Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

GET.BG - лекичко ужилване

Featured Replies

Само 80 кинта. Поръчах си един часовник на касио от гет.бг, 73 лева. Тази сутрин получавам СМС от куриерската фирма Спйди, че пратката е доставена до офиса им в града ми (така бях пуснал поръчката, до поискване) и преди да отида на работа минах, платих си и си я взех. На работното място, след не повече от 10 минути) колегите гледаха как разпечатвам плика от куриера с новия ми аксесоар. Вътре беше кутийката на часовник, но тя бе празна. Веднага се върнах до куриера, момичето там поговори с някого по телефона, звънна на гет.бг и ми даде да говоря с тях. Обвиниха ме, че съм чорил часовника след като съм си тръгнал от офиса на куриера и сега съм претендирал за нов за без пари. Обещаха да разследват, ама нъцки. Поръчката дори вече е обявена като доставена. Не знам кой е виновен по веригата, куриерът, магазинът... Номерът е, че потребителят не го интересува кой е, аз просто дадох 80 лева за кутийка. Бъдете предупредени.

Вярно е, че темата я пиша за отмъщение, но също така е вярно, че ще послужи за предупреждение. Моята вина била, че не съм отворил кутийката пред очите на куриера, но пък никъде не пише, че съм задължен и никога не съм го правил с над 100 онлайн поръчки в разтеглен период от време. А сега какво правим в моя случай?

Доста неприятно. Заради е такива случаи не пазарувам от БГ онлайн магазините и до ден днешен. Само чуждестранни, които са се доказали, като коректни.

Не знам какво да те посъветвам. Каквото и да им кажеш няма да го приемат за доказателство. И пред куриера да го беше отворил - пак. Ето ТУК има техен адрес. Може би трябва да ги питаш на място.

Сега някой може да ти каже "Ха-ха пий една вода и забрави. Сам си си виновен". Няма да е прав. Вече навсякъде ни правят на маймуни. Отиди до офиса и им вдигни един скандал, да се научат.

Дааа, не е добре да мълчиш. Може да ги заплашиш и с Комисията за защита правата на потребителите. А също така, кажи че си имал свидетели, когато си отварял запечатания пакет и можеш да събереш показания, ако се наложи!

airman, съжалявам автора на темата ... ама и със съда в Хага да ги уплаши , пак нищо не може да постигне ... не го е отворил пред куриера . И сто свидетеля да докара ... няма как да докаже , трябва да е някой случаен свидетел , а не негови колеги !

• Автор

И аз не знам какво да направя. От една страна имам 5-ма колеги, които са готови да свидетелстват, че съм разпечатал плик с празна кутия. От друга, с оглед на реалностите в България, грам не искам да хабя нерви и време за крайно съмнителен положителен резултат (не че 80 лева са малко, но ще ги преживея). И все пак трябва да се шуми, та дано да си вземат поука. Аз днес подарих часовник на някой "мазник". Самата идея, че съм измамен и съм обвинен в последствие страшно много ме вбесява. Утре отивам до местния офис на КЗП, поне да ме посъветват за някакви пътеки за разрешаване на случая.

Това е България. Сами си я правим такава. Днес мазникът с часовника ми е щастлив тарикат, утре той ще е от страната на измамените с нещо друго от някой друг. И накрая всички участници в "играта" пре***ни, ама кой да си дава сметка.

Редактирано от thepowerofone (преглед на промените)

thepowerofone , приятна борба ! Да ти кажа започваш битка с вятърни мелници ... ама ако си готов , УСПЕХИ !

Бъди готов да потрошиш страшно много нерви !

То е ясно, че каузата на човека е 80% изгубена. Те онези, ако не искат да обърнат внимание на проблема и пред куриера да го е отворил спокойно могат да кажат "Не ни интересува, питай тях". Идеята ми беше, че хората от Комисията могат да бъдат много лоши понякога и да задълбаят нещата, още повече когато има и свидетели /тук не говорим за съд, а дори и там за свидетели не се приемат само свързани лица по не знам коя си линия, т.е. роднини/. От get.bg ако са виновни и си знаят за това, могат да се замислят за усложненията, които ще настъпят.

thepowerofone, попитай ги дали те са го предали на куриера отворен за опаковка - ще можеш да сравняваш отговорите по линията на доставката! И ако имаш намерение да стигнеш по-далеч в проверката пази документи - т.е. не си говори с "някого" по телефона, а им пиши писма!

П.П. Съжалявам, бях объркал името на автора на темата!

Редактирано от airman (преглед на промените)

Куриерската фирма не е виновна за нищо.При изпращане на пратката куриерът запечатва плика пред изпращача.Работата на куриера е да доста пратката здрава и в обявените срокове.Ако беше отворил пратката в офиса тогава щяха да ти повярват и да оправят грешката.При получаването на пратката ти се подписваш че си получил пратката без никъкви забележки.Грешката 100% е при Гет.Бг но ти няма как да го докажеш.Както вече казах ти си се разписъл че си получил пратката без забележки.Работил съм в тази фирма като куриер и знам как стоят нещатата много е трудно куриер да открадне нещо.

• Автор

О, аз съм 100% сигурен, че каузата е загубена. Идеята тук е, че ненаказано престъпление няма назидателен характер за бъдещи провинения, най-общо казано. Реално наказание ми е ясно, че няма как да има, но нека да възприемем за такова евентуалните нерви, които КЗП може да им създаде. Или пък най-вече лошата обществена гласност - затова съм във форума и пиша за това и ще се постарая да го има и другаде. Защото сигурен съм, че някой видял темата ще се замисли дали иска да си поръча дреболийката, която желае, онлайн от ГЕТ.БГ и чрез Спийди, или ще реши, че е по-добре да отиде в друг магазин, за който не е писано лошо, и ще си я вземе на място от там.

Разбирам, че има хора които са измамвани с много повече и с много по-важни неща в живота си от 80 лева. И все пак, измамата е в принципа им на работа, и ако днес са 80, утре може да са 800, ако хората не предупреждават.

Сега видях горния пост. Ами в интерес на истната, не ме накара да се разпиша, което като се замисля, е странно. Но пък не знам тогава дали мога да докажа, че изобщо съм дал някакви пари. Ще видим.

Истината е, че не трябва като идиот да треперя над дреболии какво станало или не станал и да си търся "грешките". Трябва да има коректност. Аз плащам стойността на стоката - те ми я продават и доставят. Оттук насетне всяко нищене означава, че е имало измама.

Почти навсякъде продавача се старае всиячески да помогне на клиента, а само тука няма такова нещо. В други държави ти благодарят, че си влезнал в магазина, а тука докато не извадиш парите да купиш нещо... Добре, че има някой места, където се среща забравенато в България словосъчетание "качествено обслужване". Интересно е, че ние постояно се оплакваме, че в България потребителя няма права. Обаче и не си ги търсим. "Не си заслужава нервите", "няма смисъл да си тровиш живота за ** лева" - обичайните извинения. Ако всеки си търсеше правата щяхме да се чустваме по-добре. Крайно време е продавача да научи, че за най-малкото нарушение ще получи глоба. На автора мога да кажа, че най-срамно е да сведеш глава при най-малката трудност. Понеже всички свеждаме глави ни третират така. Подиграват ни, лъжат ни, а ние се утешаваме "няма смисъл да си тровя живота". Ако не си потърсиш правата ще загубиш битката без дори да си влизал в нея.

• Автор

Почти навсякъде продавача се старае всиячески да помогне на клиента, а само тука няма такова нещо. В други държави ти благодарят, че си влезнал в магазина, а тука докато не извадиш парите да купиш нещо... Добре, че има някой места, където се среща забравенато в България словосъчетание "качествено обслужване". Интересно е, че ние постояно се оплакваме, че в България потребителя няма права. Обаче и не си ги търсим. "Не си заслужава нервите", "няма смисъл да си тровиш живота за ** лева" - обичайните извинения. Ако всеки си търсеше правата щяхме да се чустваме по-добре. Крайно време е продавача да научи, че за най-малкото нарушение ще получи глоба. На автора мога да кажа, че най-срамно е да сведеш глава при най-малката трудност. Понеже всички свеждаме глави ни третират така. Подиграват ни, лъжат ни, а ние се утешаваме "няма смисъл да си тровя живота". Ако не си потърсиш правата ще загубиш битката без дори да си влизал в нея.

Вярно е, затова утре отивам в КЗП. Мисля, че темата е с доста актуален привкус в държавата ни.

Еконт май предлагаха услугата "виж преди да платиш". Уговаряш се с изпращачите да ти пратят стоката с тази опция и ако случайно не е с нея не плащаш и не вземаш стоката, да им я връщат, ти имаш уговорка с тях и те не са я изпълнили, некоректните са те, а не ти и те да си плащат транспорта напред и назад. Ако пък е с тази опция, отваряш, гледаш, преценяваш това ли си поръчал и тогава плащаш и вземаш.

• Автор

Еконт май предлагаха услугата "виж преди да платиш". Уговаряш се с изпращачите да ти пратят стоката с тази опция и ако случайно не е с нея не плащаш и не вземаш стоката, да им я връщат, ти имаш уговорка с тях и те не са я изпълнили, некоректните са те, а не ти и те да си плащат транспорта напред и назад. Ако пък е с тази опция, отваряш, гледаш, преценяваш това ли си поръчал и тогава плащаш и вземаш.

Ама и това се доплаща. Тоест аз да давам пари, за да знам, че няма да ме измамят! И като добавим доставката и наложения платеж... предпочитам оттук насетне само в магазин. Дават стока - давам пари. Аман от глупости и шантажи. Връщам си назадничавото мислене за собствено добро.

Ама и това се доплаща....

Някъде бях чел, че имало вариант и да се изпробва стоката, преди да я платиш, не само да я разопаковаш. И двете били безплатни, Което ми е супер фантастично, но не ги намирам като услуги в калкулатора им.

Ми сигурно ти е кофти пич ама сам си си виновен - мисля че всички куриерски фирми предлагат да видиш стоката - безплатно. Все пак това не е бакалията и не е на щанда.

Имах случай с друга куриерска фирма - понеже и самото нещо беше чупливо - ксенонови крушки - куриера седя и ме чака да ги отворя и четирите кутийки и да ги огледам и чак тогава да му подпиша - естествено не съм ги пробвал на колата. Бъди малко по реалист друг път - дали нарочно или случайно - гадости стават - ако не си се постарал каквото можеш да направиш - сърди се само на себе си.

Иначе ако успееш да направиш нещо - евала.

• Автор

Ми сигурно ти е кофти пич ама сам си си виновен - мисля че всички куриерски фирми предлагат да видиш стоката - безплатно. Все пак това не е бакалията и не е на щанда.

Имах случай с друга куриерска фирма - понеже и самото нещо беше чупливо - ксенонови крушки - куриера седя и ме чака да ги отворя и четирите кутийки и да ги огледам и чак тогава да му подпиша - естествено не съм ги пробвал на колата. Бъди малко по реалист друг път - дали нарочно или случайно - гадости стават - ако не си се постарал каквото можеш да направиш - сърди се само на себе си.

Иначе ако успееш да направиш нещо - евала.

Мани, аз съм виновен, нали... Извинявам се на Гет.бг и на Спийди!

Пич - иронизираш ама ти си за ирония... Не е нужно да се извиняваш - прав си да негодуваш - ама като тръгваш да търсиш кусури - тръгни от себе си - и си помисли - Аз всичко каквото можах ли направих...

Нормално е да ти е кофти и да се чувстваш прецакан ти казах - ама погледни и от тая гледна точка - след като доста хора казаха - българските фирми това, Българските фирми онова... Българският клиент дали заслужава по голямо доверие от това което е...

Значи работя в магазин от голяма верига и въпроса беше такъв че поради неясно обявена промоция в брошурата на магазина на клиента първоначално му беше отказана същата.Макар и на висок тон човека докрай си търсеше правата и каза че ако трябва ще доведе господари на ефира,в Комисията за защита на потребителите ще се обади но ще докаже че е прав.Какво стана?Обадиха се на най-високо ниво и му направиха съответната промоция,а на друг клиент беше анулирана поради самия факт че не реагира по същия начин.Изводът:Търси си правата до край и не оставай да ти минат с довода че искаш да вземеш нов за без пари.В тая държава не всички са крадци и тарикати за чужда сметка.Успех и дано поне парите ти върнат.

Какво ти лекичко ужилване, това си е пладнешки обир...

99% съм сигурен, че вината е на гет.бг, но няма как да се докаже. Единственото възможно нещо в случая е да отваряш пратката още в офиса на куриера...

След това върви доказвай кое как е било.

Когато съм поръчвал през Интернет, вярно, за по-големи неща става дума, но никога не съм плащал или подписвал нещо преди да разопаковам стоката и да се уверя, че всичко е наред и не е одраскано, например. Те всички куриери бързат, ама искат или не, чакат да разопаковам пред тях. Сега единственото което можеш да направиш, е да се обадиш в гет.бг и спокойно да обясниш как стоят нещата на някой с малко повече власт във фирмата и да се надяваш на положително решение от тяхна страна.

• Автор

Тази сутрин (20/08), най-неочаквано, получих нов смс, че имам пратка в офиса на Спийди. Гет.бг са изпратили часовника за тяхна сметка, този път беше в кутийката. Благодарен съм за бързата реакция, но можеше да ми пуснат един СМС, че са изпратили часовника вчера, преди да пиша на КЗП.

Тази сутрин (20/08), най-неочаквано, получих нов смс, че имам пратка в офиса на Спийди. Гет.бг са изпратили часовника за тяхна сметка, този път беше в кутийката. Благодарен съм, за бързата реакция, но можеше да ми пуснат един СМС, че са изпратили часовника вчера, преди да пиша на КЗП.

Еее, браво! Или са се усетили, че са сгрешили, или са се уплашили от евентуално раздухване на случая...

Честит ти часовник :speak:

Тази сутрин (20/08), най-неочаквано, получих нов смс, че имам пратка в офиса на Спийди. Гет.бг са изпратили часовника за тяхна сметка, този път беше в кутийката. Благодарен съм, за бързата реакция, но можеше да ми пуснат един СМС, че са изпратили часовника вчера, преди да пиша на КЗП.

Браво , Супер ... направо невероятно развитие на случката ! Със здраве да си носиш часовника !!!:speak:

Преди около 4-5 години поръчах от гет.бг стерео уредба...цената беше няколко пъти над тази на часовника...кашона беше огромен...и ми го доставиха вкъщи...поръчах от тях, защото съответния модел го нямаше нито в склада на производителя (в щатите), нито в склада на вносителя. Една бройка имаше при гет.бг и силно се надявах за огромната сума, която им поверявах, тъй като беше голяма и платена по банка...да с еотнесат добре към клиента. Оказа се, че са страшно коректни. Изпратиха я до моя адрес, получих си я, от гет.бг ми се обадиха да ме информират, че е пратена и след това пак, за да ме питат дали съм получил стоката както трябва и дали нямам някакви забележки относно получаването и вида, в който съм я получил.

Тогава явно са били нови на пазара и са следели стриктно за качеството на услугата, която предлагат, но и аз останах впечатлен...явно нещата се променят доста бързо...

Радвам се, че си получил часовника!

Вчера ви е звъняно многократно, за да ви кажат, че ви изпращат часовника.

Днес отново се опитват да се свържат с Вас.

Също така са ви изпратени и няколко писма за това, че ви се изпраща часовника.

Съжаляваме за грешката, но ако не си вдигате телефона и не си четете пощата няма как да направим обратна връзка с вас.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.