Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

DefenseWALL HIPS 3.xx -настройки,мнения и препоръки

Featured Replies

Здравей engineer

Чудех се дали да ти отговарям на всички въпроси, но реших да не го правя, за да не си помислиш, че се заяждам.

Понеже те бива в сценариите, реших да ти скалъпя и аз един.

Представи си, че освен ти, детето ти също има компютър или пък твой служител.

На него си инсталирал всичко нужно му, за да работи и сърфира в интернет, плюс DefenseWALL със зададена парола.

След около две седмици детето ти или служителя те вика и ти споделя, че се нуждае от определена програма за да си върши работата по-добре, (понеже предварително са пробвали да си я свалят на своя глава, кой знае от къде, но DefenseWALL не им и позволил да я инсталират).

Ти първо проучаваш програмата и производителя, и ако детето или служителя наистина има нужда от нея, накрая я купуваш от производителя, ако е платена. Ако все пак се усъмниш в програмата, всяка една си има доста алтернативни, така че едва ли няма да задоволиш желанието й.

Другата ти работа на две три седмици, освен да проучваш и взимаш решения, е и да правиш Rollback.

Антивирусни си слагай колкото ти душа дава.

Къде видя вируси в тоя сценарии?

Според теб DefenseWALL дали има приложение в ежедневието на някои потребители?

Редактирано от nicicom (преглед на промените)

• Отговори 502
  • Прегледи 40k
  • Създадено
  • Последен отговор

DefenseWALL HIPS 3 който желае нека си я купува. При наличието на CIS 4 Free няма как да ме хрумне подобно нещо.Отделно се чудя колегата защо предпочита Аваст пред Comodo Antivirus. Чешкият УЕБ-скенер често греши и необосновано ограничава достъп. Avast 5 Free доста много пропуска и не ми хареса с нищо този път - като Авира и Нод 32 - за какво ми са такива антивируси? Comodo Antivirus може да го настройваш както пожелаеш - настройките са разнообразни. E - не са като при Twister, обаче и Comodo вече не е лош избор. А DefenseWALL HIPS 3 с кой ли антивирус би си партнирала най-добре? Как мислите?

Излезе финална версия на DefenseWall Personal Firewall & HIPS editions v3.00 released.

Промените в тази версия:

New DefenseWall Personal Firewall edition is created.

Dynamic Trusted/Untrusted zones control for installation software is added.

System shutdown control is added.

Screen capturing control for untrusted processes is added.

Whitelisting for new "known as good" installation programs is added.

Multiple stability and security-related issues are solved.

Go to the top of the page

Download: DefenseWall Personal Firewall

Download:DefenseWall Personal Firewall & HIPS

Автора на темата,може да обнови/добави тази информация в "шапката" на темата,т.е. в първи пост/

А DefenseWALL HIPS 3 с кой ли антивирус би си партнирала най-добре? Как мислите?

Ония ден я пробвах с Avast Free

Нямаше никакви проблеми.

Според теб DefenseWALL дали има приложение в ежедневието на някои потребители?

Програмата разбира се, че има своето практическо приложение в ежедневието (не съм твърдял обратното, аз също я ползвам)......но само в присъствието на АВ програма! Отсъствието на АВ програма (както вече показах) може да доведе до драматични последици! Това трябва да се разбере и проумее от всеки....а не да се насажда опасното твърдение, че може да се мине само DW! Не може...и е опасно!

С това приключвам участието си в тази тема!

Защо да го приключваш? Нещо може да установиш още - например виж и до едногодишен триал за Trend Micro Internet Security 2010 стигнаха - ами не ми са достатъчно компютрите лично да им пробвам нормално програмите! Ако му добавя DefenseWALL HIPS 3 каква ли ситуация ще се създаде? А дали и изобщо е нужно? Май алтернативите станаха доста много вече... Поне едно е ясно - пак нищо не е нужно да си купувам. Поздрави

Здравей engineer

Това трябва да се разбере и проумее от всеки....а не да се насажда опасното твърдение, че може да се мине само DW! Не може...и е опасно!

С това приключвам участието си в тази тема!

Едни могат, други не могат. Има хора който ползват само защитни стени, нито антивирусни, нито DW. Всеки си знае възможностите и си ползва каквото иска.

Моя компютър е старичък, и не мога да си позволя да го тъпча с 150 антивирусни програми и защитни стени. За мен добрата интернет връзка е с приоритет пред тези програми, и затова се стремя и уча да знам какво правя, за да не ми се налага да ги инсталирам.

аз също я ползвам)......но само в присъствието на АВ програма!

Тая комбинация също не ти гарантира 100% защита.

Отсъствието на HIPS програма (както вече показах) може да доведе до драматични последици!

Може би за това не ползваш Avast самостоятелно.

Заменил съм AB с HIPS.

Защо да го приключваш? Нещо може да установиш още - например виж и до едногодишен триал за Trend Micro Internet Security 2010 стигнаха - ами не ми са достатъчно компютрите лично да им пробвам нормално програмите! Ако му добавя DefenseWALL HIPS 3 каква ли ситуация ще се създаде? А дали и изобщо е нужно? Май алтернативите станаха доста много вече... Поне едно е ясно - пак нищо не е нужно да си купувам. Поздрави

Престани да си задаваш въпроси, и да си отговаряш сам.

Едни могат, други не могат. Има хора който ползват само защитни стени, нито антивирусни, нито DW. Всеки си знае възможностите и си ползва каквото иска.

Пак казвам: Не подвеждай хората да се лишават от използването на АВ програма, като се "оголват" оставайки само с DW....както вече обясних- това може да бъде пагубно!

.......

п.п. И излез от тоя меланхоличен тон с който пишеш....вкарай си малко живец, че заспивам като те чета! :lol6:

Мисля, че в тази тема се пропускат някои подробности от първия коментар. Например това, че системните изисквания за DefenseWall са ограничени до 32 битови операционни системи с марка Microsoft Windows от 2000 нагоре.

Освен това е DefenseWall е сравнително скъпа програма за защита само на 32 битов Windows. Струва 58.03 лева или 39.95 USD, ето: справка за един лиценз. Като гледам, има опция за продължаване на годишен лиценз - 18.81 лева или 12.95 USD.

Аз не виждам особен смисъл в това да се инвестира в ограничено приложение за сигурност, което засега няма бъдеще. Имам предвид по-новите MS Windows операционни системи, както и тези с повечко битове. Досега в тази тема май стана дума предимно използване на DefenseWall за защита на Windows XP x86, работещ на по-старички хардуерни конфигурации. По-новите операционни системи на Microsoft - Vista и Windows 7 нямат никаква нужда от DefenseWall...

Здравей engineer.

Май и теб те сърби езика.

Едни могат, други не могат.

Има хора който ползват само защитни стени, нито антивирусни, нито DW.

Всеки си знае възможностите и си ползва каквото иска.

Кокво е подвеждащото.

Отговарям на всички 1.Компютъра ми е с двуядрен процесор и имам 3GB RAM с WIN 7 съм но считам за излишно да се пълня с ненужни програми за защита ...2.Нека спрем да говорим и като сте толкова сигурни в антивируса си аз ви предизвиквам нека направим тестове на реални машини и да видим кое е по добро антивируса или DW3 .Хайде сега да ви видя или го правим или спирате да ми пишете за антивирусни тук макар че и на теста ще ви отвея :cool:

В темата за подпомагането аз съм с най много постове и влизам постоянно в атакуващи сайтове и програмата не се е пропукала а много от другите програми за защита са се пропуквали.Не мислех да го правя но с тези ви провокации за антивирусните да DefenseWall HIPS може да опази компютъра ви без антивирус :cool:

Благодаря на Михнев за инфото :wors:

Тук има интересна информация Have we seen the end of Antivirus? http://remove-malware.com/anti-malware-reviews/defensewall-245-intro-review-on-youtube/ :cool:

А пък тук може да видите и друг тест където пак DW е помел антивирусните http://www.anti-malware-test.com/?q=node/93 Лиценза е доживотен подновявате го само ако искате съпорт

Редактирано от Гост (преглед на промените)

А пък тук може да видите и друг тест където пак DW е помел антивирусните....

Момче....нищо не си схванал от всичко дето се изписа! Нищо!

Прочети пост №25 и се опитай да вникнеш в смисъла....ако изобщо можеш! http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=154163&view=findpost&p=1686462

Много ясно съм написал при какви обстоятелства DW ще "защити" и при какви ще изгори! Ти и твоите авери, се хващате само за едното обстоятелство ("изкуственото", на което се базират и тестовете), а умишлено пренебрегвате второто обстоятелство- "реалното"!

Прочети и вникни добре в написаното!

Момче....нищо не си схванал от всичко дето се изписа! Нищо!

Прочети пост №25 и се опитай да вникнеш в смисъла....ако изобщо можеш! http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=154163&view=findpost&p=1686462

Много ясно съм написал при какви обстоятелства DW ще "защити" и при какви ще изгори! Ти и твоите авери, се хващате само за едното обстоятелство ("изкуственото", на което се базират и тестовете), а умишлено пренебрегвате второто обстоятелство- "реалното"!

Прочети и вникни добре в написаното!

Момче ти ли си по голям капацитет от експертите на AV-Comparatives -ама не си щото не си на работа там :cool: И пак повтарям хайде да се пробваме на реални тестове момче...

И не ме обиждай че :cool:

engineer

Момче....нищо не си схванал от всичко дето се изписа! Нищо! Прочети пост №25 и се опитай да вникнеш в смисъла....ако изобщо можеш! Много ясно съм написал при какви обстоятелства DW ще защити и при какви ще изгори! Ти и твоите авери, се хващате само за едното обстоятелство изкуственото, на което се базират и тестовете), а умишлено пренебрегвате второто обстоятелство-реалното Прочети и вникни добре в написаното!

Чичо engineer по-праволинеен Комсомолец от теб не съм срещал :cool:

Този резултат на какво ти прилича ?

Пише ли 100 % успеваемост ?

Публикувано изображение

Момче ти ли си по голям капацитет от експертите на AV-Comparatives -ама не си щото не си на работа там :cool: И пак повтарям хайде да се пробваме на реални тестове момче...

1. Сигурен съм, че по години за мен си "момче" и за това така те наричам

2. Как ще ме предпази DW като река да преместя вредоносна програма (за която аз не знам, че е такава, тъй като не ползвам АВ) в "доверени" и река да я исталирам?

Отговора е- Никак! Изгорял съм! А това ще бъде масова практика при хора, лишили се от АВ програма!

Анадънмо?

Спрете се бе хора!!!! Това е просто една програма ,що се палите толкова?То има хора дет могат и без антивирусни да карат с години.Това ,че някойси има повече познания не означава ,че всички имат. Няма програма която е по умна от човека и ако той човека е немърлив и си няма хал-хабер кво натиска,а повярвайте такива има много нямаше да ги има инженерите ,техниците и сервизите. И ако DW беше панацеята за IT индустрията на тоя руснак или де да го знам какъв е ще му дадат Нобелова награда. Така като чета из интернет никой не се е трогнал много от големите риби в Защитния софтуер ,че видиш ли някакъв си плагият от русия взел една идея доразвил я малко и хоп проблемите с вирусите свършват с неговия продукт. Аз лично имам повече доверия на отвърдени през годините имена в тая сфера ,които предлагат и съпорт като хората при нужда отколкото на тоя палячо( извинете ме за израза). Извода поне за мене от тая програма е ,че ако си ламер и ти не е понятно за какво си седнал пред компа и 100 хипса да ти инсталират и 20 стени пак ще омажеш работата. Лек ден на всички и обърнете внимание повече на гаджето или съпругата отколкото на някаква си програма :cool:

Редактирано от kasii (преглед на промените)

Спрете се бе хора!!!! Това е просто една програма ,що се палите толкова?То има хора дет могат и без антивирусни да карат с години.Това ,че някойси има повече познания не означава ,че всички имат. Няма програма която е по умна от човека и ако той човека е немърлив и си няма хал-хабер кво натиска,а повярвайте такива има много нямаше да ги има инженерите ,техниците и сервизите. И ако DW беше панацеята за IT индустрията на тоя руснак или де да го знам какъв е ще му дадат Нобелова награда. Така като чета из интернет никой не се е трогнал много от големите риби в Защитния софтуер ,че видиш ли някакъв си плагият от русия взел една идея доразвил я малко и хоп проблемите с вирусите свършват с неговия продукт. Аз лично имам повече доверия на отвърдени през годините имена в тая сфера ,които предлагат и съпорт като хората при нужда отколкото на тоя палячо( извинете ме за израза). Извода поне за мене от тая програма е ,че ако си ламер и ти не е понятно за какво си седнал пред компа и 100 хипса да ти инсталират и 20 стени пак ще омажеш работата. Лек ден на всички и обърнете внимание повече на гаджето или съпругата отколкото на някаква си програма :cool:

Ние сме ергени :cool: :Engineer аз не ползвам антивирусна за реалновремева защита иначе имам A-squared free и пак ти казвам тестовете не съм ги правил аз.Има си форум питай ги тях

Заблудата при тази програма е, че създава илюзията за защитаност. Да, защитава като блокира всичко! А какъв е смисъл от нея тогава? Човек сваля от интернет програма за да я ползва в крайна сметка! А как ще я ползва, като DW я блокира предварително? Никак! За да я ползва, потребителят трябва да разблокира програмата за да я инсталира. Ама като я разблокира, ако тя е вредоносна- изгаря! И то изгаря по простатичката причина, че няма кой "да му каже", че е вредна...няма го Антивируса!

Дано тоя най-после е схванал!

Пак казвам за да нямаш антивирус под никаква форма и за мен е малко пресилено на видеото което съм пуснал за DW ясно личи че имам A-squared free и MBAM :cool: Абе я ползвайте това което ви харесва :cool: kasii ми ти що не си при гаджето ами висиш тук а :cool:

kasii

Спрете се бе хора!!!! Това е просто една програма ,що се палите толкова?То има хора дет могат и без антивирусни да карат с години.Това ,че някойси има повече познания не означава ,че всички имат. Няма програма която е по умна от човека и ако той човека е немърлив и си няма хал-хабер кво натиска,а повярвайте такива има много нямаше да ги има инженерите ,техниците и сервизите. И ако DW беше панацеята за IT индустрията на тоя руснак или де да го знам какъв е ще му дадат Нобелова награда. Така като чета из интернет никой не се е трогнал много от големите риби в Защитния софтуер ,че видиш ли някакъв си плагият от русия взел една идея доразвил я малко и хоп проблемите с вирусите свършват с неговия продукт. Аз лично имам повече доверия на отвърдени през годините имена в тая сфера ,които предлагат и съпорт като хората при нужда отколкото на тоя палячо( извинете ме за израза). Извода поне за мене от тая програма е ,че ако си ламер и ти не е понятно за какво си седнал пред компа и 100 хипса да ти инсталират и 20 стени пак ще омажеш работата. Лек ден на всички и обърнете внимание повече на гаджето или съпругата отколкото на някаква си програма

Що не вземеш ти да доразвиеш някоя идея,лично поемам задължението да ти връчат Нобелова награда :cool:

Как ще се трогнат „големите” имена в индустрията за защитен софтуер,как след това ще си продават първобитните антивирусни програми ? Не виждаш ли че една по една всяка антивирусна компания се ориентират към защита чрез виртуализация ?

Гаджето е на работа,А виртуализацията наистина е бъдещето но съпорта е по важен. Едно е зад един продукт да стоят 200 програмиста а съвсем друго е да са 5-10. То е като вечния спор за Linux и Widows. И двете се ползват ,но кое е по удобно и по добре рекламирано а? Един нормален потребител дет си ползва машината за гледане на филми,слушане на музика и някоя игрица му е се тая с коя антивирусна е и колко пази. Ако му се скапе компа вика комшията и докато пият по едно компа е оправвен и готов пак за работа. Има си и програми за image с тях е още по лесно. Важните файлове се слагат на флашка,диск и си свиркаш. Аиде стига съм писал,че оспамих темата.

Пак казвам за да нямаш антивирус под никаква форма и за мен е малко пресилено на видеото което съм пуснал за DW ясно личи че имам A-squared free и MBAM :cool:

Опаааа....дойдохме си на думата...най-накрая! :cool:

Това е правилното решение! :yanim:

Руски изводи: "" DefenseWall не может контролировать удалённые соединения. "Трояны" способны создать удалённое соединение, даже имея статус "недоверенных" процессов. Защита от "троянов" недостаточна. DefenseWall хорошо защищает против известных кейлоггеров (клавиатурных перехватчиков). DefenseWall эффективно защищает реестр от "троянов" и руткитов."" В тази връзка - Comodo имат отлични защитна стена и Defense+, но доразвиват и антивируса, дори и Sandbox добавиха. CIS 4 е и безплатен. Поздрави

Руски изводи: "" DefenseWall не может контролировать удалённые соединения. "Трояны" способны создать удалённое соединение, даже имея статус "недоверенных" процессов. Защита от "троянов" недостаточна.

DefenseWall хорошо защищает против известных кейлоггеров (клавиатурных перехватчиков).

DefenseWall эффективно защищает реестр от "троянов" и руткитов."" В тази връзка - Comodo имат отлични защитна стена и Defense+, но доразвиват и антивируса, дори и Sandbox добавиха. CIS 4 е и безплатен. Поздрави

TNN тук говорим за трета версия а тя има файъруол и нищо не може да се свърже никъде ако не му позволиш :yanim:

TNN тук говорим за трета версия а тя има файъруол и нищо не може да се свърже никъде ако не му позволиш :yanim:

Тази нова стена кога успя да стане най-добрата в света? А ако инсталираш това https://www.virustotal.com/analisis/968c77ec4d85c91713a07639654b37ae34f08107383260a632a99ce3f2620abb-1271919801 Сещаш ли се какво би се случило с програмата, която много си харесал? Поздрави

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.