Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за ново ПС

Featured Replies

Гледам ви че навлизате пак в темата за ватовете.Много ми е чудно с какво ги измерихте тези 399,405,483 вата.....

Имаме си тема за захранванията и заблудите свързани с необходимите ватове.Тук съм дал инфо за моята машина от подписа,до която по консумация на ток никое от предложенията не може дори да се доближи и вижте колко дърпа от контакта при екстремно натоварване,което на практика е непостижимо.Така като си пиша смуче 240-250 вата от контакта а в Crysis около 330.....

Но си сложил 850W Corsair да ти е арно

и аз така си мислех преди да си купя Fotron Everest80plus800 :cool:

Гледам ви че навлизате пак в темата за ватовете.Много ми е чудно с какво ги измерихте тези 399,405,483 вата.....

Имаме си тема за захранванията и заблудите свързани с необходимите ватове.Тук съм дал инфо за моята машина от подписа,до която по консумация на ток никое от предложенията не може дори да се доближи и вижте колко дърпа от контакта при екстремно натоварване,което на практика е непостижимо.Така като си пиша смуче 240-250 вата от контакта а в Crysis около 330.....

Всъщност основен акцент е качеството на захранването. ли поне би трябвало да е. Не разбирам смисъла на поста ти с това електроженче в твоята машина ? В уебата има достатъчно тестове с професионални уреди при които се вижда, че видео карта като 5770 или нейният приблизителен еквивалент на нвидиа - 260 на моменти консумират до 12 ампера ток. Тв.дискове, особено ако са с повишена производителност от нещо като бляк серии на моменти имат до 8 ампера консумация. И т.н. за останалите компоненти. Т.е. ако по средни показатели конфигурациите, които сме предложили до момента имат примерно около 280 ваа в натоварен режим то при импулсен ще са необходими вероятно до 350-380 вата. Ако се направи клок на проца и видеото едно 400 вата може и да не е достатъчно. А след година-две като поизсъхнат и се поизпечат чаркалъците и мощността на захранването ще намалее а консумацията на машината ще е леко по-висока. Има и други фактори но не виждам особен смисъл да ги изреждам. Те така, моля да бъда извинен за спамаsad.gif

• Автор

Много ви благодаря за предложенията. Ще ги имам впредвид при евентуална покупка :mad:

Хората са прави, че с тоя бюджет си доникъде.Защо не издебнеш някой, който си прави ъпгрейд, и основните неща да не си ги вземеш от ръка? Постоянно се продават конфигурации на s.775, добри четириядрени процесори, които без проблем ще сложат въпросното AMD в джобчето си, и класно дъно, а не това, което е толкова орязано.По този начин кутия, захранване и видеокарта ще си ги купиш качествени и хубави.Много се радвам, че послушах подобен съвет навремето, и то, не само за компютри.

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Всъщност основен акцент е качеството на захранването. ли поне би трябвало да е. Не разбирам смисъла на поста ти с това електроженче в твоята машина ? В уебата има достатъчно тестове с професионални уреди при които се вижда, че видео карта като 5770 или нейният приблизителен еквивалент на нвидиа - 260 на моменти консумират до 12 ампера ток. Тв.дискове, особено ако са с повишена производителност от нещо като бляк серии на моменти имат до 8 ампера консумация. И т.н. за останалите компоненти. Т.е. ако по средни показатели конфигурациите, които сме предложили до момента имат примерно около 280 ваа в натоварен режим то при импулсен ще са необходими вероятно до 350-380 вата. Ако се направи клок на проца и видеото едно 400 вата може и да не е достатъчно. А след година-две като поизсъхнат и се поизпечат чаркалъците и мощността на захранването ще намалее а консумацията на машината ще е леко по-висока. Има и други фактори но не виждам особен смисъл да ги изреждам. Те така, моля да бъда извинен за спамаsad.gif

Смисъла на поста ми е,че както си казал и ти по-горе,едно захранване 400 вата(качествено естествено,жълтурите дори не ги слагам в мислите си) стига ПРЕдостатъчно за предложенията като конфигурации и няма смисъл да се засилва човека на 500-600 и така нагоре ватове.Примера от мен е за видите колко дърпа реално екстремно натоварена машина със компоненти които са всичко друго но не и енергоспестяващи(мисля че картата ми все още е на първо място по консумация на ток :bedtime2: ).Доколкото евтината джаджа която ползвам мери точно,но със сигурност е по-точно от сметачките в интернет,които все още приемат TDP-то на процесора за консумирана енергия....

И btw предишното ми захранване беше Be Quite StraightPower 600W и си ми беше предостатъчно,просто му дойде момента а когато купувах новото,нямаха Be Quite Dark Power 650W и продавача ми похвали това на същите пари,което до момента се оказва и доста добро.По изключение при захранването прочетох тестовете и ревютата след като го купих.

И на кое викаш електроженче ако не е тайна...,защото аз като си гледам в кутията виждам цех с елекроженисти (CPU,Chhipset,Video)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.