Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

DefenseWALL HIPS 3.xx -настройки,мнения и препоръки

Featured Replies

Време е да напишат за 64-бита, това си е един минус И считам, че е редно изобщо да не допуска инсталатора, да прави инсталация в x64, тъй като един вид това също е едно не доверено приложение в тази среда.

• Отговори 502
  • Прегледи 40k
  • Създадено
  • Последен отговор

Време е да напишат за 64-бита, това си е един минус

И считам, че е редно изобщо да не допуска инсталатора, да прави инсталация в x64, тъй като един вид това също е едно не доверено приложение в тази среда.

Писал съм по въпроса и за съжаление Иля ми отговори че скоро не се очаква такава версия !

Баси аз и английски ли съм знаел :speak:

Patch Guard-а е пречката за момента !

Здравейте! Инсталнах си Дефенс Уол Хипс (траял) като използвам и ЕСС. Имам един-два въпроса. Значи, когато едно приложение е към Untrusted, то тогава е в състояние на поставено в сандъка като при Сандбокси, нали? И като цъкна Files and Registry Rollback гледам, че това са основно файлове, които Цклийнър ги трие, май. И няма проблем като изключа Операта да дам Delete да кажем на файловете създадени от Опера? А какво става с Roll Back to - врщам какво към къде? Смята хелп файла си за Untrusted. :eek:

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Здравейте! Инсталнах си Дефенс Уол Хипс (траял) като използвам и ЕСС. Имам един-два въпроса. Значи, когато едно приложение е към Untrusted, то тогава е в състояние на поставено в сандъка като при Сандбокси, нали? И като цъкна Files and Registry Rollback гледам, че това са основно файлове, които Цклийнър ги трие, май. И няма проблем като изключа Операта да дам Delete да кажем на файловете създадени от Опера? А какво става с Roll Back to - врщам какво към къде?

Ролбака е само за напреднали потребители а и той сам си върши рботата на всеки 30 дни ! А иначе с ролбака се връща първоначалното състояние на регистрите -тоест ако си пуснал Опера тя е създала нови регистри и временни файлове, а с ролбака можеш да ги изчистиш, но по добре си използвай CCleaner !

Ролбака е само за напреднали потребители а и той сам си върши рботата на всеки 30 дни ! А иначе с ролбака се връща първоначалното състояние на регистрите -тоест ако си пуснал Опера тя е създала нови регистри и временни файлове, а с ролбака можеш да ги изчистиш, но по добре си използвай CCleaner !

Ъхъм. Благодарско за отговора :wors:.

Ъхъм. Благодарско за отговора :wors:.

Няма проблем ако имаш още въпроси с удоволствие ще ти отговоря :blink:

Norton 360 и DefenseWall не са съвместими и се стига до BSOD ! Пратих Dump файла на шефа и той каза че ще вземе мерки уж ! Защото за новата версия пишеше че цитирам: DefenseWall v3.06 released. This build solves several issues, including a BSOD one. German UI translation added. Тоест са оправени проблеми предизвикващи BSOD и е добавена немска локализация ... Направо компютъра ми блокира та трябваше да го изключа от захранването -та внимавайте и не комбинирайте тези две програми !

Norton 360 и DefenseWall не са съвместими и се стига до BSOD !  Пратих Dump файла на шефа и той каза че ще вземе мерки уж ! Защото за новата версия пишеше че цитирам: DefenseWall v3.06 released.This build solves several issues, including a BSOD one. German UI translation added.  Тоест са оправени проблеми предизвикващи BSOD и е добавена немска локализация ... Направо компютъра ми блокира та трябваше да го изключа от захранването -та внимавайте и не комбинирайте тези две програми !

При мен DW v3.06 + Avira Free видях един BSOD.

Norton 360 и DefenseWall не са съвместими и се стига до BSOD ! Пратих Dump файла на шефа и той каза че ще вземе мерки уж ! Защото за новата версия пишеше че цитирам: DefenseWall v3.06 released.

This build solves several issues, including a BSOD one.

German UI translation added. Тоест са оправени проблеми предизвикващи BSOD и е добавена немска локализация ... Направо компютъра ми блокира та трябваше да го изключа от захранването -та внимавайте и не комбинирайте тези две програми !

Кой би ги комбинирал, при положение, че и двете разполагат с firewall?По-скоро бих пробвал с Norton AV.

Кой би ги комбинирал, при положение, че и двете разполагат с firewall?По-скоро бих пробвал с Norton AV.

Да ти не би защото знаеш ама знаеш ли колко много от пишещите във форума използват най различни комбинации ... Спомняш ли си инжинера как беше накачил Аваст, добавката на Trend Micro, Comodo Internet Security и DW? Та и там ги има хора а и тук които я комбинират с каквото им попадне . :cool:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

При мен DW v3.06 + Avira Free видях един BSOD.

Аз я ползвам от няколко дена с Avira Premium и засега всичко е гладко. Преди това доста време с НОД32 4.2 и също нямах проблем. Ползвал съм я поне месец с НИС2010 (с изключена стена на Defensewall) и никакви проблеми не съм имал. Това е на WIN 7 Ultimate 32 bit.

Това, което от не знам точно коя версия насам ме дразни, е че бави зареждането на страници в Google Chrome, когато са кликнати от нов таб - там където ги вади като минимизирани, запомнени прозорци. Интересното е, че когато същите страници ги избера от Отметки, тогава няма такъв проблем. Няма го и при Firefox.

Редактирано от zerotox (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

При разирхиваране трябва да пише недоверен но аз не го видях следователно това е целенасочено пренебрегване на основната функция на DW което ме кара да си мисля че няма как по друг начин да преодолееш тая програма... Жалка работа братле :) Филма с преодоляната защита на DW още не са го измислили....

А това видя ли го?

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Не, че нещо, ама как така мина направо на архива, а "забрави" да споменеш въпросните издънки?Случайно, сигурно.:)

Нали няма да се заяждаме за спорта, а ще бъдем обективни.Освен това, човекът стартираше файловете от архива като НЕдоверени, нали?Каква е разликата?

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Основното правило е недоверените приложения/файлове, тези добавени от самата програма като такива и тези за които се съмняваме, да се стартират като недоверени. Ако клипчето не е маниполирано, DefenseWALL се дъни. Не знам, но щеше да е още по-убедително, ако още в самото начало на клипа беше сканирано с Malwarebytes' Anti-Malware, за да се види че машината е чиста.

Не знам, но щеше да е още по-убедително, ако още в самото начало на клипа беше сканирано с Malwarebytes' Anti-Malware, за да се види че машината е чиста.

Повече нама какво да се коментира :angry:

Повече нама какво да се коментира :angry:

Мда, удавникът и за сламката се хваща.;)

За шотовете пак "забрави".Тюх, тюх.:D

Мда, удавникът и за сламката се хваща.:nono:

За шотовете пак "забрави".Тюх, тюх.:eek:

Та какво за шотовете?Че допуска свалянето и създаването на файл-ми тя програмата ги допуска тея неща а файловете са си недоверени и как ще навредят на системата?

Та какво за шотовете?Че допуска свалянето и създаването на файл-ми тя програмата ги допуска тея неща а файловете са си недоверени и как ще навредят на системата?

Ако нямаше как да навредят, нямаше да го има теста изобщо.Downloaded\executed-fail- това не означва, че просто е свален, а е изпълнен, също.На шота се вижда, също така, че долу, в tray иконката на DW има цифричката 1.Ако създаденият файл беше недоверен, не трябваше ли да пише 2, тъй като недовереният(1), създава друг.Стават 2.Не случайно пише fail.

Оф, само да кажа.Извинявам се, няма да говоря повече за DW.Програмката си е готина, наистина.Щом си й свикнал, ползвай си я.Единствено се занимавах да пиша, защото всеки втори твой пост, свързан с DW, е нещо от сорта на "Филма с преодоляната защита на DW още не са го измислили.... ", което определено дразни, особено, ако човек знае, че не е вярно.Както и да е, стискам зъби и забравям за DW, в името на мира:nono:))

Оф, само да кажа.Извинявам се, няма да говоря повече за DW.Програмката си е готина, наистина.Щом си й свикнал, ползвай си я.Единствено се занимавах да пиша, защото всеки втори твой пост, свързан с DW, е нещо от сорта на "Филма с преодоляната защита на DW още не са го измислили.... ", което определено дразни, особено, ако човек знае, че не е вярно.Както и да е, стискам зъби и забравям за DW, в името на мира:eek:))

Спокойно все ще излезне някой TDL3 който ще я прецака тази програмка. :nono:

Само, че ще трябва да се тества на реална машина.

P.S Някой пробвал ли е DW vs Virut ?

Спокойно все ще излезне някой TDL3 който ще я прецака тази програмка. :nono:

Само, че ще трябва да се тества на реална машина.

P.S Някой пробвал ли е DW vs Virut ?

Има клипове даже :eek:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=145992&view=findpost&p=1762128

При разирхиваране трябва да пише недоверен но аз не го видях следователно това е целенасочено пренебрегване на основната функция на DW което ме кара да си мисля че няма как по друг начин да преодолееш тая програма... Жалка работа братле :)

Филма с преодоляната защита на DW още не са го измислили....

Помниш ли като говорехме за архиватора WinRAR- ти доказа, че при теб като недоверен работи коректно, но при мен не искаше да се разархивират драйверите за видеото ми ( след чисто нова инсталация на 7) - изписваше някаква грешка, и се наложи да го инсталирам като доверен. Tогава в този случай какви ще са файловете които се разархивират с него - доверени, или недоверени. Трябва ли тогава всички файлове, от всеки архив да се стартират собственоръчно от потребителя като недоверени - за всеки случай... Ами как щяха да са нещата в последния конкретен случай за който стана въпрос в клипа...

Малко не ми е ясна тая програма DW. Моля да ми обясниш....:

Друг пример - свалям архив от интернет( или друг файл)- става автоматично недоверен, разархивирам го с Winrar, който съм инсталирал като доверен (отварям файла с доверена програма) - кое е с приоритет тогава и файловете доверени ли ще са или недоверени.

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Помниш ли като говорехме за архиватора WinRAR- ти доказа, че при теб като недоверен работи коректно, но при мен не искаше да се разархивират драйверите за видеото ми ( след чисто нова инсталация на 7) - изписваше някаква грешка, и се наложи да го инсталирам като доверен. Tогава в този случай какви ще са файловете които се разархивират с него - доверени, или недоверени. Трябва ли тогава всички файлове, от всеки архив да се стартират собственоръчно от потребителя като недоверени - за всеки случай... Ами как щяха да са нещата в последния конкретен случай за който стана въпрос в клипа...

Малко не ми е ясна тая програма DW. Моля да ми обясниш....:

Друг пример - свалям архив от интернет( или друг файл)- става автоматично недоверен, разархивирам го с Winrar, който съм инсталирал като доверен (отварям файла с доверена програма) - кое е с приоритет тогава и файловете доверени ли ще са или недоверени.

Файловете свалени от интернет независимо с каква програма след това ги обработваш са и си остават недоверени! Сваляш архив-разархивираш с доверената програма winrar-файловете са си пак недоверени! Няма нужда да се стартират ръчно като такива !

Новата бета е готова за тестване!

http://www.softsphere.com/files/DefenseWall_Personal_Firewall_v3_07.exe

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Файловете свалени от интернет независимо с каква програма след това ги обработваш са и си остават недоверени! Сваляш архив-разархивираш с доверената програма winrar-файловете са си пак недоверени! Няма нужда да се стартират ръчно като такива !

Потвърждавам. Аз примерно, понеже ползвам CCleaner portable, когато сваля архива и го разархивирам, с десен бутон върху създадената папка променям целият и статус на доверен, за да може всичко вътре да работи нормално. Ако не съм сигурен за статуса на някой файл, с десен бутон може да се провери.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.