Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Моята идея за конфигурация(съвети и корекции)

Featured Replies

Здравейте,

реших, че ми е време да се поглезя и да помисля за ъпдейт на работното място. Трябваше ми малко четене за да се опитам да вляза в крак с нещата, но в крайна сметка с малко общи познания и някакво владеене на чужд език сглобих следното нещо(не съм сигурен дали става за компютър, за това ползвам тази дума :blink: )

sky.png

Всичко: 1002.46лв.

избрал съм Sky за частите, но ако имате по-добри предложения :help: В плюс е, ако може висчко да се поръча от едно място.

За какво ще го ползвам: Нека първо спомена за какво смятам да го ползвам най-вече, пък после ще си каже и притесненията. В процеса на работа, забелязвам, че ми се налга да държа доста програми отворени. Сред тях са: Photoshop, Illustrator, FileZilla, 4+ различни браузъра(съответно и 4 различни engine-a), Notepad++ и понякога Dreamweaver, Flash и InDesign. Мисля да се поглезя малко с някой нови игри. Конкретно заглавия не мога да дам, но виждам, че StarCraft2 излезе преди ден :D И може би, някой друг FullHD филм да пусна, но това си е излишна глезотия, не правя голяма разлика за качеството на филма на какъвто и да било то монитор.

1. Притеснява ме, дали не режа прекалено много от към захранване и дънна платка. До колкото успях да прочета, ще върви с тези двете, които съм сложил, но теорията понякога се разминава с практиката. Приемам съвети ;)

2. Забелязах, че видеото има DVI изходи, а единия ми монитор е с VGA кабел. Предполагам, може да се реши с един конветор. Поръчах си това да го пробвам на сегашната видео карта.

3. 4GB рам или 2GB, но по-бърза? В момента съм на 1.5GB DDR и ползвам програмите, които съм написал горе. Вярно, малко се спича отвреме на време, но поне съм се научил на търпение :) Кое ще е по-добрия вариянт?

Знам, че към края на Август излизат нови технологии, съответно нови процесори, нови серии видеокарти. В този ред на мисли, чух, че семптеври-октомври цената на старите модули се променяла. Склонен съм да почакам до тогава, ако наистина ще мога да си взема една идея по-добро на същата цена, или същото на по-добра цена :) Както споменах, компютъра в момента ми върши работа макар и да ми се налага да го поизчаквам отвреме на време, но търпението е моят коз, в случея :D

Ще се радвам да споделите своите виждания. Нямам претенции, че разбирам и че това, което съм посочил горе е нещо добро, или дори работещо и ще се радвам, ако имате време и желание да дадете своите предложения за промени или дори цели конфигурации :)

Бюджет: ~1000лв, стараем се да вървим около тази сума, тъй като имам силното желание да си запазя статуса вкъщи и евентуално да имам къде да включвам евентуалната нова придобивка :D

Поздрави!

Редактирано от Hyperion (преглед на промените)

Мен ако питаш с тези изисквания можеш спокойно да останеш с 5750... В смисъл ако игрите ще са от калибъра на старкрафт2 дори 5670 ще ти свърши не идеална, но доста добра работа... От тези спестени парички можеш да помислиш за по-сериозна памет от калибъра на Кингстън ХиперХ или някоя друга, макар, че бих предпочел кингстъна пред много други.. Отделно бих предпочел дънцето да има САТА3 и ЮСБ 3... Все пак рано или късно ЮСБ3 устройствата ще станат масови, а доколкото знам SATA3 хардовете имат немалък приръст в скоростта в сравнение със SATA2...

Съмнявам се септември-октомври да има сериозни размествания в цените... Дори и да излязат нови неща (за което отново не съм сигурен, особено при АМД), ще трябват поне 2 месеца да спаднат изкуственозавишените цени на "нов продукт", че след това да посвалят и от цените на старите продукти...

За рамта - ами по-добре е количеството, но в случая с 5750 ще имаш възможност за 4ГБ бърза памет... Освен ако не се лъжа...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

• Автор

@psycho_666, ами разликата между тази памет, дето съм избрал, и HyperX на Kingston не е толкова фрапираща, така, че няма да е проблем да я заменя. А, някакво предложение за дъно със SATA3/UBS 3.0?

@iliev72, абе и тях гледах, ама като сравних цената на процесора само, имаше разлика ~10$ без ддс и се отказах нататък...

Няма смисъл да инвестираш в тоя стар чипсет, освен за нещо наистина бюджетно. Аз виждам нещата така:

2372949z.jpg

Сложил съм четириядрен феном, харда е от блек серията и е по-голям, дъното е с по-нов чипсет. Ако искаш да спестиш можеш да вземеш тези неща:

дъно - asrock 880G extreme 3

хард - samsung 500gb spin point f3

Всичко е 1097 лева ако можеш се напъни ако ли не - предложил съм как да спестиш.

Поздрави!

едит: ето и едно предложение за сата 3 хард диск: http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=15824

едит2: сега забелязах, че съм цъкнал на грешно захранване sad.gif ето това е по-добре: http://sky.bg/Details.aspx?ID=15994 или куулер мастъра

Редактирано от silicon valley (преглед на промените)

Върнах се в добрия стар конфигуратор. Скоро не бях го ползвал. Та малко с него превишихме бюджета ама ти си решаваш. :cool:

f6433aff49f1d15c.png

Опа забравих да отлебежа... 1135лв. :baby:

Редактирано от Даниел Стоянов (преглед на промените)

ASROCK 880GXH, AMD 880G, DDR III 1800(O.C)/1600(O.C)/1333, VGA, HDMI, SATA III, GLAN, AM3 - мисля че е хубаво човек да си има едно вградено видео в дънцето за по сигурно

AMD Phenom II X4 Quad Core 945, 3.00GHz, 8MB, BOX, AM3 - Мисля че този процесор си заслужава няколкото лева отгоре 925

KINGSTON 2GB DDR III 1600 HyperX - Само 2гб рам но тя рамта най лесно се купува такаче след няколко месеца като имаш повечко парички в излишък си я взимаш същата било то и втора ръка

WD 640GB 7200 64MB SATA III Black - Сата 3 ууу :)

SAPPHIRE 512MB HD5750 HDMI DDR5 PCI-E - Доста по добра от 5670

FOXCONN TP-841 w/o PSU - Много добре изглеждаща кутия която със добавката на два 92мм вента ще има прекрасен въздушен поток

COOLER MASTER GX 550W, Active PFC - Страшно добро захранване

1064лв.(Съжалявам че не е като на снимка както другите го правят но много ме мързи)от Sky.bg

при цена от 130$ 10$ надуло са си много :wors: а и техният сервиз и гаранция мисля , че си заслужва :)

@ K0lega

Само дъното и кутията не ми допадат нещо. Дъното използва южен мост SB710. Т.е. няма сата 3. Отделно има някой други по-малки проблеми.

Кутията дали изглежда добре е според вкуса, но по добре да вземе една кутия на куулер мастер 330 и спестените пари да вложи във дъно.

Бюджет: ~1000лв, стараем се да вървим около тази сума, тъй като имам силното желание да си запазя статуса вкъщи и евентуално да имам къде да включвам евентуалната нова придобивка :)

Надушвам страхотно чувство за хумор в редовете написани от теб и затова не мога да се въздаржа да не се включа с лек спам. Ползвам същите приложения като теб плюс още доста други, не по-малко гладни откъм ресурси. Опитай да поизчакаш месец-два-три и да си вземеш нещо оптимално като покупка. Това според мен на първо място включва хубава кутия за нисък шум и перфектна вентилация и охлаждане, последен модел дъно с всички нови неща и технологии на оптимална цена без излишни скъпи глезотийки, актуален проц и достатъчно памет за тия гладните дето си ги изредил, с тях си вадиш хляба и ням да е зле да ги 'раниш подобващо, от това се печелят повече парички в края на краищата (така се твърди из убата де), актуален и бърз тв.диск като най-бавна част от системата и (пред)последно - някакво видео за безпроблемна работа и филми с всякаква резолюция и качество както и до 1920 точици на монитора с всичко на макс, леко-средни и около средни по тежест игрички на макс дитейлс. Цените са от мост и жар, от скай цената е с около 80 лева по-ниска:

Наименование Цена US $

Дънна платка GB 870A-UD3 /AMD870/AM3 108,00

Процесор ATHLON II X4 635 /BOX 115,00

Тв.диск 640GB WD Caviar® Black™, SATA 6Gb, 7200rpm, 64MB, 5г 70,00

Памет 2X2GB DDR3 1600 HYPER X KINGSTON 115,00

Кутия FOXCONN TP-841 /NO PSU 51,00

Видео GB R575OC-1GI /HD5750 1G GDDR5 160,00

Захранване PSU CM GX 550W APFC 75,00

Цена без ДДС: 694,00

Цена с ДДС: 832,80

Цена в лева с ДДС: 1265,86

Към конфигурацията на kmvasilev бих добавил GTX260 или една 4870 за същите пари като 5750!

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

Наименование Цена US $

Дънна платка GB 870A-UD3 /AMD870/AM3 108,00

Процесор ATHLON II X4 635 /BOX 115,00

Памет 2X2GB DDR3 1600 HYPER X KINGSTON 115,00

Захранване PSU CM GX 550W APFC 75,00

Цена без ДДС: 694,00

Цена с ДДС: 832,80

Цена в лева с ДДС: 1265,86

Всичко е много добре , но искренно се съмнявам че тези 550 вата ще му стигнат за да работи нормално !

И нещо от конкуренцията за да е по-справедливо, евентуално с един по-правилен цпу охладител за около 60-70 лева за да запали и турбото, както му мяза за интел система :P

Всичко това с уговорката да се вземе след няколко месеца, евентуално, от скай ще е с около 120 лева по-евтинко:

Наименование Цена US $

Дънна платка GB P55A-UD3 /P55/LGA1156 140,00

Процесор I3-530 2.93GHZ/4MB/LGA1156/BOX 120,00

Памет Evo One 4GB DDR3-2133 Intel Core i5/i7 Ram Kit (2 x 2GB, PC3-17000, 9-9-9-28) 180,00

Захранване PSU CM SILENT PRO 500W 93,00

Цена без ДДС: 814,00

Цена с ДДС: 976,80

Цена в лева с ДДС: 1484,74

И нещо от конкуренцията за да е по-справедливо, евентуално с един по-правилен цпу охладител за около 60-70 лева за да запали и турбото, както му мяза за интел система ;)

..........

Процесор I3-530 2.93GHZ/4MB/LGA1156/BOX 120,00

...........

То всичко хубаво, обаче i3- 5xx не разполага с Turbo Boost Technology :) Тая екстра я има в i5- 6xx и нагоре :P

1920 точки :P:) падам от стола, искаш да кажеш 1920 колони и 1080 реда, което са "малко" повече точки.

Доколкото съм имал досег с подобни "профисионалисти" ползвайки подобни приложения, повече рам не е излишна. Също бих ползвал 64 битова ОС, не само за да мога да ползвам повече РАМ, но за да може и тази рам да се ползва от един процес. Ако няма да рендваш, бих ползвал бърз двуядрен процесор, а не 4,6 ... но с по ниска честота (оптимално бърз 4 ядрен). Важното за видеото е да има поне два изхода за монитори, за да може да си включиш още един при нужда, иначе всяко актуално от среният и висок клас ще свзрши работа, ако си купил последният Photoshop може да ползваш и NVIDIA Quadro, но то май ти е много над бюджета. Въеми си два диска и ги пусни в РАИД1 ако си цениш работа, ако нямаш тази функционалност на дъното, в MS Windows 7/Vista/XP Pro и при Vista/7 Ultimate/Business имаш динамични дискове с което може да имаш софтуерен RAID1/0. Обзрни внимание и на консумацията, понеже се предполага че машината ще е включена по много време.

С 400 Евро над твоята цена е, но си заслужава:

Intel® Media DP55WB

Intel® Core™ i7-860S

2х Kingston HyperX DIMM 4 GB DDR3-1333 Kit (KHX1333C9D3UK2/4GX, XMP)

EVGA GeForce GTX 465

2х Samsung HD103SI 1 TB

Plextor PX-880SA

Enermax Modu87+ 600Вата, 87 % - 93 %, Cabel-Management

Antec Three Hundred

Noctua NH-U12P SE2

~1400€

Редактирано от BlackMetal666 (преглед на промените)

• Автор

@antigravity, 1280x1024/1920x1080, понякога двата на extend. Но след около месец ще се разделя с големия, за това го брой като 1280x1024 само, поне година ще съм така, предполагам...

@kmvasilev, за чакането ще изчакам. За шума - слушалките ми изолират външни дразнители успешно, да му мислят тези около мен :P Иначе, вентилатори, радиатори, термопасти - имам си, че даже имам и кой да ги монтира :) Мерси за предложеният!

@BlackMetal666, това за двата диска не го разбрах. А photoshop-a, лиценза ми е за CS3, но нямам намерение да ъпдейтвам, за сега. Пробвал съм CS4, CS5 кракнат не съм тествал още, но 3ката ми е удобен, а и повечето нови екстри, всъшност са набор от действия, чрез старите такива.

Редактирано от Hyperion (преглед на промените)

То всичко хубаво, обаче i3- 5xx не разполага с Turbo Boost Technology :cool: Тая екстра я има в i5- 6xx и нагоре :speak:

Зная, имах в предвид по-сериозен клок. Ама се получи малко кофти и неразбираемо, сорри. За и5 няма парички и затова на тоя и3 трябва да му се поизвади душичката. Виноват sad.gif

С 400 Евро над твоята цена е, но си заслужава:

Intel® Media DP55WB

Intel® Core™ i7-860S

2х Kingston HyperX DIMM 4 GB DDR3-1333 Kit (KHX1333C9D3UK2/4GX, XMP)

2х Samsung HD103SI 1 TB

Plextor PX-880SA

Enermax Modu87+ 600Вата, 87 % - 93 %, Cabel-Management

Antec Three Hundred

Noctua NH-U12P SE2

~1400€

Точно това дъно не бих го взел и пари да ми дават. Никакво охлаждане няма на захранващата схема на процесора, кондензаторите няма да ги коментирам. Отделно, че не върви на конфигурация за 1400 евро да сложиш дъно за 200 ЛЕВА.

Ноктуата е хубав охладител, но ако човека няма да клоква може да мине и с бокса като парите за охладителя да ги даде за други компоненти.

8гб рам не знам как ще ги оползотвори по-добре с7-9** триканална рам 3х2 гб.

Никъде не видях видеокарта да си сложил.

Тия 2 терабайта не знам как ще ги напълни, по-добре едно ссд за системен диск.

За 1400 евро може да се сглоби нещо доста по-добро.

Това е личното ми мнение ако греша, моля някой да ме поправи.

Отделно човека е написал 1000 лева ти му даваш конфигурация за 1400 евро.

Точно това дъно не бих го взел и пари да ми дават. Никакво охлаждане няма на захранващата схема на процесора, кондензаторите няма да ги коментирам. Отделно, че не върви на конфигурация за 1400 евро да сложиш дъно за 200 ЛЕВА.

Ноктуата е хубав охладител, но ако човека няма да клоква може да мине и с бокса като парите за охладителя да ги даде за други компоненти.

8гб рам не знам как ще ги оползотвори по-добре с7-9** триканална рам 3х2 гб.

Никъде не видях видеокарта да си сложил.

Тия 2 терабайта не знам как ще ги напълни, по-добре едно ссд за системен диск.

За 1400 евро може да се сглоби нещо доста по-добро.

Това е личното ми мнение ако греша, моля някой да ме поправи.

Отделно човека е написал 1000 лева ти му даваш конфигурация за 1400 евро.

Двата диска са с идеята да се използват в RAID1 и така ще има само 1ТБ на разположение. Сложил сзм 1ТБ Дискове, защото е казал че иска да гледа филми, предполагам няма да ги трие веднага ... а RAID1 за сигурност на проектите му.

Дзното си е супер за цената, без излишни глупости.

8ГБ Рам се уползотворяват много добре, казвам го от личен опит, а не претполагам, както повечето от вас!

Вие всички много разбирате кво върви и какво не, и ползвате някакви смешни конфигурацийки ...

А и да обзркал сзм се мислех че са 1000 евро а не лева.ю

Да ти дам 50 лева за да ти подаря дъното?? Тогава няма ли да го вземеш?? Много мразя такива като теб ...

Пълни глупости... Просто няма какво да се коментира.

кое точное пълна глупост

Забравил съм да я копирам видеокартата, иначе е в цената:

EVGA GeForce GTX 465

Редактирано от BlackMetal666 (преглед на промените)

Дзното си е супер за цената, без излишни глупости.

8ГБ Рам се уползотворяват много добре, казвам го от личен опит, а не претполагам, както повечето от вас!

Вие всички много разбирате кво върви и какво не, и ползвате някакви смешни конфигурацийки ...

Да ти дам 50 лева за да ти подаря дъното?? Тогава няма ли да го вземеш?? Много мразя такива като теб ...

Забравил съм да я копирам видеокартата, иначе е в цената:

EVGA GeForce GTX 465

Картата можеше да е gtx 460.

Дъното не става при наличието на по-добри предложения от Асрок, Асус и Гигабайт в ценовия клас 200-250 лева:

http://www.plesio.bg/motherboards-c-69977721/p55-ud3-s1156-ddr3-p-280051.html

http://www.plesio.bg/motherboards-c-69977721/p55-extreme-s1156-ddr3-p55-p-280019.html

http://www.plesio.bg/motherboards-c-69977721/ga-p55-usb3-s1156-p55-ddr3-p-282323.html

има и други.

Трябва да си мазохист за да си купиш дъно на Интел.Единствено сърввърните им дъна става !

Трябва да си мазохист за да си купиш дъно на Интел.Единствено сърввърните им дъна става !

Глупости, пускаш и забравяш, това са дъната на Интел. Аз сзм с Интелско дъно, никакви проблеми, дори все още го подържат редовно с актуализации за биоса. Но предполагам ти си ползвал такова дъно и говориш от опит ... а не забравих нали е важно да си против всичко и да говориш на изуст ...

Картата можеше да е gtx 460.

Дъното не става при наличието на по-добри предложения от Асрок, Асус и Гигабайт в ценовия клас 200-250 лева:

http://www.plesio.bg/motherboards-c-69977721/p55-ud3-s1156-ddr3-p-280051.html

http://www.plesio.bg/motherboards-c-69977721/p55-extreme-s1156-ddr3-p55-p-280019.html

http://www.plesio.bg/motherboards-c-69977721/ga-p55-usb3-s1156-p55-ddr3-p-282323.html

има и други.

Точно Асрок ли намери като пример за хубави дъна?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.