Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Къща или апартамент?

Featured Replies

В какво предпочитате да живеете,в къща или в апартамент?

• Отговори 64
  • Прегледи 16,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Къща , в повечето случай е по голяма и си има двор .

Също така къщата предлага много повече възможности.Ако си пълен с идеи като мен къщата е идеалното решение за теб. Всичко давам зада живея в къща,а не в кибритена кутийка..

• Автор

И аз съм за къща обаче ми казаха ,че къщите са по -трудни за поддържане.В къщата май човек може да си прави каквото си иска.Примерно скимва ти и си правиш басейн,пускаш си бормашината и така нататък,това в апартамента не става...:huh:

Къща  :rolleyes:

В общи линии разликата между двете е дали искате съседи отгоре/отдолу.

Къщата е обикновено по-голяма, но може и да е обраното.

Къщата е уж по-уединена, но може и да е обратното.

Къщите са обикновено по селата и обикновено с дворно място и добитък. В някой градове е забранено да си разхождаш каруцата по главните улици, което прави къщата с гледано магаре в центъра като непълноценно.

Към блоковете също има гледани градини, но по-скрито и откъснато е да си имаш двор отдалечен от хорски тераси.

На входа на дома можеш да срещнеш повече хора, ако той е общ, което е неприятно ако си отшелник, но е приятно, ако си общителен.

Къщата пък е по-трудна за почистване и поддръжка. На всичкото отгоре има покрив който периодично ще гълта пари за поправка.

Земята под къщата е ваша, което вдига и данъците. Но пък, ако имате достатъчно пари, това не е критерий при избора.

В заключение... по-важно е къде е, а по-важно от къде е е с кого е.

Въпросът ти е риторичен... Нали? Нали не очакваш някой да предпочита апартамент?

Още едно предимство на къщата - можеш да си надуеш музика, без да трябва да се съобразяваш със съседите...

И аз съм за къща. Отдавна си мечтая за една двуетажна къща, .Амаа... пуста криза...

;) Все ми е тая, стига да върви с чистачка.

каравана

тука говорим за недвижимо имущество бре  :salad:

имаше един скеч на Каналето където някакъв кани купувачи да разгледат недвижимата му собственост, защото е за продан, а тя се оказва, че се вижда през прозореца - някаква таратайка която е излязла от движение...

:rolleyes: Все ми е тая, стига да върви с чистачка.

аха, и ти си за таратайката

Къщичка,до морето,у гората-кво дадете

:rolleyes:

Абе и апартамент става. Единият етаж за мене, а другият за стопанката.

Абе и апартамент става. Единият етаж за мене, а другият за стопанката.

Забрави да си кажеш изискванията към стопанката

:rolleyes:

:speak: Все ми е тая, стига да върви с чистачка.

+1 :cool:

Предпочитам неголям апартамент в града, който да поддържам бързо и лесно и вила в Боровец - цялата в дървении.

:ph34r: Все ми е тая, стига да върви с чистачка.

а за големи мръстници - с чистач, след праха по секцията да позабърсва и нея или тя него
  • 7 месеца по-късно...

а за големи мръстници - с чистач, след праха по секцията да позабърсва и нея или тя него

Ох ...

Като цяло апартамент,до 2-3-ти етаж, ново строителство(не от най-евтиното възможно), мен ме по-устройва,и стига съседите да не живеят в свои собствен тарикатски свят без отговорности. Плюсовете са в доста практични насоки: Покривните и общите помещения, разходи са общи.(може да се наеме чистачка,като за пример) Заминаването за дълъг период от време е по-спокойно В повечето случай има канализация и ВИК ... Къщата, ако човек е по разтропан, може да си спести да тегли кредити за по 30години, и съответно може да излезе много по-евтино.Едни от особеностите обаче... Теренът е едно от най-трудните неща за намиране... груб строеж... покрив... Колкото повече хора познаваш толкова по-добре, и обратното на това е вярно. Свързано е с много търпение и воля, но това вече частично го засегнах, още в първото изречение на абзаца. Данъците на къщата са равни на това на същата квадратура апартамент, освен ако едно от двете е в много специален район :down:

Редактирано от martinsi (преглед на промените)

Живял съм в къща до 15-16 г възраст и я предпочитам, защото се спестяват много от характерните за кой да е блок безстопанственост, безхаберие, мръсотия, кавги... Но живея в тухлен апартамент от 70 кв.м, защото не мога да си позволя къща, не и такава, каквато искам. А и тя иска поддръжка, т.е. свободно време, а такова все нямам.

Предпочитам къща и то едноетажна, с голям заден двор. Но и аз ще кажа, като hlevoust, живея на квартира в Столичен панелен блок, защото толкова мога да си позволя.

Аз живея в къща с дворче и съм много добре!Кво ще прая в този апартамен просто не си представям да живея в апартнамент-ужас! Много ясно, че къща е по-добре-не се съобразяваш със комшии, имаш си дворче където можеш да отглеждаш домашни плодове и зеленчуци, които нямат нищо общо с тези от магазина, също така и животни!Да не забравяме и цветята! Друго е да си запалиш печка с дърва или камина! Лятото си изкарваш масата навън и стоиш до късно и те подухва ветреца супер яко е навън вечеряш и обядваш, просто имаш свобода!ма си и още много +сове, но няма да ги изреждам :)

• 2 седмици по-късно...
  • 1 година по-късно...

Апартамент с голяма тераса..... По-лесно се почиства, по-лесно се избягват нежелани неканени гости, по-безопасно е....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.