Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Къща или апартамент?

Featured Replies

Живея в апартамент, но метая за къща! Къщата обаче е и по - голям разход, кйто в днешно време не е по силите на всеки.

В къщата винаги излиза нещо за ремонт. Оправиш едно и после излезе друго. Няма спирка. Поддръжка на градина ... мале мале. И куп още дреболии де като почнеш да ги оправяш и изгуби цял ден.

Но за апартамент не искам и да чуя.

• Отговори 64
  • Прегледи 16,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Друго си е да излезеш на двора, да подишаш малко въздух на спокойствие.

В къщата винаги излиза нещо за ремонт. Оправиш едно и после излезе друго. Няма спирка. Поддръжка на градина ... мале мале. И куп още дреболии де като почнеш да ги оправяш и изгуби цял ден.

Но за апартамент не искам и да чуя.

е, ако няма какво да оправяш по дома си -с какво друго да се занимаваш ?

да седнеш да гледаш латино-сериали или да мислиш за глупости ли ? :P

е, ако няма какво да оправяш по дома си -с какво друго да се занимаваш ?

да седнеш да гледаш латино-сериали или да мислиш за глупости ли ? :P

Мисълта ми е ако се абстрахираме от времето за оправяне (ремонт) тия дейности са свързани и с разходи. Не е като един апартамент 60-90 квадрата и да го гледаш само от вътре какво има за дооправяне.

Като почнеш с покриви, улуци, отводнявания. тераси, външен вид, огради, алеи  ... работа постоянно има.

Що бе ? Тия в блоковете не боядисват ли стълбището ? Не  премитат ли поне 2 пъти в седмицата   ей така от хорски срам . Не прекопават ли градинката пред входа ? Изобщо мурдари ли са тези живеещите  в кооперации и блокове ?  Освен че  някой си е купил 3 стаи  на етажа  има и задължението да се грижи и за  мястото около тия 3 стаи.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Що бе ? Тия в блоковете не боядисват ли стълбището ? Не  премитат ли поне 2 пъти в седмицата   ей така от хорски срам . Не прекопават ли градинката пред входа ? Изобщо мурдари ли са тези живеещите  в кооперации и блокове ?  Освен че  някой си е купил 3 стаи  на етажа  има и задължението да се грижи и за  мястото около тия 3 стаи.

Плащаш някаква нищожна такса за общата чистачка докато в къщата разходите са от друг мащаб.

Плащаш някаква нищожна такса за общата чистачка докато в къщата разходите са от друг мащаб.

Така си е!

Когато живееш в блок / кооперация то и  разходите се солидализират с останалите живущи, но ако живееш в собствена къща, то няма с кого да делиш! Това когато става дума за общи части. Ремонтите  в апартамент, частна собственост също са несъизмерими когато става дума за сравнение апартамент / къща .Бяха изброени част от видовете разходи по една къща, но има и още т.е за отопление и климатизация, данъчни разходи........ и пр.и пр.!!!!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Къщичка,абсолютно.Не се съобразяваш с паплач.Хайваните над мен един път ги предупредих културно-Много се извинявам,викам,ако може между 14 и 16 часа да пазим тишина,да спрем за малко с ремонта.Втори път че чак и трети.Не става работата.По принцип с хората се разбирам от половин дума.Ама с хората.Тез трябваше да им влизам с вратата вътре и да ги наритам барабар с майстора за да ме разберат.Като Цербер на входа съм за всеки нагъл майстор.Страхувам се от собствената си жестокост.Каквото изисквам от другите и аз го спазвам.За 22 години откакто живея тук само веднъж съм си позволил да тропам на обед-спука ми се тръбата на топлата вода бях наводнил комшията,а бях и нощна смяна трябваше да изкъртя по най-бързия начин.Освен ВиК авария никое друго оправдание не приемам.

Щото тия в къщите ич не се съобразяват с така наречената ,,паплач,,!Елата да видите у мааалата некой пребългарин като си пусне маанетата как целия квартал гърми.Ми то не в къща , ами в подземен бункер да живееш ша ти гръмнат нервите.

А иначе къща , или апартамент-имат си свои предимства и недостатъци.Има къщи и къщи, апартаменти и апартаменти!Зависи какво, къде, кой е наоколо и т.н.т.

Абе...важното е да ти е уютно и да няма ,,паплач,, около теб.

Извинявайте,забравих да уточня-къща дълбоко в Странджа.За мен комбинацията къща-град е несъвместима.

не метем, ний си имаме чистачка

за градинката отговаря бай Наско от 11-тия етаж щото само той се оправя с косачката и на него му е зачислена

но виж боклучари има - както и навсякъде

боклука през терасата щото те у пещера живеят и не знаят контейнера за какво е

Само в България може  да видиш как през 3 дена се краде 45W крушка от стълбището  защото  струва колосалната сума от 30.ст  и предпочитат да ходят в тъмницата.  И един виц за онагледяване на ситуацията .

В 1 блок
в асансиора
постоянно крадяли крушката
и непрекъснато слагали нова
и след 2 дена крушката пак я нямало
хората търпели, търпели
и купили 1 крушка с минимална мощност 20 вата
и написали бележка "моля не крадете крушката тя е само 20 вата, никва работа нема да ви свърши"
и на другия ден крушката пак я няма а на бележката дописано
"точно такава ми трябваше"

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Предпочитам къща, но трябва да ми се увеличи семейния бюджет с 500-1000 лева. 

Само в България може  да видиш как през 3 дена се краде 45W крушка от стълбището  защото  струва колосалната сума от 30.ст  и предпочитат да ходят в тъмницата.  И един виц за онагледяване на ситуацията .

В 1 блок

в асансиора

постоянно крадяли крушката

и непрекъснато слагали нова

и след 2 дена крушката пак я нямало

хората търпели, търпели

и купили 1 крушка с минимална мощност 20 вата

и написали бележка "моля не крадете крушката тя е само 20 вата, никва работа нема да ви свърши"

и на другия ден крушката пак я няма а на бележката дописано

"точно такава ми трябваше"

оранжева още не им трябва на мойте съседи

такава съм завинтила в коридора на етажа

:P

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.