Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помогнете ми да избера подходяща компютърна конфигурация до 1000 лева

Featured Replies

Тия тестове, които си представил, са поредните безсмислени и заблуждаващи потребителите драсканици. Не може да се правят тестове, когато дадена игра върви със 6 до 12 FPS! Това не са тестове, а доказване на нещо, от което никой няма нужда в реалността.

Ето и един пример с Metro 2033. При резолюция 1920x1200, кадрите с различните процесори са от 6 до 12, като най-ниската стойност е за E2140. Какъв е смисълът от това? Нека погледнем и по-ниската резолюция - 1680х1050. Там разликите са само два кадъра между най-евтиният E2140, който предполагам струва около 100 лева( ако се продава още някъде) и най-скъпите процесори за +1000 лева ( Не съм гледал цената им, но дори и да са наполовина, все тая) 22 FPS срещу 25 FPS! Ето, това се казват пари, хвърлени на вятъра, още повече, че тоя E2140 може да се клокне доста.

Тестовете не са никакви потребителски драсканици, а са правени от един от големите ревюиращи румънски сайтове, който напоследък изкара някои много смислени статии. Ако ти можеш да ни покажеш подобно сравнение, което да не е "безсмислено и заблуждаващо", ние сме готови да го видим веднага. Вярно е, че подобен фреймрейт не може да говори нищо за реалността, но говори най-вече за възможностите на GTX 460, понеже статията е ориентирана и натам. А пък защо ти вземаш под внимание точно тези игри, които не се подкарват по приемлив начин? Знаем, че Metro 2033 и Crysis са се превърнали в бенчмаркове-мелачки на хардуер, а пък в останалите заглавия, които вървят комфортно, се виждат достатъчно добре предимствата на процесорите с повече ядра. Трябваше да избереш точно екстремните аспекти от ревюто, за да го обявиш цялото за поредната "безсмислена и заблуждаваща драсканица", така ли? Е, браво, рече и отсече!

Аз лично казах, че в момента 3-4 ядра са оптималното решение за гейминг, така че да няма осезаемо спъване за графичната подсистема в масата от най-актуални заглавия. Базирайки се на една нищожна част от теста, ти отсъди в полза на най-евтините двуядрени процесори. Щото, видиш ли, то в Metro 2033 на резолюция 1680х1050 разликата била 2-3 кадъра. Пък какво става в другите игри не е важно. Не е важно, че във Far Cry 2, HawX, Resident Evil 5, Just Cause 2 и DiRT 2 на същата разделителна способност предимството дори за евтините четириглави и триглави чипове Athlon II X3/X4 става двойно и на места тройно. И това е само сред тестваните заглавия. Може да се по-скъпи, но в повечето актуални и тежки заглавия от чиповете с повече от две ядра се вижда сериозна полза. Така например Athlon II X4 635 и най-вече Athlon II X3 435 показват може би най-добрата производителност за себестойността или, както се казва, най-добрата производителност за долар.

Приличните възможности за оувърклок не важат единствено и само за E2140 - всеки един от актуалните процесори може да подлежи на форсиране. Само че се замисли какъв процент от обикновените потребители практикуват оувърклок - нищожен.

Tommygun, идеята на статията е да се види, че и в резолюциите над 1024х768 и 1280х1024 процесорите продължават да оказват своето сериозно влияние. Като цяло ревюто е доста показателно за това, как една модерна графична карта от среден клас скалира с резлични като брой на ядрата, обем на кеш паметта, тактова честота и марка процесори.

Редактирано от antigravity (преглед на промените)

"Отключването" на ядрата е несигурен процес и ти не можеш да дадеш никаква гаранция, че ще е успешно. Тук ще отговоря и на sliderium, който не е прав, казвайки, че дори при едно дефектно ядро процедурата пропада. Това открай време не е така, понеже има дънни платки, които позволяват избирателна проба за отключване на дадена бройка ядра и посочване на това, кои точно. Пък и софтуерни инструменти позволяват да се спират определени ядра, така че е възможно да се постине стабилна работа и с 3 активни ядра. Както и да е, поне според мен на цена от близо 200лв този процесор вече не е много интересна покупка покрай масата от евтини четириглави и триглави чипове Athlon II. Поне щом се търси решение за актуалнните игрички и най-вече - аудио- и видеообработка.

Това в тази тема не съм писал. Имам някакви спомени от преди доста време, за пост в този смисъл, но тогава времената бяха други, а софтуера с тези възможности не беше наличен(изключая този който самите програмисти на АМД използуваха за да пускат на пазара "три"ядрени процесори(както и оригиналният АСС, който е ограничена версия на техният "заводски"инструмент). Времената както казваш се промениха.

sliderium :)

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Това в тази тема не съм писал. Имам някакви спомени от преди доста време, за пост в този смисъл, но тогава времената бяха други, а софтуера с тези възможности не беше наличен(изключая този който самите програмисти на АМД използуваха за да пускат на пазара "три"ядрени процесори(както и оригиналният АСС, който е ограничена версия на техният "заводски"инструмент). Времената както казваш се промениха.

sliderium :)

Извинявам се, гледал съм друга тема и друг пост.

Тестовете не са никакви потребителски драсканици, а са правени от един от големите ревюиращи румънски сайтове, който напоследък изкара някои много смислени статии. Ако ти можеш да ни покажеш подобно сравнение, което да не е "безсмислено и заблуждаващо", ние сме готови да го видим веднага. Вярно е, че подобен фреймрейт не може да говори нищо за реалността, но говори най-вече за възможностите на GTX 460, понеже статията е ориентирана и натам. А пък защо ти вземаш под внимание точно тези игри, които не се подкарват по приемлив начин? Знаем, че Metro 2033 и Crysis са се превърнали в бенчмаркове-мелачки на хардуер, а пък в останалите заглавия, които вървят комфортно, се виждат достатъчно добре предимствата на процесорите с повече ядра. Трябваше да избереш точно екстремните аспекти от ревюто, за да го обявиш цялото за поредната "безсмислена и заблуждаваща драсканица", така ли? Е, браво, рече и отсече!

Аз лично казах, че в момента 3-4 ядра са оптималното решение за гейминг, така че да няма осезаемо спъване за графичната подсистема в масата от най-актуални заглавия. Базирайки се на една нищожна част от теста, ти отсъди в полза на най-евтините двуядрени процесори. Щото, видиш ли, то в Metro 2033 на резолюция 1680х1050 разликата била 2-3 кадъра. Пък какво става в другите игри не е важно. Не е важно, че във Far Cry 2, HawX, Resident Evil 5, Just Cause 2 и DiRT 2 на същата разделителна способност предимството дори за евтините четириглави и триглави чипове Athlon II X3/X4 става двойно и на места тройно. И това е само сред тестваните заглавия. Може да се по-скъпи, но в повечето актуални и тежки заглавия от чиповете с повече от две ядра се вижда сериозна полза. Така например Athlon II X4 635 и най-вече Athlon II X3 435 показват може би най-добрата производителност за себестойността или, както се казва, най-добрата производителност за долар.

Приличните възможности за оувърклок не важат единствено и само за E2140 - всеки един от актуалните процесори може да подлежи на форсиране. Само че се замисли какъв процент от обикновените потребители практикуват оувърклок - нищожен.

Tommygun, идеята на статията е да се види, че и в резолюциите над 1024х768 и 1280х1024 процесорите продължават да оказват своето сериозно влияние. Като цяло ревюто е доста показателно за това, как една модерна графична карта от среден клас скалира с резлични като брой на ядрата, обем на кеш паметта, тактова честота и марка процесори.

Е2140 и GTX460 не може да бъде балансирана конфигурация. Не ме интересуват съседите, дето са 3 километра пред мен. Важно е, какво аз съм постигнал с моите тестове! Обаче ти ме обвиняваш в нещо, което не мисля, а и не съм казвал. В предният си пост споменах, че някои от новите игри са процесорнозависими, но старите хитови заглавия преди 2-3 години, не бяха! Или поне процесорът не оказваше никак2во влияние при балансирана конфигурация и на резолюции, които позволяваха игра с 30-40 FPS! Нещо неясно ли казах? Когато играем, ние търсим поне 40 FPS, за да няма големи насичания. Затова и играем с детайли и резолюции, които позволяват тия кадри. Всички останали тестове са ДРАСКАНИЦИ И БЕЗСМИСЛЕНИ!

Благодаря все пак за минусуте. Това показва само едно - невежеството ви.

Кой нормален човек ще играе шутър с 25 FPS средно? Това означава кадрите да падат може би под 10 на моменти! Това не е игра, а опити да се докаже нещо, което е недоказуемо!

И още нещо. Пичове, кой от вас лично се е захващал да направи поне един тест с конфигурацията си или конфигурациите, които е имал? На празни приказки сме се начели. Вземете пуснете първо един Фрапс, отделете няколко часа за тестове на процесора и видеокартата си, поиграйте стари и нови игри на различни резолюции и детайли и тогава коментирайте в тоя форум производителността на процесори и видеокарти при игри!

Иначе сте голяма работа - работим в една дупка, дето сглобяваме по една конфигурация на седмица и сме големи специалисти. Всичко ни е ясно, няма по-добри от нас. Само дето тия конфигурации, които сглобявате, не знаете как работят в реалността.

Редактирано от ImpossibleMan (преглед на промените)

Благодаря все пак за минусуте. Това показва само едно - невежеството ми.

Братчед, цъкнах ти един плюс, само за да не ни ревеш на рамото. Не виждам, на кой твой пост в темата съм цъкал минус, освен ако не се изявяваш с клонинг в нея, примерно наказаният профил , който направи едно действие, с едни особено близки нам роднини - за всички нас. По инерция,(може би), обаче си ми понижил репутацията, което считам за похвала от твоя страна...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Сега, след като уточнихте личните си взаимоотношения и си поиграхте с мъничките зелени плюсчета и червени минусчета, дали бихте могли все пак да погледнете и заглавието на темата . Последните постове малко се поотдалечиха от същността на темата.

Vento TA-B22 или каквато там си избереш кутия до 40 лева

LG GH-22NS най евтинота взъможна DVD записвачка

Samsung HD103SJ 1 TB

Kingston ValueRAM DIMM 2 GB DDR3-1333 (KVR1333D3N9/2G) възможно най - евтиният според мен добър рам, няма за толкова пари dual channel, ако искаш трябва повече

Asrock 870 Extreme3 Възможно най евтиното дъно, без вградено видео, което е модерно, от към качество сигурно мизерно, но за 1000 лева толкова

AMD Athlon II X2 240 Най - евтиният процесор, който намерих

be quiet! Pure Power L7 350W

EVGA GeForce GTX 465 (Retail, mini-HDMI, 2x DVI)

--------------------------------------------- 1015 Лева

Пример:

GIGABYTE MA770T-UD3

AMD Athlon II X4 Quad Core 635

2xADATA 2GB DDR III 1333

SAMSUNG 500GB SpinPoint F3

SAPPHIRE 512M HD5770 DDR 5 HDMI PCI-E

FORTRON FSP400-60APN, 400W

Около 950-1000лв

Забравих за монитора.....Имали голям смисъл да предлагаме като автора иска готова конф и след 1год ще си бие главата по нея!Знам го от личен опит.

Редактирано от GigabyteFen (преглед на промените)

Братчед, цъкнах ти един плюс, само за да не ни ревеш на рамото. Не виждам, на кой твой пост в темата съм цъкал минус, освен ако не се изявяваш с клонинг в нея, примерно наказаният профил , който направи едно действие, с едни особено близки нам роднини - за всички нас. По инерция,(може би), обаче си ми понижил репутацията, което считам за похвала от твоя страна...

Не, не смятам, че ти си ми дал минус. Напротив. Обаче е просташко всичко. Хубаво я бяха махнали тая репутация преди години. Клонинги... Аман от вас. Моите никове ги знаят всички модератори, но аз не ги ползвам. Всъщност, ще ми се да ползвам нка си "bildera_", с който имам над 3000 поста или другия си - "Кико", с който се противопоставих на англоезичността, Но ме заплашиха, че ще ми дадат бан. Незнам, може и да са ми дали, не съм влизал отдавна с други регистрации. Обаче аз ли съм единственият или може би понякога съм трън в очите, понеже критикувам и то много правилно? А ти кой си? откъде се появи и защо се мислиш за Месия?

ПП: Хайде, дадох си минус, който ти си дал като плюс. На теб цъкнах два плюса. Квит ли сме сега?

Редактирано от ImpossibleMan (преглед на промените)

• Автор

Леле объркахте ме с тези спорове.Сега имам възможност да добавя около 200 лева отгоре.Предложението на кмвасилев струва ли си?Поне на мен ми харесва или пак съм назад с матеряла.Ще има парички за външна видео карта.Дължа да подчертая че не съм геймър маняк,но пък обичам да си цъкам без да ми бави компютъра sad.gif

Редактирано от Alexxander (преглед на промените)

Какво и да решиш да си купиш гледай да има сервиз във Сандански в противен случай колко и евтино да ти излезе ако ти са наложи да ходиш за сервиз например до Благоевград или София всичките пари които спестил с поевтини неща закупени от голяма фирма с едно ходене до сервиз всичко ще замине.Моя съвет намери фирма в Сандански с добри отзиви и питай за нещата които ти предложиха тук , ако ги нямат какво биха ти предложила и на каква цена ;) Сложи тук какво са ти предложили и да видим :clap:

Е2140 и GTX460 не може да бъде балансирана конфигурация. Не ме интересуват съседите, дето са 3 километра пред мен. Важно е, какво аз съм постигнал с моите тестове!Обаче ти ме обвиняваш в нещо, което не мисля, а и не съм казвал. В предният си пост споменах, че някои от новите игри са процесорнозависими, но старите хитови заглавия преди 2-3 години, не бяха! Или поне процесорът не оказваше никак2во влияние при балансирана конфигурация и на резолюции, които позволяваха игра с 30-40 FPS! Нещо неясно ли казах? Когато играем, ние търсим поне 40 FPS, за да няма големи насичания. Затова и играем с детайли и резолюции, които позволяват тия кадри. Всички останали тестове са ДРАСКАНИЦИ И БЕЗСМИСЛЕНИ!

Никой не обсъжда здравомислието при комбинирането на графичната карта с даден процесор измежду тестваните. Пак ще кажа - целта е да се покаже как се справят шепа разнообразни като характеристики централни чипове с една актуална геймърска графична карта от среден клас. И то на такива резолюции, които са валидни в най-голяма сила за масата от потребители в реалността. И аз преди 3 години като сравнявах E6750 с Q6600 на една машина с 8800GTS стигнах до гениалното заключение, че всъщност четириядрените процесори в игрите не оказват почти никакво сериозно влияние, но и тогава се знаеше, че тази ситуация ще се промени бързо. И тя вече се промени, така че е съвсем излишно да коментираме по-старите игри. Доколкото виждам в предния си пост, който аз съм цитирал, всъщност никъде не си споменавал за старите и новите игри, нито пък за разликата в оптимизацията за повече ядра. В първата част на поста - да, но не и във фрагмента, цитиран от мен. Ти изходи от резултатите в Metro 2033 и отсъди следното:

Ето, това се казват пари, хвърлени на вятъра, още повече, че тоя E2140 може да се клокне доста.

Много нисък фреймрейт се забелязва само в две от реалните тествани игри, така че можеше съвсем спокойно да не ги коментираш изобщо. Как може една минимална част от сравнението да го превърне цялото в "безсмислица", а цената на по-скъпите от E2140 процесори - "пари, хвърлени на вятъра"?!

Кой нормален човек ще играе шутър с 25 FPS средно? Това означава кадрите да падат може би под 10 на моменти! Това не е игра, а опити да се докаже нещо, което е недоказуемо!

Масовото мнение открай време е, че 30-35 кадъра в секунда са достатъчни за приличен геймплей в почти всяка игра, стига и минималните да не падат под 20-25. За професионалните геймъри, да речем, всичко под 125 е направо ужасно, пък и има игри, които са изпълнени с много постоянна динамика, така че няма как да се генерализира и да се каже толкова и толкова кадъра за секунда трябва да се търсят. Така например Crysis се играя много комфортно и на 27-28FPS, макар че е шутър - мисля, че и сам трябва да си се убедил в това.

Няма да коментирам отново замисъла, който е въплътен в сравнението на lab501. Две от игрите не са подкарани по много комфортен начин и това е. Точно поради тази причина не ги коментирам тях, а пък ти не знайно защо - точно тях.

И още нещо. Пичове, кой от вас лично се е захващал да направи поне един тест с конфигурацията си или конфигурациите, които е имал? На празни приказки сме се начели. Вземете пуснете първо един Фрапс, отделете няколко часа за тестове на процесора и видеокартата си, поиграйте стари и нови игри на различни резолюции и детайли и тогава коментирайте в тоя форум производителността на процесори и видеокарти при игри!

Доста наивно от твоя страна да си мислиш, че само ти си правил тестове. И на мен са ми минавали през ръцете ужасно много машини, над които съм висял в продължение на безсънни нощи, за да може после на приятелите да им е подредено, оувърклокнато и добре изтествано, ама не съм седнал тука да подбивам това, които ти и всеки друг е постигнал, с разни ядливи подмятания като "На празни приказки сме се начели".

Само дето тия конфигурации, които сглобявате, не знаете как работят в реалността.

Е, да, това само ти го знаеш.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.