Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за процесор

Featured Replies

Привет на всички.

Искам да си сменя процесора със някакъв по мощен, в момента той е C2 DUO E2160. Молбата ми е да ми препоръчате някакъв за около 150 лв. Дъното ми Gigabyte P35-DS3R socket 775.

Благодаря

Според мен няма смисъл да наливаш пари в този компютър.Дори да препоръчаме процесор за около 150лв той няма да кой знае колко по производителен от този , с който си в момента.Ако не си , опитай се да овърклокнеш процесора , с който си в момента и да караш с него.Той има добър потенциал за това!За посочената цена може да се вземе http://sky.bg/Details.aspx?ID=14897

Втора ръка може да откриеш във форума на Data.bg. За тези пари в момента има Е 7400,за към 180-200 лв.- Е 8400.

няма смисъл. аз имам е2180, слагал съм е8200 и не видях абсолютно никаква разлика. а моя върви по 45лв, а е8200 по 170.

добави рам, ако си с 2гб. направи ги 4 вместо процесор.

няма смисъл. аз имам е2180, слагал съм е8200 и не видях абсолютно никаква разлика. а моя върви по 45лв, а е8200 по 170.

добави рам, ако си с 2гб. направи ги 4 вместо процесор.

Щом не успя да видиш разлика между Е2180 и Е8200, даже и i7 980X да сложиш няма да забележиш разлика...

Е2180 е осезаемо по-бавен, фабрично на 2GHz, докато Е8200 си е чудовище... И не излизайте с репликата "Клок", щото Е8*** хич не обичат да се клокват...

• Автор

Щом не успя да видиш разлика между Е2180 и Е8200, даже и i7 980X да сложиш няма да забележиш разлика...

Е2180 е осезаемо по-бавен, фабрично на 2GHz, докато Е8200 си е чудовище... И не излизайте с репликата "Клок", щото Е8*** хич не обичат да се клокват...

Какво предлагаш тогава за моя случай..?

Какво предлагаш тогава за моя случай..?

За какво го ползваш компютъра? Напиши цялата конфигурация да видим какво е най-добре да се смени.

Ами единят вариант ти е предложен от дявола - Е6500. Другият вариант е да търсиш втора ръка нещо от сорта на Е7400 или малко по-скъпият Е8200...

Те хората го казаха, просто не исках да го повтарям... Но не вярвай на тея, дето ти казват, че разлика между процесор на 2.0GHz и рпоцесор на 2.66GHz нямало. Има голяма разлика, само заради честотата, остави архитектурата...

• Автор

Ползвам компа предимно за забавление, филми,интернет, игри (Assassin's creed 2, Call Of Duty, NFS и т.н.) т.е съм едно голямо дете на около 30 години ;).

Та конфигурацията:

CPU: C2 DUO E2160

RAM: A-DATA 2GB DDR2 800MHz

MB: Gigabyte P35-DS3R

VC: XFX GF 8800GT 512MB Alpha Dog Edition

HDD: Segate 250 GB

Power Supply: point Of View - 450 Watt

За това се сещам по конфигурацията.

Редактирано от rlaguna (преглед на промените)

Ползвам компа предимно за забавление, филми,интернет, игри (Assassin's creed 2, Call Of Duty, NFS и т.н.) т.е съм едно голямо дете на около 30 години ;).

Та конфигурацията:

CPU: C2 DUO E2160

RAM: A-DATA 2GB DDR2 800MHz

MB: Gigabyte P35-DS3R

VC: XFX GF 8800GT 512MB Alpha Dog Edition

HDD: Segate 250 GB

Power Supply: point Of View - 450 Watt

За това се сещам по конфигурацията.

Определено ще се усети Е8ХХХ процесор в комбината с тази карта! Сигурен съм че със сегашният процесор, видеото не може да реализира пълният си потенциал. Кой беше казал по-горе, че не можела да се клоква тази серия, на това дъно? Е8200 или Е8300, може да върви стабилно на 4.2-4.4ГХц, в зависимост каква бройка процесор е улучена, с по-добро охлаждане и на висок клас дъно, е постигана стабилна работа и при 4.8ГХц.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Та конфигурацията:

Това беше важна вметка. Очевидно нямаш нужда от смяна на видеото, а за момента смятам, че и РАМ-та ти е достатъчно. Затова търсиш процесор втора ръка - Е7ххх или Е8ххх ( естествено втория вариант ще е по-добър ).

Интересно е само още дали оперативната памет е две пръчки по 1ГБ, или една пръчка от 2ГБ. Ако е вторият вариант, силно препоръчвам добавянето на още една такава 2ГБ-айтова, за двукананален достъп, целта е да не е оперативната памет, едно от тесните места в щайгата.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Интересно е само още дали оперативната памет е две пръчки по 1ГБ, или една пръчка от 2ГБ. Ако е вторият вариант, силно препоръчвам добавянето на още една такава 2ГБ-айтова, за двукананален достъп, целта е да не е оперативната памет, едно от тесните места в щайгата.

RAM-та е 2x1GB

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.