Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

9800GT, GTS250 или HD5670?

Featured Replies

Ограничих избора си до 3 карти:

GTS250

9800GT

HD5670

Виждам, че като цени и ниво на шум са близки. Като показатели също. 5670 е, обаче, с 128bit memory interface, докато другите 2 са с 256. Ползата от directx 11 за момента ми се вижда съмнителна (поправете ме, ако греша). Която и от трите да взема, ще гледам да е модел с 1GB памет, а не 512MB.

В момента съм с:

Core 2 Duo, E6600 (2,4GHz)

2GB RAM

Fortron 450W

PCI-E x16 (дъното не поддържа 2.0, но какво да се прави...)

Моля за съвет!!! (И ако някой може да допълни моите разсъждения...)

Според това ревю определено GTS250 е най-добрата, следвана от 9800GT и накрая остава HD5670 (според бенчмарковете на 3d mark 06)

Както сам си направил извод, GTS250 за около 200лв. е най-добра от гореизброените и ще подхожда отлично на конфигурацията ти. Няма да е лошо все пак да клокнеш малко тоя процесор, че така е леко слабичък и ще спъва малко видеокартата.

Аз съм за HD5670 :down: Защото е по нова от другите.Защото подържа директ11 за сега може да няма много голяма полза от това но ще има скоро предполагам

Аз съм за HD5670 :down: Защото е по нова от другите.Защото подържа директ11 за сега може да няма много голяма полза от това но ще има скоро предполагам

Така при положение че GTS250 е приблизително 2х по бърза от HD5670 във ДХ9/10 приложения я сподели как би му вървяла дадена игра на ДХ11 който товари почти два пъти повече от ДХ10? А игрите които подържат ДХ11 са Call of Pripyat, Dirt 2 и Metro 2033 (за тези се сещам сега) и от тези три игри само Дирт 2 може би ще тръгне на почти максимални детайли при другите две ще се задъха и на медиум, до колкото със GTS250 ще изгуби само едната тесалация (която се забелязва само ако направиш снимки на играта и сравниш със други) и ще ги играе под ДХ10 но почти на максимум, да не забравяме че ще има и PhysX ефекти за игрите които я поддържат.

Редактирано от Brujerizmo (преглед на промените)

• Автор

Предложиха ми и вариант (но май по-скъп) за HD5750, заслужава ли си ,при условие, че така и така PCI-E слота ми не е 2.0 (май)? И ако може да ми отговорите и на тези въпросчета, че човек е хубаво да е информиран :)

1. Аз предпочитам 1GB памет, но има ли голяма разлика между вариантите с 512MB и с 1GB?

2. Има ли голяма разлика между PCI-E 2.0 и моя слот (PCI-E x16 1.0)?

3. Възможно ли е допълнително да се махне/смени вентилатора на конкретна карта?

Благодаря за отговорите! :)

Така при положение че GTS250 е приблизително 2х по бърза от HD5670 във ДХ9/10 приложения я сподели как би му вървяла дадена игра на ДХ11 който товари почти два пъти повече от ДХ10? А игрите които подържат ДХ11 са Call of Pripyat, Dirt 2 и Metro 2033 (за тези се сещам сега) и от тези три игри само Дирт 2 може би ще тръгне на почти максимални детайли при другите две ще се задъха и на медиум, до колкото със GTS250 ще изгуби само едната тесалация (която се забелязва само ако направиш снимки на играта и сравниш със други) и ще ги играе под ДХ10 но почти на максимум, да не забравяме че ще има и PhysX ефекти за игрите които я поддържат.

2 х по-бърза от R5670? Е, айде да не драматизираме толкова нещата. Ти я прати при R5850 и направо изкара АТИ от бизнеса с видеокарти :)

Теселацията е новата мода сред игрите, преди това беше физиката, преди това motion blur, HDR и т.н. Всяка година вадят нещо с което да оправдаят новото поколение видеокарти. Може би DX11 си струва инвестицията, но с посочената конфигурация - няма смисъл да се мисли дори за 2 години напред.

Но иначе да, 250 е най-доброто от този ценови клас...

Предложиха ми и вариант (но май по-скъп) за HD5750, заслужава ли си ,при условие, че така и така PCI-E слота ми не е 2.0 (май)? И ако може да ми отговорите и на тези въпросчета, че човек е хубаво да е информиран

1. Аз предпочитам 1GB памет, но има ли голяма разлика между вариантите с 512MB и с 1GB?

Благодаря за отговорите!

R5750 е едни гърди пред другите, но не си струва в твоя случай. 

1. Голямата разлика е във факта че 512 мб може да не ти стигнат в някои игри, ако искаш висока резолюция и качество, което с този C2D в повечето случаи така или иначе няма да видиш.

2) Не

3) Да разбира се.

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

Цък, списъкът май не е обновяван известно време, но все пак е нещо. Далеч не само теселацията ще изгуби, стига сте го рекламирали този алгоритъм с който "зелените" си правят PR.

За да не отварям нова тема, нека и аз да попитам. Пред същата дилема за смяна на видеокартата съм. Мога да избирам между АTI HD4850 SAPPHIRE 256BIT 1GB GDDR3 и GTS250. Коя от картите е по-подходяща за мен. Системата ми е:

Core 2 Duo E6400

Asus p5b Deluxe

2GB Ram

500W Fortron Blue Storm

За да не отварям нова тема, нека и аз да попитам. Пред същата дилема за смяна на видеокартата съм. Мога да избирам между АTI HD4850 SAPPHIRE 256BIT 1GB GDDR3 и GTS250. Коя от картите е по-подходяща за мен. Системата ми е:

Core 2 Duo E6400

Asus p5b Deluxe

2GB Ram

500W Fortron Blue Storm

GTS250

Core 2 Duo E6400

Asus p5b Deluxe

2GB Ram

500W Fortron Blue Storm

GTS250

Много ми е чудно откъде идва тази заблуда,че ДХ11 е по-тежък и вече на няколко места във форума се дават съвети в тази посока.

ДХ11 дава МАЛКО!! по-малко фпс с активирана теселация,но за сметка на това леко по-добра визия (сенки и т.н.).Без тази в момента пренебрежима функцийка като правило ДХ11 е по-лекия вариант заради оптимираните си шейдъри и със всеки нов драйвър проблема със рязкото падане на минималните фпс бива намален.

Не е зле като давате съвети,да вземете под внимание че човека няма утре да си хвърли картата и това предполага и някаква поне малка сигурност за в бъдеще.А тоя GTS 250 бррр,направо не знам,лепнали сте се за нея като....

Фпс за парите са си факт,но не са всичко...

Много ми е чудно откъде идва тази заблуда,че ДХ11 е по-тежък и вече на няколко места във форума се дават съвети в тази посока.

ДХ11 дава МАЛКО!! по-малко фпс с активирана теселация,но за сметка на това леко по-добра визия (сенки и т.н.).Без тази в момента пренебрежима функцийка като правило ДХ11 е по-лекия вариант заради оптимираните си шейдъри и със всеки нов драйвър проблема със рязкото падане на минималните фпс бива намален.

Не е зле като давате съвети,да вземете под внимание че човека няма утре да си хвърли картата и това предполага и някаква поне малка сигурност за в бъдеще.А тоя GTS 250 бррр,направо не знам,лепнали сте се за нея като....

Фпс за парите са си факт,но не са всичко...

За GTS 250 ще трябва да приготви и от онези големите вентилатори... Особено в това време... :(

Предложиха ми и вариант (но май по-скъп) за HD5750, заслужава ли си ,при условие, че така и така PCI-E слота ми не е 2.0 (май)? И ако може да ми отговорите и на тези въпросчета, че човек е хубаво да е информиран :yanim:

Благодаря за отговорите! :clap:

5750/5770 ще е по-добре от трите отгоре!

2 х по-бърза от R5670? Е, айде да не драматизираме толкова нещата. Ти я прати при R5850 и направо изкара АТИ от бизнеса с видеокарти :)

Теселацията е новата мода сред игрите, преди това беше физиката, преди това motion blur, HDR и т.н. Всяка година вадят нещо с което да оправдаят новото поколение видеокарти. Може би DX11 си струва инвестицията, но с посочената конфигурация - няма смисъл да се мисли дори за 2 години напред.

Но иначе да, 250 е най-доброто от този ценови клас...

А колко е по бавна? Не е лошо като изказваш мнение да дадеш някакъв аргумент! Както и да е -> http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2010/01/14/ati-radeon-hd-5670-review/5

Цък, списъкът май не е обновяван известно време, но все пак е нещо. Далеч не само теселацията ще изгуби, стига сте го рекламирали този алгоритъм с който "зелените" си правят PR.

Списъка си е доста обновен!

Защо да не рекламираме физиката на зелените като във графиката си има видима разлика и то огромна, до колко при ДХ11 - тц! Що не дадеш няколко снимки на ДХ10 и ДХ11 да ги сравним и да видим гоооолямата разлика във игрите.

А колко е по бавна? Не е лошо като изказваш мнение да дадеш някакъв аргумент! Както и да е -> http://www.bit-tech....d-5670-review/5

Не е лошо, като даваш аргумент да е малко по-актуален и не толкова спонсориран cool.gif

Понеже не ми се търси в момента: THG

Няма какво да мислиш - направо вземай GTS250 не се занимавай с тези 128 битови шини на 56хх и 57хх серии.

Няма какво да мислиш - направо вземай GTS250 не се занимавай с тези 128 битови шини на 56хх и 57хх серии.

не мога да разбера как така само по шината определяте една карта колко е бърза, като 5770 със нейните 128 бита е малко по бавна от GTX260 която е 448 бита, защото бързата GDDR5 памет компенсира тази шина!

не мога да разбера как така само по шината определяте една карта колко е бърза, като 5770 със нейните 128 бита е малко по бавна от GTX260 която е 448 бита, защото бързата GDDR5 памет компенсира тази шина!

Компенсира донякъде! Имал ли си някога такава карта,че да спориш така сигурно?Предполагам не,затова те моля,да не спамиш излишно.Сега накратко ще ти го обясня: Тъй като широчината на итерфейса между графичният процесор и паметта му е 128 битова,получаваш 2х по-малко производителност при еднаква генерация на памети.В този случай,като паметта е ДДР5 помага ДОНЯКЪДЕ,но не може напълно да компенсира една 256 битова карта(еквивалентна по производителност).Лично ползвах 5770 и се принудих да я продам.Сега съм с GTX260 (216сп) и съм в пъти по-доволен от резултатите постигнати с нея. Останалите глупости сега,които ще чуя в защитата на 5770 може да си ги приказвате на себе си,защото ми е писнало от многоразбирачи,които без да пробват или поне видят се впускат в безкрайни съвети,говорейки с перде на очите си!

Попринцип ХД5770 е по-бърза от ГТС250, обаче освен това и е по-скъпичка. Затова ГТС250 при положение, че се намира за 200 лева смятам да приключим с темата.

Избора ти трябва да е ГТС250, да не говорим че има нови ревизии дето не греят толкова, примерно колкото моята тя е паламарка (педя и половина).

По логиката за шината, HD2900XT трябва да е най-бързата карта, понеже е с 512-bit шина и DDR3, а GTX460 768MB зардаи 192-bit шина трябва да е 'баси и бавната карта. Ама на практика съвсем не е така. Проблемите с HD5770, както и други подбни в 99% от случаите се дължат на meatware-a.

За GTS 250 ще трябва да приготви и от онези големите вентилатори... Особено в това време... :)

Температури

Останалото също е в тоя линк.

Компенсира донякъде! Имал ли си някога такава карта,че да спориш така сигурно?Предполагам не,затова те моля,да не спамиш излишно.Сега накратко ще ти го обясня: Тъй като широчината на итерфейса между графичният процесор и паметта му е 128 битова,получаваш 2х по-малко производителност при еднаква генерация на памети.В този случай,като паметта е ДДР5 помага ДОНЯКЪДЕ,но не може напълно да компенсира една 256 битова карта(еквивалентна по производителност).Лично ползвах 5770 и се принудих да я продам.Сега съм с GTX260 (216сп) и съм в пъти по-доволен от резултатите постигнати с нея. Останалите глупости сега,които ще чуя в защитата на 5770 може да си ги приказвате на себе си,защото ми е писнало от многоразбирачи,които без да пробват или поне видят се впускат в безкрайни съвети,говорейки с перде на очите си!

а бе вия хора ще се научите ли да четете? Казах че е малко ПО-БАВНА (разликата не стига 2х) от GTX260 и съответно ПО-БЪРЗА от GTS250 (която всъщност е 9800GTX+), а според твойте писаници то тя трябва да е 3-4 пъти по-бавна от 260-цата. Както например и GTX460 1ГБ е 256 бита при което е по-бърза от GTX285 - 512 бита, а същевременно би трябвало да е равна по призводителност на 4870 също GDDR5 256 бита и горе долу равна на4850/3870/3850 тъй като също са 256 бита, но са със различна памет (едната GDDR4 другите две са GDDR3), различен брой ядра и т.н., но това все пак няма значение нали?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.