Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Явор Колев: Ще затворим "Арена" и "Замунда"

Featured Replies

"Омръзна ми разни мазни депутати да слугуват не на собствената си държава, а на интересите на американци, марсианци, турци, цигани и какви ли не. Господа депутати, сега ще ви кажа кога ще започна да си плащам филмите, които гледам, и музиката, която слушам: * Когато условията за живот в шибаната ни държава станат нормални за живот * Когато заплатата ми стане съизмерима с тези в Европейския Съюз * Когато децата на "обикновените хора", както вие ги наричате, отивайки на училище, разполагат с повече пари, с които могат да си купят нещо по-свястно от мазна баничка, 0смачкан сандвич или миризлив дюнер * Когато осигурите на същите тези деца едни нормални условия за учение, а именно - да не умират от студ по стаите през зимата, когато им осигурите транспорт от вкъщи до училище и обратно, както е по цивилизованите страни * Когато разни мазни цигани спрат да ходят по училищата и да пребиват учители и ученици от български произход, само защото ударили един шамар на някое миризливо нагло циганче, или ако това се случи - да изгният в затвора * Когато осигурите на пенсионерите нормално съществуване, а не някакви си 40 лева пенсия * Когато сметката за ток, телефон, вода и т.н. не е колкото половината ми заплата * Когато всички вие започнете да мислите за хората, които са ви избрали, а не само за своя лична изгода * Когато спрете да продавате Българските интереси на чужди държави, фирмички и организации * Когато мамка ви мръсна, си заминете, и на ваше място дойде някой по-свестен... * Може би тогава Пари за софтуер не давам - аз ползвам Линукс. И съветвам всики да ползват Линукс. Омръзнахте ми... Докато 90% от хората в страната мизерстват, ви пожелавам следното, уважаеми господа депутати: парите си за лекарства да давате, нищо хубаво да не видите... някой ден ще си получите заслуженото.... Толкова от мен. Ето такива неща стават в България. Коментара е от Петицията >>> http://bgpetition.com/petition-torrents/page-2.html Хайде всички да се подпишем и да спрем тоя МИЗЕРНИК !

• Отговори 183
  • Прегледи 21,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• kaldataforumuser
    kaldataforumuser

Вярвам, че ъплоудърите са достатъчно защитени от хищните лапи на тези гладни за слава и мръсни пари политици.. А колкото до мен като потребител: 1. Аз виждам филм в торрент тракер.. Нищо не разбирам о

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

Брее,тези мръсни гадни и долни свине скоро ще се наложат. А тази долна мижетурка Явор Колев,да не се прави на големие пе***аст,че като гледам и преди 3 години е правил опит за некви мизерщини,ама б

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

.

Този май пак е пропуснал нещо :)

Нали затова Adobe , Microsoft и много други компании всяка година организират дни за легализрина на техните продукти

на символични цени ;) Да вземе да си гледа там полицейската работа и да не се занимава с глупости :baby:

Мдам, май само музикалните компании пищят, софтуерните и филмовите си траят, защо ли ?!

Хора, а най-гадното нещо от всичко е че могат да спрат достъпа до замунда! Няма нужда да се изимат сървъри и т.н, просто си договарят с доставчиците на нет да блокират определени сайтове и ефекта ще е същия за жалост :baby:

Ха ха ха типични балкански коментари !!! Положението е от лошо на зле . Щом като може още да крадете краде те ... но не може да обвинявате интелектуалните собственици че си търсят правата чрез посредници като този Колев . Сега заплатите какви били и така нататак ... глупости и прочие ! Какво го интересува интелектуалния собственик че държавата ни е обран бустан и хората нямали пари . Някои на сила ли ви кара да купувате ??? Но това не ви дава право да толерирате пиратсвото . Така че крадете си но не изкарваите хората криви . Защото ако бяхте учили за програмисти и видите ваша интелектуална собственост по торентите ще мислите по друг начин . И аз свалям ама си трая защото не съм прав .

Хора, а най-гадното нещо от всичко е че могат да спрат достъпа до замунда! Няма нужда да се изимат сървъри и т.н, просто си договарят с доставчиците на нет да блокират определени сайтове и ефекта ще е същия за жалост :mad:

голям праз ... че и лук даже ... да я затворят ... ще ти дам линкове поне за 5 други тракера ... !

Ха ха ха типични балкански коментари !!! Положението е от лошо на зле . Щом като може още да крадете краде те ... но не може да обвинявате интелектуалните собственици че си търсят правата чрез посредници като този Колев .

Сега заплатите какви били и така нататак ... глупости и прочие ! Какво го интересува интелектуалния собственик че държавата ни е обран бустан и хората нямали пари .

Някои на сила ли ви кара да купувате ??? Но това не ви дава право да толерирате пиратсвото . Така че крадете си но не изкарваите хората криви . Защото ако бяхте учили за програмисти и видите ваша интелектуална собственост по торентите ще мислите по друг начин .

И аз свалям ама си трая защото не съм прав .

Ъ, ко каиш, аз примерно музика от торенти не тегля, гледам само ММ, МТВ и Планета по цифровата. А относно интелектуалните собственици имай предвид, че copyright е право на копиране, не е авторско право в истинския смисъл на думата. Автора си е взел своето. Пък и не мисля че щом някой доброволно е пуснал свои файлове с нещо си съм му го откраднал, ако го сваля.

Ъ, ко каиш, аз примерно музика от торенти не тегля, гледам само ММ, МТВ и Планета по цифровата. А относно интелектуалните собственици имай предвид, че copyright е право на копиране, не е авторско право в истинския смисъл на думата. Автора си е взел своето. Пък и не мисля че щом някой доброволно е пуснал свои файлове с нещо си съм му го откраднал, ако го сваля.

Ха ха ха тегли си ве , щом можеш , извиняваи прав сте . Ама ревете като обрани попови политиците ви дето сте си го избирали като ви крадът . Аве те всъщност не крадът ами си ползват правото да присвояват !

голям праз ... че и лук даже ... да я затворят ... ще ти дам линкове поне за 5 други тракера ... !

Тракери бол,въпроса е принципен...Днес тракери спират,утре ще искат и да им плащам,че живея...Нещастни г*золизци...

Вярвам, че ъплоудърите са достатъчно защитени от хищните лапи на тези гладни за слава и мръсни пари политици.. А колкото до мен като потребител: 1. Аз виждам филм в торрент тракер.. Нищо не разбирам от компютри, техника и т.н. Научен съм да кликна 2 пъти и да си сваля киното и да го гледам.. Не познавам нито актьорите, нито компаниите, които ми доставят тази продукция, така че щом е на пц-то ми, явно са го пуснали безплатно .. От къде мога да знам, че това нещо което свалям трябва да си го платя.., след като никой не иска от мен пари .. За мен това е просто пуснат в мрежата платен софтуер напр., с даден безвъзмездно и безплатно ключ, за да може да се ползва от всеки ... Така го разбирам аз .. И мога да дам още много примери .. Ние, които сваляме сме защитени .. Вярвам, че ъплоудърите имат средства, чрез които да се защитят от политечската мафия в БГ.. Имам чувството, че тези хора наистина не знаят какво правят.. Те имат ли дори бегла представа какво ги очаква в България, ако бъдат закрити торрент тракерите .. За ниските заплати - НИКОЙ не им търси сметка.. За порутените подобия на пътища - НИКОЙ не им търси сметка... За високите цени на тока - НИКОЙ не им търси сметка .. За високите цени на парното - НИКОЙ не им търси сметка... За високите цени на газта - НИКОЙ не им търси сметка .. За високите цени на храните и напитките - НИКОЙ не им търси сметка .. За безработицата - НИКОЙ не им търси сметка .. За постоянно увеличаващите се осигуровки, данъци и постоянно намаляващите заплати - НИКОЙ не им търси сметка ... За това, че за 20 години българското образование умря - НИКОЙ не им търси сметка .. За това, че използваха българския народ, за да свалят комунистите, а след това ни третират като РАЯ - НИКОЙ не им търси сметка .. Ами честно да си призная .. Май тези хора вече са постигнали целите си .. Убиха гражданското общество.. Толкова сме отчаяни, че НИКОЙ не си защитава законовите права и обществения статус .. Обучиха народа да стиска трохите в ръката си и да не протестира, защото ще изтърве и тях .. Накараха огромна част от хората, да бъдат убедени, че не сме нищо повече от една бедна "Африканска държава" и че "Индия" трябва да им бъде като обеца на ухото, че може да е по-зле.. Всеки ден четем и гледаме как нашите политици ни напомнят, че ние сме най-богатата държава, с най-нисък дефицит в ЕС, с най-стабилен бюджет, с най-малка безработица и с най-висок социален статус ... и очакват това да продължи до безкрай.. Убедиха ни, че има уж някаква криза, но всъщност тази криза единствено уби дребните "обикновени хора", които най-безсрамно взимат от хляба на "големите акули".. Бедните станаха още по-бедни, а богатите само за година-две вече е абсурдно да преброят нарастналото си състояние.. Ами да това е кризата .. Защо им е на обикновените хора да нарушават статуквото и да се опитват и те да живеят истински .., нали за тази цел си има "големи акули"... Нека да споделя нещо .. Това, което в продължение на 20 години огромна част от народа, държи заключено вътре в себе си, имам чувстото, че всеки момент ще експлодира.. Така като гледам не е далеч момента, когато отново тези, които ни управляват като РАЯ, ще разберат какво е да усетиш гнева на народа .. Има много тънки моменти, в които почват да правят грешки и при някоя следваща, ще се разкъса тънката връвчица, върху която са се качили всички .. и малко по-малко управляващите ще разберат, че са в парламента, благодарение на 7млн. души ..

...утре ще искат и да им плащам,че живея...

Ш' ма исфиняфаш - т'ва последното отдавна си е реална практика м*амка им :cool:

Ш' ма исфиняфаш - т'ва последното отдавна си е реална практика м*амка им :cool:

Е,то че си е практика,практика си е.Аз имам в предвид да ми сложат данък "Въздух"-че дишаш и замърсяваш природата с въглероден диоксид

Абе както са казали хората,две неща ще ги има винаги-смъртта и такива смешници,които да ни скубят.Макар че за смъртта не съм толкова сигурен...

Борбата с пиратството е обречена на провал.Той целия свят се бори и с наркотиците и проституцията,но като гледам не е спряло нито едното нито другото.Толкова ще спрат и пиратството.Поздрави.

сега като слушах по новините... проблема е не торентите, а СМС за гледане онлайн, но пък това не е замунда, а наносет и арена... Явно още се чудят за какво да се заядат и стелят наслуки, а ползват имената дето са чували :clap:

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

• Автор
То освен него още бая са за затваряне-глас и от мен.

Ето групата в Facebook. Хайде влизайте, за да си спасим сайтовете за информация...

Вчера, аз в тази тема казах нещо, ето потвърждение от тази сутрин:

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2944991

Не разбрах каква връзка имат замунда и арена с авторските права и с създателите на музика, филми, игри, книги и т.н?

В клипа се говореше кой колко пари прибирал от незнам си къде, какви легални платформи ще се създават и дрън дрън дрън глупостите на един глупак (без извинение) от НСБОП. Толкова е прозрачно, че всичко това го правят за да точат още пари от собствениците на тракерите. Но по този начин те ограничават обикновения потребител. Не може аз или който и да е да плащам по 1.20 или 2.40 за да изтегля филм който ще гледам за 2 часа и нещо. Накрая на месеца сметката за телефона няма да е 7-8 лева а ще стане 40-50 лева ако за всеки торент пращам СМС. Да вземем пример с 1.20 за филм. 20 стотинки ДДС, 50 стотинки за оператора, 5-10 стотинки за този който е заснел филма. А останалите 30-40 стотинки познайте къде отиват. Точно така, да пълнят гушата на идиота от НСБОП. То ако всеки творец получва по 10 стотинки на теглене на торент те всички творци, изпълнители, актъории други ще станат милионери за няколко месеца. Тогава ще сложат и надък върху тяхната печалба и какво ли още не и накрая политиците и държавните корумпирани органи ще бъдат не милионери ами трилионери. Докато обикновения потребител ще се чуди от къде да вземе пари да си плати едва едва сметките и ще се моли жълтите стотинки които му останат от тяхното смукане да му стигнат да си изхрани семейството което ще живее все по зле заради постоянно поскъпващите, вода, електроенергия, мобилни услуги, данъци и други. Това ще е бъдещето след години ако ги оставим да направят това. То така се почва. Първо торент тракерите като нарушават правата на потребителите и преписват вината на собствениците на тракерите. После ще почнат и да искат част от месечната такса за интернет дето се плаща.. Ще последва вдигане на таксите от доставчиците и кой е най-набутан? Всички се досещате. Няма нужда от повече глупости. Вместо да си стегнат гемиите да оправят пътищата, заплатите, здравеопазването и да наложат контрол на цените на търговците.

Ще спрат замунда и арена и какво ще стане? Ще почнем да теглим например от американския Thepiratebay. Ще се появят нови български тракери с съдържание изтеглено от там или качено от потребителите. Нищо няма да спрат с тези си глупости. Подписали ми секретен референдум. Ние като граждани имаме право да знаем за този референдум.Какво съдържа и дори подробнисти около него и дори трябва да ни питат дали сме съгласни с него.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Собственикът на ”Арена”: Не могат да ни затворят

Публикувано изображение

Сайтът "Арена БГ" е напълно изряден, а обвиненията от страна на ГДБОП за организирана престъпност са безпочвени.

Това обяви по телевизия PRО.BG едноличният собственик на торент тракера Елиан Гешев, цитиран от БГНЕС. Той отрече и твърденията, че крие собствеността си зад руски имена и фирми.

Вчера началникът на "Компютърни престъпления" в ГДБОП Явор Колев заяви, че по информация на службите сирийски гражданин с името Ахмед стои зад другия торент сайт "Замунда", а руснак - зад "Арена". Колев каза, че тези сайтове трябва да бъдат затворени.

"Съдът ще ги затвори, защото са пиратски сайтове, всеки го знае", каза Колев, цитиран от в. "Сега".

През 2006 и 2007 г. ГДБОП удари разпространението на нелицензиран софтуер, но на принципа на FTP сървърите. При него цялата налична информация се разполага на конкретен сървър и локализацията на източника на нелегален софтуер бе по-лесна. Впоследствие се утвърди практиката на торент размяната на файлове, при която потребителят тегли информация не от конкретен сървър, а от множество други потребители, които разрешават достъп до персоналните си компютри. Сървърите на "Арена" и "Замунда" обаче са в чужбина и не е ясно как биха могли да бъдат блокирани.

От своя страна Eлиан Гешев бе категоричен, че няма правно или фактическо основание за затварянето на "Арена". Според него МВР отдавна не си е актуализирало информацията.

"Собственик на този сайт съм аз, няма никакви руснаци, заяви Гешев. Данъчната ми декларация е качена в интернет и ако бяха проверили, щяха да видят кой стои зад "Арена", категоричен бе той.

"Още преди време аз съм предприел действия за изчистване на името на сайта и те са факт. В момента в нашата страница влизат около 600 000 потребители на месец или около 300 000 на ден, но те не влизат всеки ден. Сайтът Арена се е застраховал, като е уредил отношенията си с големите правоносители. По настояване на правоносителя ние махаме определено съдържание от сайта. На някои сме им дали правото сами да премахват такова съдържание. Става дума за 25 български и 4 чужди компании”, разказа Гешев.

Преди три дни европейският директор на международната Федерация на звукозаписна индустрия Фрeнсис Мур обяви, че България е на първо място по пиратство в ЕС. Затова от МВР бяха поискани законодателни мерки, за да могат потребителите в страната, които теглят пиратски софтуер, музика или филми да бъдат следени чрез интернет доставчиците. Предлага се потребител, нарушил авторските права, да се предупреждава два пъти, след което да бъде глобен.

Източник: dir.bg

Тия наистина се чудят кво да правят. Руснаци, убитаци... Мине не мине, айде пак, бих го приел дори по-добре, ако си пускаха сондичката (лакмусчето) да проверят общественото мнение, но за Бога не сме хванати от гората. Излагат се. Отделно това си е доволен повод за надигане на младата част от населението. Торрент революцията такъв шамар може да удари на управляващите по цял свят, че да се чудят накъде да хванат. Аз съветвам да внимават с тия теми, че бъркането с по-дебели предмети от пръст (перманентно стоящ) в задника на българското общество може да бъде пагубно за целия свят (2012). Отделно бих купувал редовно "интелектуален труд" под формата на музика и филми (иначе ходя на кино, ако съм 10000% сигурен, че си заслужава) само и единствено, когато така наречените "артисти" започнат да получават приходи около тия на обикновения убитак-гражданин, дето си сцепва задника и в химическа смес от нерви, стрес, нерви се опитва със зъби и нокти да стигне до края на месеца. Само като им видя жалните физиономийки по ТВ как страдат от пиратството, а още по-жалки тия дето ги защитават. Писна ми от травестити по музикалните канали, от силикони, от вампирски истории, от секви убитаци футболисти, дето вземат пари колкото Сирийския дълг към България, писна ми от мазни политици, некадърници, тарикати, пеещи на плейбек безименни девици, поп-култура, паркетни лъвове, физиономиите на политически трупове (да не ги изреждам, те си се знаят). Резолюция искам.

Тия наистина се чудят кво да правят. Руснаци, убитаци... Мине не мине, айде пак, бих го приел дори по-добре, ако си пускаха сондичката (лакмусчето) да проверят общественото мнение, но за Бога не сме хванати от гората. Излагат се. Отделно това си е доволен повод за надигане на младата част от населението. Торрент революцията такъв шамар може да удари на управляващите по цял свят, че да се чудят накъде да хванат. Аз съветвам да внимават с тия теми, че бъркането с по-дебели предмети от пръст (перманентно стоящ) в задника на българското общество може да бъде пагубно за целия свят (2012). Отделно бих купувал редовно "интелектуален труд" под формата на музика и филми (иначе ходя на кино, ако съм 10000% сигурен, че си заслужава) само и единствено, когато така наречените "артисти" започнат да получават приходи около тия на обикновения убитак-гражданин, дето си сцепва задника и в химическа смес от нерви, стрес, нерви се опитва със зъби и нокти да стигне до края на месеца. Само като им видя жалните физиономийки по ТВ как страдат от пиратството, а още по-жалки тия дето ги защитават. Писна ми от травестити по музикалните канали, от силикони, от вампирски истории, от секви убитаци футболисти, дето вземат пари колкото Сирийския дълг към България, писна ми от мазни политици, некадърници, тарикати, пеещи на плейбек безименни девици, поп-култура, паркетни лъвове, физиономиите на политически трупове (да не ги изреждам, те си се знаят). Резолюция искам.

Абсолютно те подкрепям.

Лошото е че в България хората знаят какво е положението, но дефакто много малко се опитват да го променят. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Аз нямам нищо против да ги затворят, но само когато заплатите и стандарта ни на живот станат като в държавите които изискват затварянето!!!

Аз нямам нищо против да ги затворят, но само когато заплатите и стандарта ни на живот станат като в държавите които изискват затварянето!!!

...и след като от там ни покажат с пример как става номера, като затворят торент сайтовете или поне достъпа до тях на собственото си население...

добре, да се върнем няколко години назад, ами спомняте ли си techno-ling.bg, поне аз от там теглех преди, е#аха му мамата, а сега с бързия интернет, сървърите в китай и парченца по 512кб, могат да пият една студена вода авторите. Вариант има, например в САЩ парамаунт плащат на торент тракерите да не качват техни изделия на сайтовете и те не го правят. да дойдат и да си платят парамаунт, колумбия и прочие на собствениците на замунда и арена. Те си мислят че ще открият топлата вода, а като го гледам тоя с голата глава къв е ръб, не съм сигурен дали въобще знае за какво иде реч, просто някой сигурно му е написал нещо, подписал се е че е шеф и го е прочел. Палячо!

Майтап ви се струва това,обаче гледам вече някои торен сайтове вдигнаха бял байрак(страница на която пише-Сайта в момента е в процес на ъпгрейд).Работата изглежда наистина е сериозна,а ние да си лаем тук като си нямаме работа.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.