Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за нова конфигурация

Featured Replies

След 2/3 седмици ще си взимам нова машина,и вече съм си избрал някой от компонентите,които мога да започна да купувам още тези дни.

За сега съм се спрял на тези компоненти:

Публикувано изображение

За процесор избрах athlon 635,защото не ми се рискува с покупка на phenom 555,и опити за отключване които могат да завършат неуспешно.

За видео карта не мога да преценя.За момента се колебая между 4890 ,5750 и 5770 .4890 е най-силната,но пък поддържа едва dx 10,5770 и 5750 поддържат dx 11.Другото което е че веднага бих налетял на 5750,но 5770 е по-мощна,и не знам дали разликата е малка,и дали 5750 може да достигне 5770 с клок.Това са ми притесненията.Ако може да ми препоръчате една от 3-те карти,и ако имате забележки в конфигурацията да кажете.Бюджета е 1030 лева,и не може да се надвиши и с лев.

Редактирано от VESSSKO95 ™ (преглед на промените)

• Отговори 81
  • Прегледи 8,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Най-добри резултати в овърклок постига версията с яйцевидното охлаждане. Ей тази: А и е по-евтина от Vapor-X.

• ~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~

Ще дам за пример моята кутия Xigmatek Case UTGARD - Mesh side panel. Дойде с 3бр. вентилатори и фан контролер за 6 вентилатора. 1 х 180мм 25лв 2 х120мм 13,50 лв общо 27лв Фан контролера е нещо

• Че какво му е не Xigmatek-a? Поне от Chieftec със сигурност са по-добри, а пък хубавите CM са доста скъпи.SILENT PRO M500 е 140лв. и то само на едно място иначе е над 150лв. а NRP-PC502 е 105лв. Разби

АЗ лично бих избрал 5770. Вярно по-слаба е от 4890.

Но има и един друг вариант, който според мен е и по-добрият. Сега вземаш само 2GB рам памет, а след месец-два още 2GB.

За сметка на това сега ще вземеш 1TB хард и GTX460 видеокарта. Все пак рам можеш да добавиш, но да сменяш видео или хард....

Публикувано изображение

Редактирано от wlyl0pez (преглед на промените)

• Автор

АЗ лично бих избрал 5770. Вярно по-слаба е от 4890.

Но има и един друг вариант, който според мен е и по-добрият. Сега вземаш само 2GB рам памет, а след месец-два още 2GB.

За сметка на това сега ще вземеш 1TB хард и GTX460 видеокарта. Все пак рам можеш да добавиш, но да сменяш видео или хард....

Публикувано изображение

Еми на мен ми трябва видео карта с 1gb памет.Вариянт на 460 с 1gb продава ли се в българия?

Еми на мен ми трябва видео карта с 1gb памет.Вариянт на 460 с 1gb продава ли се в българия?

Ралзиката между двете версии( 768MB и 1GB ) е около 10-15 процента и дори със "само" 768MB гтх460 е неверятно бърза за цената си.Все пак разликата не е само паметта а и някои други благинки, но и цената ще скочи.

Иначе ето вариант :

PALIT GTX460 1G SONIC 457 лева.

Но мисля,че не си струва с тази разлика в цената.

В мултирама е я има също с 10 лева по-скъпо

• Автор

Можеш ли да вземеш нещо от сегашната конфигурация?

Кутия?

Не.Нищо няма да се взима от нея.

Ралзиката между двете версии( 768MB и 1GB ) е около 10-15 процента и дори със "само" 768MB гтх460 е неверятно бърза за цената си.Все пак разликата не е само паметта а и някои други благинки, но и цената ще скочи.

Иначе ето вариант :

PALIT GTX460 1G SONIC 457 лева.

Но мисля,че не си струва с тази разлика в цената.

В мултирама е я има също с 10 лева по-скъпо

Еми тогава се преориентирам към 5770,която с клок ще стигне 465.А и към nvidia напоследък имам лоши впечатления.

Ето:

Публикувано изображение

Сложих друга кутия и захранване. На мен това предложение на фокскон не ми харесва. Харда е 500гб, но ще е достатъчен на първо време. Рамта е само 2 гб. При първа възможност още една плочка. Цената на всичко е под 1030 лева, но ако вземеш атлон х4 635 става 1033 лева.

Ето едно ревю на катата: ТУК

Ето:

Публикувано изображение

Сложих друга кутия и захранване. На мен това предложение на фокскон не ми харесва. Харда е 500гб, но ще е достатъчен на първо време. Рамта е само 2 гб. При първа възможност още една плочка. Цената на всичко е под 1030 лева, но ако вземеш атлон х4 635 става 1033 лева.

Ето едно ревю на катата: ТУК

+1! С Vapor-X охлаждането ще се постигне много по-добър резултат отколкото стандартната 5770.

Редактирано от 1ViPeR1 (преглед на промените)

• Автор

Еми меси за предложенията.Избрах 5770 vapor x,но мога и да се сдобия с 5850(дано да имам късмет).Мерси за съветите.

Най-добри резултати в овърклок постига версията с яйцевидното охлаждане. Ей тази:

Публикувано изображение

А и е по-евтина от Vapor-X.

Ако трябва да избирам за себе си, бих избрал модел на Гигабайт... Там, от където са повечето оферти има UD версия на 5770 1ГБ... Фен съм на Гигабайт заради някой сериозни благинки, включени в техните UD серии... От тук нататък ако намериш Super Overclock модел от нейде ще си е огромно предимство, специално при "ръчния труд" върху честотите...

Най-добри резултати в овърклок постига версията с яйцевидното охлаждане. Ей тази:

Публикувано изображение

А и е по-евтина от Vapor-X.

Не го очаквах, но реших да проверя и се оказа, че си прав.

Idle Temps (All Stock Clocks)

Vapor-X

Fan Speed - Auto; Temp - 35C

Fan Speed - 100%; Temp - 32C

V2

Fan Speed - Auto; Temp - 35C

Fan Speed - 100%; Temp - 35C

Load Temps (All Stock Clocks)

Vapor-X

Fan Speed - Auto; Temp - 76C

Fan Speed - 100%; Temp - 60C

V2

Fan Speed - Auto; Temp - 70C

Fan Speed - 100%; Temp - 65C

Load Temps (1000/1400 1.237v)

Vapor-X

Fan Speed - Auto; Temp - 87C

Fan Speed - 100%; Temp - 70C

V2

Fan Speed - Auto; Temp - 85C

Fan Speed - 100%; Temp - 65C

Еми меси за предложенията.Избрах 5770 vapor x,но мога и да се сдобия с 5850(дано да имам късмет).Мерси за съветите.

Тая карта се клоква около и под 10 % така, че не виждам как ще догониш GTX 465, която пък от своя страна е равностойна на 768 MB-вата версия на GTX460, само дето цената и е стотина лева отгоре. Ако се прежалиш още 50 лева, вземащ GTX 460 на Gigabyte, която според разни тестове се клоква около 20 %, най-тиха е от всички карти на пазара и е доста хладна. Освен това поддържа и разни благинки като PhisX. Аз ще си закупя точно тоя модел, но последните дни доларът скочи, с което и цената. Засега се отказах, но само докато доларът падне. Но...решението си е твое. Предразсъдаците са лошо нещо, макар понякога да помагат.

ПП: Е, щом можеш да вземеш 5850 и не те бърка цената... :jumping11:

Редактирано от ImpossibleMan (преглед на промените)

• Автор

Тая карта се клоква около и под 10 % така, че не виждам как ще догониш GTX 465, която пък от своя страна е равностойна на 768 MB-вата версия на GTX460, само дето цената и е стотина лева отгоре. Ако се прежалиш още 50 лева, вземащ GTX 460 на Gigabyte, която според разни тестове се клоква около 20 %, най-тиха е от всички карти на пазара и е доста хладна. Освен това поддържа и разни благинки като PhisX. Аз ще си закупя точно тоя модел, но последните дни доларът скочи, с което и цената. Засега се отказах, но само докато доларът падне. Но...решението си е твое. Предразсъдаците са лошо нещо, макар понякога да помагат.

ПП: Е, щом можеш да вземеш 5850 и не те бърка цената... :yanim:

Мен цената ме бърка,но за 5850 не зависи от мен,така че мога само да се моля за нея.За 460 размишлявам сериозно,но ми е нужна карта с 1GB памет.

ПП: Е, щом можеш да вземеш 5850 и не те бърка цената... :yanim:

Мен цената ме бърка,но за 5850 не зависи от мен,така че мога само да се моля за нея.За 460 размишлявам сериозно,но ми е нужна карта с 1GB памет.

Имаш предвид, че ще играеш при по-високи резолюции и ти трябва памет? Ами ето ти едно примерно сравнение при 1680х1050. Както виждаш, 768 мегабайтовата версия на GTX460 е много по-добра от HD5770, та дори и от HD5830 и то при DX11.

Разбира се, щом цената е проблем, вземай това, което ти казват и което ти допада. Все пак цените малко скочиха тия дни заради долара. Моли се да падне пак, макар, че едва ли ще стане, след като американското правителство отново инжектира икономиката си с поредните милиарди.

Редактирано от ImpossibleMan (преглед на промените)

Видях в mostbg.com тази 5830 .На мен цената ми се вижда добра.Какво ще кажете за видео карта,и за магазина относно това дали са коректни?

Най-недомислената като схема карта от серията. Вярно е че изпълнението не е референтно, ама сам си сметни цената като метнеш цифрата в левове по сегашният курс на долара и добавиш 20% ДДС...По-скъпа е от 460 768МБ, с почти 70лв, а е и по-бавна.

• Автор

Най-недомислената като схема карта от серията. Вярно е че изпълнението не е референтно, ама сам си сметни цената като метнеш цифрата в левове по сегашният курс на долара и добавиш 20% ДДС...По-скъпа е от 460 768МБ, с почти 70лв, а е и по-бавна.

Пише че е 190$,а по днешния курс на долара който е 1,52 лб. картата е 357 лева.Ако не са включили ддс,значи картата става с 38 долара по-скъпа,тоест със 57 леваи крайната цена е 414 лева.Сигурен ли си че написаната цена е без ддс,защото ако е така надеждите ми за 58хх се убиват.

Пише че е 190$,а по днешния курс на долара който е 1,52 лб. картата е 357 лева.Ако не са включили ддс,значи картата става с 38 долара по-скъпа,тоест със 57 леваи крайната цена е 414 лева.Сигурен ли си че написаната цена е без ддс,защото ако е така надеждите ми за 58хх се убиват.

Май си сбъркал линка, защото като го последвах видях това: " GB R583UD-1GD /HD5830 1G GDDR5 Price: 235.00 USD"

Впрочем централният курс за утре е 1.534лв. за един долар, но курс продава на търговските банки е няколко стотинки нагоре.

Цитат: " * All prices are in USD and do not include Value Added Tax (VAT). All prices are tentative and subject to change without notice. Appropriate cartridges are included in printers’ prices. "

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Май си сбъркал линка, защото като го последвах видях това: " GB R583UD-1GD /HD5830 1G GDDR5 Price: 235.00 USD"

Впрочем централният курс за утре е 1.534лв. за един долар, но курс продава на търговските банки е няколко стотинки нагоре.

Вдигнали са цените...Преди 10 минути и повече цената беше 190 долара(освен ако не бъркам нещо.

Вдигнали са цените...Преди 10 минути и повече цената беше 190 долара(освен ако не бъркам нещо.

Гледал си цената на 5770 с Вапор Екс!

5670 ще ти вади по-голяма производителност при Кросфайър от 5770,но е по-добре да си с една,за максимално добър ефект от кръстосан огън се изисква по-скъпо дъно. По-горе видях,че си питал и за 5830,по-добрият вариант за тези пари е GTX460 (768mb или 1gb).За 5830 хубави неща не съм чувал,тя се приближава повече към 5770,отколкото до 5850,която в случая е най-производителна.

Редактирано от Hibernate (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.