Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кои са Ви любимите БГ народни песни?

Featured Replies

това ми е любимата песен (На Сърце Ми Лежи Мила Мамо), баба ми се казваше Севда и ми напомня за нея.
  • Отговори 56
  • Прегледи 34,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • 1 месец по-късно...
  • 2 години по-късно...
Здравейте, казвам се Илиана и от доста време търся една народна песен, обаче не знам точно текста, а само част от него. Много ще се раздвам, ако ми помогнете да я намеря. Та ето какво се пее в нея : ей брате селото ни гори, селото ни гори от четири страни....ако гори нека изгори пепел да стане. Благодаря предварително!!!

Там отдолу в росно ливаде, (2) брат и сестра лежат под бели чадъри. (2) Братът лежи, а сестра го буди: (2) - Стани, стани, братко, селото ни гори, селото ни гори от двете страни. - Нека гори от двете страни, нека гори да изгори, (2) както ази горях цели три години. (2) Първа година за първо либе, втора година за вранята коня, трета година за мъжка рожба. (2) Не ми е жал за първото либе, не ми е жал за вранята коня, най ми е жал за първата рожба, първата рожба - първата ни радост. А?

• 6 месеца по-късно...

Ами има много песни от които настръхвам. По начало харесвам родопските и някои на Слави Трифонов( но не всичките). Ето примерна листа: Заблеяло ми агънце Притури се планината Излел е Дельо хайдутин Даньова мама (в изпълнение на Бинка Добрева) Ела се вие превива Сестра брата кани Кога зашумят шумите Драгиева чешма Лале ли си, зюмбюл ли си Де се е чуло, видело син баща вързан да кара :( Канят ме мамо на тежка сватба ... и още мнооого други

Редактирано от wolf girl (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.