Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Малко помощ за конфигурация до 1600лв.

Featured Replies

si_4323108.jpg

COOLER MASTER CENTURION 590 BLACK 131.21 лв

Ако кутията предложена от мен не ти харесва или ти се струва скъпа ето ти няколко алтернативи.

XIGMATEK Middle Case ASGARD Pure Black Edition w/o PSU 60.05 лв.

COOLER MASTER ELITE 334 BLACK, w/o PSU 66.05 лв.

COOLER MASTER GLADIATOR 600 BLACK, w/o PSU 101.81 лв.

Каквато и кутия да избереш гледай килограмите в описанието, колкото е по-тежка толкова по-добре.

Препоръчително е захранването да е разположено долу а отгоре да има място за вентилатор.

Аз съм с тази XIGMATEK Middle Case UTGARD - Mesh side panel w/o PSU в големите жеги с боксовото охлаждане, с лек клок и отключен процесор температурите рядко надвишават 45градуса C. Заслужава си всеки лев а и идва с три вентилатора и фан контролер за общо 6 вентилатора.Не че ще ти трябва фан контролер дъното предложено от мен има 5бр FAN connector и възможност за контрол на оборотите на вентилаторите.

COOLER MASTER GX 650W, Active PFC 133.73 лв.

ASROCK 870 EXTREME3 161.31 лв.

AMD Phenom II X6 Six Core 1055T, 2.80GHz, 9MB, BOX, AM3 386.93 лв.+ARCTIC Freezer 64 PRO PWM, s.AM2/AM3, 900-2200 rpm 33.38 лв.

KINGSTON 2GB DDR III 1600 HyperX х2 190.00 лв.

SAPPHIRE 1024M TOXIC HD5850 DDR 5 PCI-E 587.07 лв.

WD 640GB 7200 64MB SATA III Black 120.58 лв.

LG DVD-RW GH22NS40, SATA, BLACK 32.97 лв.

С конфигурацията от подписа играя Crysis WARHEAD на 21" монитор, всички настроики са ми по подразбиране.

Не знам дали обърнахте винмание но човека говори за лепенки по кутията,които са му важни.При алтернативните предложения става дума обаче за покупка на компоненти и сглабяне вкъщи.Да не вземат да дойдат нещата и да си имаме тема "Как се сглабя компютър" (не че е кой знае каква философия,де) :yanim:

В доста от случаите гаранцията на компютъра сглобен и "заключен" с прочутите лепенки е за по-къс период от гаранцията на самите компоненти(ако са маркови, някои от тях имат дори доживотна гаранция) взети сами за себе си! Е, има и изключения предполагам, но обикновено е по-смислено да се купува на части и да се сглоби, ако не у дома от потребителя, в случай че не го бива никак в тази работа, поне у приятел който може или в краен случай, да даде някой лев допълнително в някой сервиз за сглобяване, но запазвайки гаранцията на отделните компоненти.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

На първата страница съм предложил почти същата конфигурация, само че дъното е доста по-хубаво.

Ще ми каже ли някой, каква е тази мания да се слагат супер евтини дъна на Асрок, независимо от бюджета?

На първата страница съм предложил почти същата конфигурация, само че дъното е доста по-хубаво.

Ще ми каже ли някой, каква е тази мания да се слагат супер евтини дъна на Асрок, независимо от бюджета?

Да найстина твоето дъно е супер но пък правиш компромис със другити части.

Дъната на Asrok не са никак лоши.Досега не съм видял в някои форум някои да се оплаква от дъната с чипсет 8**

Можеше да предложа и Асуско дъно със същия чипсет но цената му е малко надута.

Предлагам това дъно защото със спестените пари може да се вземе още една плочка рам и по добра кутия.

ASRock 870 Extreme3 (AMD 870) Motherboard

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

Манията е , че тия дъна на Асрок , дето пише Extreme са много фьешън за почитателите на АМД :girl1:

Не виждам от кой компонент съм направил компромис? /говорим за втората конфигурация, която съм дал/ Освен, може би, с кутията.

Понеже всеки изсипа по предложения на килограм давам конфигурация за 1760 лева:

2443285X.jpg

Не мисля, че е спестено от нещо...

4 гиги рам, 6 ядрен процесор, яко дъно, предостатъчен хард диск, достатъчно захранване, кутията идва с един вентилатор и ако човека прецени може да добави още един отпред.

1775 лева.

Дъното не е лошо, но гледам, че и на системи от нисък клас и на системи от висок клас /за Българския стандарт/ се въпросните дъна се слагат. О_о

Поздрави!

Не виждам от кой компонент съм направил компромис? /говорим за втората конфигурация, която съм дал/ Освен, може би, с кутията.

Понеже всеки изсипа по предложения на килограм давам конфигурация за 1760 лева:

2443285X.jpg

Не мисля, че е спестено от нещо...

4 гиги рам, 6 ядрен процесор, яко дъно, предостатъчен хард диск, достатъчно захранване, кутията идва с един вентилатор и ако човека прецени може да добави още един отпред.

1775 лева.

Дъното не е лошо, но гледам, че и на системи от нисък клас и на системи от висок клас /за Българския стандарт/ се въпросните дъна се слагат. О_о

Поздрави!

Мир да има моя грешка.Незнам какво съм гледал. Конфигурацията си е супер.

• Автор

Прав си, но ТОВА захранване 20 кинта надолу.

„Колкото повече, толкова повече!“ :ph34r:

Иначе самата система под пълно натоварване няма да "консумира" повече от 450 /дори 400/ вата :shy11:

Поздрави!

Значи сега кое захранване ще е по добро - Xigmatex PSU 600w или COOLER MASTER GX 650W.

То е ясно че по голямото е по добро но ако и другото върши работа няма смисъл да се набутвам 26 лв.

si_4323108.jpg

COOLER MASTER CENTURION 590 BLACK 131.21 лв

Ако кутията предложена от мен не ти харесва или ти се струва скъпа ето ти няколко алтернативи.

XIGMATEK Middle Case ASGARD Pure Black Edition w/o PSU 60.05 лв.

COOLER MASTER ELITE 334 BLACK, w/o PSU 66.05 лв.

COOLER MASTER GLADIATOR 600 BLACK, w/o PSU 101.81 лв.

Каквато и кутия да избереш гледай килограмите в описанието, колкото е по-тежка толкова по-добре.

Препоръчително е захранването да е разположено долу а отгоре да има място за вентилатор.

Аз съм с тази XIGMATEK Middle Case UTGARD - Mesh side panel w/o PSU в големите жеги с боксовото охлаждане, с лек клок и отключен процесор температурите рядко надвишават 45градуса C. Заслужава си всеки лев а и идва с три вентилатора и фан контролер за общо 6 вентилатора.Не че ще ти трябва фан контролер дъното предложено от мен има 5бр FAN connector и възможност за контрол на оборотите на вентилаторите.

COOLER MASTER GX 650W, Active PFC 133.73 лв.

ASROCK 870 EXTREME3 161.31 лв.

AMD Phenom II X6 Six Core 1055T, 2.80GHz, 9MB, BOX, AM3 386.93 лв.+ARCTIC Freezer 64 PRO PWM, s.AM2/AM3, 900-2200 rpm 33.38 лв.

KINGSTON 2GB DDR III 1600 HyperX х2 190.00 лв.

SAPPHIRE 1024M TOXIC HD5850 DDR 5 PCI-E 587.07 лв.

WD 640GB 7200 64MB SATA III Black 120.58 лв.

LG DVD-RW GH22NS40, SATA, BLACK 32.97 лв.

С конфигурацията от подписа играя Crysis WARHEAD на 21" монитор, всички настроики са ми по подразбиране.

Тази кутия ми хареса и съм решил твърдо да я купя. Oще повече че идва с 2 вентилатора ,ако съм разбрал правилно.

Редактирано от bat zoro (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.