Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Магазин " Бомба"?

Featured Replies

Влезнах от любопитство в раздел софтуер на магазина и останах като гръмнат... Първо започнах от антивирусните, направи ми впечатление, цената на Касперски, викам си добре приемлива е към 54лв. За 1 година, обаче като видях лиценза за 3 компютъра пак за една година, който е 230вл. WTF? При положение, че в Amazon е не повече от 60лв.! Също цената на Windows 7 340лв.- същата в Amazon е 200... Ами до кога ли Българина ще бъде правен на балама?

Влезнах от любопитство в раздел софтуер на магазина и останах като гръмнат... Първо започнах от антивирусните, направи ми впечатление, цената на Касперски, викам си добре приемлива е към 54лв. За 1 година, обаче като видях лиценза за 3 компютъра пак за една година, който е 230вл. WTF? При положение, че в Amazon е не повече от 60лв.! Също цената на Windows 7 340лв.- същата в Amazon е 200... Ами до кога ли Българина ще бъде правен на балама?

Никой не те задължава да купуваш от Бомба. Аз също ще споделя мнението си. Готовите настолни конфигурации са същите бакалски стоки както в Техномаркет примерно, без значение от това че са маркови и в техното ги има такива маркови които са събирали прах около и дори над две години - примерно този компютър на НР, който е на цена от само 1274лв. и е модел от средата на 2008г.

Цял 1ГБ оперативна памет ДДР2 800МХц

250ГБ твърд диск

Вградено видео

недомислица в описанието: "Скорост на въртене на шпиндела на диска DVD+/-RW LS"

А-а-а О-о-о, кардрийдър 16 в 1 на НР сигурно той надува цената на тази антика, а ако не е той сигурно е инсталираната ОС Виста премирана домашна, която в кратката версия на описанието е: "Vista Dwngrd toXP Pro,"

Да се смея ли или да плача, след като Калдата форуми е с най-добрият отсек за "Хардуер" и то май не само в България, язък за него, щеше ми се Калин да попрочита малко и от темите там - интересно е! Нямам идея кой отговаря за асортимента от стоки в магазина и за ценообразуването, явно си има човек и той прави всички на балами включително Шефа, може би тайно прибира някаква част от свръх надценката, за което си трае. Точно за тази конфигурация, (която не е единствената), пуснах мнение в "Бъдете първи - добавете мнение", то отиде за одобрение от модератор и естествено изчезна, понеже явно човека който Калин е назначил да върти Бомбата, явно и модерира в него, естествено желаейки далаверата му да си остане на тъмно включително и от Калин.

Както си забелязал има и други позиции разхвърляни в целият асортимент, които са така натоварени и криещи се между нормално надценените стоки, като ако някой клъвне там където надценката е нормалните 20-30%, е добре, ако клъвне там където е 120% - още по-добре, нищо че за тази цена във форума колегите ще сглобят машина с няколко пъти по-добри параметри...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

това е типична балканска измама.

Застоялите стоки- на разбойнически цени.

То нормален човек , няма да си купува комп от някакъв си смотан мошенически сайт, ами ще иде в магазин.Обикновено такива он-лайн(на) магазини са за весели балами, който

нищо не вдяват от това което купуват.А като гледам цените-някой си слага комисионна от 50-60% :dollars:

Няма какво да се направи, аз съм решил да си взема PS3 и видях че в Bomba е 600 лева а в Amazon към 500 лева но какво да се направи все пак живеем в България.

Споделям мненията на sliderum и zazata. Сравних набързо някои от цените в Бомба с цени в нормални, не онлайн магазини и сравнението не бе в полза на Бомба. Само да кажа, че един от магазините в който направих бегло сравнение на скенери на Canon бе магазина на Плесио, където по принцип цените не са от най-ниските. Хайде, за мен и за още стотина примерно човека от форума е ясно - много от нас тъй или иначе пазаруваме на дилърски цени от 5-6 големи и утвърдени фирми и Бомба за нас не представлява интерес, но какво би накарало обикновения купувач да си поръча нещо онлайн от Бомба, при положение, че от (примерно) Плесио, освен че ще си го поръча онлайн, но може да отиде и на място в магазина, в който са вложени милиони и се плаща на n човека персонал, да види и да пипне стоката, да бъде консултиран на място и отгоре на всичко тази стока да е с няколко лева по-евтина.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Скоро си обнових изцяло компютъра + плюс нов монитор.

Първо проверих цените в Бомба оказа се че всички харесани от мен артикули са с едни 20 до 50лв по-скъпи.

Специално монитора беше малко над 300лв а аз го купих за 250......

Често давам линкове във Форума към онлайн магазини но за сега не съм дал нито един линк към Бомба точно заради високите цени.

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

• Автор

Не,че някога ще тръгна да купувам нещо от този он-лайн магазин, но точно затова предположих, че се казва Бомба - цени бомбастично по-високи от нормалното! :clap: Това беше лек бъзик, който леко отговаря на реалността.

То едни златни клавиатури ъфффф,мерси-

ще си търся от друго място

sad.gif

То едни златни клавиатури ъфффф,мерси-

ще си търся от друго място

sad.gif

Ела да ти дам една. Имам 3-4 свободни. Пак ли се появи твоят проблем?

Ново предположение: Всички невинни, освен мързел и недоглеждане и склероза, що се отнася до актуализирането на цените. Просто човека занимаващ се с обновяването на цените, ги е забравил такива каквито са били към момента, в който даденият продукт е започвал да се предлага в магазина, или незнанието на същия човек, че цените на хардуера, пък и софтуера са динамични и се влиаят от доста фактори, като курс на долара, остаряването на модела, който вече има наследници, които са с по-добри показатели, заради конкуренцията между производителите на продукт от този тип, заради конкуренцията на Бомба с подобните на нея интернет магазини и с реалните фирми за търговия с хардуер и софтуер, и най-накрая, (от всичките причини за които се сетих в рамките само на минутка, въпреки че не съм икономист - сигурно имо още толкова фактори, за които не съм писал) и от търсенето и предлагането на този продукт...

всеки, който разбира от търговия продава заредената стока на цената на която е заредена+ %печалба. но повечето интернет магазини не държат в наличност стока, така че точно там не би трябвало да е проблем цената да е винаги актуална... още повече че не се плащат заплати на персонала да стои в магазина и да обяснява на клиентите... за съжаление калдата kal + data:

The term data refers to groups of information that represent the qualitative or quantitative attributes of a variable or set of variables. Data (plural of "datum", which is seldom used) are typically the results of measurements and can be the basis of graphs, images, or observations of a set of variables. Data are often viewed as the lowest level of abstraction from which information and knowledge are derived. Raw data refers to a collection of numbers, characters, images or other outputs from devices that collect information to convert physical quantities into symbols, that are unprocessed.

http://en.wikipedia.org/wiki/Data

става калелмаг (кал + електронен +магазин) тоест от информационен сайт става бакалия...

всеки, който разбира от търговия продава заредената стока на цената на която е заредена+ %печалба. но повечето интернет магазини не държат в наличност стока, така че точно там не би трябвало да е проблем цената да е винаги актуална... още повече че не се плащат заплати на персонала да стои в магазина и да обяснява на клиентите... за съжаление калдата kal + data:

http://en.wikipedia.org/wiki/Data

става калелмаг (кал + електронен +магазин) тоест от информационен сайт става бакалия...

Цитата ми заприлича на математико-логически вариант на измиването на ръцете на Пилат от Понтия...и малко на обяснението под линия, че видите ли картинките(показващи уж външният вид на даден продукт)са(просто някаква) илюстрация т.е. илюстрацията на някаква си там конфигурация, която може да не отговаря на външният вид на определен продукт се взема от някъде и по системата копиране/лепене се намества срещу всички позиции на предлагани конфигурации, ( които на теория би трябвало да изглеждат различно, заради различните кутии и/или монитори, ако се предлагат с такива), ама нека да е шарено, за да привлича пчеличките...и блондинките(или тези с толкова "пипе" колкото тях)...

Това за картинките и илюстрациите важи за други фирми, просто е за пример...Тук в Бомба, в това отношение, май всичко е в ред?

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Наистина много станаха тези онлайн магазини, но всеки се бори за място под слънцето, а някои дебнат за да ***** като цигани на сянка :)

Няколко IT компании, който си слагат минимална печалба и очакват да продадат повече количества, движат нещата у нас. Все пак тези, които не са спали в лекциите по икономикс знаят че една печалба може да се "произведе" по много различни начини :cool: Да не забравяме че на всеки внос се плащат мита, данъци и всекви "щуротиики" :) Раят е в Америка, ако некой знае как са цените на IT компонентите на азиатския пазар нека сподели (може а и трябва да са тънки) :P

Редактирано от ma4opic4o (преглед на промените)

Ела да ти дам една. Имам 3-4 свободни. Пак ли се появи твоят проблем?

Много мерси

kiss.gif

Ми бъгясала работа - не става мда

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.