Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Загуба на пространство в С дял

Featured Replies

До вчера свободното на С дял ми беше около 2ГБ и нещо.Аз често го поглеждам колко се движи,и вчера изведнаж от 2ГБ и нещо стана на 300МБ-просто 2ГБ се изпариха.Пусках програми за чистене на излишни файлове-TuneUp и CCleaner.Гледах да не съм пльоснал на десктопа нещо голямо-няма.Sistem Restore-същата работа.На всичко отгоре и Интернета ми се срина-като го включа-изключва.Не може да зареди никаква страница.За сега го оправих-възстанових един системен файл-Winsock-и сега Нета хвърчи.Обаче тея 2ГБ ги няма и това е.Почва да ме съмнява ,че някоя гадина си разиграва коня из компа.Дайте съвет!

До вчера свободното на С дял ми беше около 2ГБ и нещо.Аз често го поглеждам колко се движи,и вчера изведнаж от 2ГБ и нещо стана на 300МБ-просто 2ГБ се изпариха.Пусках програми за чистене на излишни файлове-TuneUp и CCleaner.Гледах да не съм пльоснал на десктопа нещо голямо-няма.Sistem Restore-същата работа.На всичко отгоре и Интернета ми се срина-като го включа-изключва.Не може да зареди никаква страница.За сега го оправих-възстанових един системен файл-Winsock-и сега Нета хвърчи.Обаче тея 2ГБ ги няма и това е.Почва да ме съмнява ,че някоя гадина си разиграва коня из компа.Дайте съвет!

Намирисва на инфектирана система...

Следвай стъпките от тази тема !

Направи си видими папките, след това в документс енд сетинтгс намери локал сетингс, там има папка темп. Най-вероятно тя се е позапълнила. Аз скоро трих такъв темп с размер 40 Gb.

• Автор

Точно там влизах и направих това ,което казваш,но нямаше ефект

Ако си със Windows XP изтегли Pure Ra , разархивирай я и сложи всички отметки след което почисти. 

• Автор

И това направих с тази програма и зловреден софтуер почистих с други,но основния проблем си остана-2ГБ са безследно изчезнали от С дял.

И това направих с тази програма и зловреден софтуер почистих с други,но основния проблем си остана-2ГБ са безследно изчезнали от С дял.

Виж дали това ще покаже кой е виновника:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=155046

• Автор

Благодаря! Мача е ясен-открих с една програма(Folder Size) един файл-pagefile.sys-които се вижда само в програмата и е с размер 2974 МБ-точно колкото ми се губят.Проблема е ,че не се вижда нормално в Експлорера и не знам как да го очистя.

Благодаря! Мача е ясен-открих с една програма(Folder Size) един файл-pagefile.sys-които се вижда само в програмата и е с размер 2974 МБ-точно колкото ми се губят.Проблема е ,че не се вижда нормално в Експлорера и не знам как да го очистя.

Ако виждаш пътя до него, т.е. точната последователност от папки, в които трябва да влезеш за да го достигнеш, то рестартирай компютъра и натисни F8, избери сейф мод уит команд промт. Ще те прати на С:..... от там ако си наясно с DOS започваш да навлизаш по пътя, който си записал към папката със файла. Даваш erase *.* и готово.

Не те съветвам да го триеш... прочее избягвай да пипаш *.sys-файлове (особено на C:\), ако искаш работещ Уиндоус ;)

Ако виждаш пътя до него, т.е. точната последователност от папки, в които трябва да влезеш за да го достигнеш, то рестартирай компютъра и натисни F8, избери сейф мод уит команд промт. Ще те прати на С:..... от там ако си наясно с DOS започваш да навлизаш по пътя, който си записал към папката със файла. Даваш erase *.* и готово.

Патаране, чети и мисли преди да постваш!

Това ти е виртуалната памет, даже и да го изтриеш той пак ще бъде създаден. И той е да помага!

Разбирам Капитане, но преди няколко дена при мен се беше образувало едно такова чудо, с големина 40 GB. Бях почнал да правя имидж на Основния дял, но се наложи да го спра по средата. Като се върнах после на компютъра, видях, че ми е заело споменатите гигабайти. Опитах да го трия през Уиндоус, не стана и после под DOS стана. Така си освободих пространството, въпреки че може по-късно пак да бъде създаден файла.

Редактирано от pataran (преглед на промените)

Разбирам Капитане, но преди няколко дена при мен се беше образувало едно такова чудо, с големина 40 GB. Бях почнал да правя имидж на Основния дял, но се наложи да го спра по средата. Като се върнах после на компютъра, видях, че ми е заело споменатите гигабайти. Опитах да го трия през Уиндоус, не стана и после под DOS стана. Така си освободих пространството, въпреки че може по-късно пак да бъде създаден файла.

Това може да стане само ако не си ограничил размера на виртуалната памет (което не е добра идея). Освен това файла е 2 Г при него :)

Това може да стане само ако не си ограничил размера на виртуалната памет (което не е добра идея). Освен това файла е 2 Г при него :)

Не съм, защото не съм го правил до сега. Както си е по стандартните настройки, така е. Дори си признавам, че не знам къде се намира това в "Седмицата".

Не съм, защото не съм го правил до сега. Както си е по стандартните настройки, така е. Дори си признавам, че не знам къде се намира това в "Седмицата".

Аааа, 7, ами личната ми препоръка е да го потърсиш и да го настроиш на постоянна стойност т.е. минималната=максималната

http://kb2.adobe.com...4/kb404939.html (като гледам и Адоб го препоръчват). Но имай предвид че това зависи от размера на РАМ

П.П. Не го прави три пъти РАМ както го препоръчват по-горе, другото е ОК

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• Автор

Добре приатели,но-ще ми кажете ли в крайна сметка как да си върна изгубените 2ГБ и всичко да си е като преди и какво да правя с тоя файл?

Добре приатели,но-ще ми кажете ли в крайна сметка как да си върна изгубените 2ГБ и всичко да си е като преди и какво да правя с тоя файл?

Те не са загубени!!! Това е виртуалната ти памет. АКо не знаеш какво е това просто го потърси в интернет!!!

Аз дадох своя съвет, другите бяха против. Ти решаваш....!!!!!

• Автор

Разбирам,че е виртуьлна памет.Но как до вчера на С дял имах свободни около 2 и нещо ГБ,даже 3 ГБ и изведнъж свободното пространство намалява до 300-400 МБ.Къде е била до сега в продължение на 3 години тая виртуална памет на компа,че имах това свободно място,а изведнъж ми ги орязва тая виртуална памет и тоя файл.Нещо не ми се вразват нещата.Значи трябва да си отиде на мястото кадето е била и да ми освободи С то.

Редактирано от m160k (преглед на промените)

Разбирам,че е виртуьлна памет.Но как до вчера на С дял имах свободни около 2 и нещо ГБ,даже 3 ГБ и изведнъж свободното пространство намалява до 300-400 МБ.Къде е била до сега в продължение на 3 години тая виртуална памет на компа,че имах това свободно място,а изведнъж ми ги орязва тая виртуална памет и тоя файл.Нещо не ми се вразват нещата.Значи трябва да си отиде на мястото кадето е била и да ми освободи С то.

Значи има други файлове за триене, а не този.

Както писах по-горе, имало е някаква твоя дейност, която е заела тази твоя виртуална памет. Вероятно по някаква причина, не се е освободила, останала е заета. Опитай се да си върнеш "лентата" и може и да се сетиш какво си правил. В крайна сметка важното е искаш ли да изтриеш файла или не. Аз моя го изтрих и "голям праз" ако ми се срине Уиндоуса. След 10 мин. пак го почвам, защото си имам имидж.

Както писах по-горе, имало е някаква твоя дейност, която е заела тази твоя виртуална памет. Вероятно по някаква причина, не се е освободила, останала е заета. Опитай се да си върнеш "лентата" и може и да се сетиш какво си правил. В крайна сметка важното е искаш ли да изтриеш файла или не. Аз моя го изтрих и "голям праз" ако ми се срине Уиндоуса. След 10 мин. пак го почвам, защото си имам имидж.

Този файл е с нормален размер (обикновено pagefile=ram * 2), и винаги си е бил там (просто не се вижда, защото е системен).

m160k прегледай пак инфото от "folder size" и ако няма други големи файлове, може би просто имаш много инсталирани програми или много temp-файлове.

Този файл е с нормален размер (обикновено pagefile=ram * 2), и винаги си е бил там (просто не се вижда, защото е системен).

m160k прегледай пак инфото от "folder size" и ако няма други големи файлове, може би просто имаш много инсталирани програми или много temp-файлове.

Скоро едно момче се оплакваше от препълване на диска и се оказа, че е гледал онлайн филми, прекалено много и темпфайловете му задръстили С:-то. Да ли не е там заровено кучето?

• Автор

Благодаря за предложенията,но-нито има много инсталирани програми,нито темп-файловете са препълнени,нито пък е от онлайн телевизия.Всички тези неща са проверени ръчно и със съответните инструменти с помощта на много по напреднали в тея "науки" от мен хора от този форум.

Благодаря за предложенията,но-нито има много инсталирани програми,нито темп-файловете са препълнени,нито пък е от онлайн телевизия.Всички тези неща са проверени ръчно и със съответните инструменти с помощта на много по напреднали в тея "науки" от мен хора от този форум.

Здравейте!За мен до болка познат проблем.Поставен многократно в този форум и други такива и без стойностни отговори!Моят диск се пълнеше постоянно докато започна да свети на червено.След доста ровене по такива форуми реших и пробвах тази програма:Raxco PerfectSpeed PC Optimizer 2.0.0 Build 112 .При три случая тя ми помогна,при друг обаче се наложи преинстал.Това мога да предложа,споко не си само ти с този проблем!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.