Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

DefenseWALL HIPS 3.xx -настройки,мнения и препоръки

Featured Replies

Браво!!!! Изключително точно казано! Абсолютно точно! Програмата третира нещата по оста: познато-непознато, бял списък- черен списък!, но не вредно-невредно...тя няма "способността за преценка"!

Браво, Тодоре.... В едно изречение каза смисъла на цялата програма!!! :yanim: :yanim: :yanim:

И как достигна до това зашеметяващо откритие като и понятие си нямаш от тази програма или дай да ръкопляскаме понеже по друг начин няма как да обориш фактите -жалко от эавист вече нищо смислено не можеш да напишеш а тук хората искат да научат нещо а не да слушат измислици :cheers:
  • Отговори 502
  • Прегледи 41k
  • Създадено
  • Последен отговор

Всеки си има свое мнение и не е задължително то да е меродавно. Всеки си има своите фаворити. Уважавайте се един друг,не виждам какво толкова може да се дели. Програмата си има своите достойнства,има предполагам и своите недостатъци защото няма безгрешни хора,а софтуера се пише от хора. Поздрави

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

И как достигна до това зашеметяващо откритие като и понятие си нямаш от тази програма или дай да ръкопляскаме понеже по друг начин няма как да обориш фактите -жалко от эавист вече нищо смислено не можеш да напишеш а тук хората искат да научат нещо а не да слушат измислици :cheers:

Защо ли тогава ми изтриха тук още няколко мнения - кои са с измислиците? Не си заслужава да се задълбочава човек - аз отричам донякъде КасперскиЛаб и ще се мотам тук с глупостите на Иля Рабинович... Нека NIkssi си сподели мнението - останалите просто още много имат да догонват! И нека те са наясно - сега имат ли какво да ми кажат... Много обичам да проверявам. Поздрави

Редактирано от TNN (преглед на промените)

Eто как измислената програмка се справя с теста на Комодо

.... понеже по друг начин няма как да обориш фактите....

Ама какво има тук да оборвам? Няма нищо за оборване!

• Програмата си е 100%-ова по отношение на "задържане" на всякакви програми (извън "белият списък") в "клетката", без оглед на това дали наистина се вредни или не! Тя няма "механизми за преценка" от типа "вирус- невирус"
Какво има тук неясно?

• В момента в който потребител реши да инсталира "неизвестна" програма, премествайки я в "доверена" зона, той би изгорял, ако приложението е вредоносно!
Какво има неясно и тук?
:)Туше господа :DKолко от стените достигат до този резултат ?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

:)Туше господа :Dколко от стените достигат до този резултат

Всяка програма, която има хипс, може да се настрои да блокира всичко, което решиш да инсталираш. Най-добрият пример е КИС! Само, че КИС може да ми даде и анализ на неизвестната програма, а това програмче- НЕ!

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

:mad:Туше господа :hush:Kолко от стените достигат до този резултат ?

В интерактивен режим без блокиране и добавяне като недоверено приложение. Съществува в зона с малки ограничения.

Ако трябва да го обявя като недоверено познай какво става. Теста отива на кино :ph34r:

В интерактивен режим без блокиране и добавяне като недоверено приложение. Съществува в зона с малки ограничения.

Ако трябва да го обявя като недоверено познай какво става. Теста отива на кино :mad:

Е това е мнение подкрепено с факти -не е зле и другите да го правят че не виждам иначе как някой би могъл да научи нещо :ph34r:

Е това е мнение подкрепено с факти -не е зле и другите да го правят че не виждам иначе как някой би могъл да научи нещо :ph34r:

Може би и филмче да направя. Дори го правя в момента :mad:

Не искал да си и мръдне пръста, само да си подсвирквал, а някаква си програма да го гледа, като мамино детенце.

Абе engineer-е, освен че пишеш сценарии, правиш и изводи от статистика. Можеш ли да направиш статистика, дали потребители с АВ се заразявт с вируси. Говориш за факти, дай ги тея факти.

Без АВ било рисковано. След изводите от статистиката ще разбереш, че и с АВ е толкова рисковано, колкото и без, ако потребителя не се образова.

Факта е че ти имаш 15 АВ, а човека само DefenseWALL.

Eто как измислената програмка се справя с теста на Комодо

Ами то оставаше и да не се справи на прилично ниво....нали е блокатор...това и работата! Но друга не може да върши...а това на мен не ми харесва!

...а това на мен не ми харесва!

Не я ползвай и забрави за нея тогава. Целият свят ли да се върти около тебе? :rolleyes:

Програмата е несъвместима с Norton360 v4 имайте го впредвид :angry:

Програмата е несъвместима с Norton360 v4 имайте го впредвид :angry:

И с доста други многомодулно интегрирани програми очаквам да е същото. А можеш ли да се опиташ да кажеш с какво програмата е различна от Comodo Firewall с Defense+ - те на сроден принцип също всичко могат да блокират и защитават добре. Блокирането на инсталацията на полезни програми мен обаче ме дразни! Comodo Firewall с Defense+ поне е безплатна - а да си плащам за да се ядосвам - това няма как да се случи. Поздрави

TNN

И с доста други многомодулно интегрирани програми очаквам да е същото.  А можеш ли да се опиташ да кажеш с какво програмата е различна от Comodo Firewall с Defense+ - те на сроден принцип също всичко могат да блокират и защитават добре. Блокирането на инсталацията на полезни програми мен обаче ме дразни!  Comodo Firewall с Defense+ поне е безплатна - а да си плащам за да се ядосвам - това няма как да се случи.  Поздрави

Пак пишеш глупости ей така за спорта.Защо даваш мнение след като не си запознат с програмата ? Комодо и Online Armor са много по-досадни когато трябва да инсталираш програма.

Нали видя че осигурява 100 % защита не само на тестовете но и на практика при реален зловреден код.

Пак пишеш глупости ей така за спорта.Защо даваш мнение след като не си запознат с програмата ? Комодо и Online Armor са много по-досадни когато трябва да инсталираш програма.

Нали видя че осигурява 100 % защита не само на тестовете но и на практика при реален зловреден код.

Конкретен въпрос е глупост, защото на теб не ти допада ли? Това не ме интересува и е спам от твоя страна. Платените версии на Online Armor могат да се настроят и да са с по-различно поведение.Не ги намесвай - и защо ти не направиш сравнение с Comodo? Провери по няколко начина за скрити процеси, драйвери или сервизи - после можеш да го твърдиш това за невъзможните 100%...Пак никой няма да ти повярва...

TNN

Конкретен въпрос е глупост, защото на теб не ти допада ли? Това не ме интересува и е спам от твоя страна. Платените версии на Online Armor могат да се настроят и да са с по-различно поведение.Не ги намесвай - и защо ти не направиш сравнение с Comodo? Провери по няколко начина за скрити процеси, драйвери или сервизи - после можеш да го твърдиш това за невъзможните 100%...Пак никой няма да ти повярва...

С Комодо и Online Armor също мога да блокирам инсталацията на легитимни програми,техния ХИПС също не прави разлика между полезни и зловредни.

Защо мислиш че не съм проверявал за скрити процеси, драйвери или сервизи ? Но моите и твоите тестове и проверки не могат да са критерий за успеваемостта на дадена защитна програма,но когато са направени от хора на които това им е работата и заявят че резултата е 100 % значи е така.Ако мислиш че не знаят как да тестват защитен софтуер ще ги уволним дисциплинарно и ще назначим теб.

С Online Armor++ е различно! За Сомодо този отговор го очаквах - явно програмите функционират по сроден начин. Потребителят да решава кое да е доверено и кое да не е, е крайно лошо за небезплатна програма. Вие все ще кажете, че съм се инфектирал, защото нарочно съм направил обратното на правилното. Какви 100% - петдесет на петдесет в доста случаи знаете колко е като вероятност...Още колко чудесни програми като Xue Tr 0.33 ще бъдат неправилно блокирани? И кога някой от Вас най-после ще се престраши да я пробва?

С Online Armor++ е различно! За Сомодо този отговор го очаквах - явно програмите функционират по сроден начин. Потребителят да решава кое да е доверено и кое да не е, е крайно лошо за небезплатна програма. Вие все ще кажете, че съм се инфектирал, защото нарочно съм направил обратното на правилното. Какви 100% - петдесет на петдесет в доста случаи знаете колко е като вероятност...Още колко чудесни програми като Xue Tr 0.33 ще бъдат неправилно блокирани? И кога някой от Вас най-после ще се престраши да я пробва?

За Online Armor си има тема за китайската ти програма без коментар :)

Ако имаш нещо да казваш по програмата го кажи ако не просто да не занимаваме форума с глупости :cool:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

С Комодо и Online Armor също мога да блокирам инсталацията на легитимни програми,техния ХИПС също не прави разлика между полезни и зловредни.

Защо мислиш че не съм проверявал за скрити процеси, драйвери или сервизи ? Но моите и твоите тестове и проверки не могат да са критерий за успеваемостта на дадена защитна програма,но когато са направени от хора на които това им е работата и заявят че резултата е 100 % значи е така.Ако мислиш че не знаят как да тестват защитен софтуер ще ги уволним дисциплинарно и ще назначим теб.

Не мога да разбера- до кога ще се повтаря и повтаря, и повтаря една и съща приказка! Колко пъти? Успеваемостта разбира се, че ще е не 100, ама 101%, защото програмата е блокатор на всичко извън "белият" списък и всичко- било вредно, било невредно, но непознато, се хвърля в "недоверена" зона! Е при това положение как няма да е 100%. Само, че една програма няма до безкрай да я държиш в недоверени...не за това си я свалил! Ще иска потребителя да я премести в доверени, за да може пълноценно да я инсталира! Но понеже DW няма никакъв механизъм за анализ на вредността, то ако въпросната програма е вредоносна- потребителя изгаря! Колко пъти трябва да се пише това за да го проумеете малобройните фенове? Когато умишлено тестваш вирус (знаеш, че е такъв) и оставаш "защитен", оставяйки вируса в "недоверена" зона, си правиш една голяма самозаблуда! Осъзнаваш ли го, проумяваш ли го?

Не мога да разбера- до кога ще се повтаря и повтаря, и повтаря една и съща приказка! Колко пъти? Успеваемостта разбира се, че ще е не 100, ама 101%, защото програмата е блокатор на всичко извън "белият" списък и всичко- било вредно, било невредно, но непознато, се хвърля в "недоверена" зона! Е при това положение как няма да е 100%. Само, че една програма няма до безкрай да я държиш в недоверени...не за това си я свалил! Ще иска потребителя да я премести в доверени, за да може пълноценно да я инсталира! Но понеже DW няма никакъв механизъм за анализ на вредността, то ако въпросната програма е вредоносна- потребителя изгаря! Колко пъти трябва да се пише това за да го проумеете малобройните фенове? Когато умишлено тестваш вирус (знаеш, че е такъв) и оставаш "защитен", оставяйки вируса в "недоверена" зона, си правиш една голяма самозаблуда! Осъзнаваш ли го, проумяваш ли го?

Ти да не си правил статистика колко са феновете на програмата ? И ти си този който повтаря едно и също -Осъзнаваш ли го ,проумяваш ли го?

Ти да не си правил статистика колко са феновете на програмата ? И ти си този който повтаря едно и също -Осъзнаваш ли го ,проумяваш ли го?

Съгласен съм с Инженера, защото може и за кратко но изпробвах DW. Не съм съгласен обаче с вманеачения му тон, с който се мъчи да обеди всички.

Инженере, мисля, че няма човек който в този форум да не е разбрал какво искаш да кажеш за тази програма...

За мен лично е неподходяща. Разбирам че голяма част от легитимните програми си работят нормално като недоверени, но при мен още първите две програми които ми потрябваха не работеха въобще като трябва като недоверени - свалени и инсталирани направо чрез браузера - WinRAR и Adobe Flash Player - от там нататък вече изгубих интерес към програмата, пък ако ще и за всички останалали да нямаше проблем нататък...

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Съгласен съм с Инженера, защото може и за кратко но изпробвах DW. Не съм съгласен обаче с вманеачения му тон, с който се мъчи да обеди всички.

Инженере, мисля, че няма човек който в този форум да не е разбрал какво искаш да кажеш за тази програма...

За мен лично е неподходяща. Разбирам че голяма част от легитимните програми си работят нормално като недоверени, но при мен още първите две програми които ми потрябваха не работеха въобще като трябва като недоверени - свалени и инсталирани направо чрез браузера - WinRAR и Adobe Flash Player - от там нататък вече изгубих интерес към програмата, пък ако ще и за всички останалали да нямаше проблем нататък...

Аз пък прилагам видео как WinRAR се инсталира като недоверен без проблеми но и работи и се надявам че всички вече мен разбраха защото зад всяко мое твърдение има факти http://dox.bg/files/dw?a=d6c101eff5 :)

Те и някои троянци така могат да си работят... Нали щяхме да тестваме с опасни файлове - готов съм. Kingsoft IS 9+ го поразучих отново- той също прие Xue Tr 0.33! DefenseWALL HIPS 3 ще стане за смях - не виждам шанс за противопоставяне на азиатския интегриран пакет при подобна подкрепа. Хайде да инсталираме съмнителни файлове в подходяща тема - предлагам по един файл, като описваме случилото се. Азиатско несправяне няма да се прикрива от мен - кой пръв ще подаде файл!? Азиатецът вече води с 1:0 заради безпроблемното приемане на Xue Tr 0.33.Тя му е известна - остава и да не е. В Азия масово се използва. Поздрави

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.