Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

DefenseWALL HIPS 3.xx -настройки,мнения и препоръки

Featured Replies

Някой случйно да знае защо след като си включа КМ плеяра ми изписва:

C:\Program Files\The KMPlayer\KMPlayer.exe" attempts to get access to isolated resource "C:\Program Files\OpenOffice.org 3\Basis\program\shlxthdl\shlxthdl.dll".

? A когато включа Опера изписва, че щяла да ползва ад он на Файърфокс или нещо подобно... при Дефенс Уол Персънъл Файъруол 3.07.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

• Отговори 502
  • Прегледи 40k
  • Създадено
  • Последен отговор

Някой случйно да знае защо след като си включа КМ плеяра ми изписва: ? A когато включа Опера изписва, че щяла да ползва ад он на Файърфокс или нещо подобно... при Дефенс Уол Персънъл Файъруол 3.07.

КМ плеъра го махни просто от недоверени и готово ! Иначе няма да ти работи коректно-влизаш в недоверени и с десен бутон на мишката го махаш от там! А за Опера не мога да разбера какъв е проблема :) Дай някакви шотове :)

Ето ти видео как да оправиш проблема с KM Player :cool:

http://dox.bg/files/dw?a=97a30e60e8

Благодаря за инфото.И поздрави за поста в темата за тестовете.:)Най-накрая да видя човешкия ти облик, хахаха.:))) :beer:

То хубаво ми благодариш ама виж че никой не ми и отговаря!

Ето ти видео как да оправиш проблема с KM Player :cool:

http://dox.bg/files/dw?a=97a30e60e8

Благодаря за отговора. :beer: . Относно Операта му казах да не ме безпокои вече с тея съвети. Сигурно е нещо маловажно.

Чудех се, тъй като не открих в хелпа на програмата отговор: ако поставя приложение като "доверено", ДифенсУол смъква ли наблюдението си от него и мога ли да забраня на приложение да не се свързва към интернет. Става въпрос за приложения като SA Dictionary, KMPlayer, MS Word... или то и даже и да се свърже с Интернет няма опасност да направи беля щом е "недоверено"?

Благодаря за отговора. :cool: . Относно Операта му казах да не ме безпокои вече с тея съвети. Сигурно е нещо маловажно.

Чудех се, тъй като не открих в хелпа на програмата отговор: ако поставя приложение като "доверено", ДифенсУол смъква ли наблюдението си от него и мога ли да забраня на приложение да не се свързва към интернет. Става въпрос за приложения като SA Dictionary, KMPlayer, MS Word... или то и даже и да се свърже с Интернет няма опасност да направи беля щом е "недоверено"?

Значи ти на всички приложения можеш да спираш достъпа до интернет-независимо дали са доверени или не ! И за по лесно в защитната стена може да се добавя и цялата папка в която е програмата която искаш да блокираш!

По принцип всичко недоверено не може да навреди на системата! Ако искаш мога да ти направя още едно видео как се блокирват програми!

И отметни CD -DVD устройствата да са ти недоверени-така и през тях няма да може да влиза нищо!

Можеш да защитаваш както отделни файлове така и цели папки от модификация!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ахъм. ОК.

Тю, те написали хората с дебел шрифт, аз се чудих кат' грешен дявол какво става. Имах две недовършени торент задачи преди да инстална стената и едната беше на 97, другата на 90 процента. След инсталация на стената и слагането му като "недоверено", си включих юторента - "Torrent Error". Бре, к'во става?1 Четох във форума на юторент - не, чудих се к'во ли не, а те предупредили хората:

It is recommended to finish all P2P downloads before you make P2P client untrusted or add its download folder to "Defense Excludes" list!.

демек да свърша даунлоудите и тогава да инсталвам. Същото се отнася и за DefenseWall HIPS. Ако някой срещне подобно нещо, да знае. :cool:

Ахъм. ОК.

Тю, те написали хората с дебел шрифт, аз се чудих кат' грешен дявол какво става. Имах две недовършени торент задачи преди да инстална стената и едната беше на 97, другата на 90 процента. След инсталация на стената и слагането му като "недоверено", си включих юторента - "Torrent Error". Бре, к'во става?1 Четох във форума на юторент - не, чудих се к'во ли не, а те предупредили хората:

демек да свърша даунлоудите и тогава да инсталвам. Същото се отнася и за DefenseWall HIPS. Ако някой срещне подобно нещо, да знае. :cool:

Да точно така е ! :beer:

A на вирусинфо.инфо има подфорум за стената. На форума на гладиаторите има само 8 поста, а при руснаците над 15 страници...

Той Иля е руснак но мерси за инфото! :rolleyes:

Едно старичко он-лайн интервю на Иля (от пролетта), образователно е:

Моят сайт

Еврейското мислене е най-доброто бизнес-мислене:

От интервюто:

Иля, предлагали ли сте своите разработки на крупните разработчици, да речем на някой от първата петица?

Отговор: Не, разбира се. Ако започнеш да бягаш като "изпуснат" (руският не ми е сила)с викове "Купи ме, моля!", то това ще се изтълкува като: "Аха, на него са му свършили парите, сега ще купим евтино. "Нужно ли ми е това?!"

:wors:

E, няма вечно щастие явно... :) Както казах, използвам ДифенсУол заедно с НОД 32 Антивирус 4. Днес сутринта отивам до магазина. Да съм се бавил 15 минути. Връщам се, а компа, който го оставих включен мълчи. Клавиатурата свети, но в телевизорчето никой. Ристарт. Гледам лога на Дифенс Уол:... не знам си кога, Close handle TOCTTOU. Бре, какво е това? Има изписано в нета, че е някакъв бъг в линукс системите най-вече или нещо подобно. Не му обърнах внимание, тъй като благодарение на приятелите ми от ЕОН, компа ми е много тъжна гледка. Как да е. Следобяд беше изключен компа. Включвам преди час някъде. Зарежда в началото системата докато покаже, колко са и параметрите и дотам. Нито таблица, нито гъсеница, нито Уин. Рестартвах, сменях контакта, чаках го, смених бушончето на разклонителя - не! Изчаках още включих го и зачаках, и без това гледах мача. След около 10-12 минути подкара. Отварям лога на Дифенс Уол и:

09.14.2010 22:21:36, module C:\WINDOWS\system32\svchost.exe, Close handle TOCTTOU (TOCTTOU)

Разрових се в нета като включих в кавички "Defensewall tocttou". Имаше една връзка. Там се казваше в няколко поста как бил оправен тоя проблем, а в един, че няма такова нещо. Не знам какъв е проблема, ама е гаден.

Това е реакция на АNTI-TOCTTOU Protection -а защо се е задействала не знам!Може и бъг да е -ще проверя и ако трябва ще пиша до Иля :biggrin:

Това е реакция на АNTI-TOCTTOU Protection -а защо се е задействала не знам!Може и бъг да е -ще проверя и ако трябва ще пиша до Иля :biggrin:

Аз се регнах във форума им и ще го питам. Не съм получил авторизация просто още. Не се главоболи.

Между другото, не съм бърникал настройките. Всичко си е на дефолт.

...

Писал Рабиновичом. Жду ответь. :biggrin: Пратиха ми оторизация и с моя руски питах що тей стана. Ако ми отговорят ще постна отговора му.

Коя отдвете стени е предпочитане за слаба щайга с Windows 7 - тая или Comodo?

• 3 седмици по-късно...

Здравейте всички новата версия на DW е готова за тестове !

Може да я свалите от тук http://www.softsphere.com/files/DefenseWall_Personal_Firewall_v3_08.exe

Промени -MS Word, AVG 2011, Norton Online Family, IIS, Apache and some other compatibility issues are solved. Programming errors in protection are fixed.

DefenseWall v3.08 released. MS Word, AVG 2011, Norton Online Family, IIS, Apache and some other compatibility issues are solved. Programming errors in protection are fixed. Use the internal updater or Download @SoftSphere.com Връзки към бг версия http://www.softsphere.com/cgi-bin/redirect.pl?Name=DEFENSEWALL_HIPS_BULGARIAN'>http://www.softsphere.com/cgi-bin/redirect.pl?Name=DEFENSEWALL_HIPS_BULGARIAN http://www.softsphere.com/cgi-bin/redirect.pl?Name=DEFENSEWALL_PF_BULGARIAN'>http://www.softsphere.com/cgi-bin/redirect.pl?Name=DEFENSEWALL_PF_BULGARIAN Връзки към английската версия http://www.softsphere.com/cgi-bin/redirect.pl?Name=DEFENSEWALL_PF.EXE'>http://www.softsphere.com/cgi-bin/redirect.pl?Name=DEFENSEWALL_PF.EXE http://www.softsphere.com/cgi-bin/redirect.pl?Name=DEFENSEWALL Моля шапката да бъде обнновена! Благодаря!

• 4 седмици по-късно...

Важно :

Very important update for Vista/7 users!

Just caught and fixed very important issue, may lead to sandbox bypass. 3.09 build is updated, you have to run it very hard against potential compatibility issues.

Явно ИЛЯ е открил сереиозен бъг който е остранен в новата бета !

Важно :

Very important update for Vista/7 users!

Just caught and fixed very important issue, may lead to sandbox bypass. 3.09 build is updated, you have to run it very hard against potential compatibility issues.

Явно ИЛЯ е открил сереиозен бъг който е остранен в новата бета !

Открил,да! По-добре сега отколкото,като я пусне в продажба! Ай да не споменавам за кои това е практика,че като ощипани моми ще подскочат :shock11:

Открил,да! По-добре сега отколкото,като я пусне в продажба! Ай да не споменавам за кои това е практика,че като ощипани моми ще подскочат :shock11:

Съгласен съм и аз така мисля-важното е че вече всичко е наред :wow:
  • 2 седмици по-късно...

Emsisoft Anti-Malware 5.0 може да се ползва като скенер -при инсталация можете да изберете free лиценз и си имате скенер обаче без резидентна защита ...

Така че отново може да го използвате с DW :(

@kramany може отново да ползваш тази комбинация !

Май са пробили DW защото Иля доста се бави с релийза и казва уж че е получил фалшив сигнал обаче още няма финал а трябваше да има отдавна

I have had no Internet access for two days. I made my mind to release 3.09 last Sunday, but have had a false report about DW bypass. Instead I was sure it's false alarm, I did pause the process. Right now I have one more issue to solve before to release 3.09 version.

DW нещо ме предаде:

Това е само QuickScan.

Публикувано изображение

С Rollback-а не става.

На последните 4-5 файла от MDL я тествах + още други. Сега трябва да пускам OTL ...

Стартирам файловете винаги като UNtrusted и след това веднага Rollback, ама тоя път нещо ...

Като пробвам да върна с Rollback-а или да изтрия промените не става. След всяко триене се връщат:

Публикувано изображение

mbam-log-2010-12-03 (17-52-57).txt

Как така се появяват пак ? Направи едно видео ако обичаш да пиша на Иля . След ден-два ще излезе новата версия ...Имаше слухове, че тази версия е пробита ,но вероятно е оправено в новата версия !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.