Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя Религия Да Избера?

Featured Replies

Не съм на същото мнение. Ако не знаеш сам кое е добро и зло, ако не знаеш сам и не може да прецениш кое е правилно и неправилно, дори и да имаш религията, пак ще си изгубена душа.

Силатата е да мислиш сам, да преценяваш сам, а не да се базираш на чуждото мнение, норми, правила и порядки, което се явява религията.

Мога да мисля сам и мразя някой да ми наптрапва нещо.

Никога не съм бил вярващ. Как религията е изградила атеиста ми кажи...

Религиите и тяхното злеинтерпретиране или(пък не?)водят след себе си войни и смърт.

Инквизицията не са я създали атеистите...

И няма да дам на нищо да помрачи ума ми или да ми влияе.

Искам да постъпвам както ми повелява сърцето и съвестта и така ще правя. Независимо какво казва религията по въпроса.

Бях коментирал в друга тема как Християнството и Исляма са се отнасяли с жените като парцал. Хич не съм съгласен с това, което религиите са "повелявали"

МИСЛЯ, следователно съществувам

Свобода, равенство, братство!

Моите девизи!

Дам, но ти не се отличаваш кой знае колко от някои мои приятели, които са и вярващи.Те казват същото, което и ти с разликата, че зачитат съществуването на Бог. :eek: Вярващите също са много добри и порядъчни хора.

За протокола, аз също вярвам, но съм маниачка на тема религия ... това, което се опивам да кажа, че религията е неизменна част от съществуването ни ... И се радвам, че съществува (отчасти), защото тя кара някои хора да си сложат граници на постъпките..да вярват, да се страхуват, помисли си, ако никои не вярваше, че съществува сила, която някой ден, някъде си ... ще ги накаже за постъпките им, какво би се случило с човечеството? Ти си се изградил като личност и смяташ себе си за достоен човек, добре, но не всеки има твоето мислене, нали? В каква личност би се превърнал човек, ако се различава от теб (защото смятам, че мисленето ти е правилно!) и плюс това е невярващ? Навярно "унищожител" ...

Бях коментирал в друга тема как Християнството и Исляма са се отнасяли с жените като парцал. Хич не съм съгласен с това, което религиите са "повелявали"

И до ден днешен никои не може каже със сигурност какво точно повеляват различните религии.Може някой да е решил да добави нещо в Библията или Корана, за собствени облаги? ... Но това не е причина да спреш да вярваш напълно.
  • Отговори 57
  • Прегледи 10,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• BMW Маниак
    BMW Маниак

Аз моята съм я избрал горе долу когато бях на възръста на автора смених няколко религии от тогава макар че идеологията им е почти съща . От долари през марки и сега съм на тази ! Та всеки им

• Мисля че ще изглежда по-добре АкО РеДиШ ГлАвНиТе БуКвИ ПрЕз ЕдНа. @ 0щ3 п0-як0 щ3 3 @к0 з@м3няш буквит3 т@к@.....

• Най-добре първо да се научи да пише Да, бива, Празни приказки и забава също е добър раздел

И до ден днешен никои не може каже със сигурност какво точно повеляват различните религии.Може някой да е решил да добави нещо в Библията или Корана, за собствени облаги? ... Но това не е причина да спреш да вярваш напълно.

Далеч не просто е добавил, атеистите казваме, че Те с точно такава цел са написани. Колебаещите се казват, в зависимост от степента на която са се наклонили, дали в посока на атеизма или в посока на вярата, че може повече или по-малко да е добавеното.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Далеч не просто е добавил, атеистите казваме, че Те с точно такава цел са написани. Колебаещите се казват, в зависимост от степента на която са се наклонили, дали в посока на атеизма или в посока на вярата, че може повече или по-малко да е добавеното.

Ахам...май си прав.Интересно ми е къде ли спадам аз... нито съм заклета атеистка, нито пък съм кой знай колко вярваща :eek::eek: in the middle .. xaxax

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Ахам...май си прав.Интересно ми е къде ли спадам аз... нито съм заклета атеистка, нито пък съм кой знай колко вярваща :eek::eek: in the middle .. xaxax

Определено не те виждам като фанатично вярваща, иначе нямаше да използуваш дяволското изобретение - компютъра и нямаше да си приказваме тук, а щеше да ти идвам на посещение в монахинското местообиталище...

Избери Джедай! Много е cool, дори да нямаш светлинен меч и да не владееш Силата. May the Force be with you... nigga'!

• 1 месец по-късно...

Моля помогнете!!!! На 14 години съм, започва лятната ваканция скоро,а просто не мога да реша по кой път да тръгна!!!

Чел съм много книги за будизма и индусите и мисля, да тръгна по пътя на будизма, знаейки, че това е правилният път, но от друга страна имам чувството, че в един от миналите си животи съм живеел през средновековието и съм бил кръстоносец(член на "Ордена на тамплиерите") и това чувство постоянно ме преследва и ме пренася обратно в 12 век. А щом съм бил тамплиер, следователно съм бил християнин. Помогнете!

Благодаря предварително.

Публикувал съм този пост и в други теми...

Аз съм християнка и мисля че няма предишни животи и това че мисллиш че има не означава че си будист . Християнтвото е твоята религия . Защото Христос умря на кръста за нашите грехове и този който вярва ще има вечен живот .

Ако някой се интересува мога да му кажа ощте в подробности по скупе!!! :blink:

Ех колко би бил прекрасен света без религии

аз съм атеист и нищо не би ме накарало да се променя

Напротив Бог може да те промени....

Не ти трябва куха религия. Избери Божието Слово, само там има живот. Не слушай какво ти говорят другите.

Не съм на същото мнение. Ако не знаеш сам кое е добро и зло, ако не знаеш сам и не може да прецениш кое е правилно и неправилно, дори и да имаш религията, пак ще си изгубена душа.

Силатата е да мислиш сам, да преценяваш сам, а не да се базираш на чуждото мнение, норми, правила и порядки, което се явява религията.

Мога да мисля сам и мразя някой да ми наптрапва нещо.

Никога не съм бил вярващ. Как религията е изградила атеиста ми кажи...

Религиите и тяхното злеинтерпретиране или(пък не?)водят след себе си войни и смърт.

Инквизицията не са я създали атеистите...

И няма да дам на нищо да помрачи ума ми или да ми влияе.

Искам да постъпвам както ми повелява сърцето и съвестта и така ще правя. Независимо какво казва религията по въпроса.

Моите девизи!

Всички можем да мислим сами, само че не винаги можем да пеценяваме правилно! За инквизицията ако имаш пред вид ,че е създадена от християни - гпешиш! Не всеки, който казва за себе си : "Аз съм християнин." е наистина такъв. Така че, инквизицията идва от хора лицемери нямащи нищо общо с Исус Христос!

Религията е изградила атеиста като по някъв начин му е повлияла тои да и се противопостави. Така че не е съвсем безучастна.

Сърцето на човека е много измамливо. Влияе се от моментната ситуация и среда.

Християнството и исляма имат напълно противоположни принципи за отношението към жените. От малкото което знам за исляма, аз също смятам че се отнася с жените "като парцал". Но не мога да кажа същото за християнството. Христос издига жените до равенство с мъжете. За жените е платена същата цена както за мъжете. Евреите не са общували със самаряни (смятайки ги за нечисти), а също са имали обичай да не разговарят с жените на обществено място. Христос обаче не просто разговаря с една самарянка на обществено място, но я моли да му даде вода от нежните съдове. Освен това след възкресението си Исус христос се явява най-напред на жени! В Библията се говори още много за това колко ценни са жените!

Може да помислиш и да се поинтересуваш още!

Моля помогнете!!!! На 14 години съм, започва лятната ваканция скоро,а просто не мога да реша по кой път да тръгна!!!

Чел съм много книги за будизма и индусите и мисля, да тръгна по пътя на будизма, знаейки, че това е правилният път, но от друга страна имам чувството, че в един от миналите си животи съм живеел през средновековието и съм бил кръстоносец(член на "Ордена на тамплиерите") и това чувство постоянно ме преследва и ме пренася обратно в 12 век. А щом съм бил тамплиер, следователно съм бил християнин. Помогнете!

Благодаря предварително.

Това коя религия да изберещ е лично твое право на избор. Никой не може да те задължи или попречи. Искам да кажа, че чувствата са измамливи. Днес имаш едно чувство, а утре ситуацията се е променила заедно с чувствата ти и вече чувстваш нещо съвсем различно. Това какво чувстваш не винаги отговаря на реалността.

Не е възможно да си бил християнин, а след това да си се преродил. Двете неща са взаимно изключващи се. За да можеш да вземеш правилно решение, трябва да си много добре осведомен. До колкото разбрах чел си много за будизма и индусите. Но изглежда не знаеш много за Исус Христос и последователите му. Така мисля, защото смесваш християнство и прераждане.Съветвам те да проучиш по-добре християнството. А след това ще можеш да прецениш по-добре сам за себе си.

...

- В Библията се създава и утвърждава негативен, дори отблъскващ образ на жената - тя е създадена от Бога втора след мъжа, докато в природата е обратното - мъжът се ражда от жена; Ева, обладана от стремежа за господство и богоравенство престъпва Божията заповед и донася най-тежката участ на човека - неговото грехопадение и изгонването му от рая /Бит. 3:1-6, 23/ ; и т. н. /Вж. 6/.

- Като представя жените по-слаби от мъжете, като ги натоварва единствено с функцията да раждат деца и отглеждат потомство /чисто биологични функции/ Светото Писание обосновава и увековечава патриархалното господство на мъжа, неравноправието и подчинеността на жените в доминираните от мъжете обществено устройство и практика. Библията многократно посочва какво е мястото на жените в обществото - те не само не трябва да се „месят в мъжките работи", но и съзнателно да се изолират от тях, защото се подчиняват на чувствата си, а не на разума си, поддават се по „естеството на своята природа" на изкушенията на Дявола /1/, поради което не само нанасят вреди, но и стават опасни за самото съществуване на мъжа и обществото, водят към Богохулство и Богоотстъпничество, до отпадането на човека от Бога и подчиняването му на господството на Сатаната.

- Свещеното Писание и особено Свещеното Предание утвърждават второстепенната роля на жените в създаването и разпространението на християнското учение, в изграждането на Църквата, в нейната дейност и в църковната йерархия. Иисус е представен като „ Син Божи", но и такива положения от Новия Завет като тези, че ученици, а по-късно и първоапостоли и основатели на Христовата Църква са само мъже, че свещенослужители също стават само мъже, че дори Света Дева Мария- Богородица, не е удостоена с правото да бъде първоапостол и първосвещеник, че в своите послания Светите апостоли отстояват позицията за пълното подчинение на вярващите жени не само в църковната йерархия и в църковното свещенослужение /„Жените ви в църквите да мълчат; тям не е позволено да говорят, а да се подчиняват, както казва и законът." /1 Кор.:34/, но и в цялостния живот на християнина - в семейството, в християнската община и в обществото /„Жената да се учи в безмълвие и пълно покорство. На жена не позволявам да поучава, нито да господарува над мъж, но заповядвам да бъде в безмълвие." /1 Тим.: 10-11/.

Така, сега можем да си поговори пак, колко века жената е считана за Дявола, за нечестива и мръсна, за по-долна от мъжете, за нечовек.

Отношението на Християнството към жената се е променило малко едва след канонизирането на Дева Мария, ако не греша.

Грехът, който праща човека от Раят на Земята...

Относно религията-Отблъсква ме лицемерието в стил "Тартюф", а също никак не ме привлича толкова многото пролята кръв в името на "защитата на Християнството"

Догмите на Средновековната църква са ни забавили в развитието с векове.

Убили са велики учени, изгорили са хиляди книги и хора, както и всеки отклоняващ се някак от църковните догми-Ерес? Вещици и таласъми? Върколаци? No thanks.

Отново ще кажа-Мисля сам, не ми трябва църква и религия да изземат тези ми функции на мозъка.

Имам си преценка за добро и зло и без църква и религия.

Ще правя каквото считам за правилно, така че нищо да не ми тежи на съвестта.

Заставам с 2 ръце отново за моите 2 лозунга

П.П В заключение ще кажа, че изглежда ти не си достатъчно запознат/та с Християнската религия.

Да не засегна и други теми, че според мен всяка една религия води човешката раса до застой, всяка една религия иска да наложи доктрината си н не търпи различното, там където религията е била силна е имало голям упадък, защото всичко и всички не по вкуса й са били избивани.

Религията е нещо статично и без особено развитие през вековете.

Та по моята логика религията е за тези, на които нещо статично им стига,а нямат сила да търсят знанието, което е нещо динамично и постоянно допълващо се-науката всеки ден открива.

"Статичните умове" моето понятие за това.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Така, сега можем да си поговори пак, колко века жената е считана за Дявола, за нечестива и мръсна, за по-долна от мъжете, за нечовек.

Отношението на Християнството към жената се е променило малко едва след канонизирането на Дева Мария, ако не греша.

Грехът, който праща човека от Раят на Земята...

Относно религията-Отблъсква ме лицемерието в стил "Тартюф", а също никак не ме привлича толкова многото пролята кръв в името на "защитата на Християнството"

Догмите на Средновековната църква са ни забавили в развитието с векове.

Убили са велики учени, изгорили са хиляди книги и хора, както и всеки отклоняващ се някак от църковните догми-Ерес? Вещици и таласъми? Върколаци? No thanks.

Отново ще кажа-Мисля сам, не ми трябва църква и религия да изземат тези ми функции на мозъка.

Имам си преценка за добро и зло и без църква и религия.

Ще правя каквото считам за правилно, така че нищо да не ми тежи на съвестта.

Заставам с 2 ръце отново за моите 2 лозунга

П.П В заключение ще кажа, че изглежда ти не си достатъчно запознат/та с Християнската религия.

Да не засегна и други теми, че според мен всяка една религия води човешката раса до застой, всяка една религия иска да наложи доктрината си н не търпи различното, там където религията е била силна е имало голям упадък, защото всичко и всички не по вкуса й са били избивани.

Религията е нещо статично и без особено развитие през вековете.

Та по моята логика религията е за тези, на които нещо статично им стига,а нямат сила да търсят знанието, което е нещо динамично и постоянно допълващо се-науката всеки ден открива.

"Статичните умове" моето понятие за това.

Всички неща, в които обвиняваш християнството идват от хора, които наричат себе си християни, но нямат нищо общо с Христос.Тези са създали погрешна представа за християнството. И тези са за които говори Исус Христос като казва: "Горко вам книжници и фарисеи, лицемери! защото приличате на варосани гробници, които отвън се виждат хубави, а отвътре са пълни с мъртвешки кости и с всякаква нечистота." (Матей 23:27)Но истината е друга! Ако се опиташ да прочетеш по добре текстовете от Библията и да вникнеш в принципите на любов и нежност в отношението към жената, може би ще започнеш да мислиш по друг начин.

Редактирано от blajenna (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Стани католик, кандидатирай се за папа и щом те изберат - клати си по цял ден краката. (Даже рима има, деева.)

Редактирано от La Cocaina (преглед на промените)

Всичко Зависи От Мен! Аз Съм Господар На Живота Си!

Ама така е,само не забравяй Шефа!

Не ме споменавай напразно, чадо!

Няма,няма,простете на мене грешницата

:ph34r:

Администрацията,какви са тия болни теми тук,утре може да си закачи c4 и да влезе в някой мол :ph34r: и да натисне копчето :ph34r: поради изкривено болно мозъче.Такива теми :yanim:

Хахахах, аве праскай ислям и тръгвай на джихад срещу капиталистите! Аллах акбар!

Какво е това "КОЯ РЕЛИГИЯ ДА ИЗБЕРА"

Все едно си в магазина и казваш кой хляб да си избера евтиния,вкусния,хубавия,скъпия и тнт..

Как може такова нещо..

Едва ли не майка ми ако е хамериканка,а баща ми е турчин и аз какво ХРИСТИЯНИН ли да стана?Какви са тези глупости немога да разбера които ги говорите.

Каквато кръв тече във вените ти такъв си!.....

Благодаря предварително.

Чудиш се коя религия да избереш? Която повече подхожда на мисленето ти. Това си е твой избор, защо питаш нас. Ние ли определяме животът ти...

Онова с миналите животи е много изтъркано, но ако ги има, и да съм бил от джихадите, и да го знам, няма да стана мюсюлманин.

Обаче онова с кръстоносците не ми харесва. Явно си гледал разни американски филмчета и си си въобразил, че е много героично да си тамплиер. Войната, обсадите, военните кампании, военните ордени, нямат нищо общо с филмите. Малко като порастнеш и започнеш да мислиш самостоятелно, може и да ме разбереш...

• 1 месец по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

И аз неразбирам как ще си избираш в какво да вярваш. Всеки народ си има релия, нашата е християнството.

Не съвсем - народът ни донякъде е свързан с православното християнство, в държавата то е и официална религия, което обаче не значи, че ти сам не можеш да проповядваш друга.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.