Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

М-Тел пуска собствена марка телефони

Featured Replies

Глобул според мен стоят най-зле по отношение на коректност към клиентите. И трите оператора гледат да ви зарибят за някакъв абонаментен план, като понякога в настоятелността си служителите им стигат до наглост. Може би недоволните от отношението и услугите на Виваком са най-малко, което отдавам на това, че клиентите на този оператор са най-малко и той не може да си позволи монополистични изблици като другите два оператора.

• Отговори 50
  • Прегледи 14,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Хем съм съгласен с теб,хем не.Да,виваком и по-добро осблужване на клиентите дори и от МТел.Това дори аз го признавам.Глобул отдавна си точа мерника срещу тях.При тях обслужването е отвратително,именно заради ниското им и лошо обслужване не ги искам.Служителите им в повечето случаи са разни дебилни лелки и чичковци,мислещи си,че знаят какво ги питаш.

Хем съм съгласен с теб,хем не.Да,виваком и по-добро осблужване на клиентите дори и от МТел.Това дори аз го признавам.Глобул отдавна си точа мерника срещу тях.При тях обслужването е отвратително,именно заради ниското им и лошо обслужване не ги искам.Служителите им в повечето случаи са разни дебилни лелки и чичковци,мислещи си,че знаят какво ги питаш.

Навярно трябва да питат такива като теб , а не тия " дебилни лелки и чичковци,мислещи си,че знаят какво ги питаш. "

От 1999 г. съм абонат на М-тел мноооого преди да се  "родят" другите и съм доволен от обслужването. Виваком е слаба работа обслужването им е  лошо , много лошо - ползвам интернет и телефон стационарен от тях.  За Глобул просто нямам мнение никога не съм ползвал.

Не че нещо, но това си е чиста рекламна статия поместена като тема в форума. Доколкото разбрах м тел са започнали да слагат на телефони панели. Е и? Панелите са просто парчета пластмаса и смяната им е проста работа. Не виждам какво толкова се е случило че вместо черен панел ще получиш такъв с логото на някаква фирма.

Не че нещо, но това си е чиста рекламна статия поместена като тема в форума.

Доколкото разбрах м тел са започнали да слагат на телефони панели. Е и? Панелите са просто парчета пластмаса и смяната им е проста работа. Не виждам какво толкова се е случило че вместо черен панел ще получиш такъв с логото на някаква фирма.

Даже и панели да се слагат а не просто някаква лепенка или надпис, то Ментела няма своя фабрика за целта, просто са се договорили с производителя на тухлите, да надраска тяхното лого и евентуално да бърникне малко в софтуера, че и на дисплея да се показват ония там четыре букавички и евентуално некой и друг хиперлинк към сайта на Ментел, както Глозгъл пущат гъм своя, ха "Моя Глозгъл". Голем праз...Толчава тема под една съвсем обикновена как го каза "рекламна статия".

При закупуване на телефон с договор след изтичане на договора (изплащането на телефона) са длъжни безплатно да ти отключат телефона (ако поискаш)

Такава услуга може да се очаква в по-цивилизованите страни, където конкуренцията между операторите е реална и на живот и смърт.

Вместо това у нас се случва да дадеш неправилно функциониращ, но в гаранция, телефон в сервиза на оператор. След известно време те привикват и скръбно ти съобщават, че не могат да уважат гаранцията, защото телефонът бил повреден от потребителя. В дадения случай сервизният техник беше отчупил миниплатка в областта на захранването от основната платка при отварянето на телефона. Потребителят не може да стигне до тази платка по никакъв начин без унищожаване на гаранционния стикер.

Конструкционен дефект при някои модели на Сони-Ериксон води до това, че идва момент, в който включваш захранването, но телефонът не започва да се зарежда - прекъснат микрокабел след 50-100 зареждания. Същият дефект води до счупването на миниплатката при отваряне. Това обаче го разбираш едва тогава, когато видиш телефона в насипно състояние.

В такива случаи е невъзможно да се докаже кой е прав и кой - крив. По нашенски обичай пиеш една студена вода и преглъщаш обидата. Животът продължава, така че работиш известно време повече и наваксваш загубеното. Плащаш със здравето си за нечия некадърност и толкова.

При уважаващите себе си оператори в цивилизованите страни всяка манипулация при отварянето и ремонта на по-скъпите гаранционни телефони се заснема, за да може да се установи еднозначно причиняването на такава повреда. Ако вината е на техника, щетата бива платена от неговия застраховател и клиентът получава друг телефон от същата класа. По-евтините модели се заменят на място, понякога с по-нови модели, когато клиентът няма вина за повредата. Така е там, където светът е относително уреден.

Навярно трябва да питат такива като теб , а не тия " дебилни лелки и чичковци,мислещи си,че знаят какво ги питаш. "

Лелките и чичковците изглеждат такива, защото крият знанията си от младото поколение, позволявайки му да се опита да мисли самостоятелно. Жалко, че не всеки опит е успешен. Няма страшно, това се компенсира с времето. :rolleyes:

хмм, любопитно ми е какви тарифи ще сложат на iPhone 4 и за колко време ще го "вържат"....

Възможно е да опитат "две години с автоматично подновяване на договора", но не се знае, знае ли се... ;)

Обърнахме темата на "Добро ли е обслужването на Мтел'. Мнението на iz4jw няма да го коментирам,по-умният отстъпва.Няма да коментирам простотията на хората.

:lol6:

Прочетох отгоре отгоре темата и гледам спорите да да се набутам и аз.

1999г. си подарих първия GSM Моторола T180 Публикувано изображение

Единствения начин да си позволя телефон беше да сключа договор с оператора :eek: 119лв беше цената на апарата, сим картата не помня колко беше.

От тогава до днес съм абонат на Мтел 2-3 месеца преди изтичането на поредния договор почват да звънят почти денонощно и да предлагат нов.

4-5 години съм бил и без договор стария се подновява автоматично, но с предизвестие от един месец може да се прекрати.

По едно време си бях прехвърлил номера на Прима, да и това е възможно стига да нямаш текущ договор.

Телефони взети от Мтел освен първия имам още точно 4 като трите бяха кодирани към оператора.

Говоря за съвременни телефони за които софтуер в интернет има с тонове, разкодирването е работа за пет минути.Единия го ремонтираха гаранционо никои нищо не каза заради това че е разкодиран.

Бил съм и абонат на Глобул 3 години бизнес план 20 сим карти :) е няма такива л**нари.Започнахме с такса от 6лв и напълно безплатни разговори в групата докато стигнахме до такса от 11-12лв по неведоми пътища. 3 месеца плащахме чужд телефон щото някак си се прекрепи към нашата група.Накрая два три месеца по рано както си му е редит се отказахме от картити обаче те продължиха да изпращат сметки за 1 или 2 карти още няколко месеца.........абе сладури

Мога да напиша роман от три части как се прекратява корпоративен договор с Глобул(Офис1 те им бяха представители).

Вивател като стартираха за кратко ползвах предплатена карта.

Вивател ще предаде за вашето обаждане, беше ми писнало да го слушам това.Сега чувам че били по добре.

• 2 месеца по-късно...

За първи път М-Тел ще предложи на своите клиенти мобилни телефони под собствена марка. Компанията вече пусна на пазара лаптоп с марката М-Тел - M-Tel Light Booк, а сега представя и атрактивните телефони M-Tel F100 и M-Tel S319.

Публикувано изображение

M-Tel F100 позволява на своите притежатели да използват бърз Интернет навсякъде и по всяко време, да провеждат видеоразговори и да правят снимки с 2-мегапикселна камера. Телефонът е в актуалния за сезона бял цвят, който М-Тел наложи и при лаптопа M-Tel Light Book. Освен това M-Tel F100 разполага и с МР3 плеър, FM радио и micro SD слот за допълнителни карти с памет. Телефонът може да бъде закупен на цена 19.90 лева с тарифен план М-Тел Комфорт 500 при подписване на 2-годишен договор.

M-Tel S319 може да бъде получен безплатно от всеки, който избере абонаментен план М-Тел Комфорт 250 с 2-годишен договор. Телефонът е изключително компактен, с дълъг живот на батерията и притежава всички необходими характеристики за предоставяне на мобилна връзка. За удобството на своите притежатели M-Tel S319 е снабден и с фенерче.

:wors::):clap: :clap: :clap:

M-Tel A100=Глобул Q1 Second Edition =Huawei U8110

Публикувано изображение

Новият телефон на Мтел

• 1 година по-късно...

Не знам дали е стара темата, но наскоро видях това

Отключване на мобилни устройства Предоставяне на отключващ код за мобилен телефон на стойност до 500 лв., закупен с дългосрочен договор или в пакет с Prima карта 50 лв. Предоставяне на отключващ код за мобилен телефон на стойност над 500 лв., закупен с дългосрочен договор или в пакет с Prima карта 150 лв. Предоставяне на отключващ код за 3G USB модем, закупен с дългосрочен договор или в пакет с Prima карта 20 лв. Предоставяне на отключващ код за мобилен телефон, закупен без Дългосрочен Договор или Prima карта 20 лв.

• Таксата се дължи от всеки клиент.
  • Всички цени са с ДДС.
  • Стойността на таксата за отключване на апарат се определя в зависимост от цената на устройството, съгласно ценовата листа на Мтел.
Хайде сега някой да ми каже че Мтел не са идиоти. Значи като съм си купил апарат с договор - 50 / 150 лева, а ако съм го купил свободно (и скъпо) 20 лева още

:shock11::shock11::shock11::shock11::shock11::shock11:

не знам дали има друга такава глупост

който не вярва :no-no:http://www.mtel.bg/s...i-tseni-i-taksi

Отключване на мобилни устройства Предоставяне на отключващ код за мобилен телефон на стойност до 500 лв., закупен с дългосрочен договор или в пакет с Prima карта 50 лв. Предоставяне на отключващ код за мобилен телефон на стойност над 500 лв., закупен с дългосрочен договор или в пакет с Prima карта 150 лв. Предоставяне на отключващ код за 3G USB модем, закупен с дългосрочен договор или в пакет с Prima карта 20 лв. Предоставяне на отключващ код за мобилен телефон, закупен без Дългосрочен Договор или Prima карта 20 лв.

• Всички цени са с ДДС.
  • Стойността на таксата за отключване на апарат се определя в зависимост от цената на устройството, съгласно ценовата листа на Мтел.
Хайде сега някой да ми каже че Мтел не са идиоти. Значи като съм си купил апарат с договор - 50 / 150 лева, а ако съм го купил свободно (и скъпо) 20 лева още

Има сайтове в интернет, които ти отключват телефона срещу 15 евро

Иди*** ..... упс :no-no: Сладур :ph34r: Ти май не разбра какво имам предвид ??? Става дума, че най-нагло те карат да платиш втори път за нещо което ВЕЧЕ СИ ГО ПЛАТИЛ !!!!!!!!!!!!! Става дума за отключване след края на договора ! А по въпроса за отключването и сайтовете - за 15 евро мога да си купя нов телефон, даже 2.

Иди*** ..... упс :no-no:

Сладур :ph34r: Ти май не разбра какво имам предвид ???

Става дума, че най-нагло те карат да платиш втори път за нещо което ВЕЧЕ СИ ГО ПЛАТИЛ !!!!!!!!!!!!! Става дума за отключване след края на договора !

А по въпроса за отключването и сайтовете - за 15 евро мога да си купя нов телефон, даже 2.

Купи си два телефона HTC примерно за 15 евро

ти наистина си ИДИОТ не е въпроса за парите или марките Става дума за ПРИНЦИПИ и за откровен РЕКЕТ

и понеже ти го спомена - ето ти ДВА апарата HTC за по 0 НУЛА лева/евро/паунда ... от сайта на 3-mobile до и за да ти спестя писането - да знам. с договор от 13 до 28 паунда на месец 1 ти знаеш ли колко са 28 паунда? при нормална заплата 10 - 12 паунда на час? 2 с този договор ти побдваш УСЛУГИ /по списък/ и цената на договора с или без апарат си е една и съща Вие ги плюете другите оператори, но аз няколко пъти съм подновявал договори и с двата, вземам нов апарат, говоря си със стария, а новия се ползва с друга карта - тоест ОТКЛЮЧЕН. Макар и купен на преферинциална цена. Аман, грешка АМИН

Не искам да изпадам в обяснения и лекции на тема пазар и пазарна икономика, но ще ти задам един риторичен въпрос - Ако живееш в Англия защо ти е МТел и смартфоните продавани от МТел? В България - купуваш си телефон без договор откъдето искаш и няма да е заключен. Ако искаш нещо на "тънкана" четеш договора който подписваш и после не мрънкаш. Ако има нарушения по договора КЗП и си получаваш твоето... И те така...няма повече да спамя по темата Упс, пропуснах нещо...този договор с тези такси не са ясни цените и начините на таксуване на разговорите. Оттам ще стане ясно къде влизат цените на апарата. Дори да няма да уловка (което ме съмнява) пак опираме до политиката на пазарната икономика... пп: Верно съм идиот, че продължавам да живея в България

• Всички цени са с ДДС.

Ако се преподпише договора (1 или 2 години) за номера към който е взет апарата и са платени всички лизингови вноски (ако е взет на лизинг), отключването е безплатно!

Към Lord of Destruction

1 Как реши че живея в Англия. Това е извадено от английски сайт, достъпен от цял свят.

2 Този цитат от сайта на м-тел е на текст, появил се наскоро. До преди година(моите наблюдения) и те позволяваха безплатно отключване.

3 По въпроса за договорите - в Б-я във всеки договор пише (по памет) "...съгласявам се с общите условия...." Които условия са постоянни до променянето им.

Ей за това ми беше думата.

Към djagi

Сигурен ли си? по-горе пише: "Предоставяне на отключващ код за мобилен телефон, закупен без Дългосрочен Договор или Prima карта - 20 лв."

...

Към djagi

Сигурен ли си? по-горе пише: "Предоставяне на отключващ код за мобилен телефон, закупен без Дългосрочен Договор или Prima карта - 20 лв."

Преди малко говорих с оператор за мой смартфон закупен преди две години. Взел съм го на изплащане. Каза, че няма проблем да ми даде безплатно код за отключване, ако съм платил последната лизингова вноска и преподпиша. Каза ми, все пак да проверя, дали телефона изобщо е заключен... Имам още една оставаща вноска, та не взех номера, но предполагам, щеше да ми даде кода дори и без да съм преподписал.

Към Lord of Destruction

1 Как реши че живея в Англия. Това е извадено от английски сайт, достъпен от цял свят.

2 Този цитат от сайта на м-тел е на текст, появил се наскоро. До преди година(моите наблюдения) и те позволяваха безплатно отключване.

3 По въпроса за договорите - в Б-я във всеки договор пише (по памет) "...съгласявам се с общите условия...." Които условия са постоянни до променянето им.

Ей за това ми беше думата.

Към djagi

Що не земеш да четеш кво ти пиша, а?

Има едно АКО!!!

И кат си отворен си купувай безплатни, незаключени телефони от оня сайт, а не да мрънкаш за политиката на МТел.

Аз си правя сметката кое ми е изгодно и кое не. Никой не те кара да се набутваш и да плащаш за кодове.

Само неприятности и разходи за абоната, много ми е съмнително някой да си преподпише договора само заради телефона. Според мен това поведение е израз на отчаяние - Мтел са единствения оператор със спад на абонатите на договор за последното тримесечие.

Редактирано от m75 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.