Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

DefenseWALL HIPS 3.xx -настройки,мнения и препоръки

Featured Replies

mihnev_sz

Тогава за какъв HIPS говорим?Няма ли препоръка някаква? Как така ти си избираш,на базата на какво?

mihnev_sz , сериозно ли питаш , наистина ли още не си разбрал принципа на защита с DW ? !   :ph34r:

Вярвай ми HIPS е     :whist:

• Отговори 502
  • Прегледи 40k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тя позволява тези неща, но във виртуална среда, а драйвери и кейлогери всъщност не се инсталирват.

ОК.,,но къде е в случая HIPS-a ?

По тази логика щом няма да позволи драйвър да се инсталира,тогава как се взима решението в случая? Аз например искам да инсталирам игра,как трябва да постъпя в случая,след като няма никакво инфо или препоръка за това? Просто играта няма да се инсталира,понеже автоматично ще я бутне във виртуализация ,обаче не са никак малко програмите,които не работят коректно във виртуална среда.Ок.,аз решавам после да я ползвам и я изкарвам от там,ОК.,обаче се оказва след време,че е вид заплаха за сигурността!? Май е ще я мятам на виртуалката,че мътна индия е при мен :)

mihnev_sz , сериозно ли питаш , наистина ли още не си разбрал принципа на защита с DW ? ! :ph34r:

Да, сериозно питам и ми стана интересно,къде е hips-a?На виртуалка бачка ли?

Вярвай ми HIPS е :whist:

От кой вид е тогава?

По тази логика щом няма да позволи драйвър да се инсталира,тогава как се взима решението в случая? Аз например искам да инсталирам игра,как трябва да постъпя в случая,след като няма никакво инфо или препоръка за това? Просто играта няма да се инсталира,понеже автоматично ще я бутне във виртуализация ,обаче не са никак малко програмите,които не работят коректно във виртуална среда.Ок.,аз решавам после да я ползвам и я изкарвам от там,ОК.,обаче се оказва след време,че е вид заплаха за сигурността!? Май е ще я мятам на виртуалката,че мътна индия е при мен :whist:

От кой вид е тогава?

Не много добре -няма да получиш защитата която осигурява всъщност :) Но ще разбереш принципа и на работа да пробвай я :ph34r:

Done! :ph34r:

Зарибих те ха :) Ставам за дилър на софтуер :whist:

По тази логика щом няма да позволи драйвър да се инсталира,тогава как се взима решението в случая? Аз например искам да инсталирам игра,как трябва да постъпя в случая,след като няма никакво инфо или препоръка за това? Просто играта няма да се инсталира,понеже автоматично ще я бутне във виртуализация ,обаче не са никак малко програмите,които не работят коректно във виртуална среда.Ок.,аз решавам после да я ползвам и я изкарвам от там,ОК.,обаче се оказва след време,че е вид заплаха за сигурността!? Май е ще я мятам на виртуалката,че мътна индия е при мен :whist:

Да, откога говорим за принципа на тази програма. Аз също не съм привърженик на този принцип на работа на DW - и в тази версия няма промяна в основния принцип ( как и да има, като тоично той я прави толкова сигурна, интригуваща и успешна засега)....Наистина им липсва бял списък. Нека вземат пример от Комодо - въпреки отличния ХИПС си имат и развиват списък с доверени издатели.....

Принципа на DW е толкова прост, че няма накъде повече, но най-простите неща се оказват сложни....

Наистина има доста програми, които си работят под виртуализацията и, но има и такива, които не работят коректно там,и освен това като се наложи изключително досадния предварителен анализ на всяко приложение, програма, игра, което ще се инсталира от обикновения юзер ( то кое по-напред), игнориращо навика -next,next, Ok, OK, остава и лесното прилъгване на нормалния потребител да пусне вредно приложение като доверено....Просто за мен това е неприемлива програма.....

Озирис

Зарибих те ха :ph34r: Ставам за дилър на софтуер :whist:

Ако продадеш на тригодишно дете бонбони ще бъде чудо.

Редактирано от Mohican. (преглед на промените)

mihnev_sz , сериозно ли питаш , наистина ли още не си разбрал принципа на защита с DW ? ! :ph34r:

Вярвай ми HIPS е :whist:

HIPS ама друг път - няма нищо общо с класическия HIPS - това е програма която разрешава всичко , макар и виртуализирано.....

Ако продадеш на тригодишно дете бонбони ще бъде чудо.

Ей дразнител я дай да пушим по една лула и да заравяме томахавките че ми писна от теб :ph34r:

stefanvalja

HIPS ама друг път - няма нищо общо с класическия HIPS - това е програма която разрешава всичко , макар и виртуализирано.....

Разрешава всичко акопреди това го извадиш от тази зона

Публикувано изображение

Озирис

Ей дразнител я дайда пушим по една лула и да заравяме томахавките че ми писна от теб   :ph34r:

Седи мирно , знам че истината е неприятна.

Разрешава всичко акопреди това го извадиш от тази зона

Публикувано изображение

Седи мирно , знам че истината е неприятна.

Легнал съм и гледам как се вихриш из темата-ти да не си женен за ХИПС програмите?Че ми приличаш на дете хванало близалка което не я дава на друго господарю на ХИПСА :ph34r::)

Базирана е на Sandboxie и не е HIPS като този на Comodo например. При стартиране на програма свалена от интернет(браузърите и преносимите носители по принцип са недоверени) стартира даденото приложение в изолирана среда като недоверено. Оттук следва и че инсталацията е в този случай е невъзможна и се предлага да се стартира като доверено приложение със всички последици след това. :biggrin:

Например при стартиране на игра ще засече keyloger с въпрос да разреши или не...обаче например при стартирането на SuperCow игричката тя вече е тръгнала на цял екран и съобщението си стои и чака разрешение. :cool:

Хубавото е,че после лесно можем да върнем с ролбака назад нещата - това е. Хипс ли е това? Според мене не.

Точното и определение е- DefenseWall HIPS (Host-based Intrusion Prevention System) is based on a sandboxing approach that uses rights restrictions and partial virtualization. It now comes with an integrated firewall. What this means in simple terms is that malicious files will not have the 'rights' to perform any unwanted changes to your system or be able to make any unwanted connections. :biggrin: Повече набляга на сандъка и не е стандартен ХИПС-това пише общо взето :)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ще има нова версия заради Ilya Rabinovich - Just found two holes into the anti-TOCTTOU protection. One is fixed, the second is on the way. And it's not about mj0011 blog posts, it's really serious. От утре ще е достъпна новата бета -Yesterday were improving the code were fixing one of the holes. Hope, tomorrow will publish 3.04 beta. Hi!

DefenseWall 3.04 beta ready for your tests. It has anti-TOCTTOU protection improved. Also, this build fixes few issues. Може да я изтеглите от тук www.softsphere.com/files/DefenseWall_Personal_Firewall_v3_04.exe

Понеже доста потребители се интересуват какво става когато вирус попадне в сандъка на DW и какво се прави ето ви клип как да блокирате атака и как да си изчистите регистрите http://dox.bg/files/dw?a=a37de1cd6e И другото което искам да ви посъветвам е правете веднъж месечно контролни сканове с някоя антивирусна и МВАМ -това се отнася за тези които я ползват без антивирусна ! Буквално ми задръстиха личните съобщения ...

И другото което искам да ви посъветвам е правете веднъж месечно контролни сканове с някоя антивирусна и МВАМ -това се отнася за тези които я ползват без антивирусна !

50% protect ,къде са тези 100%,както твърдяхте? Свалихте си розовите очила и видяхте,че нещата не изглеждат така розови,както ви се искаше под Windows ОS :whist:

P.s.Ти не си ли на плажа по това време бре,какво правиш тук,я марш :scared::P

50% protect ,къде са тези 100%,както твърдяхте? Свалихте си розовите очила и видяхте,че нещата не изглеждат така розови,както ви се искаше под Windows ОS :whist:

P.s.Ти не си ли на плажа по това време бре,какво правиш тук,я марш :scared::P

За мен са 100 но не искам да подвеждам начинаещите потребители и изчезвам вече че днес е слънчево! :cool:

mihnev_sz

50% protect ,къде са тези 100%,както твърдяхте? Свалихте си розовите очила и видяхте,че нещата не изглеждат така розови,както ви се искаше под Windows ОS :P

100 % protect установиха експертите в тестването на защитен софтуер , а ти къде видя 50% protect ? ! 

По-надеждна и лесна за ползване защита от Defense Wallза Windows OS няма.

100 % protect установиха експертите в тестването на защитен софтуер , а ти къде видя 50% protect ? !

По-надеждна и лесна за ползване защита от Defense Wallза Windows OS няма.

Къде го видяхте това 100% ,на рекламна брошура,само там може да го видите!

Тогава Иля трябваше да е задминал $ Бил Гейтс $,иска му се обаче!

За мен са 100 но не искам да подвеждам начинаещите потребители и изчезвам вече че днес е слънчево! :P

Нима,искаш ли да ти изкарам коментарите ти от преди месец и половина и темата която отвори в "Премахване на зловреден софтуер ",много бързо забравяш май.

Къде го видяхте това 100% ,на рекламна брошура,само там може да го видите!

Тогава Иля трябваше да е задминал $ Бил Гейтс $,иска му се обаче!

Нима,искаш ли да ти изкарам коментарите ти от преди месец и половина и темата която отвори в "Премахване на зловреден софтуер ",много бързо забравяш май.

Айде сега го ударихте на заяждане ,а за hosts файла е ясно защо беше модифициран...100 процента в лабораторни условия а не в реални-тук е тънката разлика-при тотално блокиране няма как да се заразиш но повечето лигитимни програми няма да работят . Това е огромния и минус :P Чао вече Михнев :blink: Ето пак линка http://www.av-comparatives.org/comparativesreviews/single-product-reviews

Айде сега го ударихте на заяждане ,а за hosts файла е ясно защо беше модифициран...

Кажи го де,защо беше модифициран?Защо е допусната промяна в директорията на System32 ?

100 процента в лабораторни условия а не в реални-тук е тънката разлика...

Когато си купи лиценза в него да не би да е упоменато,че програмата пази на 100% ама в лабораторни условия? Какво го интересува това потребителя?Отново стигнахме до "рекламната брошура".

Потребителите в какви условия ползват програмата,а? Удари една студена и качи Емо на водно колело и снимка после искам! :blink:

Кажи го де,защо беше модифициран?Защо е допусната промяна в директорията на System32 ?

Когато си купи лиценза в него да не би да е упоменато,че програмата пази на 100% ама в лабораторни условия? Какво го интересува това потребителя?Отново стигнахме до "рекламната брошура".

Потребителите в какви условия ползват програмата,а? Удари една студена и качи Емо на водно колело и снимка после искам! :scared:

Защото сам я изключих, за да активирам ти знаеш какво и така стана гафа ! Ще има и снимка ;)

Защото сам я изключих, за да активирам ти знаеш какво и така стана гафа ! Ще има и снимка  :scared:

Да не би да си искал да активираш Windows  с някой активатор... 

Да не би да си искал да активираш Windows  с някой активатор... 

Аз не съм пират :cool:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.