Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обща тема за AM3 дъна и чипсети.

Featured Replies

Не сме му напълнили главата с нищо - това не са измислици и лично съм виждал какво причинява мощен процесор на дъно с кекава захранваща схема към процесора. Не е достатъчно да четеш в нета ревюта - трябва и практика. А за отключването, си отключва без проблем, стига процесора да има какво да му се отключва - няма какво да се притесняваш.

• Отговори 63
  • Прегледи 13,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
http://www.xtremesystems.org/forums/attachment.php?attachmentid=106483&d=1281046109 http://www.legionhardware.com/images/review/Asrock_870_Extreme3/Power.png картинките са от мрежата. Мога да гарантирам че Феном 965 с умерен клок работи без проблем върху асрок 870. Лично изпробвано от мен.

Тия картинки и аз ги знам. Не е въпросът дали ще тръгне и дали ще се клокне, а колко време ще работи така. Едно време разни ентусиасти се опитваха пак така да пускат Q6600 на "4-фазни" дъна, ама след няколко месеца я пукнат VRM-та, я нагори 12V конектора.

Тия картинки и аз ги знам. Не е въпросът дали ще тръгне и дали ще се клокне, а колко време ще работи така. Едно време разни ентусиасти се опитваха пак така да пускат Q6600 на "4-фазни" дъна, ама след няколко месеца я пукнат VRM-та, я нагори 12V конектора.

Прав си разбира се.

Все се опитваме да минем по-тънко, затова и взех това дъно.Пък и като го купувах нямаше алтернатива моделите на другите производители бяха с едни 40-50лв отгоре.

Да чукна на дърво дъното го имам от 3 месеца и малко, процесора от самото начало си работи като B55 X4 че и с лек клок.

И засега нямам никакви проблеми, дано и за в бъдеще да няма.

Дано! Радиатора на VRM загрява ли при клок и натоварване на процесора? Пусни един Прайм и го пипни да провериш за всеки случай.

http://kaldata.com/forums/uploads/gallery/1286139043/gallery_67643_1191_402462.jpg http://www.kaldata.com/forums/index.php?app=gallery&module=images&section=viewimage&img=10245 Снимките са стари, на няколко дена. Според пръстомера радиатора е нормално топъл, теста за всеки случай го извъртях няколко пъти.

Олеее ми аз за кво се нахвърлям на 1600, като трябва да се прави клок?! Противник съм на оувъклок и нямам никакво намерение да си пържа процесора! Значи няма да клоквам със сигурност!Тогава остава дъното да поддържа Сата 3, УСБ 3.0 и новите шест ядрени Феноми! Също така да е с последния чип...говорим за ново и актуално дъно. Мисля да е на Гигабайт, но е възможно и нещо на Асус, което да поддържа отключване. А тези дъна на Асус, някой знае ли дали ги оправиха за АМД платформа, или продължават да си дават дефекти и масово се връщат по сервизите? Опитах се да си намеря такова дъно, но удрям на камък, щото всичките дъна са с вградено видео, а аз не искам вградено видео!

Редактирано от C.O.M.O.D.O (преглед на промените)

ASUS M4A87TD EVO личното ми мнение е, че е малко по-добро от GB 870A-UD3, a относно паметта ако си с Athlon II памет на 1333 ти е достатъчна, а ако ще клокваш или ще си с Phenom II можеш да вземеш памет 1600, като не се клоква процесора, а просто в BIOS-a се гласи ръчно честотата на 1600, че по подразбиране тръгва на 1333 - за това се води овърклок, а не официална честота.

ASUS M4A87TD EVO личното ми мнение е, че е малко по-добро от GB 870A-UD3, a относно паметта ако си с Athlon II памет на 1333 ти е достатъчна, а ако ще клокваш или ще си с Phenom II можеш да вземеш памет 1600, като не се клоква процесора, а просто в BIOS-a се гласи ръчно честотата на 1600, че по подразбиране тръгва на 1333 - за това се води овърклок, а не официална честота.

Много благодаря за предложението - добро дъно на добра цена!

Само дето не поддържа USB 3.0 и не видях опция за отключване на ядра!

На линка за дъното гледам, че пише оувъклок за 2 000, а за 1600 пише, че ги поддържа, без намеса от потребителя, щото гледам, че след 2 000 ОС има наклонена черта и след нея вече започва 1600, като за нея не е показано (ОС)!

Процесорът категорично ще бъде Х2 Феном2 555 Бляк Едишън!

Щеше ми се да е и с USB 3.0, но май ще трябва да го прежаля. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Нещата на, които най-много държа са дъното да е с нов и актуален чип и да поддържа Сата 3.

А 1600 без клок е чудесно и не ми трябва повече!

SORRY сега видях, че поддържа УСБ 3.0 !!! :)

Имай предвид, че цените в ценовата на Мост са без ДДС. Крайната цена на ASUS-a ще е 184лв. или 170лв. в Скай.

Имай предвид, че цените в ценовата на Мост са без ДДС. Крайната цена на ASUS-a ще е 184лв. или 170лв. в Скай.

Сърдечно благодаря, много ми помогна!

Последно трябва ли да нагласям ръчно в биоса рамта да работи на 1600 или си ги поддържа и без да се намесвам.

Аз поне така го разбирам, като чета детайлите за инфото на това дъно!

Колеги бутнете едно рамо в избора на дъно. Дилемата е м/у гига MA770T-UD3 и 870A-UD3 С какво превъзхожда 870A по-евтиния си събрат, освен повечето фази и малко по нови екстри? Което дъно и да взема ще се конбинира с Рhenom х4 925, а може и с 955 ако открия смисъл. Пък и разликата в цената ми е важна з-то може да взема по-скъп процесор. Клок ще има при всеки вариант. И коя ви се вижда най-подходящата комбинация м/у тези 4 компонента?

• 2 седмици по-късно...

Някой ако е слагал четириглав Атлон на сокет АМ3, нека да кажат подробности, как се поставя процесора и охладителя! И като е чисто нов трябва ли да му се слага паста?

Някой ако е слагал четириглав Атлон на сокет АМ3, нека да кажат подробности, как се поставя процесора и охладителя!

И като е чисто нов трябва ли да му се слага паста?

Ако ще слагаш бокса той си има паста, колко е добра вече е отделен въпрос.Процесора го поставяш като гледаш има едни триъгалничета в единия ъгъл на проца и на сокета трябва да съвпаднат,виж има клипчета из тубата.

А аз да питам от къде в BIOS се настройва ръчно Рам-та да бачка на 1600,че един път го мъчих нещо ама сега пак си бачка на 1333,за това дъно става въпрос http://gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3516#ov

Редактирано от Plomba7a (преглед на промените)

За Gigabyte след влизане в BIOS натисни Ctrl+F1 и ще се покажат скритите настройки.

Има една опция memory clock,беше на х6.66 1333 ,аз избрах х8.00 1600MHz,но в еверест като погледнах пак пише,че бачка на 1333 паметта.Според мен е от волтажите,че дъното на Auto работи на 1,5,а паметта я дават на 1.65V ,но ме е страх да пипам там.

Пломба, моята машина е

Атлон 2 Х4 3.00

Гигабайт 880 GA-UD3H

RAM 2x2GB Kingston Hyper X DDR3 1600

Hitachi 1TB 32MB

Радеон Пауърколор HD 5670 512 ДДР5 128 Бит.

Чифтек 450 В

При мен също рамта видях, че е настроена на 1,5 и точката е на х8...в биоса ми изписва 1600, но не знам евереста какво ще покаже, тъй като съм без ОС в момента.

Бутнал съм едно Убунто от СД.

Чакам кумеца да дойде да сложим една седмица, та по-късно ще мога да дам повече подробности как стоят при мен нещата!

Големи благодарности на Lyudmil, който ми направи конфигурацията!

Явно не е имало 870A-UD3, но и това дъно ще ти свърши добра работа. Сам ли асемблира компютъра или във фирмата ти го сглобиха и настроиха? btw, Everest вече се казва AIDA64 и е под шапката на cpuid.com.

Ами реших да ми го сглобят и тестват в сервиза и не съм много доволен. Даже е стикерован да няма после хър-мър с гаранцията ако някой от компонентите дефектира. Вентилатора на кутията ми "танцува", а твърдия диск ужасно стърже!Цялата машина тиха, не можеш да я чуеш, а накрая един твърд диск оцапа цялата работа. Не знам дали могат да ми го заменят заради това стържене, ако диска няма наличие на лоши сектори?! Няма и как да го тествам сега, щото инсталирах на твърдия диск Убунту е не знам, с коя програма под тази ОС да го диагностицирам. Чакам кума всеки момент да дойде, и като инсталнем 7 ще мога да дам повече подробности!

Я пусни CPU-Z таба "Memory" - там показва реалната скорост на паметта.

Ами работи на 1600, но на CL11. Трябва таймингите и напрежението да се нагласят ръчно според спецификациите на производителя.

"" Вентилатора на кутията ми "танцува", а твърдия диск ужасно стърже!Цялата машина тиха, не можеш да я чуеш, а накрая един твърд диск оцапа цялата работа. "" Хард не стърже освен ако не е мн стар или не е прецакан. Един познат го прекараха така след 2 месеца харда тотално се прецака. Поискаи да ти го сменят ако е възможно.Успех. =)

"" Вентилатора на кутията ми "танцува", а твърдия диск ужасно стърже!Цялата машина тиха, не можеш да я чуеш, а накрая един твърд диск оцапа цялата работа. "" Хард не стърже освен ако не е мн стар или не е прецакан. Един познат го прекараха така след 2 месеца харда тотално се прецака. Поискаи да ти го сменят ако е възможно.Успех. =)

Той се притесняваше да пазари онлайн, да не му набутат стари части, пък ти сега направо му разби всякакви илюзии.

Поръчка онлайн и си сглобяваш сам или с помощ от приятел, това е решението да няма танцуващи вентилатори и други издънки.Пък и така ще знаеш какво точно слагаш вътре и дали е ново или втора ръка.

На Хитачи хардовете така си стържат, за това вина има и кутията разбира се.Тънки ламарини вибрация и резултата е шум. Новите им хардискове уж били безшумни но за последните десетина дена поне 3-4 човека са се оплакали че имат проблем с шума.

Колкото до рам паметта и при мен Еверест показва 1333, в биос е настроена на 1600 и CPU-Z я показва корекно.

Редактирано от Петьо Стоянов (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.