Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Явор Колев: Ще затворим "Арена" и "Замунда"

Featured Replies

След затварянето на двата основни торент поратала, ще трябва да се заемем и със сериозната престъпност. Това, че някой гледал филм и отнел 2-3 милиона от 50 милионната печалба на акулите, явно е проблем и за нашето правителство. Защо ли не се захванат да вземат някой лев от Европа, както направиха това гърците с техните десетки милиарди евро? Нима гърците живеят с 250 лева основна заплата и 15 процента безработни хора, които се чудят как да изплатят мизерният си заем и на всичко отгоре да останат пари за хляб? Добре, всичко ще влезе в релси. Музика няма да слушаме, защото е немислимо да отделим 10 или 15 лева за някой албум ( незнам сега колко струва един диск. Преди 7-8 години давах всеки месец по 11 лева поне за някой нов албум). няма и филми да гледаме, защото 50 %, а ако не и повече в България, нямат достъп до киносалони в техния град или село. Няма и игри да играем, защото 70-100 лева за една бъгава игра, която може да се изтрие от диска и след половин час, са направо немислими. С програмните продукти ситуацията е доста по-добре. Аз отдавна ползвам само безплатни алтернативи като "Open Office", "GIMP2", "Audacyti" и тем подобни. Но това като цяло ми прилича на заробване. Обикновенният човек остава с вързани ръце и очи. Наистина трябва да се направи нещо във връзка с пиратството, но в игровата индустрия нещата стоят малко по-различнио. Според мен, големите компании като UBISOFT и EA трябва да са инициатори на промени. Например, седмица безплатен онлайн ще е от огромна полза за тях. Когато някой хареса играта им, ще си я закупи. Явно проблемът с пиратството не е чак толкова голям на запад, затова и компаниите не предприемат нищо по въпроса. Проблемът при нас е популистки. Ние няма да оправим проблемите на финансовите акули. Твърде сме малки за това. За сметка на това, устите ни са твърде големи.

• Отговори 183
  • Прегледи 21,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• kaldataforumuser
    kaldataforumuser

Вярвам, че ъплоудърите са достатъчно защитени от хищните лапи на тези гладни за слава и мръсни пари политици.. А колкото до мен като потребител: 1. Аз виждам филм в торрент тракер.. Нищо не разбирам о

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

Брее,тези мръсни гадни и долни свине скоро ще се наложат. А тази долна мижетурка Явор Колев,да не се прави на големие пе***аст,че като гледам и преди 3 години е правил опит за некви мизерщини,ама б

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

.

а бе кво да кажа-хората се чудят кой път да хващат а нашите на /дебелите/кресла само мислят тотални глупости-това е пълна подигравка като знаем в какво положение се намира НАСЕЛЕНИЕТО БЪЛГАРСКО

Много лесно - могат да ограничат достъпа ни до сървърите, без да се налага да ги затварят или изобщо да се занимават със собствениците.

Ха, но те не казват ще спрем достъпа, а казват, че щели да спират сървърите им.Има разлика :)

Явор Колев : "Ще затворим "Арена и Замунда", сървърите, които предоставят пиратско съдържание и точат джоба на потребителите с есемеси" как се спира сървър, който не ти принадлежи??

Ами тогава ходи да протестираш, че ти е ниска заплата, а не че ти спират авантата. Типично български манталитет.

Ъъъъ извинявай, ама имам чувството, че ще се обиждаме на манталитети а? Присмял се хърбел на щърбел ;)

Дори да беше 20 лв диска с Windows - пак щяхме да го пиратстваме.

Ето тоще една българска черта! Аз поне съм съгласна да си ги купувам, ако имам достатъчно пари, а ти ?

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Аз пък не бих наливал пари в чифутуидната мелница.....Пиратството му е най-малкия проблем на този свят.

След затварянето на двата основни торент поратала, ще трябва да се заемем и със сериозната престъпност. Това, че някой гледал филм и отнел 2-3 милиона от 50 милионната печалба на акулите, явно е проблем и за нашето правителство.

А не е ли по-добре да се захванеш да си търсиш по-добра работа, било то в Интернет? 

Един път, един филм, някакви си 2-3 милиона - звучи безсмислено да. Ама става въпрос за всеки филм, многократно и за мнооого повече от 2-3 млн. Особено ако сложим и цените на софтуера и игрите. Цялата тази индустрия би била за милиарди годишно само в БГ, ако си плащахме всичко.

Нима гърците живеят с 250 лева основна заплата и 15 процента безработни хора, които се чудят как да изплатят мизерният си заем и на всичко отгоре да останат пари за хляб?

Голяма част от работещите в София изкарват към 600-800 лв. Ясно че в провинцията са много зле нещата, но ако гледаме само столицата - пиратството е същото, независимо от доходите.

Добре, всичко ще влезе в релси. Музика няма да слушаме, защото е немислимо да отделим 10 или 15 лева за някой албум ( незнам сега колко струва един диск. Преди 7-8 години давах всеки месец по 11 лева поне за някой нов албум). няма и филми да гледаме, защото 50 %, а ако не и повече в България, нямат достъп до киносалони в техния град или село.

За музиката си има радиа. Всъщност и аз не слушам албуми от години - ползвам online радия и сайтове за online музика при това легално и безплатно.

Наистина трябва да се направи нещо във връзка с пиратството, но в игровата индустрия нещата стоят малко по-различнио. Според мен, големите компании като UBISOFT и EA трябва да са инициатори  на промени. Например, седмица безплатен онлайн ще е от огромна полза за тях. Когато някой хареса играта им, ще си я закупи.

Че те си имат седмица безплатен online на MMORPG игрите. Също така имат и демо версии за целта...

Ха, но те не казват ще спрем достъпа, а казват, че щели да спират сървърите им.Има разлика :D

Явор Колев : "Ще затворим "Арена и Замунда", сървърите, които предоставят пиратско съдържание и точат джоба на потребителите с есемеси"  как се спира сървър, който не ти принадлежи??

А пък аз мисля, че не са длъжни да спират сървърите, за да ограничат пиратството. Т.е. дори да не успеят да спрат сървърите легално, пак могат да ударят ако имат желание.

Ъъъъ извинявай, ама имам чувството, че ще се обиждаме на манталитети а? Присмял се хърбел на щърбел :mad:

Ето тоще една българска черта! Аз поне съм съгласна да си ги купувам, ако имам достатъчно пари, а ти ?

Не ти се присмивам, а смятам че си си насочила енергията в погрешната посока :whist:

Лично аз, филмите предпочитам да ги гледам първо на кино, а после евентуално пиратски (ако наистина ми харесат). Т.к. излизат по 1-2 хубави на месец това прави около 20-30 лв. Игрите си ги купувам евтино от Steam. Миналата седмица например си купих Dirt и GTA 4 за 10 лв общо. Т.к. не играя много - мога да си позволя да ги купувам и подбирам и дори (както в случая) да чакам по-дълго време за промоции. И нямам претенции да са нови, важното е да са хубави. Музиката, както написах по-горе я слушам online. Windows-a ми го купих с лаптопа. И повечето програми които ползвам са безплатни. Т.е. ако сметна бюджета, който отделям на месец за развлечение, без да се ограничавам значително ми е около 50-100 лв с вкл. Интернет и кабелна в цената. И аз далеч не съм с висока заплата спрямо много други столичани.

Затова смятам, че българина значително преувеличава с твърдението си че не може да не краде. Може! Но не иска. Както казах в предишният ми пост - ние не само искаме най-новото и най-доброто, но и да не плащаме изобщо. Е, никой на запад не прави така. Напрактика ние играем повече нови игри и ползваме по-нови програми от много други европейци - защото не плащаме за нищо. Кажи ми сега, погледнато от другата страна на монетата - защо трябва те да се ограничават (след като уж са много по-богати), а ние не? Никой не иска да ни забрани развлеченията. Проблема е, че нямаме никаква мярка и пиратстваме всичко. Точно затова споменах за манталитета ни - защото още си живеем все едно е комунизъм...

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

А не е ли по-добре да се захванеш да си търсиш по-добра работа, било то в Интернет? 

Един път, един филм, някакви си 2-3 милиона - звучи безсмислено да. Ама става въпрос за всеки филм, многократно и за мнооого повече от 2-3 млн. Особено ако сложим и цените на софтуера и игрите. Цялата тази индустрия би била за милиарди годишно само в БГ, ако си плащахме всичко.

Голяма част от работещите в София изкарват към 600-800 лв. Ясно че в провинцията са много зле нещата, но ако гледаме само столицата - пиратството е същото, независимо от доходите.

За музиката си има радиа. Всъщност и аз не слушам албуми от години - ползвам online радия и сайтове за online музика при това легално и безплатно.

Че те си имат седмица безплатен online на MMORPG игрите. Също така имат и демо версии за целта...

А пък аз мисля, че не са длъжни да спират сървърите, за да ограничат пиратството. Т.е. дори да не успеят да спрат сървърите легално, пак могат да ударят ако имат желание.

Не ти се присмивам, а смятам че си си насочила енергията в погрешната посока :angry:

Лично аз, филмите предпочитам да ги гледам първо на кино, а после евентуално пиратски (ако наистина ми харесат). Т.к. излизат по 1-2 хубави на месец това прави около 20-30 лв. Игрите си ги купувам евтино от Steam. Миналата седмица например си купих Dirt и GTA 4 за 10 лв общо. Т.к. не играя много - мога да си позволя да ги купувам и подбирам и дори (както в случая) да чакам по-дълго време за промоции. И нямам претенции да са нови, важното е да са хубави. Музиката, както написах по-горе я слушам online. Windows-a ми го купих с лаптопа. И повечето програми които ползвам са безплатни. Т.е. ако сметна бюджета, който отделям на месец за развлечение, без да се ограничавам значително ми е около 50-100 лв с вкл. Интернет и кабелна в цената. И аз далеч не съм с висока заплата спрямо много други столичани.

Затова смятам, че българина значително преувеличава с твърдението си че не може да не краде. Може! Но не иска. Както казах в предишният ми пост - ние не само искаме най-новото и най-доброто, но и да не плащаме изобщо. Е, никой на запад не прави така. Напрактика ние играем повече нови игри и ползваме по-нови програми от много други европейци - защото не плащаме за нищо. Кажи ми сега, погледнато от другата страна на монетата - защо трябва те да се ограничават (след като уж са много по-богати), а ние не? Никой не иска да ни забрани развлеченията. Проблема е, че нямаме никаква мярка и пиратстваме всичко. Точно затова споменах за манталитета ни - защото още си живеем все едно е комунизъм...

Значи все пак някой се е сетил да пусне безплатен онлайн. Да, но тия игри, които харесвам аз - рейсъри и шутъри, нямат такова нещо. Единствено NFS Carbon имаше преди време 20 дни безплатно онлайн, но след това не съм срещал при друга игра подобно нещо. Може и да съм в грешка, но според мен трябва да се напрви подобно нещо. Теглиш пробна версия за седмица или ли две и ако ти хареса, купуваш.

За филмите може би си прав, че трябва да се направи нещо. По тоя начин много от общините в България ще имат интерес да отворят поне едно кино. На времето във всяко село имаше кино. Сега дори и в град като Русе няма кино от няколко години! А и когато един филм има посещения в киносалоните, цените на билетите може би ще паднат. Сещам се, как съм гледал по 10-15 пъти "Междузвездни войни", "Империята отвръща на удара" тем подобни филми през осемдесетте. Има обаче малък проблем. За да се поведе успешна борба срещу пиратството, ще трябват доста по-радикални мерки от затварянето на два торентпортала. Освен това ще трябва да се осигури и заместител, защото както казах, повече от половината население на България няма достъп до киносалоните. Дори и видеотеките изчезнаха, а само до преди 2-3 години бяха на всеки ъгъл.

За музиката решението на проблема мисля че бе намерен преди време. Прослушваш 30 секунди от песента с ниско качество, после ако ти харесва си плащаш една разумна цена и я купуваш.

При софтуерът, както казаха по-горе, никой няма да ползва пиратски версии на скъпи продукти, ако ги използва за работа. Естествено и никой няма да даде +100 долара за продукт, който ползва един път в месеца. Така, че големите компании не са ощетени в тоя случай. Има достатъчно добри безплатни алтернативи на Фотошоп и компания.

Повярвай ми, че в тоя момент много хора живеят и с по-малко от 250 лева на месец! И не говоря за неграмотни, мързеливи или нискообразовани , а за хора с дългогодишен стаж, две-три висши образования, които просто не са виновни за това, че нашите ръководители са некадърни и не могат да правят бизнес.

С тая война срещу торентите ще се постигне само едно на тоя етап - затваряне очите и устите на хората. Колкото един човек вижда и чува по-малко, толкова по-малко говори и толкова по-добре са управляващите.

• Автор

Използваме 1% по-малко пиратски софтуер

Публикувано изображение

Делът на използвания нелицензиран софтуер у нас е намалял с един процент през 2009 г., съобщиха от Сдружението на издателите на бизнессофтуер (BSA.org).

Данните са от проучване на софтуерното пиратство, обхванало над 100 страни в света.

Според резултатите процентът на използвания пиратски софтуер в България е достигнал 67.

Загубите за софтуерната индустрия от пиратството пък възлизат на 115 млн. долара, в сравнение със 139 млн. през 2008 г.

От сдружението коментират, че спадът води не само до намаляване на загубите, но показва и тенденция за постепенно нормализиране на софтуерния пазар у нас.

Въпреки глобалната финансова криза нивото на софтуерното пиратство спада в 54 от изследваните страни, а едва в 19 има повишаване, сочи проучването.

Независимо от това обаче в световен мащаб се наблюдава ръст от 41 на 43 на сто, главно в резултат на бързо развиващите се пазари с преобладаващо пиратство, като Китай, Индия и Бразилия.

Софтуерното пиратство е струвало на технологичните компании над 50 млрд. долара само миналата година, като най-големият дял в тази сума е заслуга на Азия. Въпреки това се отбелязва спад от 3% спрямо предходната година.

Според доклада за всеки 100 долара от легитимни софтуерни продажби през 2009-а други 75 долара са идвали от нелегитимен софтуер.

Най-голям "пират" е бившата съветска република Грузия - 95%, следвана от Зимбабве, Бангладеш, Молдова, Армения и Йемен.

В азиатския регион най-голям дял в използването на нелицензиран софтуер има Бангладеш, следван от Шри Ланка, Индонезия и Виетнам. С най-нисък дял в Азия пък се слави Сингапур.

Най-долу в стълбицата е САЩ с едва 20% незаконна употреба на софтуер, следван от Япония, Люксембург, Нова Зеландия и Австралия.

Според експертите пиратството засяга не само големите технологични гиганти, но и малките и средни фирми, като спъва растежа им у дома и по света.

Намаление от само 10 процентни пункта за четири години в Азиатско-Тихоокеанския регион би налял 41 млрд. в икономиките му и създадал 435 хил. работни места.

vesti.bg

:angry:

Уффф, не разбраха ли някои хора, че в арена, замунда и т.н. НЯМА пиратски софтуер, музика, филми и игри, има обмен на файлове. Пиратския софтуер, музика, филми и игри се предлага на други места и по други начини.

Явор Колев: Ще затворим "Арена" и "Замунда"

Това затваряне ще бъде ли придружено с затваряне на границата?

щом не искате да ви плащам данък ще ида там където искат

Редактирано от Стоби (преглед на промените)

Това затваряне ще бъде ли придружено с затваряне на границата?

щом не искате да ви плащам данък ще ида там където искат

Нищо не могат да затворят. Вчера т. нар. "холивуд" (шайка киноиндустриални акули) успя да затвори PirateBay само за няколко часа:

Холивуд пак изпрати Pirate Bay в нокдаун

След това Пиратската партия на Холандия пое хостинга на PirateBay и той пак си е ОК:

Пиратската партия стана новият хост на Pirate Bay

Засега резултатът е горе-долу 5:5. А у нас само Явор Колев е по-голям "антихрист" от Дявола.

Редактирано от john_jack (преглед на промените)

А у нас само Явор Колев е по-голям "антихрист" от Дявола.

И в допълнение дори и да го затвори Народа ще го побърка :)

Редактирано от 1ViPeR1 (преглед на промените)

Нищо не могат да затворят. Вчера т. нар. "холивуд" (шайка коноиндустриални акули) успя да затвори PirateBay само за няколко часа:

Холивуд пак изпрати Pirate Bay в нокдаун

След това Пиратската партия на Холандия пое хостинга на PirateBay и той пак си е ОК:

Пиратската партия стана новият хост на Pirate Bay

Засега резултатът е горе-долу 5:5. А у нас само Явор Колев е по-голям "антихрист" от Дявола.

да де ама в България колко подкрепиха пиратската партия на последните избори, колко от хората "подкрепящи" торент сайтовете гласуваха за ББ.

а решат а са го направили това е реалността в бгто

• 4 седмици по-късно...

Вижте сега,те че замунда и арена няма да ги затворят НЯМА,не това е идеята на пиратския софтуер,философията на пиратския софтуер е да се бъгва,да те дразни и да те отчая до такава степен че да минеш на FOSS и GPL,BSD лицензи,или да започнеш да си плащаш за съпорт.

Редактирано от bssd (преглед на промените)

• 7 месеца по-късно...

И Замунда и Арена трябва да бъдат затрити и ща бъдат - някой ден, защото нямат право да ограбват интелектуална собственост, т.е. да бъдат крадци. Потребителите, смятат, че съществуването на тези сайтове е добре за тях, без да си дават сметка, че когато има безнаказано нарушаване на законите и правилата, в крайна сметка потърпевшите са те. А, тези, които се мислят за много умни и хитри, знаещи и можещи компютърджии, и още, за големи играчи в голямата игра на надцакването, и пдкрепят споменатите по-горе сайтове, сигурно, не подозират, че, ако в нещо са спечелили, в крайна сметка прецаканите са те, от тези, които измислят правилата на играта. Крайно време е да разберем, че беззаконието облагодества единици, за сметка на всички нас, останалите и да започнем да се противопоставяме на всичките му форми, включително и на интернет пиратството, :) макар и да получаваме някакви благинки от него. Когато човек печели, не знае какво губи :) и обратното.

И Замунда и Арена трябва да бъдат затрити и ща бъдат - някой ден, защото нямат право да ограбват интелектуална собственост, т.е. да бъдат крадци. Потребителите, смятат, че съществуването на тези сайтове е добре за тях, без да си дават сметка, че когато има безнаказано нарушаване на законите и правилата, в крайна сметка потърпевшите са те. А, тези, които се мислят за много умни и хитри, знаещи и можещи компютърджии, и още, за големи играчи в голямата игра на надцакването, и пдкрепят споменатите по-горе сайтове, сигурно, не подозират, че, ако в нещо са спечелили, в крайна сметка прецаканите са те, от тези, които измислят правилата на играта.

Крайно време е да разберем, че беззаконието облагодества единици, за сметка на всички нас, останалите и да започнем да се противопоставяме на всичките му форми, включително и на интернет пиратството, :) макар и да получаваме някакви благинки от него.

Когато човек печели, не знае какво губи :) и обратното.

Напълно съм съгласен с последното ти изречение.И много те моля да ми обясниш защо примерно като учител получавам 450 лв съм ограбен ако реша да си сваля Фотошоп за около 700 долара?И наистина ми е интересно дали абсолютно всичко на твоя комп дали си го заплатила със собствени средства?

• Автор

И наистина ми е интересно дали абсолютно всичко на твоя комп дали си го заплатила със собствени средства?

:)

Ами да каже-

аз съм пиратка-на мен не плащат-и аз не плащам та тъй става

:)

Напълно съм съгласен с последното ти изречение.И много те моля да ми обясниш защо примерно като учител получавам 450 лв съм ограбен ако реша да си сваля Фотошоп за около 700 долара?И наистина ми е интересно дали абсолютно всичко на твоя комп дали си го заплатила със собствени средства?

Подобни провокации имаше и във форума на Арена.

Това често не са потребители като теб и мен, а подставени лица от фирми, които са регистрирали акаунти.

Каквото и да говорите, ако говорите с подставено лице, подобните ще си знаят своето, за тях само една истина е тяхната-тази, в която получават възможно най-много парички, без да им пука за материалното състояние на хората и дали могат да си позволят.

Репликата на мой въпрос на подобно подставено лице, по повод на моя реплика-Аз какво да направя, че просто нямам пари да си купя това, което ми трябва?

Отговора-"Ами ще спреш да излизаш с приятели, на заведение, да можеш да си купиш-ако не можеш, ще почнеш втора, трета там работа, който иска-намира начин. Не се оправдавайте хора, че сте мързеливи."

Някой, ПО ДЯВОЛИТЕ, ще вземе ли предвид, че бензина в западна Европа е на 2,27 в български лева, софтуера и филмите са на същите цени, но заплатите там вървят 2000евро за един лекар, например и т.н, а не като тук-500 МИЗЕРНИ български лева.

Ще се изравним с европейски цени, но заплати в повече пари никой не дава.А ЗАПЛАТИТЕ КОГА ще изравним?

Пиратство ще има, до тогава, до когато няма да можем да си позволяваме подобни неща.

Това, че сме беден народ и ни крадат политици-идиоти, значи ли, че по-малко искаме да четем, да се образоваме?

Значи ли, че сме втора ръка хора?

НЕ, РАЗБИРА СЕ.

Това нормален живот ли е?

А торент тракерите не могат да ги затворят, както и хостингите за споделяне на файлове, хъбовете и т.н

Специално торент тракерите-сървърите са в чужбина, имат огледални копия, които ако се спре едното-до няколко часа се пуска в действие друго и така...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

И Замунда и Арена трябва да бъдат затрити и ща бъдат - някой ден, защото нямат право да ограбват интелектуална собственост, т.е. да бъдат крадци. Потребителите, смятат, че съществуването на тези сайтове е добре за тях, без да си дават сметка, че когато има безнаказано нарушаване на законите и правилата, в крайна сметка потърпевшите са те. А, тези, които се мислят за много умни и хитри, знаещи и можещи компютърджии, и още, за големи играчи в голямата игра на надцакването, и пдкрепят споменатите по-горе сайтове, сигурно, не подозират, че, ако в нещо са спечелили, в крайна сметка прецаканите са те, от тези, които измислят правилата на играта.

Крайно време е да разберем, че беззаконието облагодества единици, за сметка на всички нас, останалите и да започнем да се противопоставяме на всичките му форми, включително и на интернет пиратството, :cool: макар и да получаваме някакви благинки от него.

Ще се цитирам

******, нали разбираш че монетата има две страни . Аз не ползвам програмите с комерсиална цел , нито съм тръгнал да правя пари от MS Officа и другите истории . Ще ти го представя по друг начин ... Ти си купуваш вестник , прочиташ го , и го слагаш БЕЗПЛАТНО други да го прочетат , ако туриш някаква цена за прочитането му тогава става комерсиално ! Друг пример : В моят малък град няма кино , за да гледам филм трябва да отида до близкият общински град , което струва пари ... ако ми хареса филма , който съм изтеглил от тракера и си заслужава киното , ще ги прижаля и ще отида НО ако не си заслужава парите . Същото важи и за музиката ... Като заговорихме за музика ... това са последните напъни на музикалната индустрия да ни вземат парите за едно CD което съдържа 14-16 песни , което м/у другото ще събере доста повече mp3 и то с доста по добро качество !

ОК ?

Хайде пишете си в религии и нека Господ ви помага , а оставете другото на нас ... стилът ви на изразяване много ми напомня за друг подобен потребител на форума , също толкова добър в същият раздел , говорещ с Бог и т.н. !

Ха със здраве !

Крайно време е да разберем, че беззаконието облагодества единици, за сметка на всички нас, останалите и да започнем да се противопоставяме на всичките му форми, включително и на интернет пиратството, :speak: макар и да получаваме някакви благинки от него.

Не мога да Ви разбера позицията.

Никога ли не сте сваляли нищо от въпросните торент тракери?

Не ви ли е минавало през акъла че дори и да ги няма тракерите ние пак нищо няма да си купим.

Ако вие можете да отделите 200лв за WINDOWS 7 Home аз не мога и ще ползвам Линукс.(И в момента го ползвам като втора ОС)

Ако можете да си позволите да си купите MICROSOFT MS OFFICE 2003 / 2007 Proffesional за 1000лв аз не мога и затова ползвам OpenOffice.

IE ми не мерси от години си ползвам Опера.

Антивирус? Аваст е чудесен и напълно безплатен.

Безплатни плеъри има толкова много умрял си някои за Уиндоус медиа плеър.

Пари за глупости нямам ако не мога да си изтегля нещо безплатно, ще търся алтернативи, но не бих го купил.

Има достатъчно безплатни програми а и със забрана на тракерите и затягане на контрола ми се струва че ще направят услуга на разработчиците на свободен софтуер.

Още си спомням времената когато взимахме касета/DVD от рентата и гледахме цялата махала.

Не считам че някои ограбва някого, ако тракери като Замунда и Арена не съществуваха:

Уиндоус нямаше да е най-разпространената ОС.

Никои нямаше да е чувал и за половината холивудски бълвочи и "звезди" от последните години.

Фотошоп? ама какво е това? Нещо като GIMP ама струва една камара пари.

Нашите "звезди" пък изобщо не мога да ги разбера какви претенции имат, вместо да се радват че освен родата и някои друг може по грешка да им изгледа/изслуша поредния "шедьовър" те ритат срещу ръжена и се правят на интересни.

Били сме ги ощетявали моля ти се.Вместо да се радват на безплатната реклама мърморят.

Не мога да Ви разбера позицията.

Никога ли не сте сваляли нищо от въпросните торент тракери?

Не ви ли е минавало през акъла че дори и да ги няма тракерите ние пак нищо няма да си купим.

Ако вие можете да отделите 200лв за WINDOWS 7 Home аз не мога и ще ползвам Линукс.(И в момента го ползвам като втора ОС)

Ако можете да си позволите да си купите MICROSOFT MS OFFICE 2003 / 2007 Proffesional за 1000лв аз не мога и затова ползвам OpenOffice.

IE ми не мерси от години си ползвам Опера.

Антивирус? Аваст е чудесен и напълно безплатен.

Безплатни плеъри има толкова много умрял си някои за Уиндоус медиа плеър.

Пари за глупости нямам ако не мога да си изтегля нещо безплатно, ще търся алтернативи, но не бих го купил.

Има достатъчно безплатни програми а и със забрана на тракерите и затягане на контрола ми се струва че ще направят услуга на разработчиците на свободен софтуер.

Още си спомням времената когато взимахме касета/DVD от рентата и гледахме цялата махала.

Не считам че някои ограбва някого, ако тракери като Замунда и Арена не съществуваха:

Уиндоус нямаше да е най-разпространената ОС.

Никои нямаше да е чувал и за половината холивудски бълвочи и "звезди" от последните години.

Фотошоп? ама какво е това? Нещо като GIMP ама струва една камара пари.

Нашите "звезди" пък изобщо не мога да ги разбера какви претенции имат, вместо да се радват че освен родата и някои друг може по грешка да им изгледа/изслуша поредния "шедьовър" те ритат срещу ръжена и се правят на интересни.

Били сме ги ощетявали моля ти се.Вместо да се радват на безплатната реклама мърморят.

не бе, плащат му за да пише глупости по форумите.

а иначе ми е интересно защо някой прокурор не застане до г-н Я. Колев и да защити действията му по въпроса с торентите и с проблема читанка.

ами всички от прокуратурата се крият зад г-н Колев. това че в сащ не се спазват човешките права означавали че и в България не трябва да се спазват а освен това имаме и закон за народните читалища.

мен ме ядосва това че информационните сайтове не са отразили точно какво се случи вчера, за мен това е явно пренебрежение към хората които се чувстват и искат да бъдат млади, с какво са по-важни някакви си там пияни футболни псевдо-фенове че на тях се обръща внимание

Това често не са потребители като теб и мен, а подставени лица от фирми, които са регистрирали акаунти.

Каквото и да говорите, ако говорите с подставено лице, подобните ще си знаят своето, за тях само една истина е тяхната-тази, в която получават възможно най-много парички, без да им пука за материалното състояние на хората и дали могат да си позволят.

Репликата на мой въпрос на подобно подставено лице, по повод на моя реплика-Аз какво да направя, че просто нямам пари да си купя това, което ми трябва?

Отговора-"Ами ще спреш да излизаш с приятели, на заведение, да можеш да си купиш-ако не можеш, ще почнеш втора, трета там работа, който иска-намира начин. Не се оправдавайте хора, че сте мързеливи."

Някой, ПО ДЯВОЛИТЕ, ще вземе ли предвид, че бензина в западна Европа е на 2,27 в български лева, софтуера и филмите са на същите цени, но заплатите там вървят 2000евро за един лекар, например и т.н, а не като тук-500 МИЗЕРНИ български лева.

Ще се изравним с европейски цени, но заплати в повече пари никой не дава.А ЗАПЛАТИТЕ КОГА ще изравним?

Пиратство ще има, до тогава, до когато няма да можем да си позволяваме подобни неща.

Това, че сме беден народ и ни крадат политици-идиоти, значи ли, че по-малко искаме да четем, да се образоваме?

НЕ, РАЗБИРА СЕ.

А торент тракерите не могат да ги затворят, както и хостингите за споделяне на файлове, хъбовете и т.н

Специално торент тракерите-сървърите са в чужбина, имат огледални копия, които ако се спре едното-до няколко часа се пуска в действие друго и така...

Напълно подкрепям това мнение.Стремежът е към максимална печалба разбира се.Народът е дойната крава.Данъци,такси,акцизи се увеличават.Патентно право и интелектуална собственост - доста размити понятия.Компаниите се дразнят,че технологиите се развиха.Светкавичен обмен на информация и бърз достъп до всичко.Как ще затегнат контрола?Полицай ще нахлуват в домовете ни и ще правят проверки.Ще тъпчат народа.Никой няма да търпи това.Много хора свикнаха на Уиндоус и може да си го купят.Аз лично и орязан офис пакет с word и excel, student edition мисля беше.И дотам.Нищо друго.Безплатни програми и никакви игри за по 100лв.Няма да ми трябва и мощна видеокарта.Видеотеките ще влязат в действие но музика не бих си купил.

Крайно време е да разберем, че беззаконието облагодества единици, за сметка на всички нас, останалите и да започнем да се противопоставяме на всичките му форми, включително и на интернет пиратството, :P макар и да получаваме някакви благинки от него.

Когато човек печели, не знае какво губи :sobbing: и обратното.

Браво,чудесно!

Много ми е интересно какъв според теб е шанса на хората от малките градове и селата да гледат филм на кино или да си купят CD с музика,DVD и прочие?Клони към нула!!!

Аз лично купувам музика,но тегля в много пъти повече, ако знам,че мога да намеря в нета това,което търся,не бих си го купил.Защо ли,ами защото все ще има десет по - важни неща,за които да дам тези 30 лв.Такъв ни е хала,такава ни е държавата.И спрете да ни навирате в носа корпоративния задокеански морал,докато работим за 500 лева,така ще е.

А иначе си заспивам вечер с чиста съвест.

Редактирано от atamatsu (преглед на промените)

НЕ, РАЗБИРА СЕ.

jjjjjk, беше хубаво да изчетеш темата, преди да почнеш да повтаряш стари спорове.

Да ти отговоря все-пак - в Западна Европа лекарите, които взимат по 2000 евро (въпреки че ми се виджат малко за лекарска заплата) ще плащат и средно по 500 евро наем, 200 евро сметки и 500 евро данък/осигуровки. Не си мисли, че навън парите валят от небето (ако не си забелязал дори англичаните взеха да посещават родното черноморие). Сигурно искарват 2 пъти повече пари от едно джи-пи в София. Обаче и разходите им са големи и за разлика от родните им колеги - намират пари да си платят софтуера. И знаеш ли защо? Не защото имат повече пари, а защото взимат на сериозно и ценят чуждия труд. Защото за тях софтуера е труд, докато българина дотолкова е свикнал да го краде, че заплащането му е нещо недостойно дори да се коментира. Аз като компютърен специалист ми е писнало от подобно отношение. Видиш ли, ние нямаме сметки за плащане, нашето обучение не струва пари и време, и това че труда ни е умствено натоварващ не е фактор - затова дай всички компютърни услуги и продукти да са безплатни.

Отделно ми е любопитно да споделиш какъв точно софтуер ти е жизнено важен, който не можеш да си позволиш, не можеш да му намериш алтернатива и не можеш без него???

Но, да оставим старите спорове - пак ще се повторя: ако пожелаят, доставчиците могат да резнат кранчето на всички Р2Р мрежи и тракъри. Дори към тези отвън. Въпроса е, че никой от тях не искат да си изгони клиентите. А, ако правителството пожелае - може да им нареди да го направят и тогава край с безплатния обят. Въпроса е, че никой политик не иска да отнеме единствената останала (безплатна) забавачка на изтормозеният ни народ.

Затова всичкия този шум е само за пред Европа, и за да се преместят парите от пиратската индустрия от един джоб в друг...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.