Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Достъпът до Интернет - изконно човешко право

Featured Replies

Днес, 1 юли финландското правителство обяви достъпа до Интернет за изконно човешко право. Цялата статия (на английски( тук:

http://www.eweekeurope.co.uk/news/finnish-government-declares-broadband-a-legal-right-8139

Днес, 1 юли финландското правителство обяви достъпа до Интернет за изконно човешко право. Цялата статия (на английски( тук:

http://www.eweekeuro...egal-right-8139

Имам спомен, че в България го приеха преди няколко години. Инфо?

• Автор

Имам спомен, че в България го приеха преди няколко години. Инфо?

Нямам спомени че беше на толкова високо равнище (или поне съм останал с такова впечатление). А и във Финландия става дума за бейзбенд достъп, т.е. мегабитови скорости

Тъкмо се бях зачела в историята на Финландия (и по точно в историята на финсландския език) и на каква статия попадам :clap:

Идеята и нейната реализация е много хубава, но не всички националности биха я...осиновили. (да не говорим, че пък държави катго Северна Корея не биха си и помислили да дават такава свобода на гражданите си като Интернет)

Особено що се отнася до нелегалния обмен на файлове, който също беше засегнат в цитираната статия. Манталитета на финландците и като цяло на северно европейците, предполага спазване на законите. В Дания например повечето хора, които познавам не теглят, а купуват. Не защото парите им валят по главата, а защото знаят, че просто с всяко дръпнато филмче, малко или много нарушават закона. Манталитет.

При финландците едно писмо с предупреждение, в случай, че някой престъпи тези законови наредби би дало резултат.

Но ми харесва инициативата, определено.

А и доста хубава статистика извадиха - 96% (и все пак населението на Финландия не е чак толкова голямо).

Редактирано от Amadea (преглед на промените)

Нямам спомени че беше на толкова високо равнище (или поне съм останал с такова впечатление). А и във Финландия става дума за бейзбенд достъп, т.е. мегабитови скорости

Говоря за конституционно право да имаш Интернет в България. Инфо?

• Автор

Говоря за конституционно право да имаш Интернет в България. Инфо?

Не, чак конституционно мисля никога не е било дефинирано в България

Не, чак конституционно мисля никога не е било дефинирано в България

И аз не откривам, а имам спомени... даже думата "Интернет" се споменава само в "Наредба № 2 от 5 февруари 2007 г. за здравните изисквания към компютърните и интернет зали за обществено ползване".

"Право на Интернет", това помня...

Междувпрочем, защо името на мрежата, пише в Уикипедия, че трябва да е с малка буква?

Спокойно, след няколко години ще бъдем задължени да сме свързани в мрежата, за да бъдем следени още по-лесно, то като че ли сега е проблем...

Към фермера: Де да беше жив другаря Сталин...ма колко щеше да е дърт, си нямаш и на представа. :clap:

stalinthecomarade.jpg

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

И аз не откривам, а имам спомени... даже думата "Интернет" се споменава само в "Наредба № 2 от 5 февруари 2007 г. за здравните изисквания към компютърните и интернет зали за обществено ползване".

"Право на Интернет", това помня...

Междувпрочем, защо името на мрежата, пише в Уикипедия, че трябва да е с малка буква?

Да, имаше нещо, но къде.... никкакви спомени :clap:

Личното ми мнение е че са възможни и двете форми (с малка и главна буква). И макар да е станал нарицателно, все пак Интернет е един (макар и всъщност да е просто сбор от свързани много отделни мрежи)

Да, имаше нещо, но къде.... никкакви спомени :blink:

Личното ми мнение е че са възможни и двете форми (с малка и главна буква). И макар да е станал нарицателно, все пак Интернет е един (макар и всъщност да е просто сбор от свързани много отделни мрежи)

Сто процента е с голяма буква, когато е първа дума в изречението...;)

Нека в цял свят го направят така радвайте се ама помислете не е ли жалко почти всичко зависи от компютрите?!

Ток

вода

пътища

банки

почват вече да се опътват и училищата да зависят от това...

Скоро ще добавим и въздух

От както има компютри т.е открадната идея от янкита и направена от нещо добро в нещо лошо хората са станали по слаби....малко здрав разум и ще видите, че е така....

Колкото хората стават по "модерни и технологични" толкова по слаби стават в същност ...

[quote name='LolaylКолкото хората стават по "модерни и технологични" толкова по слаби стават в същност ...

Цялото човечество е вече на системи в болница - ток, вода, телефон, интернет, нефт, пари ....

Има няколко държави в света, които все още не са, но те са към Океания и Папуа-Нова Гвинея.

Бавно бавно вървим към Средновековието.

Ами...Честно казано, не съм съгласен.

Лично аз както имам всичко, ако се налага ще паля огън с кремък, ще ловя с лък или ще сека дървета с брадва...

Ако се налага. Мога го.

Но да ти кажа честно-доста ми е по-комфортно да го направя с кибрит, да взема нещо от магазина, или нещо което вече гледам и да си купя дърва...

Без електричество човек е доста по-ограничен, с по-малка ефективност. Автоматизацията е немислима без електричеството и електрониката.

Немислими са щели да бъдат доста неща в медицината без електричеството-операциите с лазери, електронните микроскопи, точните изследвания.

Немислими са телевизията, радиото. Немислимо ще бъде да чуеш любима песен на запис.

Това, че хората живеят с електричеството и респективно това си има жертви(буквално) е ясно, но животът е доста по-комфортен.

Пиша това, седнал пред лаптопа, работещ на ТОК и мислейки след малко да си направя чайче на каната, работеща на ток.

Ооо, забравих-И комуникациите са немислими-Мобилни телефони, жични телефони, глас и видео през интернет...

Да, може и с димни сигнали да се разбираме, или да ползваме гълъби или вестоносци...Това щеше да бъде сега, ако нямахме електричество. Но това ща доста бавни и неточни комуникации. Няма да е с моментален отговор.

Текущото положение е жалко едиствено на хората, които до такава степен са слепени с технологиите и електричеството, че изпадат в дива истерия при липсата на електричество и смятат, че това компютърът да не работи е едва ли не краят на света и причина за самоубийство.

Е, това си е техен проблем. Не мой.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Хората могат и без музика и без коли и без хладилници....

Могат и без интернет, телевизия,телефони, колкото и да хвалите "модерната" медицина тя има свойте много големи недостатъци

И ти си прав, но признай, че скоро всички ще са така слепени до техниката...

п.с На прикзки и аз мога да скачам като кенгоро...

п.с2 :blink:

п.с3 Колкото хората имат всичко толкова по малко ще са животни и толкова по малко ще са силни слабо зрение, слух легендарният според някой хора "хищник" човека дори едно заметресение не може да осети ама е "легендарен"

Хората могат и без музика и без коли и без хладилници....

Могат и без интернет, телевизия,телефони, колкото и да хвалите "модерната" медицина тя има свойте много големи недостатъци

И ти си прав, но признай, че скоро всички ще са така слепени до техниката...

п.с На прикзки и аз мога да скачам като кенгоро...

п.с2 ;)

п.с3 Колкото хората имат всичко толкова по малко ще са животни и толкова по малко ще са силни слабо зрение, слух легендарният според някой хора "хищник" човека дори едно заметресение не може да осети ама е "легендарен"

Хората могат, но дали го искат?

Могат без интернет, но няма от къде да има да получават информацията бързо, могат без телефон, но няма да имат бърз начин за комуникация, могат без телевизор(ами и аз го мога...Включвам го рядко)

Но...Медицината. Кажи как ще стане безкръвна операция без лазер? Как ще изследваш кръвта точно?

Как ще провеждаш някакви изследвания на нещо, при условие, че оптичният микроскоп не може да достигне електронният по увеличение по никакъв начин?

Кажи, искаш да се върне времето преди няколко века ли? Ами и ток да няма, няма да изчезнем, и двигатели с вътрешно горене да няма, пак няма да изчезнем. Но ще ни е тежко, ще се борим повече за неща, които сме имали преди, ще имаме ниска ефективност на труда и висока смъртност. Ще се храним по-лошо и ще живеем по-малко.

Така, аз съм опъвал кабели, така че съм "съучастник" към пропадането, според твоите думи. И мрежи съм градил..

Човек може да има слабо зрение и слух в сравнение с други животни, но на тигъра природата е дала сила, а защо ние можем да го победим?

Не, ние имаме повече-Имаме разум. Това е много повече от всичко, което притежават другите животни.

Мозъкът не случайно е най-големият консуматор на кислород и енергия в човека.

Не ме интересува кой е слепен с техниката, мога и без нея, въпросът е че така ми е доста по-комфортно.

И електричеството не случайно е нещото, което е основа и фундамент на технологиите.

Има многобройни начини да бъде произведено, дори и без да се ползват някакви горива като газ, нефт, въглища.

Галваничен елемент можем да получим дори от чисто природни материали. Потърси как.

Та дори самите ние сме електричество-Нервните импулси са именно електрически импулси.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.