Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обща тема за AM3 дъна и чипсети.

Featured Replies

Ето при мен, как стоят нещата с рамта:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

А иначе Петър е прав - наистина се притеснявах да пазарувам он-лайн поради ред причини.

Ако някой от компонентите дефектира знам ли ги дали няма да ми кажат нещо от рода на : "Мииии, господине, ние не сме Ви асемблирали машината и не можем да ви я сервизираме.Грешката за дефекта на компонента може да е от вас...не знаем кое и по какъв начин сте го поставяли. Процесора може да сте го повредили от статично електричество по вас.Съжаляваме, но не можем да поемем гаранцията".

А сега те си направха и тестваха машината и дори е запечетан със стикер да не може да се отваря.

За вентилатора нищо не мога да кажа, щото вътре в кутията са едни светлини, примигвания и чудесии.Може умишлено да е поставен така за ефекти.

Няма нито шум, нито вибрации!Трябва да го закарам да го видят и тогава ще стане ясно.Или някой, който е със същата кутия да каже, как са нещата при него.

Кутията е тази - ЦЪК

Редактирано от C.O.M.O.D.O (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...
  • Отговори 63
  • Прегледи 13,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ето я и първата снимка на дъно AM3+ с 990FX чипсет.Дъното е MSI Big Bang Conqueror

Публикувано изображение

Разликата с AM3 е,че е добавен още един пин.

AM3 941 пина,AM3+ 942 пина.

Повече снимки,видео и инфо тук

Редактирано от skidrow (преглед на промените)

Ето я и първата снимка на дъно AM3+ с 990FX чипсет.Дъното е MSI Big Bang Conqueror

Публикувано изображение

Разликата с AM3 е,че е добавен още един пин.

AM3 941 пина,AM3+ 942 пина.

Повече снимки,видео и инфо тук

Откога я чаках тази новина ;) Изглежда доста обещаващо, дано и резултатите са добри. И ми е интересно на какви цени ще пуснат новите процесори и дъна.

И ми е интересно на какви цени ще пуснат новите процесори и дъна.

Точно това дъно няма да е от най-евтините.За процесорите има тук един бенч на новата архитектура на AMD,бие двата Atom-a,като е с 33% по-малък CPU клок.Но това е при нетбуците,за десктоп процесорите още нищо не се знае.Абе ще има нещо щом Интел решиха да пускат 990Х и 995Х :)

Със сигурност това няма да е от най-евтините. Но доколкото съм запознат с политиката на AMD.. сигурно ще пуснат нещо по-евтино от Intel и малко по-ниско производително.

Със сигурност това няма да е от най-евтините. Но доколкото съм запознат с политиката на AMD.. сигурно ще пуснат нещо по-евтино от Intel и малко по-ниско производително.

От години в ниския и средния ценови клас се купува AMD, според мен тази тенденция ще се запази и в бъдеще.

Най-продаваните компютри са с цена до 1000лв а до тази цена мисля че Интел нямат какво да предложат.

• 1 месец по-късно...

Още едно дъно поддържащо,бъдещите процесори на AMD ,очаква се да бъде пуснато до края на Февруари

ASRock's 890FX Deluxe5

Публикувано изображение

Повече инфо тук

В статията се казва,че само високия клас дъна ще подържат 'старите' AM3 процесори,което лично на мен не ми харесва много,ако е вярно.

The 980G chipset will round out the 9-series, offering integrated graphics for low-end systems but will not support older AM3 processors.

Дъното се появи и на сайта на ASRock

Ето и първите бюджетни дъна на ASRock

880GMPro3-R2

Публикувано изображение

890GMPro3-R2

Публикувано изображение

• 4 седмици по-късно...

ASUS предлагат поддръжка на AM3+ чрез ъпдейт на BIOS

Дали поради вероятността и AMD да са сгафили нещо при разработката на новите чипсети от серия 900, или защото производителите на дънни платки искат да са максимално полезни на своите потребители, все повече дънни платки, съвместими със Socket AM3b или познат повече като Socket AM3+ се появяват в интернет, а скоро и на пазара. След като от ASRock обявиха няколко модела, сега и ASUS ни запознават със своите предложения за поддръжка на AM3+, всичките въвеждащи ново моделно означение “М5А”:

* M5A88-V EVO – AMD 880G / M5A78LE – AMD 760G

* M5A88-M EVO – AMD 880G / M5A78L-M/USB3 – AMD 760G

* M5A88-M – AMD 880G / M5A78L-M PLUS – AMD 760G

* M5A87 – AMD 870G / M5A78L-M LE – AMD 760G

* M5A78L – AMD 760G / M5A78L-M LX – AMD 760G

Прави впечатление, че повечето платки са базирани на поостарелият вече AMD 760G, но въпреки това той е напълно способен да се справя със задачата. Всичките те ще могат да поддържат съвместимите със сокет AM3+ процесори, както и наличните в момента AM3.

От друга страна, налични в момента модели също ще могат да се ползват с чипове AM3+, но след ъпдейт на BIOS-а. Не става дума за всички платки на ASUS със сокет AM3, ами само за следните:

* Crosshair IV Extreme

* Crosshair IV Formula

* M4A89TD Pro/USB3

* M4A89TD Pro

* M4A89GTD Pro/USB3

* M4A89GTD Pro

Тези шест модела ще трябва да ги обновите до версия на BIOS 3012, преди да инсталирате процесор АМ3+.

Източник: hardwareBG.com

Честито на притежателите на горепосочените дънни платки :rolleyes:

M4A89TD PRO/USB3 3012 Test BIOS For testing AM3+ CPU Function only Този текст фигурира в сайта на ASUS. Означава ли, че е само за тест или е напълно функционален?

Имаше информация из нета,че AMD имали проблеми с 9xx чипсета.Ако това найстина е вярно е възможно да се откажат от допълнителния пин на бъдещите процесори и те да са съвместими със 'старите' AM3 дъна.

На сайта на Gigabyte има нови ревизии на дъната,поддържащи бъдещите процесори,но те са с новия цокъл +1 пин повече http://www.gigabyte.com/products/list.aspx?s=42&jid=10&p=2&v=2

Малко информация за имената на бъдещите процесори:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Съмнява ме да се откажат от допълнителния пин и всички нови процесори да стават на старите дъна. В тази индустрия всичко е навързано и никой от производителите няма интерес от подобен ход. И аз чух, че имали някакви затруднения с новия чипсет, но със сигурност ще го оправят и ще напускат по-масово новите дъна и процесори. Колкото до това дали е само за тестване - най-вероятно тази информация е актуална към настоящия момент, когато все още не са пуснати процесорите, при официалното им навлизане ще си имат пълната функционалност с посочените дъна АМ3.

• 8 месеца по-късно...

Здравейте!Имам делл пентиум 4 с процесор 1.8гига херца .Беше блокирал и не можеше да се рестартира от копчето,едно копче е за включване изключване и рестарт.Извадих директно кабела от захранването а не щепсела,но без да искам пак допрях почти моментално кабела към захранването и се чу изцъкване.Предполагам че е от кондензаторите в захранването.После го изключих и изчаках 2 минути и го включих отново,но компа не запалва и екрана е черен.Издава също сигнални бипвания 1 (биип) интервал 2 (биип-биип) интервал 3(биип-биип-биип),вентилатора на процесора се върти,на дънната платка свети жълт светодиод като натисна копчето за включване светва и зелен и започват бипванията.пробвах с друго захранващо,видео карта,рам памет от друг такъв комп.Хардиска го пробвах на друг комп и тръгва,остава процесора,дънната платка да не са тестване двд-то премигва зеления диод при стартиране на компа. Ако някой може да ми помогне,да каже каква е повредата на компа.Благодария,на който се отзове предварително!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.