Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нуждая се от консултация...

Featured Replies

Здравейте.Наскоро ми предложиха една конфигурация на компютър заедно с монитор и офертата беше много изгодна.Купих си го.Обаче тъй като не разбирам много от хардуер,ви моля да погледнете частите и да кажете мнението си:

1.MB FOXCONN NF4XK8MC

2.CPU ATHLON64 3000+ /S939 FAN FOXCONN

3.DDRAM 512 MB 400MHz(като тука искам да попитам дали може да се замени с нова DDR RAM,да речем 2x1GB)

4.HDD 80GB EXCELSTOR SATA2/7200/8MB

5.NEC ND-3570A DVD+RW/-RW/16X

6.Video Ati X600 Pro 256MB/256 bit (a видеото как е?Става ли за игри?)

7.MIDTOWER ATX CASE 350W PFC silver&black

Тва е :huh: Не е голяма работа,но,повярвайте ми,много по-добър е в сравнение със стария ми...Та общо взето за игри,филми,музика ще го ползвам,но не бях сигурен дали ще мога да му прибавя още RAM,нова видео карта(ако трябва...) и т.н.Очаквам отговори.

1. Компютъра е пълна трагедия :)

2. Представям си тогава какъв е бил стария ти :huh:

3. Тотално са те прецакали ако си го взел скоро

И сега по темата.

1. РАМ памет можеш да сложиш максимум 2ГБ. Тук идва проблема обаче че ти имаш 1 платка 512 и или трябва да вземеш 2х1ГБ нови или трябва да добавиш само 1ГБ и да ти станат 1 + 512. Само че този тип РАМ е мнооого стара и доста скъпа

2. Относно видео картата. Можеш да сложиш каквато искаш при наличието на PCI-e слот. После ще можеш да си я използваш и аз по-нов компютър. :biggrin:

Това е от мен

"Много изгодно" колко точно трябва да значи и колко си готов да дадеш за ъпгрейт?

Здравейте.Наскоро ми предложиха една конфигурация на компютър заедно с монитор и офертата беше много изгодна.Купих си го.Обаче тъй като не разбирам много от хардуер,ви моля да погледнете частите и да кажете мнението си:

1.MB FOXCONN NF4XK8MC

3.DDRAM 512 MB 400MHz(като тука искам да попитам дали може да се замени с нова DDR RAM,да речем 2x1GB)

Тва е :P Не е голяма работа,но,повярвайте ми,много по-добър е в сравнение със стария ми...Та общо взето за игри,филми,музика ще го ползвам,но не бях сигурен дали ще мога да му прибавя още RAM,нова видео карта(ако трябва...) и т.н.Очаквам отговори.

И кой те е излъгал сещаш ли се коя е фирмата?

За рамта може. Видео картата е стара.

Забележи след X600 следва X1000 сериите след това 2000 HD 3000,4000,5500,5600,5700,5800 и последната в момента 5900.

Направо ми се струва, че са ти продали части втора ръка, колко му е като се има впредвид, че има фирми, като искаш ъпгрейд ти взимат стария компонент и с доплащане си взимаш нов.

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

1.MB FOXCONN NF4XK8MC

Тва е :) Не е голяма работа,но,повярвайте ми,много по-добър е в сравнение със стария ми...Та общо взето за игри,филми,музика ще го ползвам,но не бях сигурен дали ще мога да му прибавя още RAM,нова видео карта(ако трябва...) и т.н.Очаквам отговори.

Това става само за музея

Това става само за музея

ако е дал стотина лева с монитора заедно и монитора е що-годе свестен ще го преживее някак си. Нека да си признае колко пари е дал все пак ? И дали е склонен да даде още 600-700 лева минимум като си запази монитора и пак да пита "Става ли за игри?" huh.gif

Абе хора, стига си чешехте езиците... Имате конкретен въпрос за вече закупена конфигурация...

ЦЪК... Скъпичко излиза, но частите са стари... Потърси може някаде да намериш рам памет втора ръка, ще ти излезе далеч по-евтино.

офертата беше много изгодна.

Изгодна - зависи от цената , на която си е закупил!Иначе частите са доста старички като цяло.

Та общо взето за игри,филми,музика ще го ползвам

От пръв поглед мога да кажа , че за игри не става , за другите две го бива.Нова видеокарта трябва , захранване също , от памет минимум поне 512мб , иначе идеята 2х1гб е добра.Самият ъпгреид зависи от паричките , които си склонен да отделиш.Кажи с колко разполагаш и ще помагаме.

• Автор

Вижте ся...На мене ми е пределно ясно,че компютъра не е "блястящ" откъм характеристики,както споменах и в първия си пост.Няма да разберете защо съм си го взел тъй като не познавате цялата схема...Не съм се засилил да го правя "совалка"(както повечето персонални компютри на юзърите от този форум <.<),следователно няма да го ъпгрейдвам толкова много.Смятам да му взема RAM,щото 512 ми се струва малко,а пък видео карта.....живот и здраве ако изкарам някой друг лев ще купя и нова видео карта.А относно игрите май трябваше да доуточня,че нямам намерение да играя Crysis или Assassin's Creed,ами по-старичките игрици.Трябва ми просто да ми тръгват,не ми трябва да са на максимална графика...

Благодаря за отговорите.Ще се помъча да намеря RAM втора ръка,за да не ми излезе много скъпо. :ph34r:

Добре е !

И моят не е много по-различен. На сина е сглобен яко/не без помощта на Калдата/,но той играе...

Една позната даде маса пари за РС,на които би завидял и геймър,а само проверява два пъти дневно пощата си,и виси във Фейса и храни крави...

Човек има даден стандарт,и щом човекът е напред,в сравнение с предишният си,значи е доволен,а какво по-хубаво от това ?

1.MB FOXCONN NF4XK8MC

Тва е :clap: Не е голяма работа,но,повярвайте ми,много по-добър е в сравнение със стария ми...Та общо взето за игри,филми,музика ще го ползвам,но не бях сигурен дали ще мога да му прибавя още RAM,нова видео карта(ако трябва...) и т.н.Очаквам отговори.

Компютъра не е чак толкова лош но няма смисъл да го мъчиш, карай така докато издържи и после направо нов. Просто няма смисъл да си даваш парите за толкова стари части.Ако все пак ти се трошат пари вземи си още една плочка рам същата като твоята макар че ползата ще е минимална.

За нова видео карта трябва и ново захранване и процесор и става нов компютър :yanim:

не е добре... виждам как като се скапа дъното, ще си купиш нов комп... за нищо не става компа... не инвестирай никакви пари в тоя комп - просто достатъчно си се набутал, за да се набутваш още., ако си взем въпросния комп за 200лв е друг въпрос, но ако си дал повече от 300 много си се минал и бас държа че частите са втора употреба, (поне дъното, процесора и записвачката, както и видеокартата, която е 128 битова а не 256), в тоя случай и 200 лв са много... не става нито за филми (h264) a още по малко за игри (пасиансите не се броят) максимална графика на half-life2 базирани и quake3...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.