Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Правителството ще глобява за торентите?

Featured Replies

Туко що видях това в сайта и останах потресен:

Агенция, която да следи за потребители, свалящи пиратски музика и филми, предстои да бъде създадена у нас, съобщи вчера високопоставен източник от МВР. Новата структура ще се бори с дребното пиратство в мрежата и ще налага глоба на всеки, който сваля нелицензирани продукти. Когато бъде засечен такъв потребител, първо ще бъде предупреждаван да спре с тегленето. Ако това не се случи, ще има второ и последно предупреждение. При трето хващане ще последва санкция.

Подобни агенции вече има в повечето европейски страни. Там глобите са около 300 евро като се предполага, че толкова ще бъдат санкциите и у нас. В момента в България има десетина сайта, предлагащи безплатни пиратски софтуерни продукти, музика и филми.

Според антимафиоти създаването на подобна структура е необходимо, защото сегашните членове от НК 172а и 172б не са ефективни в борбата срещу пиратството. "Този закон беше приет през 1995 година и многократно беше променян - наказанията ту бяха вдигани, ту намалявани. В крайна сметка ние смятаме, че единствено със създаването на агенция може да бъде ограничено пиратството", коментираха експерти с дългогодишен опит в борбата с компютърните престъпления.

Източник: в-к "Монитор"

За ограничаване на пиратството вчера в МВР беше подписан и Меморандум между вътрешното ни министерство, Сдружението на издателите на бизнес софтуер и Международната федерация на звукозаписната индустрия. Страната ни е на първо място в Европейския съюз по използването на пиратски продукти, обясни г-жа Франсез Муур - изпълнителен вицепрезидент и регионален директор за Европа на Международната федерация на звукозаписната индустрия. Според нея това е сериозен проблем, защото заради използването на нелегални музика и филми над 100 000 души са загубили работата си в ЕС. Ако тези темпове се запазят, през 2015 година безработните ще достигнат 1,2 млн. "Принципите на меморандума, както и ангажираността на правителството ще помогнат за справяне с проблема", каза още Муур.

Директорът на Сдружението на издателите на бизнес софтуер за Централна и Източна Европа Георг Хернлебен обясни от своя страна, че 60% от използвания софтуер у нас е пиратски. Тези данни не са се променили през последните 4 години. "Това оказва влияние на финансите, работните места и изграждането на софтуерното общество като цяло. Българското правителство обаче е младо и енергично и очакваме добри резултати, но трябва да се промени и мисленето на потребителите коментира Хернлебен. Експерти от МВР казаха, че в миналото процентът на използваните пиратски продукти е достигал до 90%, но заради полицейските акции е бил свален с 30%.

От звукозаписната индустрия и производителите на софтуер предлагат трафикът в интернет да бъде следен от доставчиците. За целта, според тях, от МВР трябва да съдействат това да стане доброволно, в противен случай да бъдат предприети законодателни мерки. Вътрешният министър Цветан Цветанов обясни, че подобни мерки трябва да бъдат обсъдени и с гражданското общество у нас, преди да бъдат приети.

"Законодателните промени трябва да бъдат консенсус както на гражданското общество, така също и политически консенсус. Смятам, че изработването на подобни мерки трябва да стане от съвместната работа на гражданското общество, на представителите от този бранш и също така на институциите, които трябва да защитават интелектуалната

Принтирай

Изпрати на приятел

Напиши коментар

собственост", коментира министър Цветанов.

Какво мислите за това?

Аз съм строго против тези мерки.

• Отговори 52
  • Прегледи 14,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

какво като има - то е безсмислено - в торен клиента виждам ip-тата всички дето теглят от мен и от които аз тегля... безсмислено е да споменавам, че се знае какво сийдват или теглят хората... няма нищо

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

Сигурни ли сте че няма начин да се спре замундата,защото ако има такъв,още сега ще си напълня харда със всичко необходимо за напред?

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

Чудно колко ли големи ще бъдат протестите? Помня през 2007 че бяха велики,дано сега да са още по-брутални.

Дали това наистина ще каже СТОП на тегленето от Замунда? :) Надявам се, че не.

Нали има една приказка те ще загубят. Няма кой балък с тез малки заплати да си купува нещо лицензирано и просто ще намалее потреблението на и-нет. Доставчиците бая ще закъсат и пак ще има безработни. Не може инак. Който няма пари, няма да даде. :)

• Автор

Дали това наистина ще каже СТОП на тегленето от Замунда? :cool: Надявам се, че не.

Еми тия свине ще следят дали теглиш и те предупреждават,след което ако не спреш да теглиш те глобяват мръсните свине. :)

Да спрат торентите когато некадърното правителство оправи българия и заплатите да са от 4000 лева нагоре.

замунда не е на български сървар ... ще я спрат ама друг път ... абе тези хора нямат ли си друга работа ... Как доставчика ще следи целият трафик на потребителите ... луда работа .

Кой доставчик ще е толкоз луд, нали ще си загуби клиентите при това положение - без филми, музика, че за какво ми е нет за скайп ли? Нали затова имам тел. :)

замунда не е на български сървар ... ще я спрат ама друг път ... абе тези хора нямат ли си друга работа ... Как доставчика ще следи целият трафик на потребителите ... луда работа .

Наистина как българското МВР ще спре нещо, което не е в България, все едно да забрани достъпа до Гугъл например щото като напишеш "замунда" и ти излиза линк кам тракера.

Редактирано от crazyfrog (преглед на промените)

• Автор

Наистина как българското МВР ще спре нещо, което не е в България, все едно да забрани достъпа до Гугъл например.

Брее,за това не се бях сетил.Нали сървъра на замунда беше в холандия?

Както и да е,тези свине ще измислят друг начин според мен.

По принцип целта е не да спрат тракера, а доставчика да спре достъпа до него. :)

• Автор

Сигурни ли сте че няма начин да се спре замундата,защото ако има такъв,още сега ще си напълня харда със всичко необходимо за напред?

По принцип целта е не да спрат тракера, а доставчика да спре достъпа до него. :yanim:

Да го спре ... от Пакистански тракери ще тегля ;) !

Както е тръгнало и скайпа да забранят да не ощетяваме телефонните компании :yanim:

Според закона за личните данни НЕ може да се следи трафика защото не се знае какво ще правиш там. А колкото до забраната за влизане в замунда пак може да се спори че това е нарушение на правата ни!!! не помня къде беше но според директива на ЕС всеки неин гражданин има право на свободен достъп до мрежата :yanim:

http://novini.dir.bg/news.php?id=6287637

http://novini.dir.bg/news.php?id=6287513

Редактирано от anedkow (преглед на промените)

Пак се почна !

Както и преди време,пак ще заявя-докато има руснаци и китайци,това няма как да стане... :yanim:

Ми да спрат и цифровата телевизия, че там се въртят филми, музика, се защитени от авторското право и току виж някой си ги записал на дискче.

Я се замислете какво всъщност е ТорентТракера... Сайт, в които, хората могат да споделят своя информация в случея Филми, музика, игри, клипове, софтуеър и какво ли още не. Така че когато аз си купя някакъв диск с музика. Аз имам права над този диск и мога да правя с него каквото си поискам. Ако искам мога да споделя информацията с някои друг. Тоест да я кача в някои ТорентТракер. Тугава... полицията какво се меси... чудят се вече каква простотия да измислят за да вземат парите на хората.

Я се замислете какво всъщност е ТорентТракера... Сайт, в които, хората могат да споделят своя информация в случея Филми, музика, игри, клипове, софтуеър и какво ли още не. Така че когато аз си купя някакъв диск с музика. Аз имам права над този диск и мога да правя с него каквото си поискам. Ако искам мога да споделя информацията с някои друг. Тоест да я кача в някои ТорентТракер. Тугава... полицията какво се меси... чудят се вече каква простотия да измислят за да вземат парите на хората.

Абсолютно си прав, но те не разсъждават така, според тях ти си нагъл пират, който подкопава световната икономика след като си качил на тракера собственото си копие на техния продукт.

не си много прав :yanim: не държиш всичките права върху копието, което притежаваш и това си го пише по обложките :) но пък от друга страна наистина може да се замисли човек...дали споделянето в тракер е "пускане" пред масова аудитория или пък е с комерсиална цел...най-добре да си прочетеш правата върху обложката :hush:

Абсолютно си прав, но те не разсъждават така, според тях ти си нагъл пират, който подкопава световната икономика след като си качил на тракера собственото си копие на техния продукт.

Точно така,като си купя един филм,и го дам на комшията да го гледа,той трябва да си плати правото да го гледа на авторите.Хи Хи Хи :)

че не е прав ... не е прав ... ще наруши закона ако го ползва с комерсиална цел / печелене на пари / ... пример : ти четеш весник , аз те помоля да ми го дадеш да го разгледам и ти ми поискаш пари за това и аз ти дам ... то аз съм глупак , а ти далавераджия ... в тракерите се споделят неща ... ако ги запишеш на дискове и тръгнеш да правиш пачка от това ... да те съдят тогава !

Точно така,като си купя един филм,и го дам на комшията да го гледа,той трябва да си плати правото да го гледа на авторите.Хи Хи Хи :lol6:

А пък ако комшията земе, че изкорми диска и си го запише на диск без знанието и съгласието на авторите, леле, мале, направо не ми се мисли :)

Редактирано от crazyfrog (преглед на промените)

Ако се качи копие на филм в торент сайт 1:1 тогава е нарушение на автоското право.А когато диска е без менюта и в друг формат,пак ли е нарушение?Баба ми на село,дето няма Интернет и тя ли е широка публика или да и искам такса като гледа.Ами поредната директива,която обещава всички български семейства до 2013 година да имат широколентов Интернет?Абе тези торент клиенти нямаха ли криптиране на информацията?Стига съм питал,много стана.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.