Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

DefenseWALL HIPS 3.xx -настройки,мнения и препоръки

Featured Replies

"При default KIS 2010 има отворени портове...това го знае всяко хлапе." Истински Бисер е подобно мнение...А авторката му дори си вярва, че е права! Поздрави

• Отговори 502
  • Прегледи 40k
  • Създадено
  • Последен отговор

Антивирусните компании и до ден днешен изкарват пари от хората, като им обещават неща които не са истина.Всички Антивируси пропускат!

Дадените пари за такъв род защита за мен са изгубени на вятъра.

DefenseWall е програма с нова база на мислене....поради факта,че Антивирусите пропускат е опитано в тази програма да се постигне някаква максималност на защита на един компютър.За мен това е програма която трябва да се разучи задължително, преди да се ползва ,защото не е от типа стандартен Антивирус.

Програмата е платена,но си заслужава парите като рапорт-качество.

И на мен ми е провило впечатление, че KIS по default не стелтва портовете. Възможно е когато съм я пробвал да не съм я настроил правилно.

Единствения начин по който постигнах стелт с KIS, бе настройките дадени от nikssi

Ако не ползвате торент клиен - отметнете както е на снимката - за пълен стелт

Публикувано изображение

Стелт има при Kaspersky Anti-Virus for Windows Workstations

Редактирано от nicicom (преглед на промените)

Антивирусните компании и до ден днешен изкарват пари от хората, като им обещават неща които не са истина.Всички Антивируси пропускат!

Дадените пари за такъв род защита за мен са изгубени на вятъра.

DefenseWall е програма с нова база на мислене....поради факта,че Антивирусите пропускат е опитано в тази програма да се постигне някаква максималност на защита на един компютър.За мен това е програма която трябва да се разучи задължително, преди да се ползва ,защото не е от типа стандартен Антивирус.

Програмата е платена,но си заслужава парите като рапорт-качество.

Ти кога ще ми отговориш на простия и елементарен (за спициалист като теб) въпрос: Как потребител да инсталира програма, която се намира в "недоверената" зона и фактически да може да ползва програмата? Ще ми обясниш ли като на прост човек? Можеш ли да го направиш?

И на мен ми е провило впечатление, че KIS по default не стелтва портовете. Възможно е когато съм я пробвал да не съм я настроил правилно.

Стелт има при Kaspersky Anti-Virus for Windows Workstations

С KIS 2010 и двете възможности съм ги констатирал - разбира се при различни инсталации. Стигнах до съмнение, че вредоносен код е възможна причина за нестелтвани портове. Никоя защита не е непреодолима, DefenseWALL HIPS 3 няма как да прави изключение. Вчера с две от предложенията от Nkssi "успях" сериозно да инфектирам компютъра със SEP 11, въпреки ползването и на ограничен акаунт заедно със още специфични настройки. После около час отиде за ръчни почиствания...Мислех си, че не следва да има инфекция - не познах. Поздрави

Ти кога ще ми отговориш на простия и елементарен (за спициалист като теб) въпрос: Как потребител да инсталира програма, която се намира в "недоверената" зона и фактически да може да ползва програмата? Ще ми обясниш ли като на прост човек? Можеш ли да го направиш?

Извинявам се че се намесвам но може ли да ти покажа аз на видео че и като недоверена програмата може да работи ако искаш де :wors:

Извинявам се че се намесвам но може ли да ти покажа аз на видео че и като недоверена програмата може да работи ако искаш де :wors:

Няма тужда от суфльори! "недоверена" програма, било тя даже и напълно редовна, не се инсталира! Няма нужда да ми правиш "фокуси"! и много добре знаеш, че принципно това, за което говора е вярно! Не знам защо 3-4 човека си завирате главата в пясъка!

Според теб в интернет само вируси ли се предлагат.

COMODO и други защитни стени си имат бял списък, който, предполагам не съдържат/обхващат всички доверени програми.

Еми теглиш от съответните места и инсталираш като доверено. Или и те са вируси.

Може би www.kaldata.com предлагат само вируси, без връзка към сайта на производителя.

Редактирано от nicicom (преглед на промените)

Няма тужда от суфльори! "недоверена" програма, било тя даже и напълно редовна, не се инсталира! Няма нужда да ми правиш "фокуси"! и много добре знаеш, че принципно това, за което говора е вярно! Не знам защо 3-4 човека си завирате главата в пясъка!

Я виж истината и нека всички да я видят http://dox.bg/files/dw?a=6bde161e86 :wors:

И се инсталира нормално просто си е недоверена и си се ползва нормално и вземи научи нещо за тая програма че ставаш смешен вече :)

Не можела да се инсталира като недоверена ха :cool:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ето отговарям ти!

Пост от 14.01.2009....без мои коментар!

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от @Lola (преглед на промените)

Я виж истината и нека всички да я видят http://dox.bg/files/dw?a=6bde161e86 :wors:

Истината е, че без Антивирус има вероятност да изгориш, прехвърляйки неизвестно приложение в "доверена" зона! Ей тва е истината!

Истината е, че без Антивирус има вероятност да изгориш, прехвърляйки неизвестно приложение в "доверена" зона! Ей тва е истината!

Да ама аз го инсталирвам кото недоверено и то работи за какво ли ми е антивирус :wors:

Да ама аз го инсталирвам кото недоверено и то работи за какво ли ми е антивирус :wors:

"Недоверено" приложение не се инсталира, или ако се получава някаква "инсталация", то тя не е пълна! Недей лъга и заблуждава хората да се гръмнат и да оголят без АВ програма. Какво да направя като си се гръмнал да платиш пари за тази програма! Да, програмата има място, не е за изхвръляне, но трябва задължително да се ползва в присъствието на АВ програма!

Който е искал разумно да погледне на проблема, ме е разбрал!

"Недоверено" приложение не се инсталира, или ако се получава някаква "инсталация", то тя не е пълна! Недей лъга и заблуждава хората да се гръмнат и да оголят без АВ програма. Какво да направя като си се гръмнал да платиш пари за тази програма! Да, програмата има място, не е за изхвръляне, но трябва задължително да се ползва в присъствието на АВ програма!

Който е искал разумно да погледне на проблема, ме е разбрал!

И който е гледал видеото мен е разбрал твойто са празни приказки за разлика от теб аз давам доказателства а не говоря през главата си без опит :wors:

И имам малко повече опит от теб с тази програма -разбирам да ми говориш за Аваст бих млъкнал ама сега си в грешка :)

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

mihnev_sz

То и доста троянци така си работят... Чрез скрити процеси и сервизи - и тази нова защитна стена ли ще пробва да ги спре?Как и чрез какво ще ги установи първо? Тя да не би вече и да "достигна и надмина" Comodo,PC Tools, Online Armor,Outpost при отреагиране на вътрешни атаки? Те са доказано най-добрите стени и що годе прилично човек може да се защити и с безплатните им версии.

Как ще работят в сандъка -там умират и ти ли искаш видео да ти покажа как работят троянците ;)

Как ще работят в сандъка -там умират и ти ли искаш видео да ти покажа как работят троянците ;)

А ти провери ли с XueTr 0.33 дали няма някой жив и въпреки този сандък? Дори и да им видиш скрити процес или сервиз пак ли ще твърдиш, че всичките умирали?

трябва задължително да се ползва в присъствието на АВ програма!

Казахти, слагай си АВ колкото ти душа дава.

АВ е желателна не, че DefenseWALL HIPS 3 може да бъде пробит, поне той е дал най-добрия резултат на тестовете при AV-Comparatives, а защото потребителя може да сгреши.

Потребител който знае какво иска, и как да го направи, може да мине само с DefenseWALL HIPS 3, но ако не знае какво иска и как да го направи, тогава е по-добре да сложи и АВ.

Не знам каква програма точно търсиш, но ако си цъкаш на всякъде, отваряш всичко което ти е пред очите и ти дреме, и очакваш, че има програма, която да те защити сама без да си размърдаш пипето, много се лъжеш.

Що не вземеш да си удареш компютъра в земята, може пък нещо да го спаси.

”””TNN написа на 23 април 2010 - 15:20 : То и доста троянци така си работят... Чрез скрити процеси и сервизи - и тази нова защитна стена ли ще пробва да ги спре?Как и чрез какво ще ги установи първо? Тя да не би вече и да "достигна и надмина" Comodo,PC Tools, Online Armor,Outpost при отреагиране на вътрешни атаки? Те са доказано най-добрите стени и що годе прилично човек може да се защити и с безплатните им версии. ””” Нали знаеш че за да има вътрешни атаки първо трябва да се заразиш,а недоверените приложения ще получат достъп до интернет ако ти го позволиш.Стената на DefenseWall и за защита от външни атаки по нищо не отстъпва на Comodo,PC Tools,Online Armor,Outpost. От всичките ти коментари става ясно че по никакъв начин не си запознат с програмата а само спориш.

А ти провери ли с XueTr 0.33 дали няма някой жив и въпреки този сандък? Дори и да им видиш скрити процес или сервиз пак ли ще твърдиш, че всичките умирали?

Като трясна ролбака и край със скритите процеси ама ти четеш ли или просто си пишеш?

Очаквам отговор "Проверих с XueTr 0.33 и нищо не бе установено", но не го получавам - Вие я възхвалявате като рекламни агенти.

Очаквам отговор "Проверих с XueTr 0.33 и нищо не бе установено", но не го получавам - Вие я възхвалявате като рекламни агенти.

Ами и аз очаквам да ми кажеш че знаеш как се работи с програмата и какви са и недостатъците ама не го получавам.Единственото което получих е някаква теория ама ако това ама ако онова без да видя някакви смислени доводи и доказателства :sobbing: Поздрави че спамим :cheers:

;) Илия ме направи милионер че му рекламирам програмата

.... е дал най-добрия резултат на тестовете при AV-Comparatives,...

Ами естествено, вече говорих за това! Как няма да даде 100%, при положение, че хвърля всичко непознато в "безопасната" зона...не 100, ама 101% ще даде. В това няма нищо изненадващо

АВ е желателна...... а защото потребителя може да сгреши.

Не бих нарекъл с думата "грешка" преместването на "неизвестно" приложение в зоната на "доверните". Това е естесвено действие на потребителя, в желанието на инсталира пълноценно и да работи с въпросното приложение. Ти какво предлагаш: да свали потребителя някое приложение и да го държи "под карантина" в "недоверените"? Е за какво го е свалял тогава? Само не ми казвай, че потребителя е длъжен сам да се пази, като не сваля неизвестни приложения, от неизвестни сайтове! Това звучи добре, но е далеч от живия живот! А и ако някой наистина спазва това, и се придържа към правилото да се "движи само в стерилна среда", то той изобщо може да мине без защитна програма. Така, че това "условие", меко казано не звучи сериозно!

Два са основните недостатъци на програмата:

• не дава информация дали дадено "неизвестно" приложение е вредно или не...тя само го държи в "изолация", но нищо повече
  • не може да те предпази при стартиране на вредно приложение

Не знам каква програма точно търсиш,....

Ти сам го каза: "програма"! Търся именно "програма", а не аз да се превъщам в част от работата на програмата! Тя трябва да ме пази, трябва да ме предупреждава, трябва да ми дава информация какво имам насреща, а не аз сам да се пазя, постоянно да съм нащрек и да учавствам активно в работата и! Това в по-малка или по-голяма степен се прави от всяка АВ програма! Тази програма обаче не го прави това! Тя по никакъв начин не ми казва: "това приложение е вредно"! Тя просто го държи в изолация защото то отсъства от "белия и списък"! Но нищо повече! Голяма част, ако не и цялата, е в ръцете на потребителя, който се превръща в едва ли не в придатък на програмата! Това не е решение!

Е мой ред е ето шотове от теста на AV-Comparatives как са пробвали дали DW ще пречи на инсталацията на легитимни програми въпреки че са недоверени и пак - е ужас ама те работят как бре :cool: И пак спамя че това не е по темата защото там е тествана друга версия :ph34r:

Китайската XueTr 0.33 май някои се страхуват да я пробват - дори тя ми е по-интересна от творенията на Иля. По темата вече ще пиша, ако изобщо отново реша да инсталирам прехвалената руска програма. И защо да му търся пропуските? Поздрави

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.