и имаш 2 пъти разходи за нея.. (смешно става нали .. )..

4. Не ми говори на мен за надценките на комп-те компоненти.. Мога да ти кажа, че тези разходи, които правят БГ прекупвачите ги правят и в цяла Европа, но в БГ цените почти винаги са най-високи .. (като някъде има фрапантни разлики)..

Така че Людмилчо стегни си гащите и спри да се слагаш на някой или да се излагаш ... Специално за такива като теб съм дал примера по-горе с цигарите..., а щом дори него не можеш да разбереш, сега съм ти писал също .., значи просто не ти е работа да се включваш в подобни полемики .. Впрочим ти завършил ли си някъде гимназия или още учиш .. ? Заради такива изявления като твоето винаги в БГ ще се купува на високи цени и такива като твоите коментари винаги ще убиват ентусиазма на потребителя, който е задължен да си търси правото на нормални цени и правото да не го третират като свиня (каквото му дадеш това ще яде, защото просто няма избор...)..!!! :ph34r:;):)

ПП: Под нивото ми е да отговарям на такива като теб, но го правя от уважение към останалите потребители на форума, за да не изградят грешно впечатление ..и да правят грешни изводи.. Така че отсега може да знаеш, че не ми е приятно да дискутирам с теб и е добре след като си направиш изводите от това, което съм ти казал, да не се опитваш да кореспондираш с мен отново .. !

Ето това пък беше най-голямата простотия (много меко казано), която няколко пъти вече чувам в живота си .. Ти да не си случайно някакъв продавач и да се мъчиш да обясяваш на простолюдието колко много разходи имаш и как формираш цената.. ? Честно мега излагация ти е поста.. И ако не си продавач, просто незнам как да го разталкувам .. Другото тълкуване е да мъчиш да се заяждаш, но според мен е малко вероятно ..

1. След като си купил стока в даден момент на "16лв." ти ВИНАГИ ще си на + (ПЛЮС) да я продаваш на 20лв. ... !!!!!!!!!!!

2. Цената ти в склада е НЕВЪЗМОЖНО да стане от 16лв на 19лв освен, ако сам не препродаваш на себе си стока... !!!!!!

3. НИКОГА няма да си на загуба, ако си продаваш вече купената стока от 16лв. на 20лв..., защото е ЕЛЕМЕНТАРНО да се досетиш, че ти ВЕЧЕ СИ СЛОЖИЛ разходите за гориво, заплати, работници и т.н. в нея .. (Ако не си, просто си балък продавач и не ставаш за нищо).. Когато вземеш нова стока, на нова цена, нов курс на долар ... на нея ще си сложиш надценка, с която ще покриеш вече тези разходи, които правиш за нейното придобиване .., а не да ми правиш надценка за новите разходи по придобиване на старата стока от склада.., където излиза, че я купуваш 2 пъти и имаш 2 пъти разходи за нея.. (смешно става нали .. )..

4. Не ми говори на мен за надценките на комп-те компоненти.. Мога да ти кажа, че тези разходи, които правят БГ прекупвачите ги правят и в цяла Европа, но в БГ цените почти винаги са най-високи .. (като някъде има фрапантни разходи)..

Така че Людмилчо стегни си гащите и спри да се слагаш на някой или да се излагаш ... Специално за такива като теб съм дал примера по-горе с цигарите..., а щом дори него не можеш да разбереш, сега съм ти писал също .., значи просто не ти е работа да се включваш в подобни полемики .. Впрочим ти завършил ли си някъде гимназия или още учиш .. ? Заради такива изявления като твоето винаги в БГ ще се купува на високи цени и такива като твоите коментари винаги ще убиват ентусиазма на потребителя, който е задължен да си търси правото на нормални цени и правото да не го третират като свиня (каквото му дадеш това ще яде, защото просто няма избор...)..!!! :ph34r:;):)

Хаха, толкова глупости на едно място не бях чел. :mad: btw, още уча, на 14 години съм и нямам идея кое как се прави. Мерси, че ми разясни!

4. Не ми говори на мен за надценките на комп-те компоненти.. Мога да ти кажа, че тези разходи, които правят БГ прекупвачите ги правят и в цяла Европа, но в БГ цените почти винаги са най-високи .. (като някъде има фрапантни разходи)..

Така че Людмилчо стегни си гащите и спри да се слагаш на някой или да се излагаш ... Специално за такива като теб съм дал примера по-горе с цигарите..., а щом дори него не можеш да разбереш, сега съм ти писал също .., значи просто не ти е работа да се включваш в подобни полемики .. Впрочим ти завършил ли си някъде гимназия или още учиш .. ? Заради такива изявления като твоето винаги в БГ ще се купува на високи цени и такива като твоите коментари винаги ще убиват ентосиазма на потребителя, който е задължен да си търси правото на нормални цени и правото да не го третират като свиня (каквото му дадеш това ще яде, защото просто няма избор...)..!!! :ph34r:;):)

Виж сега нещо сметките ти са криви, през летния сезон и аз се занимавам с търговия но в малко по различна свера.

Подържам от по вървежните неща по 2-3 броя и винаги следя цената в централния склад където плащам в долари по курса за деня ако там се вдигне вдигам и аз.Зада мога да заредя още 2-3 броя от въпросната стока. Ако в склада падне цената свалям и аз дори да съм на загуба.Ако искаш вярвай ако искаш недеи но такъв е принципа в търговията.

Сутринта гледах един репортаж и прогнозите са за изравняване на еврото и долара.Което ще е лошо ама много лошо.

Не ми се занимава повече .. Достатъчно добре съм разяснил и подкрепил с доводи и примери гледните си точки (за разлика от това други хора, подкрепяха гледните си точки с много злоба и всичко останало, но не и доводи и примери, които да подкрепят и защитят).., така че всички като мен "обикновени" хорица и потребители биха си направили изводи за себе си .. Не мога да се занимавам тук с няколко човека, които поради обясними за мен самия причини, се опитват толкова да спамят с глупости и да хвърлят прах в очите на хората, че да замазват колкото се може повече колебаещите се (по не ориентирани), в положението на пазара хора .. Мисля, че достатъно се изписа .. :ph34r:

Така че Людмилчо стегни си гащите и спри да се слагаш на някой или да се излагаш ... Специално за такива като теб съм дал примера по-горе с цигарите..., а щом дори него не можеш да разбереш, сега съм ти писал също .., значи просто не ти е работа да се включваш в подобни полемики .. Впрочим ти завършил ли си някъде гимназия или още учиш .. ? Заради такива изявления като твоето винаги в БГ ще се купува на високи цени и такива като твоите коментари винаги ще убиват ентусиазма на потребителя, който е задължен да си търси правото на нормални цени и правото да не го третират като свиня (каквото му дадеш това ще яде, защото просто няма избор...)..!!! :down: :down: :down:

Има ,някои верни неща, в това което си написал, но... Не можеш да сравняваш по-този начин различни видове стока, както и поради мащабите(бройката, в някои случаи също и размера на оборота, сезонни и други изменения в размера на продажби и прочие; начин на отношение на държавата ако щеш: Тютюна се премира, в зависимост от качеството наистина, но все пак тези средства(поне досега) се отпускаха от държавният бюджет), същевременно се налага акциз на готовата продукция(цигари, пурети, енфие и т.н.), определят се пределни цени(минимални или максимални). Продажбата на компютърни компоненти, асемблирането и продажбата на конфигурации, в частност и готови такива от известни асемблиращи фирми от чужбина, е изцяло частен бизнес, с всичките присъщи рискове. Нека не забравяме, че ДДС в България, е с една от най-високите ставки(за този тип продукти) в Европа, (май само Гърция ни изпревари(?) по процента му, заради екстрените антикризисни мерки в нашата съседка). Вярно е, че обикновенно, цената на даден хардуерен компонент, принципно започва да намалява от момента на появяването му на пазара, както заради голямата конкуренция в областта, така и поради сравнително честото излизане на следващи поколения от вида продукт, с по-добри възможности, но поради най-различни причини, може да се наблюдава задържане и дори повишение на цената, както относително, заради промяната на валутният курс така и реално поради недостига на даден артикул за сметка на увеличеният потребителски интерес и недостатъчно като обем производство(разбира се при последното положение често се спекулира с цените, както и при промяна на валутният курс, така че не отричам че това се случва и на Людмил го заявявам за негово неудоволствие).

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Виж сега нещо сметките ти са криви, през летния сезон и аз се занимавам с търговия но в малко по различна свера.

Подържам от по вървежните неща по 2-3 броя и винаги следя цената в централния склад където плащам в долари по курса за деня ако там се вдигне вдигам и аз.Зада мога да заредя още 2-3 броя от въпросната стока. Ако в склада падне цената свалям и аз дори да съм на загуба.Ако искаш вярвай ако искаш недеи но такъв е принципа в търговията.

Сутринта гледах един репортаж и прогнозите са за изравняване на еврото и долара.Което ще е лошо ама много лошо.

Нали знаеш, че това не е до вярване и невярване, а до факти .. Като гледам как ми пишеш какво гледаш по телевизията иии си правя едни изводи... :down: Колкото до примера ти .. нали разбираш, че ти си ми описал не ДРЕБЕН, а МИНИАТЮРЕН търговец... Тук се говори за най-глемите играчи на пазара (в случая в БГ), където е естествено да намериш най-ниските цени и в същото време повечко стока на склад .. ;) И в магазина под блока луканката е 16лв., но в Кауфланд същата е 11.. :down::down:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.