Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кои са Ви любимите БГ народни песни?

Featured Replies

*Притури се планината*

*Полегнала е Гергана*

*Вечерай Радо*

<{POST_SNAPBACK}>

Последните две и на мен ми хсресват!

А сега TOВА е най-новата народна песен, която ме кефи! :nono:

• Отговори 56
  • Прегледи 34,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Благодаря vankata_6,линка ми се отваря,само с тегленето имам проблем..но ще опитам пак-може да е нещо временно

Моля за някаква идея откаде мога да си изтегля такива песни (български народни)-извън България

За всички извън страната &

За свички почитатели на народната музика, линкове с доста песни и клипове можете да намерите TYK

Моите топ 3

1. Сестра кани брата

2. Ако умра

3. Кара Кольо

Редактирано от noidea (преглед на промените)

много песни ни арат да се чувсваме българи,но аз харесвам Йовано,Йованке.но най-много се чувствам българка,когато чуя дунавското хоро.

Приятели! На 18 април се навършват 111 години от рождението на народната певица Гюрга Пинджурова! Една певица почти непозната за по-младите от вас.

Певицата, която изпя едни от най-популярните български народни песни. Починала на 10 ноември 1971 г.

Родена е през 1895 в гр.Трън. Завършва първия випуск на Държавното музикално училище в София,

където учи при Христина Морфова. Оперно пеене учи в консерваторията в Прага като ученичка на

проф. Фукс. От 1923 до 1938 е учителка по пеене и същевременно сътрудничи на Радио София, прави

първите си грамофонни записи на арии и художествени песни. От 1938 е изпълнителка на народни песни

в Радио София.

По този повод в гр.Трън в общинско читалище "Гюрга Пинджурова" организират честване с концерт-

спектакъл,изложба и представяне на книга.

Ha www.gaida.com можете да чуете нейни песни, има качен цял албум с най-прочутите и песни :bye:

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Е хайде де, никой ли друг не си пада по БГ народните песни, какво само чалгий, електронна и хип-хоп ли Ви допадат, какви БЪЛГАРИ сте!?

Мисля че най-много ми харесва "Йовано,Йованке".

Е хайде де, никой ли друг не си пада по БГ народните песни, какво само чалгий, електронна и хип-хоп ли Ви допадат, какви БЪЛГАРИ сте!?

Въпросните българи наистина са полудели по чалгата,и няма се учудя ако някой каже че любимата му българска фолкрона песен е някоя на оная карикатура Азис

Назад, назад моме Калино :clap:

Страхотна песен :) /имам и пристрастие към името - Калина, заедно с Елена - двете най-хубави чисто български имена/ :clap:

Ако някой може да ми даде линк да си я дръпна, че не мога да я намеря Публикувано изображение /не кавара на Слави - не си падам, всичко друго е добре дошло/

Поздрави Публикувано изображение

Назад, назад моме Калино :clap:

Страхотна песен :) /имам и пристрастие към името - Калина, заедно с Елена - двете най-хубави чисто български имена/ :clap:

Ако някой може да ми даде линк да си я дръпна, че не мога да я намеря Публикувано изображение /не кавара на Слави - не си падам, всичко друго е добре дошло/

Поздрави Публикувано изображение

Заповядай:

Володя Стоянов-Назад,назад моме Калино

Иван Дяков-Назад,назад моме Калино Публикувано изображение

Намерих ти и клип на песента в изпълнение на Николай Славеев и Глория Тук

:)

Редактирано от superstarche (преглед на промените)

Немога да изброя любимите си народни песни защото те са страшно много.Бих казала че правя Евала на Слави Трифонов който накара много от нас да оценят и заобичат истинските стойностни народни песни.Ако не беше запял Назад,назад моме Калино,Катерино моме или Йовано Йованке аз лично нямаше от къде да ги чуя.Шапка ти свалям Слави. :):clap::):clap:

Има много хубави български народни песни :) Любимите ми са Назад,назад моме Калино;Йовано,Йованке;Сестра кани брата и Ако умрам :)

Кога зашумят шумите буките Йовано Йованке :) Но не на Сл. Трифонов! :nono: Повторил съм се с хората по нагоре... Направете анкета .. :)

Заповядай:

Володя Стоянов-Назад,назад моме Калино

Иван Дяков-Назад,назад моме Калино Публикувано изображение

Намерих ти и клип на песента в изпълнение на Николай Славеев и Глория Тук

:bye1:

Хиляди благодарности!!! :clap:

П.П. И аз не долюбвам Слави Трифинов - изкривява всичко в чалга вариации!

Редактирано от drvdr (преглед на промените)

• 2 години по-късно...

Искате любими народни песни и изпълнители?!

Ето ТУК съм написал кои че и линкче има да си ги дръпнете :

Над 300 подбрани народни песни от над 100 певци и певици!

Допълнете ги!

:)

Редактирано от muntsho (преглед на промените)

• 7 месеца по-късно...

Зрравейте и от мен, ето ги моите любими народни песни са: Сестра Брата Кани Балите Манастири Излел Е Дельо Хайдутин и други, като цяло обаче си падам по шопските хора и народни песени :offtopic_s:

Македонско девойче и Назад, назад, моме Калино Публикувано изображение:offtopic_s:

това са и мойте любими песни (крадла Публикувано изображение)

Назад, назад моме Калино :offtopic_s: и Претуру се планина (ако се смята за народна :P )

изслушай я цялата братле

http://vbox7.com/play:3246caa2 Публикувано изображение

Редактирано от iCKATaAaAa (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.