Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изгоряло дъно

Featured Replies

След яка гръвотевица ми донесоха компютър който е мъртав от всякъде , почвам с мое захранване тръгват само вентилаторите и до тук . Пробвано само с процесор без нищо друго - ни звук , ни стон . Пробвани на моя комп хард,двд,рам - работят . Въпросът ми е дали е заминъл процесора че не ми се сваля моя за да го пробвам - при проба на неговото дъно не загрява и без охлаждане а захранването с него и без него явно доста се товари - 12v=10 и 5v=4 . Идеи приемам всякъкви за да ориентирам хората освен захранване и дъно дали да копуват и процесор ?

Много малка е вероятността да е заминал процесора ...

Гръмотевица - през LAN или токов удар през захранването? Ако е през LAN-a има немалка вероятност като отпоиш чипа на LAN картата да тръгне. Ако е ударило през захранването е жив късмет, че е изгоряло само дъното.

Гръмотевица - през LAN или токов удар през захранването? Ако е през LAN-a има немалка вероятност като отпоиш чипа на LAN картата да тръгне. Ако е ударило през захранването е жив късмет, че е изгоряло само дъното.

;) Зависи какво е захранването, на стария компютър преди два три дни токов удар отнесе стария верен Фортрон 400W.

Един кондензатор и няколко други елемента направо се бяха стопили. За съжаление чак платката беше прогоряла и не подлежи на ремонт.

Купих нов фортрон 350W, като изработка, дебелина на ламарината и охлаждащи елементи няма нищо общо със стария.Дано не отнесе и целия компютър при следващия токов удар. :bday11:

;) Зависи какво е захранването, на стария компютър преди два три дни токов удар отнесе стария верен Фортрон 400W.

Един кондензатор и няколко други елемента направо се бяха стопили. За съжаление чак платката беше прогоряла и не подлежи на ремонт.

Купих нов фортрон 350W, като изработка, дебелина на ламарината и охлаждащи елементи няма нищо общо със стария.Дано не отнесе и целия компютър при следващия токов удар. :bday11:

"верния фотрон" ти е спасил дъното - ако беше някой китайски боклук и друго щеще да отнесе във вечните електронни полета... новите фотрони, не знам как са (като напрежения), но за мен под 400 вата трудно може да се каже че е фотрон (според наситеността на елементи)... и все пак си мисля че тия с пасивно PFC (серия PNF) са по-корави и са за предпочитане, въпреки по ниското КПД... серията PNR не искам да я коментирам...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Гръмотевицата е през лан / сменихме в квартала няколко суича /но не зная дали и по ток не е имало не е мой компютъра ,захранването е боклук , чакам да ми донесат едно полугръмнало дъно което може поне да зареди и ще пробвам процесора . Все пак благодаря за отговорите а преди седмица вземах за друг приятел фотрон 350 от Жар и ми стана чудно че е без кутия / наливно / ?

Гръмотевицата е през лан / сменихме в квартала няколко суича /но не зная дали и по ток не е имало не е мой компютъра ,захранването е боклук , чакам да ми донесат едно полугръмнало дъно което може поне да зареди и ще пробвам процесора . Все пак благодаря за отговорите а преди седмица вземах за друг приятел фотрон 350 от Жар и ми стана чудно че е без кутия / наливно / ?

взел си ОЕМ - те са така - по 12 броя в кашон...
  • Автор

Взех от приятел едно дъно и процесора работи та даже и захранването е останало здраво .На неговото дъно не тръгваше а с мое захранване тръгва веднага без да е стартирано от бутона - по неговото дъно явно се е прецакало нещо покрай ст,бая и чипа свалих на ланката и пак е същото - мъртво . Но това захранване не бих го сложил на ново дъно въпреки че напреженията са ОК .

• 1 месец по-късно...

здравейте, ползвам темата за моя проблем, скапа ми се видео картата която ми е вградена на дъното -asus- p5ld2-vm dh. та като поисках да ми сложат нова карта от сервиза ми казаха направо да си купя нов комп защото това дъно е от афифните и не си струва. на компа гледам филми и ми е достатъчно мощен и не ми се дават излишни пари, та въпроса е въпреки всичко струва ли си да му купя нова видео карта и да си карам с това дъно

здравейте, ползвам темата за моя проблем, скапа ми се видео картата която ми е вградена на дъното -asus- p5ld2-vm dh. та като поисках да ми сложат нова карта от сервиза ми казаха направо да си купя нов комп защото това дъно е от афифните и не си струва. на компа гледам филми и ми е достатъчно мощен и не ми се дават излишни пари, та въпроса е въпреки всичко струва ли си да му купя нова видео карта и да си карам с това дъно

Е и какво му е на дъното, (освен ако не само вграденото видео е дефектирало)?

Наслуки ще предложа това видео, което ще е напълно достатъчно да задоволи нуждите ти, като се има предвид как си я карал досега.

Картата харчи до 39W при референтни характеристики и може би още няколко вата при фабрично оверклокнатите модели, тъй че няма да се тревожиш за ново захранване...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Наслуки ще предложа това видео, Което ще е напълно достатъчно да задоволи нуждите ти, като се има предвид как си я карал досега.

благодаря, но видео картата не трябва ли да бъде с памет ддр2 щото тази е с ддр5, извинявай но не разбирам и за това и питам още веднъж благодаря

Internal VGA - IntelGMA 950 е част чипсета на дъното - 82945G, кое точно и се е скапало? Дава артефакти, "забива" цялата система? Има вероятност да прегрява самият чипсет, поради изключително куците радиатори който се използват от Asus, може и да е от куца RAM, може да е проблем с PSU! Ако въпросната конфигурация се ползва за интернет, филми и музика е леко безмислено да се влагат пари, за какъвто и да било upgrade.

Наслуки ще предложа това видео, Което ще е напълно достатъчно да задоволи нуждите ти, като се има предвид как си я карал досега.

на Лада 2105 и да и смениш седалките с Recaro пак си остава Лада 2105

благодаря, но видео картата не трябва ли да бъде с памет ддр2 щото тази е с ддр5, извинявай но не разбирам и за това и питам още веднъж благодаря

Нееднократно съм обяснявал че, в твоя случай разположеният в чипсета на дънната платка контролер на оперативната памет отговаря само за паметта, за която е предназначен, а именно оперативната. Паметта запоена на видеокартата работи с видеопроцесора, за което не се изисва съвместимост с другите компоненти в конфигурацията.

Много нервния, който си няма друга работа освен да плюе срещу вятъра...Батка като имаш идеи за съвети приложи ги, ама осигури и съответната финансова част за човека, към който са насочени - безвъзмездно надявам се.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Нееднократно съм обяснявал че, в твоя случай разположеният в чипсета на дънната платка контролер на оперативната памет отговаря само за паметта, за която е предназначен, а именно оперативната. Паметта запоена на видеокартата работи с видеопроцесора, за което не се изисва съвместимост с другите компоненти в конфигурацията.

Много нервния, който си няма друга работа освен да плюе срещу вятъра...Батка като имаш идеи за съвети приложи ги, ама осигури и съответната финансова част за човека, към който са насочени - безвъзмездно надявам се.

Dude, read carefully... a относно плюенето срещу вятъра, поне мога да си го позволя, и то без проблем, относно идеите за конкретния проблем, казал съм съвсем конкретно, и нескромното ми мнение е:

"няма смисъл да се влагат пари към кионфигурацията асемблирана с p5ld2-vm! Ако дъното си работи да се ползва интегрираният в чипсета GMA950."

п.с. и Батковото, наистина никога не е късно да станеш за резил, благодаря, че съществувате, о Вие корифеи на компютърната техника, та сервиза е пълен с Ваши "творения"!

Редактирано от MHOOHEPBEH (преглед на промените)

:speak: Предлагам мноонервен да стане мод, че да се цензурират думи, като "АСУС". Все пак тва е няква тотално бъгава "фирмичка". Едвам събрали 100 000 (!!!) работника. ---- Ами куца рам, че се проявава толкова късно проблема. Бас ловя, че човека така я е овърклокнал, че са се отлепили чиповете. Ся и тая рам е за сервиз - ужас. Ясно ми е, че сте корифей, ама намалете мегахерците - хората по сервизите не могат да насмогнат на "творенията". ---- п.с. Батко, мислиш, ли че ми пука какво има в сервиза ти? Ако ще и IBM Roadrunner да поправяш. Събра едни 50 мнения и почна да поучаваш наляво-надясно хора, които са тука от край време. Като не познаваш някого - повече уважение, а не да казваш кой е за резил, още повече ако е прав. :lol6::baby: Съжалявам за оффтопика.

Редактирано от silicon valley (преглед на промените)

"няма смисъл да се влагат пари към кионфигурацията асемблирана с p5ld2-vm! Ако дъното си работи да се ползва интегрираният в чипсета GMA950."

Е, дъртичко е ама все пак поддържа примерно E2180 с който с а и без лек клок ще му се радва още доста време за тия скромните нужди, които са заявени. Един 2180 може да се намери за 50-60 лева с лек късмет. А с ново видео ще гледа и ейчди филми без проблеми ? И ще остане за следващата нова щайга. Инвестицийка един вид. Дано само да не е заминало дъното, че сумата за ремонта нараства много и клони май към нов комп http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Благодаря на всички, взех решение - купувам предложената видеокарта и ако не тръгне ще се упгрейдва видеокартата с нов комп

:ph34r:

Предлагам мноонервен да стане мод, че да се цензурират думи, като "АСУС". Все пак тва е няква тотално бъгава "фирмичка". Едвам събрали 100 000 (!!!) работника.

----

Ами куца рам, че се проявава толкова късно проблема. Бас ловя, че човека така я е овърклокнал, че са се отлепили чиповете. Ся и тая рам е за сервиз - ужас. Ясно ми е, че сте корифей, ама намалете мегахерците - хората по сервизите не могат да насмогнат на "творенията".

----

п.с. Батко, мислиш, ли че ми пука какво има в сервиза ти? Ако ще и IBM Roadrunner да поправяш. Събра едни 50 мнения и почна да поучаваш наляво-надясно хора, които са тука от край време. Като не познаваш някого - повече уважение, а не да казваш кой е за резил, още повече ако е прав.

:baby:

:baby:

Съжалявам за оффтопика.

не поучавам, и не съм прав, а седнал, а уважението се заслужава

п.с. кой от кога е тук май няма значение, всеки има право на мнение, и моето е, че Асус не струват и клиентелата им е от жертви на рекламата и форумите...

не поучавам, и не съм прав, а седнал, а уважението се заслужава

п.с. кой от кога е тук май няма значение, всеки има право на мнение, и моето е, че Асус не струват и клиентелата им е от жертви на рекламата и форумите...

И такива хора работят по фирми. Живей си със заблуждението за Асус, кефи се на "якото" чуство за хумор ("не съм прав, а седнал"), изживявай се като мафиот (уважението дрън-дрън)...

Аз повече няма да си правя труда да отговарям на твойте постове. Ако някой друг има сила - окей.

П.С. С радио и жена не се спори.

И такива хора работят по фирми. Живей си със заблуждението за Асус, кефи се на "якото" чуство за хумор ("не съм прав, а седнал"), изживявай се като мафиот (уважението дрън-дрън)...

Аз повече няма да си правя труда да отговарям на твойте постове. Ако някой друг има сила - окей.

П.С. С радио и жена не се спори.

наистина никога не е късно да станеш за резил...

п.с. поне няма да има купища изписани глупости с правописни грешки

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.