Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Процесор и Видео карта

Featured Replies

То не е много важно, а е най-важното. :( Казах че феноме е по-добър. Не чети между редовете.. angry.gif

Важно е! Като си сложиш един китайски боклук и заради него ти отгърми цялата система... Какво прайш?

Редактирано от silicon valley (преглед на промените)

да ама въпроса тук е какво е феноме хD

ок начи ще трябва и захранване .. еми 2-та ми препорчахте едно и също така че тука ок обаче за рам и процесор 2-та ми препоръчахте разлчни неща :(

да ама въпроса тук е какво е феноме хD

ок начи ще трябва и захранване .. еми 2-та ми препорчахте едно и също така че тука ок обаче за рам и процесор 2-та ми препоръчахте разлчни неща :(

Според ме е по-хубаво дъното да е асрок-а.

аъъъ :D ебаси то напрао нов комп да взема :(

не обичам си моя :hush:

добре начи до тука кво се очертава :

дъно - захранване - процесор и рам яяяииич :blink:

Дънна платка- http://sky.bg/Details.aspx?ID=16913 -159 лева

Процесор- http://sky.bg/Details.aspx?ID=16600 -191 лева

Рам памет- http://sky.bg/Details.aspx?ID=1945 -93 лева

Видео карта- http://sky.bg/Details.aspx?ID=15265 -155 лева

общо 559

Към wild_child-с новата видео карта,игрите ще вървят добре.Сегашната ви конфигурация е със супер слаба видео карта.Само трябва да кажете и захранването,но ако е лошо,общата цена на компонентите ще е около 670 лева.

аъъъ :D ебаси то напрао нов комп да взема :(

не обичам си моя :hush:

добре начи до тука кво се очертава :

дъно - захранване - процесор и рам яяяииич :blink:

Еми то така и става=нова машина засега без ново захранване и кутия.Само кажете каква е марката на захранването.

Редактирано от VESSSKO95 ™ (преглед на промените)

ами захранването ми е 400 W

иначе за процесора си мислех AMD Phenom II X4 940 3GHz AM2 обаче той е 250 май

иначе за смяната на захранването (и на него му е време вече .. бе то на сичко му е време ама ) обаче за сега мисля да бъде само RAM и процесор пък по натам и другото аз не бързам тъй че .. само дет сяв повечето случаи ще те бави видеото, процесора през септември .. искам да си се изкефя на макс на игрите а не кат ся .. с тоя процесор само да ми цепи :(

иначе мерси за бързия отговор и за предложенията .. ще бъде или този процесор дето ми предложи или AMD Phenom II X4 940 3GHz AM2 аз мноо не знам ква е разликата между 2-та де .. 2-та са с 4 ядра обаче я кажете .. кви са съществените разлики между 2-те (think) щото гледам че тая е по нова ама .. ако няма толкова голяма разлика а цената е с 80 лв по висока ..

Ами Фенома има Кеш памет от 3то ниво, а Атлона няма... Едва ли ти говори нещо, но ефекта е, че в доста приложения Фенома е по-бърз от еквивалентно клокнат Атлон, което е логично предвид цената им. Общо взето зависи кокретната игра която ще играеш дали има голяма полза от допълнителния кеш, конкретно за теб, видеокартата ти ще забавя системата с който и да е от двата процесора Не видях да си казал някъде какво ти е дъното, добре е да погледнеш на сайта на производителя му дали изобщо поддържа Фенома който си си харесал. По принцип не виждам голям смисъл да инвестираш в ДДР2 памети след като планираш ъпгрейд и на дъното, новото ще е с ДДр3 и тези ДДР2ойки ще трябва да ги пенсионираш относително бързо.

За "закърпванена положението" може да си вземеш евтино АтлонХ2 процесорче, което ще се справя доста по-добре с игрите от настоящото и като производителност е балансирано с 4350 видеокартата ти (в повечето случаи ще те бави видеокартата, процесора само в някои тежки игри с много изкуствен интелект). После спестявай за цяло ПЦ, включително Видеокарта.

ок хораа мерси начи сега ще видя марката на захранването и ще видя за дъното какво е

мерси много на всички :(

ами захранването ми е 400 W

иначе за процесора си мислех AMD Phenom II X4 940 3GHz AM2 обаче той е 250 май

иначе за смяната на захранването (и на него му е време вече .. бе то на сичко му е време ама ) обаче за сега мисля да бъде само RAM и процесор пък по натам и другото аз не бързам тъй че .. само дет ся през септември .. искам да си се изкефя на макс на игрите а не кат ся .. с тоя процесор само да ми цепи :(

иначе мерси за бързия отговор и за предложенията .. ще бъде или този процесор дето ми предложи или AMD Phenom II X4 940 3GHz AM2 аз мноо не знам ква е разликата между 2-та де .. 2-та са с 4 ядра обаче я кажете .. кви са съществените разлики между 2-те (think) щото гледам че тая е по нова ама .. ако няма толкова голяма разлика а цената е с 80 лв по висока ..

Phenom II X4 940 е дъртата серия, ако ще минаваш към АМ3(+) слота, със съответното дъно се ориентирай към AMD Phenom II X4 9Х5!

В момента дори Phenom II X4 965 ВЕ , е по-евтин от Phenom II X4 940 , съответно 316.53 лв. срещу 341.50лв., но всичките тези приказки ще са ако извади към 800 кинта за процесор, дъно, памет и захранване:

GIGABYTE 870A-UD3 1бр. 100.30$ или ASROCK 870 EXTREME3 1бр. 86.70$

AMD Phenom II X4 Quad Core 955, 1бр. 169.30$

KINGSTON 2GB DDR III 1600 HyperX 2бр.Х 50.70=101.40$

COOLER MASTER GX 550W, Active PFC 97.10лв

Цената с първото дъно е 797.68лв. с ДДС а с второто 772лв.

Захранването е достатъчно да поеме някое яко видео по Коледа! Има база и за оверклок.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Ами Фенома има Кеш памет от 3то ниво, а Атлона няма... Едва ли ти говори нещо, но ефекта е, че в доста приложения Фенома е по-бърз от еквивалентно клокнат Атлон, което е логично предвид цената им. Общо взето зависи кокретната игра която ще играеш дали има голяма полза от допълнителния кеш, конкретно за теб, видеокартата ти ще забавя системата с който и да е от двата процесора Не видях да си казал някъде какво ти е дъното, добре е да погледнеш на сайта на производителя му дали изобщо поддържа Фенома който си си харесал. По принцип не виждам голям смисъл да инвестираш в ДДР2 памети след като планираш ъпгрейд и на дъното, новото ще е с ДДр3 и тези ДДР2ойки ще трябва да ги пенсионираш относително бързо.

За "закърпванена положението" може да си вземеш евтино АтлонХ2 процесорче, което ще се справя доста по-добре с игрите от настоящото и като производителност е балансирано с 4350 видеокартата ти (в повечето случаи ще те бави видеокартата, процесора само в някои тежки игри с много изкуствен интелект). После спестявай за цяло ПЦ, включително Видеокарта.

Кеш паметта от трето ниво е супер бавна,и голяма полза от нея няма.За 600 лева се взима машина без кутия и захранване(wild_child ги има),но ако захранването се окаже буклук,цената става 670 лева.

така начи гледах гледах да видя нещо на захранването и марката май е delux имаше и някви числа :help wanted:

а дъното видях че тия слотчета ли са кви са незнам са DDR2 т.е определено ще трябва и дъно абе ясно е вече купува се сичко и тва е :brick wall:

ама ся ми се е паднала добра възможност така че ... ко не е сега :help wanted:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.