Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на нова видеокарта

Препоръчан отговор

Мисля да си купувам видеокарта,защото сега съм с няква вградена, обаче захранването малко ме притеснява-незнам каква марка е само има един надпис отгоре MODEL: LPK 19-35 и пише 350W-знам, че е малко и не искам да го сменям, защото нямам възможност-аз имам няколко карти набелязани, но искам да ми кажете захранването дали ще издържи и коя от тях е най-добра или да ми предложите няква друга

SAPPHIRE HD5570(1GB)-160лв

SAPPHIRE HD5670(512МB)-167лв

Inno3D 9600GT (512MB)-147лв

GIGABYTE HD4670(1GB)-150лв

SAPPHIRE Ultimate HD4670-140лв

Искам да е видеокарта, която не иска много захранване и повечето игрички да вървят на макс(не говоря за най-новите игри)-да не ми се налага да сменям захранването или да купувам допълнително охлаждане! Да поддържа Windows 7/мисля, чме асамо 5670 поддържа DX11 и харчи най-малко захранване, но не ми се вмества в бюджета все още/-бюджета е до 150лв някъде, но може да събера и още-най-много до 170лв-може и да е под 140лв стига да отговаря на изискванията ми! Очаквам предложения :whist:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Направи една снимка на лепенката на захранването,но ме съмнява ,че е менте...така ,че е добре да се смени за да не отнесе новото видео или цялата машина при някой токов удар или от само себе си.

Едно PSU FORTRON ATX-4035/350 е око 45-50лв. Ще стигне (освен ако процесора не е някой клокнат 4 ядрен) пък и както казва мики маус това не е харчене на пари ,а инвестиция(доброто захранване).

В плесио има 5670 за 150лв и захрнване стават около 190лв.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Eто снимки

http://prikachi.com/files/1608537D.jpg

http://prikachi.com/files/1608540O.jpg

http://prikachi.com/files/1608541r.jpg

Не искам да сменям захранването, ако това не става ми предложете друга видеокарта до ~150лв, на която това захранване ще и е досатъчно!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

...на която това захранване ще и е досатъчно!

Не е въпросът да е "достатъчно". Въпросът е да не се скапе след като поработи повече време при товар. А този linkworld може вече и да сдава багажа, особено ако е по-старичък (най-малкото може да го отвориш и да му видиш кондензаторите). Като марка е на едно ниво с Codegen, JNS, ColorSit и т.н., тоест боклук. От тия 350 вата минутна мощност, реално сигурно дава около 230-250 постоянна. Принцпно и те могат да са достатъчни да се захрани системата ти, зависи от другите компоненти, но е доста рисковано. Защото в доста случаи, захранването може да ти пусне по-голямо напрежение и да ти поизгорят останалите чаркове. Скапано захранване си е риск. Най-добре инвестирай 100-тина лева в качествено захранване, а видеокартата я остави по-нататък и без това сега не е благоприятен момент за покупка на видеокарти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Чак 100лв. за ново захранване няма смисъл, но за 52лв. може да се вземе HIPRO HP-E4009F5WP. Остава автора на темата да каже какви са останалите компоненти от системата - дъно, процесор и RAM, пък после ще мислим каква видеокарта е подходяща за конфигурацията. Но смяната на захранването е задължителна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

5670 харчи под натоварване до 61 вата. Даже и куча марка захранване ще я поеме спокойно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Чак 100лв. за ново захранване няма смисъл, но за 52лв. може да се вземе HIPRO HP-E4009F5WP. Остава автора на темата да каже какви са останалите компоненти от системата - дъно, процесор и RAM, пък после ще мислим каква видеокарта е подходяща за конфигурацията. Но смяната на захранването е задължителна.

Подкрепям-това е чудесен избор за бюджотно захранване.Че и фул рендж.

+1

SLI че ще тругне ще тръгне ама не се знае колко ще издържи захранването.

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

публикувано (редактирано)

Дъно:Foxconn A6VMX(-K)

Процесор: AMD Athlon II x2 240 3GHz

Рам: 2GB DDR2

Хард: 320ГБ

Не ми се сменя захранване! Искам да си купя нова видеокарта, защото тази вградената ми прави проблеми вече и е супер бавна-имам ся 140 лева, но мога да събера още 20-30 мах-искам хубава видеокарта за тези пари или по-евтина! Ако толкова се налага да го сменя ще го направя и ако има риск за другите компоненти! Или да купя захранване и няква по-евтина карта или втора ръка? Другия вариант да купя 5670, както каза sliderum харчи малко захранване, но в този магазин където е 150лв не мога да се регистрирам, а без регистрация картата е 169?!?!

Редактирано от gig93 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

3 варианта имаш

1.Взимаш 5670 на риск (not recomeded) :speak:

2.Взимаш 4670 + посоченото захранвне от Людмил за 170лв

3.Примерно 4770 втора ръка за 120лв+ захранването

ПП:И все пак в сезон сме в който има бури,грамотевици,токови удари и други благинки.

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дъно:Foxconn A6VMX(-K)

Процесор: AMD Athlon II x2 240 3GHz

Рам: 2GB DDR2

Хард: 320ГБ

Не ми се сменя захранване! Искам да си купя нова видеокарта, защото тази вградената ми прави проблеми вече и е супер бавна-имам ся 140 лева, но мога да събера още 20-30 мах-искам хубава видеокарта за тези пари или по-евтина! Ако толкова се налага да го сменя ще го направя и ако има риск за другите компоненти! Или да купя захранване и няква по-евтина карта или втора ръка?

Никакъв смисъл от ново захранване! Без картата компютъра харчи около 100вата при пълно натоварваване без оверклок. С картата(5670), максималното потребление, едва ли ще превиши 160-165вата. Колегите се плашеха от това, че може да са по-сериозни останалите компоненти, но в случая страха им е неоснователен, но пък не пропускат възможноста от презастраховане.Само че в случая ще струва излишни blink.gif ! Взимай смело картата и се кефи.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето защо захранването е слабичко... Ако имаше не по-мощно, но по-свястно захранване бих ти предложил 4770 ASUS Formula. Суперпроизводителсност и суперкачество за 180лв. Но тя папка сериозно повече ток от 5670, макар да е сериозно по-бърза... За това при тея компоненти 5670 би бил по-добрия избор за да не рискуваш здравето на машинката си...

хм... Всъщност пиша глупости... Като се поразрових 4770 е около 80вата максимално... Спокойно можеш да се оборудваш с 4770 и да си живееш живота :lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...