Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за качеството на обслужване и на продуктите в различните магазини

Featured Replies

Като човек който за 1-ви път ще ползва он-лайн магазин, пък и репортажите които гледам по новините малко подхождам с недоверие. Та искам мнение за Outmax- хубав сайт, някак си вдъхва доверие, евтина доставка (6,50 за София) и Скай от друга страна. По-ниски цени, определено е примамливо, но с този сайт някак си ми се струват не много надеждни. Чета тука, то и темата през търсачката я намерих, но не се решавам честно казано. Интересува ме дали са коректно, да действам ли смело или не и ме интересува на конфигурацията ми да няма гаранционна лепенка, а гаранция за всеки компонент по отделно. Възможно ли е? От Скай настояват да ми сглобят компа безплатно, но и чета мнения за стари части набутани вътре, върнати от някого преди това. Просто някакво мнение искам за да знам как да постъпя. Благодаря.

• Отговори 58
  • Прегледи 23,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Като човек който за 1-ви път ще ползва он-лайн магазин, пък и репортажите които гледам по новините малко подхождам с недоверие. Та искам мнение за Outmax- хубав сайт, някак си вдъхва доверие, евтина доставка (6,50 за София) и Скай от друга страна. По-ниски цени, определено е примамливо, но с този сайт някак си ми се струват не много надеждни. Чета тука, то и темата през търсачката я намерих, но не се решавам честно казано. Интересува ме дали са коректно, да действам ли смело или не и ме интересува на конфигурацията ми да няма гаранционна лепенка, а гаранция за всеки компонент по отделно. Възможно ли е? От Скай настояват да ми сглобят компа безплатно, но и чета мнения за стари части набутани вътре, върнати от някого преди това. Просто някакво мнение искам за да знам как да постъпя. Благодаря.

Здравей, сам си реши аз ще споделя моя скромен опит с двата сайта.

Пускам поръчка в Outmax преди обяд, след 10-15мин. телефона ми звъни.От сайта се обаждат да потвърдя поръчката на следващия ден в 9.00 компонента е в офиса на Куриера (така ми е по-удобно че офиса е близо до работата ми)

Между временно обаче има малка промяна в цената, макар че съм направил поръчката на по-висока цена те ми изпращат компонента с нова по-ниска с един два лева.Пазарил съм от тях няколко пъти и винаги са били супер точни и коректни.

Гаранция за момента не ми се е налагало да ползвам.

В Скай ситуацията е същата пускам заявка през сайта, обаждат се за потвърждение и готово.Само че има един малко неясен момент с цената за доставка, обикновено препращат за справка към сайта на предпочитания куриер.Пазарил съм доста и от тях до сега не е имало издънки.

И от двата сайта всичко е идвало много добре опаковано в оригиналните кутии с всичките кабели и софтуер и разни други дреболии които си вървят със компонента.

Ами на мене офиса на Скай ми е близо до работата и ще си ги взема директно от тях. Значи спокойно да поръчвам. А частта със гаранцията и сглобяването на конфигурацията? Да я направят или сам да се справям? До сега съм разглобявал и обратно връщал всичко при чистене, но никога не съм сглобявал нов комп. Благодаря.

Ами на мене офиса на Скай ми е близо до работата и ще си ги взема директно от тях. Значи спокойно да поръчвам. А частта със гаранцията и сглобяването на конфигурацията? Да я направят или сам да се справям? До сега съм разглобявал и обратно връщал всичко при чистене, но никога не съм сглобявал нов комп. Благодаря.

Предпочитам да сглобявам сам, до сега винаги съм поръчвал отделни компоненти от тях. Удоволствието е огромно да сглобиш сам и да проработи всичко както трябва.

Гаранция не ми се е налагало да ползвам.

Айде и аз се включвам vs Мултирама ! Отивам на единия ден посрещна ме един пич и ме разведе показа ми сичко от което се интересувах и бях готов да си купувам.Ама аз още нищо не знаех тогава и ми пробутаха това с което съм сего(в описанието). И нали пича беше любезен и останах с добро впечатление. Отивам на другия ден с парите и ..... един плешив педал!!! Говори като прострелян едвам го чувах. И нали купих си компа и на касата .... една п*тка. Чакал съм 20 - 30 мин. да ми провери парите дали са фалшиви или не! Това във Варна. Сега за ТехноПолис. Отивам. Влизам. Голям магазин, много работи(не че са кой знае кво..). Щях да си купувам SONY Magic Gate за PSP-то ми. Обаче незнаех къде се намират. Отидох при един от служителите и той ми каза да попитам колегата му, който се намирал ей там... Ходя аз търся го. Намерих един. Питам го. Той ми вика че бил за хладилниците. И аз му викам: "ми тогава кво праиш при конзолите?!". И така той ме упъти към другия колега.. Накрая сам намерих рафта. Уж там трябва да има човек който като питаш да ти обясни. И накрая стана тъй че не си купих НИЩО! Така че хора - не ходете в ТехноПолис. Във Варна съм доволен от Ardes!!!

И аз имам съмнения към Скай,както и много хора по други форуми.Звъннах скоро в Плесио и ми казаха,че могат да ми доставят всичко,което имат в склада в Гърция.Интересно и ако е на тези цени ще е доста добре.

И аз имам съмнения към Скай,както и много хора по други форуми.Звъннах скоро в Плесио и ми казаха,че могат да ми доставят всичко,което имат в склада в Гърция.Интересно и ако е на тези цени ще е доста добре.

Съмнения относно какво имаш?! Аз лично съм пазарувал 4-5 пъти от скай и съм доволен от коректността им. Окомплектовката е винаги пълна, обаждат ти се за да потвърдиш поръчката си и можеш евентуално да ги попиташ за нещо друго ако те интересува.

Съмнения относно какво имаш?! Аз лично съм пазарувал 4-5 пъти от скай и съм доволен от коректността им. Окомплектовката е винаги пълна, обаждат ти се за да потвърдиш поръчката си и можеш евентуално да ги попиташ за нещо друго ако те интересува.

Фактът,че не могат да се разраснат като фирма.Май още са в онзи апартамент на Шипченски проход.Залагат на ниски цени и оборот ама не се получава.

Фактът,че не могат да се разраснат като фирма.Май още са в онзи апартамент на Шипченски проход.Залагат на ниски цени и оборот ама не се получава.

Какъв ти е проблема с ниските цени и че не са се разраснали ?

Поръчваш си компонента изпращат ти го, гаранцията в повечето случаи се поема от производителя.

Знаеш ли колко ми пука че големите фирми в бранша имат огромни магазини в по няколко града.

Някой от големите даже се опитват да продават на двойни цени че и претендират че при тях е най-евтино, в Скай същите компоненти са с поне 10-15лв по-евтини а понякога и повече.Има и изключения разбира се.

Пък аз така или иначе предпочитам да пазаря онлайн по простата причина че най-близкия свестен магазин ми е на около 40км разстояние в двете посоки.

Примерно монитора си го купих от тях за 250лв + 15лв доставка, на други места е с около 20-30лв по-скъп.

Какъв ти е проблема с ниските цени и че не са се разраснали ?

Поръчваш си компонента изпращат ти го, гаранцията в повечето случаи се поема от производителя.

Знаеш ли колко ми пука че големите фирми в бранша имат огромни магазини в по няколко града.

Някой от големите даже се опитват да продават на двойни цени че и претендират че при тях е най-евтино, в Скай същите компоненти са с поне 10-15лв по-евтини а понякога и повече.Има и изключения разбира се.

Пък аз така или иначе предпочитам да пазаря онлайн по простата причина че най-близкия свестен магазин ми е на около 40км разстояние в двете посоки.

Примерно монитора си го купих от тях за 250лв + 15лв доставка, на други места е с около 20-30лв по-скъп.

Аз проблем нямам, но на хората това не им вдъхва доверие.

Аз проблем нямам, но на хората това не им вдъхва доверие.

Хората обичат да бъдат лъгани, не е важен компютъра като параметри важното е да е скъп.

За да могат да се хвалят после "моя компютър е много як дадох за него еди си колко лева".

Отиват в кварталната бакалия и избират по цената, тяхна си работа.

Хората обичат да бъдат лъгани, не е важен компютъра като параметри важното е да е скъп.

За да могат да се хвалят после "моя компютър е много як дадох за него еди си колко лева".

Отиват в кварталната бакалия и избират по цената, тяхна си работа.

Петьо отиваш в такъв магазин в някакъв апартамент,наблъскани кашони мръсотия,никаква хигиена.На някакъв рафт се мъдрят нахвърляни захранвания и взимат едно и ти го дават.Се едно си в оказион.Аз такова захранване отказал и отидох в Плесио и ми го дадоха в хубава опаковка.Еми има си значение.

За мен е от значение цената и бързата реакция. Пращам имейл до Плесио да попитам за наличност на Рам памет и ми отговорят след 2-3 дни. От Мост и Жар много рядко отговарят. Мулти....... изобщо няма да ги коментирам. Колкото до Скай (трябва да ми платят дето им правя реклама) в магазина им може да е мизерия и бит пазар но нещата при мен пристигат чисти и в оригинални опаковки + втора опаковка за да се предпазят от повреди при транспортиране. Ето ти два примера: http://media.snimka.bg/7701/021657618.jpg http://media.snimka.bg/7701/021657622.jpg Поръчвам захранване Фортрон (евтините серии нямат кутии) хората ми го сложили в кутия от друго захранване добре уплътнено и опаковано. Outmax също работят много бързо и експедитивно, опаковката и при тях винаги е на ниво и всичко си пристига както трябва. Каквото съм купил досега от двата сайта винаги идва в оригинална "не разпечатана" опаковка.

За мен е от значение цената и бързата реакция.

Пращам имейл до Плесио да попитам за наличност на Рам памет и ми отговорят след 2-3 дни.

От Мост и Жар много рядко отговарят. Мулти....... изобщо няма да ги коментирам.

Колкото до Скай (трябва да ми платят дето им правя реклама) в магазина им може да е мизерия и бит пазар но нещата при мен пристигат чисти и в оригинални опаковки + втора опаковка за да се предпазят от повреди при транспортиране.

Ето ти два примера:

http://media.snimka.bg/7701/021657618.jpg

http://media.snimka.bg/7701/021657622.jpg

Поръчвам захранване Фортрон (евтините серии нямат кутии) хората ми го сложили в кутия от друго захранване добре уплътнено и опаковано.

Outmax също работят много бързо и експедитивно, опаковката и при тях винаги е на ниво и всичко си пристига както трябва.

Каквото съм купил досега от двата сайта винаги идва в оригинална "не разпечатана" опаковка.

Аз се обаждам по телефона и получавам отговор веднага.Хората са свикнали да отидат на място да разгледат.Инвестираш в шоурум,това буди доверие.Правиш паркинг за автомобили-това също.Докосваш стоката-това също.Казва си човек тези ще ги има и утре.А гаражната фирма днес я има утре не.

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

Аз само да спомена, че вече не са там. Имат нов офис зад хотел Плиска. Видях го на сайта им когато се интересувах къде се намират. Даже е магазин в жилищна кооперация, а не апартамент. Но човек който не знае за тях като им погледне сайта и някак си му се изпарява доверието (лично мнение). Просто в такъв момент Outmax изглеждат по-сериозни. А иначе на мен ми остават още няколко дена да взема решение от къде да поръчам... 20 пъти си смених мнението и вече всичко се омеша...

Аз само да спомена, че вече не са там. Имат нов офис зад хотел Плиска. Видях го на сайта им когато се интересувах къде се намират. Даже е магазин в жилищна кооперация, а не апартамент. Но човек който не знае за тях като им погледне сайта и някак си му се изпарява доверието (лично мнение). Просто в такъв момент Outmax изглеждат по-сериозни. А иначе на мен ми остават още няколко дена да взема решение от къде да поръчам... 20 пъти си смених мнението и вече всичко се омеша...

Не искам да обиждам Петьо,вярвам му че са коректни но просто не бих си купил оттам.

http://www.stealtech.org/22713.html

Ако искаш хубава Нвидия това е.Evga GTS450 - 237.60лв.

Нека и аз да кажа няколко думи. До сега съм пазарувал от Sky 4 пъти и винаги всичко е били точно, без никакви проблеми. Това че нямат големи магазини като Multirama например не означава, че не са коректна фирма. Точно обратното. Поддържат едни от най-ниските цени като цяло и винаги съм получил това, за което съм платил в оригинална опаковка. Можеби единственият недостатък, който намирам е свързан с техния сайт. По-точно това някои от предлаганите стоки всъщност ги нямат на склад, но това го има и при други фирми. Много се чудя на хора, които гледат красивата опаковка и големите магазини, когато решат да копуват нещо.

Петьо отиваш в такъв магазин в някакъв апартамент,наблъскани кашони мръсотия,никаква хигиена.На някакъв рафт се мъдрят нахвърляни захранвания и взимат едно и ти го дават.Се едно си в оказион.Аз такова захранване отказал и отидох в Плесио и ми го дадоха в хубава опаковка.Еми има си значение.

Аз се обаждам по телефона и получавам отговор веднага.Хората са свикнали да отидат на място да разгледат.Инвестираш в шоурум,това буди доверие.Правиш паркинг за автомобили-това също.Докосваш стоката-това също.Казва си човек тези ще ги има и утре.А гаражната фирма днес я има утре не.

Аз оборотен магазин/сервиз който да блести от чистота и подреденост не съм виждал. И като вляза някъде и видя магазина пълен с кашони и стока и им се радвам на хората. Защо? Защото работят. А когато обстановката е като в аптека - всичко лъщи и нещо не ми допадат нещата. Щом персонала има време да чисти, значи работата куца. И започвам да се питам защо... Да кажем че магазините на Мост са изключение, но ако не знаех нищо за фирмата, трудно бих пазарил от тях заради магазина - голям и сравнително лъскав.

Има една фирма във Варна, Флай системс. Намира се в апартамент на 2ри етаж, ако не знаеш какво търсиш вероятно няма да ги намериш. Вътре е средно мизерно като обзавеждане и фаца. Бедна ти е фантазията колко стока влиза и излиза през тях всеки ден. Даже ми е чудно къде ги събират нещата. И за да е по-интересно, фирми с лъскави магазини вземат стока от тях. Примерно когато си о@кат отношенията с Мост....или ако не ги кефи да си плащат куриер.

Така че освен ако не си сврака не трябва да се ориентираш по лъскавата опаковка. Докосват се ябълките на пазара. Докосват се дрехите в магазина, някои хора ги пробват дори. Но ако ти правиш финалния си избор между две дънни платки примерно в магазина, съдейки по опаковката. :)

EDIT: Относно оригиналната опаковка. Я колеги, всеки да си каже колко пъти от Мост са му пращали нещо в неоригинална опаковка.... То не бяха дъна и видеокарти в кутии всякакви.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

Не сам имал взимане даване с Скай не мога да говоря лошо за качество на обслужване и компоненти.Вярвам на Петьо сигурно са добри и коректни.Просто много хора са се напатили и имат основание да се съмняват.

Не сам имал взимане даване с Скай не мога да говоря лошо за качество на обслужване и компоненти.Вярвам на Петьо сигурно са добри и коректни.Просто много хора са се напатили и имат основание да се съмняват.

Тогава кажи ми причина да се доверя на голям лъскав магазин пред близкия гараж? Колкото хора се оплакват от гаражите, толкова се оплакват от големите магазини, вериги и т.н.

Точно затова определени магазини, малки и големи са си създали добро име в бранша. А други не чак толкова добро.

Близкия гараж,продовощ по-ниско от голямата верига буди съмнение за далавери.Примерно ДДС,може пране на пари.Човек си задава въпроса дали утре ще я има тази фирма и кой ще ми поеме гаранцията.Тази фирма може и да фалира примерно.

Близкия гараж,продовощ по-ниско от голямата верига буди съмнение за далавери.Примерно ДДС,може пране на пари.Човек си задава въпроса дали утре ще я има тази фирма и кой ще ми поеме гаранцията.Тази фирма може и да фалира примерно.

Не знам, но когато въпроса опира до това, че човек е ограничен откъм пари за определено нещо, гледа кое ще му е изгодно и го взима, а не изпада в размисли дали фирмата ще я има или не, важното е че човек се е сдобил с това, което е искал на по-ниска цена.

P.S. Това изключение важи предимно за нашите ширини и много рядко извън тях...

Редактирано от viiipeer (преглед на промените)

:beer11: Пари се перат с големи магазини и молове...... Кой ще ти поеме гаранцията? Свързваш се директно с вносителя, държиш се възпитано и си готов. Е, ще трябва да прозвъниш няколко фирми докато намериш точната.

Този разговор е загуба на време, без да казваме нищо съществено. Пазарувай си от където искаш, демокрация е. Давай 5-30% повече пари заради лъскавия магазин, лошо няма.

Имаше една история за някакъв манастир. Предлагали на посетителите кафе за 2 долара и кафе за 100 долара. Било едно и също-правели го пред клиентите. Но въпреки това хора твърдели че има разлика.

///Преди време работех за кратко в един лъскав и празен магазин. Рекох на шефа, ще ми дадеш ли един Intel E8400 на доставна без ДДС, за мен е? Ще ти го дам, но с ДДС. Отидох и си го купих от друг магазин, клиентската им цена беше с около 2 лева по-висока от нашата доставна. Това + алчност обяснява високите цени в някои магазини. Не може да купуваш стока на нерентабилни цени, да искаш да имаш надценка като всички останали и да си конкурентен с тях в същото време.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

Значи само да кажа имах стаж във jarcomputer след като видях как са им нещата си казах никога за нищо на света че няма и един диск от там да си взема. Иначе съм много доволен от МОСТ лично аз имам три машини от там и сичко е тип топ поне аз кат съм бил.

:) Пари се перат с големи магазини и молове...... Кой ще ти поеме гаранцията? Свързваш се директно с вносителя, държиш се възпитано и си готов. Е, ще трябва да прозвъниш няколко фирми докато намериш точната.

Този разговор е загуба на време, без да казваме нищо съществено. Пазарувай си от където искаш, демокрация е. Давай 5-30% повече пари заради лъскавия магазин, лошо няма.

Имаше една история за някакъв манастир. Предлагали на посетителите кафе за 2 долара и кафе за 100 долара. Било едно и също-правели го пред клиентите. Но въпреки това хора твърдели че има разлика.

///Преди време работех за кратко в един лъскав и празен магазин. Рекох на шефа, ще ми дадеш ли един Intel E8400 на доставна без ДДС, за мен е? Ще ти го дам, но с ДДС. Отидох и си го купих от друг магазин, клиентската им цена беше с около 2 лева по-висока от нашата доставна. Това + алчност обяснява високите цени в някои магазини. Не може да купуваш стока на нерентабилни цени, да искаш да имаш надценка като всички останали и да си конкурентен с тях в същото време.

На доставна цена без ддс няма как да ти го даде ако е изряден.А като се счупи процесор,видеокарта сигурно ще трябва да се обърна към Intel или Nvidia.Ако си мислиш,че вносителя с теб ще се занимава.Той няма взаимоотношения с теб.Никъде не се е подписал и не е длъжен.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.